ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Zübeyir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Temmuz 2012 17:02
Son Ziyaret:
10 Ocak 2017 11:53
Toplam Mesaj:
116 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdullah Zübeyir CEYLAN
Doğum Tarihi:
06 Ağustos 1992
Yaş:
31
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Reeflowers Rem Algae Yosun Giderici Hk.
2. dozu bugun kullandım. akvaryum suyu sarımtıraktı şimdi normal bardakdaki su gibi berrak 1 dozda bu oldu. ayrıca saç yosunları artık yeşil değil soldular. sakal yosun larda henüz bir etki göremedim çoğalmaları azaldı. hiçbir balık kaybım olmadı ama adi salyangozlar su yüzeyine çıkmaya çalışıyorlar. çoğunu öldürdü. akvaryumda omurgalı varsa kullanmanızı tavsiye etmem.
Reeflowers Rem Algae Yosun Giderici Hk.
Bende sakal yosun ve saç yosunu için ilk dozu bugun kullandım. 60 litre için 2ml kullandım. sae molly ve tetra larıma herhangi bir yan etkisi olmadı. suda hafif bir beyazlaşma oldu.  3 günde bir kullanmaya devam edeceğim
50x40x35h hi-tech
[QUOTE=srdr_glpnr]
Daha çok kahverengi yosun gibi geldi ? CO2'den zengin ortamda yeşil ya da yeşilimsi oluyor.[/QUOTE]

olabilir 3 haftadır selenoid valf kullanmıyordum 24 saat co2 veriyordum.
50x40x35h hi-tech
[QUOTE=gkoylu]Akvaryumunuz çok sararmış gözükmekte. buna kaya ve kök etken midir bilmiyorum. cam temizliği ve su değişimize özen gösteriyor musunuz? toprağınız bile siyahtan çok uzak renkte. difüzörünüz de kirlenmiş baya.
bitki yükünüz (hacimsel olarak ) şimdilik az. gübrelerinizi kullanırken buna da dikkat ediniz.

Akvaryumunuzun ölçüleri ve ekipmanlarınız ayrıca güzel. umarım emeğinizin karşılığını alırsınız.
[/QUOTE]

Kök etken değil ama kayaların bi nebze etkisi olmuş olabilir ayrıca  kurulumun üzerinden  18 gün geçti camda yeşil yosun pek oluşmadı ama toprakta oluştu. dokunmuyorum akvaryuma o yeşillikleri  temizleyince yayılıyorlar.  daha önceki kurulumlarımda da ilk zamanlar böyle olmuştu. resimlerdeki sarımtırak görüntünün en büyük sebebi karanlık ortamda telefon ile çekim yapmamdan oldu sanırım. su değişimine önem gösteriyorum ilk 10 gün 3 günde bir yüzde 50 su değişimi yaptım daha sonra haftada bir yüzde 30 a düşürdüm . yosunlanmanın akvaryumun hala oturmamış olmasına bağlıyorum . umarım öyledir :D
50x40x35h hi-tech
Güncelleme

10 gün önce  parvula ları söktüm yerlerine cuba diktim parvula ları sağ ve sok arka taraflara ektim. sisteme selenoid valf eklendi ışıklandırma günde 6 saat  sn de 2 damla co2 veriyorum. tropica takvimine uygun devam ediyorum. pazartesi gnü 3 hafta dolacak gübrelemeye başlayacağım. bugun yosun tüketici canlılar eklenecek sisteme. 



50x40x35h hi-tech
Bu arada kurulumu tropica 90 gün takvimine göre yapıyorum. çok güzel app  uygulaması yapmışlar. biraz ingilizceniz var ise kullanımı rahat. 
50x40x35h hi-tech
[QUOTE=erkanocak] Merhaba
Bitki seçiminiz güzel olmuş bence. Sadece parvula yerine tank boyutları dikkate alındığında parvula mini (eleocharis sp. mini) daha iyi olabilirdi.
Tabanda torf yoksa şimdiden misket gübre eklemenizi tavsiye ederim. Ben de yeni tankımda sadece hagen ve misket gübre kullandım.[/QUOTE]

eski akvdan taşıdım bitkileri çöpe gitmesin diye diktim ilerde dediğiniz bitkiye geçeceğim. misket gübre olarak hangi markayı öneririsiniz?
50x40x35h hi-tech
Fotoğraf:

Boyut (cm): 50x40x35H
Kapasite (litre): 70 litre
Canlılar:
bitkiler: 
pogostemon erectus  

eleocharis parvula

Blyxa japonica

Ammania sp. 'Bonsai'
alternatea mini
pelia moss


Malzemeler:  toplama co2 sistem-ista 3in1 small difüzör-eheim 2213-05 - osram 865 36w pl lamba

Akvaryum Bakımı: 3 saniyede 1 damla co2 - haftada  %25 su değişimi- 3 güne bir gübreleme

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: npk gübre- mikro element- excel- protac aquasana-demir gübresi


büyük akvaryumla uğraşmaya vakit ayıramadığım için ufak bir sistem kurdum. üzerine düşünülmüş bir tasarım değil 1 hafta içinde toparladım sistemi.dış filtre hortumları şuan kötü duruyor hortumlar çok eski olduğundan bükülmiyor düzgün durmuyor . en kısa zamanda yeni hortum tedarik edilecek. liliy pipe aldım onuda ekleyeceğim sisteme. 

tabanda sadece hagen kum kullanıldı bir değişiklik yapayım dedim. diğer kurulumlarımda torf kullanırdım bunda hiç bir şey kullanmadım. ilerde belki misket gübre kullanabilirim.












Zübeyir2015-01-20 01:27:31
hızlıal.com hagen kum
gittigidiyordan dan alabilirsiniz.  orjinal ve uygun fiyatlı hagen kum satan satıcılar var ben çok defa oradan aldım memnunum.
HOBİSAN TORF KULLANANLAR.
İyi günler değerli forum üyeleri. bitkili akvaryumum için tabanda  hindistan cevizi torfu ve lav kırığı üzerinede hagen kum kullanacağım torfu tekzenden hobisan marka aldım linkini aşağıya koyuyorum bu ürünü kullanan varmı?

http://www.tekzen.com.tr/hobisan_cocopeat_toprak_40lt_meister_/644146


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.