ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
wehwetduwan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
28 Ekim 2016 16:45
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mehmet Duman
Doğum Tarihi:
10 Mart 1978
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
MDuman
SON 10 MESAJI
Akvaryumun üzerini kapatmak
Arkadaşlar 1 haftalık tecrübe tankımın uzerı tamamen rodajlı cam ile kapalıydı sadece sağ ve sol taraflarda dış filtrenin emiş ve veriş hortumları ıcın kenarlarda delikler vardı. Balıklar 2 gun sonra yalpalayarak yuzmeye ve dipte yatmaya başladılar yaklasık 50 tetrazondan 15 tanesi bu sekılde baygın gıbı dıyelım yuzuyorlardı hemen kapagı kaldırdım ve hava motorunu calıştırmaya basladım. 3 saatin sonun da 15 taneden sadece 2 kayıpla hayata geri döndüler.
Arkadaşlar 1 haftalık tecrübe tankımın uzerı tamamen rodajlı cam ile kapalıydı sadece sağ ve sol taraflarda dış filtrenin emiş ve veriş hortumları ıcın kenarlarda delikler vardı. Balıklar 2 gun sonra yalpalayarak yuzmeye ve dipte yatmaya başladılar yaklasık 50 tetrazondan 15 tanesi bu sekılde baygın gıbı dıyelım yuzuyorlardı hemen kapagı kaldırdım ve hava motorunu calıştırmaya basladım. 3 saatin sonun da 15 taneden sadece 2 kayıpla hayata geri döndüler.
MD Hayallerim
[QUOTE=Blueman4560] Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun. Güzel bir akvaryum inşallah sorunsuz bir kurulum sağlarsınız.
Ben de kurulumum sırasında edindiğim tecrübelerime göre bazı bilgileri paylaşmak isterim.
Öncelikle mevcut tankınız için 6*39w kesinikle fazla, bunu tankınız full oturduğunda bile 4*39w olarak kullanmanızı tavsiye ederim. İlk kurulum sırasında 5 saat ile başlayıp haftalar geçtikçe yani her hafta tabiki bitki gelişimlerinizi de takip ederek 1'er saat artırararak 10 saat olacak şekilde ayarlamalısınız.
Akvaryumunuzuda oluşan yosunun sebebi kesinlikle fazla aydınlatma. Ayrıca tabiki giessmann aquaflora ve midday ikilisi sylvania aquastar ve grolux ikilisine oranla daha kaliteli florasanlardır. Ancak her ikisinde de bu aydınlatmanız normal seviyesinde olsaydı bu şekilde sorun yaşamazsınız. Bence elinizdeki slyvania ları kullanmaya devam edin ve kullanım ömürleri bittikten sonra giessmann lara geçin, yok yere masraf olmasın bence. Örneğin ben JBL , Giessmann , Slyvania markalarının ürünlerini kullandım. Şu anda slyvania ikilisini kullanıyorum ve herhangibir sorun yok.
Öncelikle bitkilerin alışma, adaptasyon süresi olduğu için ilk 6 hafta potasyum dışında gübreleme yapmanızı kesinlikle önermem. Potasyuma da ikinci hafta başlayabilirsiniz. Co2 takvieyesine ilk hafta sonunda başlayabilirsiniz. Canlı olarak da ilk 1 ay hiç canlı eklemeyin. Bu süreçte 3 günde 1 %25 oranında su değişimi ve bakteri kültürü ekleme ile yararlı bakterilerin akvaryumunuzda oluşması sağlanmalı.1 ay sonunda da alg savaşçıları otocincflus affinis, kiraz karides, amano karides eklemesi yapınız, eğer sae ekleyecekseniz en küçüklerin eklemenizi öneririm çünkü büyükleri çok kısa sürede yeme alışıyor ve algler ile uğraşmayı bırakıyorlar. Bu konuda en iyisi bence oto lar.
Filteriniz içinde muhakkak sera siporax ve eheim substrat pro malzemelerini kullanmanızı bakteri oluşum yüzde oranları çok iyi ve son derece kaliteli ürünler olması sebebi ile tavsiye ederim.
[/QUOTE]
Bu samimi ve aydınlatıcı cevabınız için çok teşekkür ederim. Hepsini harfiyen yerine getiricem.
Kum olarak AKVARKUM dan aldığım Siyah kumu tercih ettim. Tabana da YASMUT tan almış olduğum misket gübreleri yerleştirdim.
wehwetduwan 2015-03-26 07:26:43
[QUOTE=Blueman4560] Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun. Güzel bir akvaryum inşallah sorunsuz bir kurulum sağlarsınız.
Ben de kurulumum sırasında edindiğim tecrübelerime göre bazı bilgileri paylaşmak isterim.
Öncelikle mevcut tankınız için 6*39w kesinikle fazla, bunu tankınız full oturduğunda bile 4*39w olarak kullanmanızı tavsiye ederim. İlk kurulum sırasında 5 saat ile başlayıp haftalar geçtikçe yani her hafta tabiki bitki gelişimlerinizi de takip ederek 1'er saat artırararak 10 saat olacak şekilde ayarlamalısınız.
Akvaryumunuzuda oluşan yosunun sebebi kesinlikle fazla aydınlatma. Ayrıca tabiki giessmann aquaflora ve midday ikilisi sylvania aquastar ve grolux ikilisine oranla daha kaliteli florasanlardır. Ancak her ikisinde de bu aydınlatmanız normal seviyesinde olsaydı bu şekilde sorun yaşamazsınız. Bence elinizdeki slyvania ları kullanmaya devam edin ve kullanım ömürleri bittikten sonra giessmann lara geçin, yok yere masraf olmasın bence. Örneğin ben JBL , Giessmann , Slyvania markalarının ürünlerini kullandım. Şu anda slyvania ikilisini kullanıyorum ve herhangibir sorun yok.
Öncelikle bitkilerin alışma, adaptasyon süresi olduğu için ilk 6 hafta potasyum dışında gübreleme yapmanızı kesinlikle önermem. Potasyuma da ikinci hafta başlayabilirsiniz. Co2 takvieyesine ilk hafta sonunda başlayabilirsiniz. Canlı olarak da ilk 1 ay hiç canlı eklemeyin. Bu süreçte 3 günde 1 %25 oranında su değişimi ve bakteri kültürü ekleme ile yararlı bakterilerin akvaryumunuzda oluşması sağlanmalı.1 ay sonunda da alg savaşçıları otocincflus affinis, kiraz karides, amano karides eklemesi yapınız, eğer sae ekleyecekseniz en küçüklerin eklemenizi öneririm çünkü büyükleri çok kısa sürede yeme alışıyor ve algler ile uğraşmayı bırakıyorlar. Bu konuda en iyisi bence oto lar.
Filteriniz içinde muhakkak sera siporax ve eheim substrat pro malzemelerini kullanmanızı bakteri oluşum yüzde oranları çok iyi ve son derece kaliteli ürünler olması sebebi ile tavsiye ederim.
[/QUOTE]
Bu samimi ve aydınlatıcı cevabınız için çok teşekkür ederim. Hepsini harfiyen yerine getiricem.
Kum olarak AKVARKUM dan aldığım Siyah kumu tercih ettim. Tabana da YASMUT tan almış olduğum misket gübreleri yerleştirdim.
MD Hayallerim
[QUOTE=Patriot Ayhan] Bu illetle ben de uğraşıyorum.
Eskiden 4x39W syvania aquastar ve qrolüx vardı.
Floları 4x39W syvania aqua classic ve grolüx olarak değiştirdim ama sorun devam ediyor.
Özellikle kumda ufak da olsa bir yayılım var.
Enfecte olmuş tanecikleri tanktan uzaklaştırıyor. Ufak da olsa yapraklarda olanlara da excel uyguluyorum.
Azmetmeye devam.
[/QUOTE]
Sorun formuda okuduğum kadarı ile tamamen ışığın fazla olmasından dolayı kaynaklanıyor ve kimse Aquastar 10000k yı önermiyor yosun sorunun başlangıcı ve tüm armatürlerin ilk etapta çalıştırılması.
Şöyle bir mantık var 39*6 lık bir aydınlatma tesisatı 160 lt lik bir tank için zaten hightech bir sistem yani bol bitkili tamamen taban bitkisi ile kaplı bir tank için yeterli ışığı verecek bir sistem. Biz daha tabana ektiğimiz 30 /40 kök taban bitkisi ve bir kaç demet arka plan bitkisi için bu sistemi çalıştırdığımızda içerdeki sistemin az olmasından dolayı bu ışık emilemiyor ve bize yosun ve alg olarak geri dönüyor. O yüzden ilk aşamada 10 saat aydınlatma yerine günde 4 saat ve sadece 2 floresan içerdeki sistem oturdukçada saat süresinin uzaması ve diğer filoların da yavaş yavaş açılması en mantıklı olanı gibi geldi bana
Elimdeki flolarıda sanırım 3*39 W Giesemann Powerchrome Aquaflora
3*39 W Giesemann Powerchrome Midday olarak değitiricem.
[QUOTE=Patriot Ayhan] Bu illetle ben de uğraşıyorum.
Eskiden 4x39W syvania aquastar ve qrolüx vardı.
Floları 4x39W syvania aqua classic ve grolüx olarak değiştirdim ama sorun devam ediyor.
Özellikle kumda ufak da olsa bir yayılım var.
Enfecte olmuş tanecikleri tanktan uzaklaştırıyor. Ufak da olsa yapraklarda olanlara da excel uyguluyorum.
Azmetmeye devam.
[/QUOTE]
Sorun formuda okuduğum kadarı ile tamamen ışığın fazla olmasından dolayı kaynaklanıyor ve kimse Aquastar 10000k yı önermiyor yosun sorunun başlangıcı ve tüm armatürlerin ilk etapta çalıştırılması.
Şöyle bir mantık var 39*6 lık bir aydınlatma tesisatı 160 lt lik bir tank için zaten hightech bir sistem yani bol bitkili tamamen taban bitkisi ile kaplı bir tank için yeterli ışığı verecek bir sistem. Biz daha tabana ektiğimiz 30 /40 kök taban bitkisi ve bir kaç demet arka plan bitkisi için bu sistemi çalıştırdığımızda içerdeki sistemin az olmasından dolayı bu ışık emilemiyor ve bize yosun ve alg olarak geri dönüyor. O yüzden ilk aşamada 10 saat aydınlatma yerine günde 4 saat ve sadece 2 floresan içerdeki sistem oturdukçada saat süresinin uzaması ve diğer filoların da yavaş yavaş açılması en mantıklı olanı gibi geldi bana
Elimdeki flolarıda sanırım 3*39 W Giesemann Powerchrome Aquaflora
3*39 W Giesemann Powerchrome Midday olarak değitiricem.
MD Hayallerim
Merhaba arkadaslar hep fotograflar da görüpte hayalini kurduğum bitkili tank sevdasına bende dahil oldum. Siz tecrübe sahibi olan akvarist abi ve kardeşlerimin deneyimlerini bekliyorum.
Tank : 90*40*45 ölçülerinde
Aydınlatma Hopar 39*6 W T5 üzerinde gelen T5 leri çıkararak yerlerine
2 adet Sylvania Grolux
2 adet Sylvania Aquastar
2 adet Osram 865 ( kullanma konusunda emin değilim) koydum.
Taban olarak Akvarkum dan almış olduğum 50 kg siyah kum var (kullanma konusunda sonradan emin olamadım kaç kez yıkadıysam arınmıyor hem de parlak siyah değil mat bir siyah ve arada yeşil olanlarıda var bunlar da sanki kum yosun tutmuş ta temizlenmemiş izlenimi veriyor bunun yerine
SHUNFA Plants Clay Soil diye bir kum var bu önerildi bitkili tanklarında temelinin binalar gibi aydınlatma ve kum olduğunu bu form u okuya okuya öğrendim yanlış bir adım atıpta keşke demeyi asla istemiyorum.
Elimde fotolar da da gördüğünüz simli kayalar var ve bunlarla birlikle akvaryumun her iki arka köşesine doğru ağaç figürü yapmayı düşünüyorum taban konusunda Cuba Moss yada Ultricularia Graminifolia istiyorum sizler ne dersiniz?
Co2 3lt lik bir sistem kullanmak istiyorum temin edebilecek arkadaşların dikkatine!!!!
Filtre olarak Fluval 305 mevcut
Isıtıcı olarak 300 w mı yoksa 200 w mı koysam daha iyi olur?
Sıvı gübre olarak sayın YASMUT tan almış olduğum
BC Karbon
Micro Pro Elements
Excel Pro
Misket Gübre
Sıvı Nitrat
Sıvı Demir
Potasyum mevcut
Arka fona gelince mavi siyah yada buzlu cam arasında kararsız kaldım lily pipe kullacağımdan dolayı buzlu cam filmi daha bir kafama yatıyor.
Hayalini kurduğum Tank
[URL=#][URL=#]
</a></a>
Yaptırılan Tank
[URL=#][URL=#]
</a></a>
wehwetduwan 2015-03-26 07:25:57
Merhaba arkadaslar hep fotograflar da görüpte hayalini kurduğum bitkili tank sevdasına bende dahil oldum. Siz tecrübe sahibi olan akvarist abi ve kardeşlerimin deneyimlerini bekliyorum.
Tank : 90*40*45 ölçülerinde
Aydınlatma Hopar 39*6 W T5 üzerinde gelen T5 leri çıkararak yerlerine
2 adet Sylvania Grolux
2 adet Sylvania Aquastar
2 adet Osram 865 ( kullanma konusunda emin değilim) koydum.
Taban olarak Akvarkum dan almış olduğum 50 kg siyah kum var (kullanma konusunda sonradan emin olamadım kaç kez yıkadıysam arınmıyor hem de parlak siyah değil mat bir siyah ve arada yeşil olanlarıda var bunlar da sanki kum yosun tutmuş ta temizlenmemiş izlenimi veriyor bunun yerine
SHUNFA Plants Clay Soil diye bir kum var bu önerildi bitkili tanklarında temelinin binalar gibi aydınlatma ve kum olduğunu bu form u okuya okuya öğrendim yanlış bir adım atıpta keşke demeyi asla istemiyorum.
Elimde fotolar da da gördüğünüz simli kayalar var ve bunlarla birlikle akvaryumun her iki arka köşesine doğru ağaç figürü yapmayı düşünüyorum taban konusunda Cuba Moss yada Ultricularia Graminifolia istiyorum sizler ne dersiniz?
Co2 3lt lik bir sistem kullanmak istiyorum temin edebilecek arkadaşların dikkatine!!!!
Filtre olarak Fluval 305 mevcut
Isıtıcı olarak 300 w mı yoksa 200 w mı koysam daha iyi olur?
Sıvı gübre olarak sayın YASMUT tan almış olduğum
BC Karbon
Micro Pro Elements
Excel Pro
Misket Gübre
Sıvı Nitrat
Sıvı Demir
Potasyum mevcut
Arka fona gelince mavi siyah yada buzlu cam arasında kararsız kaldım lily pipe kullacağımdan dolayı buzlu cam filmi daha bir kafama yatıyor.
Hayalini kurduğum Tank
[URL=#][URL=#]

Yaptırılan Tank
[URL=#][URL=#]

Hopar Armatür Fiyat ve Öneri
Merhabalar bu armatürü nereden aldınız ben bulamıyorum
Merhabalar bu armatürü nereden aldınız ben bulamıyorum
Gaziosmanpaşa/İstanbul
Arkadaslar 100 cm 6×36 T5 armatur ariyorum yardimci olabilecek olan var mi?
Arkadaslar 100 cm 6×36 T5 armatur ariyorum yardimci olabilecek olan var mi?
Bitmeyen bitkili sevdası yarışma sonucu.
Kullanmis oldugunuz aydinlatma sistemi nedir acaba kacar watt lik t5/t8 siralamasi nedir birde kusura bakmayin cok sordum ama tecrubelerinizden faydalanip ortaya duzgun bir sistem cikarmak istememden bu kadar soru. AYRICA ILGINIZ ICINDE TESEKKUR EDERIM.
Kullanmis oldugunuz aydinlatma sistemi nedir acaba kacar watt lik t5/t8 siralamasi nedir birde kusura bakmayin cok sordum ama tecrubelerinizden faydalanip ortaya duzgun bir sistem cikarmak istememden bu kadar soru. AYRICA ILGINIZ ICINDE TESEKKUR EDERIM.
Bitmeyen bitkili sevdası yarışma sonucu.
Peki bu tank ta dip cekımını ne sıklıkla yapıyorsunuz.
Peki bu tank ta dip cekımını ne sıklıkla yapıyorsunuz.
Gaziosmanpaşa/İstanbul
Mehmet Duman Gaziosmapasa Sali Pazari 400 lt lik bir bitkili hazirligim var su an ve tum forumda buna ait bilgileri cikti olarak arsivliyorum isik olculer sivi gubreler co2 tup ve tanki yavas yavasta alinmaya baslandi. Fluval 405 dis filtre co2 tup Hagen 6*39 armatur. Su an icin ise biri ana 50 digeri ise 10 lt yavrulu bitki tanki buyugune gecinceye kadar acemilik atlatmak icin deneme amacli. Su an volkanik kaya ve acil sivi gubrelere ihtiyacim var buyuk akvaryuma balik koymadan once bitki olusumunu oturtmak istiyorum
Mehmet Duman Gaziosmapasa Sali Pazari 400 lt lik bir bitkili hazirligim var su an ve tum forumda buna ait bilgileri cikti olarak arsivliyorum isik olculer sivi gubreler co2 tup ve tanki yavas yavasta alinmaya baslandi. Fluval 405 dis filtre co2 tup Hagen 6*39 armatur. Su an icin ise biri ana 50 digeri ise 10 lt yavrulu bitki tanki buyugune gecinceye kadar acemilik atlatmak icin deneme amacli. Su an volkanik kaya ve acil sivi gubrelere ihtiyacim var buyuk akvaryuma balik koymadan once bitki olusumunu oturtmak istiyorum
SON MESAJLAR
- Akvaryuma Su Doldurmadan Önce Eksiklik Ehtiyar, 22:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Sorority (100x40x40) Dogukankun, 22:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Oranda Japon Balığının Kuyruğunda Kızarma Cyber_Scout, 22:23
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Dekorasyon Tavsiyesi LoveUBetta, 22:19
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Siyah Beyaz Balık Türü koraykbl, 22:12
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 22:05
Güney Amerikan Cichlidleri - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin bendeniztayfun, 22:02
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Zebraların Cinsiyetlerini Söyleyebilir Misiniz? KaanE, 21:31
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - 220*65*65 Yırtıcı Tank Balık Önerileri İnci Kefali, 21:27
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Kakadu Hakkında Soru yigitglu, 20:09
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Nijsseni Tankım bendeniztayfun, 19:40
Akvaryum Tanıtımı - Hobiye Başlangıc Ve Önerileriniz Legadiens, 19:12
Yeni Üye Forumu - Kedi Balığım Yem Yemiyor Enescetin, 18:18
Hastalıklar ve İlaçlar - Labirentli Akvaryumu ogurcay, 18:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sonunda Beta Akvaryumum Cyber_Scout, 17:18
Akvaryum Tanıtımı - Raf Seçimi Ve Yem Seçimi Hakkında Tavsiye Gerekli IgorVladimir, 17:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Low Tech Akvaryum İçin Önerilerinizi Bekliyorum wasmannia, 16:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dip Çekimi Sonrası Hangi Kimyasallar Kullanılır? Kuro, 16:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Çöpçu Balığım Son 2 Gündür Hareket Etmiyor Akvaryumcuadma, 15:25
Yeni Üye Forumu - Halfmmon Betta scorpion26, 14:47
Akvaryum Tanıtımı - Balıklarım Hasta Mı? Cyber_Scout, 14:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Tabana Dere Çakılı (2-3cm) Olurmu ? Hidro Dinamik, 13:48
Yeni Üye Forumu - Low Tech Cuba Iwagumi Akvaryumu Orhan76, 13:40
Yeni Üye Forumu - Adlandıramadığım Yaşam Biçimi Murat27, 13:29
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 85x40x50 Akvaryum Altına Strafor Önerisi akvryumbaliklazm, 12:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Koibotanik.com Cyber_Scout, 12:35
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Boyutu Ve Almam Gerekenler MasterChief, 11:35
Yeni Üye Forumu - Sektöre Yeni Giriyorum Bilgilendir Misiniz MasterChief, 11:25
Yeni Üye Forumu - Anubias Çiçek Açtı ali, 10:51
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Suyu MasterChief, 10:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu İlaç L144 İçin Verilir Mi? MasterChief, 10:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeme İlaç Ekleme Kuru Ve Sıvı İlaç Orhan76, 09:07
Hastalıklar ve İlaçlar - 200 Litre Oyuncu Balık Önerisi Tataaa4325, 08:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 85x40x50 Akvaryuma Filtre Önerisi Tataaa4325, 07:46
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumun Dibindeki Çamurumsu Yapı Avoure, 02:06
Bitki Akvaryumları Genel - 75 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Samnastrp, 23:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Severum Tankı Ve Tank Arkadaşları Ciklstsever, 22:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aksolotl Akvaryumu Sisli Su ekko, 21:52
Yeni Üye Forumu - Camci Faciası... KaanE, 21:33
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Springtail, Yaykuyruk, Collembola (canlı Yem) ozlem033, 20:52
Malzemeler ve Yemler Forumu - Beta Balığım Hareketsiz Ve Dipte Duruyor marvellaeps, 20:34
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 20:10
Akvaryum Tanıtımı - Elimdeki Bitkilerle Yeni Bitkili Akvaryum ogurcay, 19:25
Akvaryum Tanıtımı - Yıllar Sonra Keyhole Cichlid (c. Maronii) sinor, 18:27
Nadir Tür Gördüm - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Cyber_Scout, 17:46
Canlı Doğuranlar - Bolivian Ram Balıklarım Batuhank06, 17:24
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Su Piresi Kültüründeki Canlı darkaura, 17:00
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Betta Akvaryumuna Salyangoz İnci Kefali, 16:57
Yeni Üye Forumu - Bu Bitkilerin Türü Nedir Cyber_Scout, 15:56
Bitki Akvaryumları Genel - Su Piresi Ve Yeşil Su İnci Kefali, 15:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Dev Saz Tank ozanercan34 23:09
- Anubias Barteri Anubias Nana ozanercan34 23:09
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 22:54
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:54
- Malawi Erkekleri AlisBaba 21:55
- Half Black Gold AlisBaba 21:55
- Fluval Dijital Isıtıcı Bitki Ve Xxl Ağaç Kök dark blue 20:48
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 19:06
- Akvaryum 30*30 metsi 19:06
- Severum, Geophagus, Guianacara djally 19:05
- Lepistes Otu (najas Guadalupensis) djally 19:05
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 18:00
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 18:00
- Sümbül, Şemsiye ternapi 17:26
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 16:56
- Alabalık Yemi 2,8 Kg 500 Tl ootkn 16:56
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 16:11
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 16:11
- Cüce Vatoz egehamit 16:06
- Karides Türleri egehamit 16:06
- Lda16 Düz Erkek Vatoz Aranıyor egehamit 16:06
- Bitkili Akvaryum Malzemeleri Thunderbird 14:03
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 13:56
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 13:56
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 13:49
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:49
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 13:49
- Sıfır İç Filtre Ler Gursoyhasan 13:44
- Ful Black Lepistes Erkekler beypazarlı 13:36
- Moss Sarım İçin Paslanmaz Çelik Moss Teli 10*10 Cm beypazarlı 13:36
- Yem Tablet BUCALILAR 13:13
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 13:13
- Afrika Cichlidleri devito 12:44
- Yüzey Emici Sıfır Ayarında Samoo 12:23
- Akvaryum Seti Ve Malzemeler Ve Canlılar. Samoo 12:23
- Eheim Professionel 4+ egedin 12:13
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 12:13
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 11:55
- Mobilyalı İthal Akvaryum 80 Cm X50 FrkMbuna 11:53
- Saulosi 50 Adet (ankaraya Araç Gelecek ) FrkMbuna 11:53
- Full Set Hobi Sonu harunefe 11:52
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 11:38
- Eheim 2213 blenny 11:38
- Aquaclear 30 Şelale Filtre blenny 11:37
- Fainzilberi Lundo Genç Damızlık Adayları 1e 12 D iesiringu81 11:06
- 40*40*40 Full Clear Akvaryum Wolkan 11:01
- 80x30x30 Bölmeli Akvaryumlar Wolkan 11:01
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 10:51
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 10:51
- Grindal Set Ve Mikrofex AtlasPoyraz 10:34
KULLANICILAR
- 131 Online Kullanıcı, 71 Üye
Online Kullanıcılar
Cyber_Scout,
husumut,
06ubeyd06,
osmandbnl,
ozksrt,
KaanE,
achiiles_622,
ereneroglu,
TuRKeR,
Öğretmen Ali,
feridunbey,
UEK,
Azizdurdenn,
sina cen,
Hidro Dinamik,
buraktanatar,
JujuSeri,
hasancn,
JDEAN,
Burakgün17,
Ehtiyar,
CagriTURK,
LoveUBetta,
wasmannia,
Miurana,
Tataaa4325,
ternapi,
Smokie,
sefailgaz,
akvryumbaliklazm,
Hasan.x3,
Mesutoviç,
wallece,
Umut H.,
FrankZane,
bendeniztayfun,
aupqua,
djally,
MCY4,
MrtGn,
koraykbl,
Muhammedbedri,
Hsrt,
Elifaras,
Ivorytoinc,
sedaterdem,
Aqualandakvaryum,
Kaangzkr,
Efe0,
Lofta,
Kaya ankara,
sinan3805,
sercaninceler,
Huzeyfe.ylc,
mrah,
tayf,
Oquanus,
Aquaboy,
madvoker,
BilalM.,
isakaynak,
ismailuguz,
AlisBaba,
Abc123,
ali,
şansal,
blenny,
AmatorLepistesci,
Sunborn,
ootkn,
WRotala,
ahmetfiratozkaya,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.