ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emrelver
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
30
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Şubat 2014 11:45
Son Ziyaret:
06 Mayıs 2021 17:47
Toplam Mesaj:
120 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emre elver
Doğum Tarihi:
20 Aralık 1985
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
ithalat / ihracat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre Elver     High Tech Bitkili L144 Albino Long Fin

SON 10 MESAJI

Apistoya Giriş
Başar konuyu şimdi gördüm, daha doğrusu bugün muhammer abiyle konuşurken seni sordum o söyledi konun olduğunu..

Akvaryum baya güzelleşmiş balıklarda canavar umarım bol bol yavru alırsın.

Apisto beslediğim dönemde bende yeme çok takılmistim sadece dondurulmus yem yiyordu benimkiler kıyamadığım içinde sadece dondurulmus yem veriyordum ta ki tatile gidene kadar yem makinesi bağlayıp gittim mecburen. Geldiğimde aylarca kuru yeme bakmayan balıklar kuru yem manyağı olmuştu. :)

Bu arada senden aldığım diskler tam gaz ilerliyorlar sanki büyükleri yavaş gibi geliyor bana ama formlarinda bir bozulma yok geç olsun güç olmasın diyerek severek besliyorum.. :)
Yapraklarda Yosun Sorunu
Akvaryum da yakın zamanda peysaj değişikliği yaptınız mı?
Glosso'nun üstüne gözüken Staghorn Algea (geyik Boynuzu Yosunu) gibi görüyorum.
Sebebi: Akvaryumda ani amonyak artışıdır. Yakın zamanda eğer zemini kurcaladıysanız tankınızda amontak pik yapmıştır (şuan bende de az miktarda bulunuyor) tank tekrar düzene girince kendiliğinden yavaş yavaş kaybolup gidecektir eğer tankınız tekrar düzene girdiyse ve amonyak salan birşey yoksa.
Diğer yapraklarda ki ise bana besin eksikliği gibi geldi. Gübrelemenizi araştırıp tam yapmanızı öneririm.
Maya sistemde sürekli olarak tanka verilen Co2 miktarı değişken olduğundan tankınızı sağlıklı tutmanız çok çok zor sürekli olarak düzensiz Co2 girişi var tanka. Biliyorum pahalı bir sistem ama tüplü sisteme geçmenin yollarını da aramanızı tavsiye ederim.
Yosun Sorunu
Bu yosun Diatom olarak geçer genellikle yeni kurulan tanklarda gürülür tank oturunca kendiliğinden yok olup gider. Sebebi sudaki silikat fazlalığıdır.
JBL Slicatex veya Seachem Phosguard kullanarak silikatı sıfırlayabilirsiniz çok kısa sürede kaybolacaktır
Eğer tankınız ufaksa içme suyuyla değişim yapmanızı öneririm şansınız yoksa çeşme suyuyla su değişimi yapıyorsanız bir süre sabretmeniz gerekmekte.
Bu yosunun en iyi yiyicileri otocinclus, neriye salyangozu, ve cüce vatozdur eğer tankınızdaki canlılar bunlardan beslemenize uygunsa bu canlılardan temin etmeniz sorununuzu minimize edecektir.
Melek Balığındaki Hatalık Hakk.
Mesut bey, çok teşekkürler ilginiz ve bilgilendirmeniz için.
Yavrular Nereye Gidiyor ?
Eğerki anaç karidesler sırtına yumurta alıyorsa o zaman ben direk suçlu balıklarınızdır derim. Java moss eklemişsiniz akvaryuma yeteri kadar geliştiğinde yavrular için saklanma alanı oluşturacaktır ve mutlaka sağ kalan karides yavruları olacaktır. sayı sizi tatmin eder mi bilemiyorum tabii..
Yavrular Nereye Gidiyor ?
Karides yavrularınız lepistesler için geri çevrilemiyecek bir lezzet. Birde dış filtreniz de çekiyor olabilir karides yavrularını artı olarak, bunun önüne geçmek için çıkış borusuna sünger sıkıştırmak veya hazır satılan ürünlerden almak gerekiyor.
Yeni Akvaryumum Dennerle Scapers 35l
Özgür bey, fotoğraflar gözükmüyor rica etsem tekrar yükler misiniz?
Melek Balığındaki Hatalık Hakk.
[QUOTE=mesutok]Emre bey filtre bakımı ve su değişimi vakti gelmiş olmasın, yahut direk çeşmedenmi su kullanıyosunuz dinlendirmeden ağır metallerde balıkları zehirleyebilir, iç hastalıkların bir belirtiside dışkının beyaz olması, yahut jöle gibi saydam olması olabilir. [/QUOTE]

Mesut Bey,

Su değişimi miktarım ~%70 haftalık olarak high tech bitkili akvaryum kullanıyorum çeşme suyunu dinlendirmeden su hazırlıyıcı ile kullanıyorum.
Kafamı kurcalayan kısmı balıklardan bazılarının bu durumda olması bazıları iste bildiğiniz obur doymak bilmeyen melek olarak yaşamakta. Hepsi aynı durumda olsa su değerlerinde bir şey var diyeceğim ama...
Dışkı konusuna gelince, hiç dışkıladıklarını görmüyorum görsem teşhis koyabileceğim ama yem yediklerini hiç görmüyorum, bir süredir bu şekilde oldukları için mutlaka bir şeyler yiyorlar ki hala hayattalar.[EDIT]emrelver,2015-10-27 11:27:49[/EDIT]
Melek Balığındaki Hatalık Hakk.
Bu ara benimde meleklerimle başım dertte anlamadım ne olduğunu iç parazitten şüphelenip Flagylli yem verdim. Sizinde bahsettiğiniz gibi su üzerinde durma yeme ilgisizlik hareketsizlik ve dönem dönem saklanma (bir süre sonra tekrar çıkıyorlar ortaya). Meleklerle ilgili tecrübesi olan arkadaşlardan sizin izninizle bende bir fikir bekliyorum.
70 Litre Akvaryumum İçin Bu Filtre Yeter Mi?
[QUOTE=DenizAslan][QUOTE=emrelver][QUOTE=DenizAslan][QUOTE=emrelver]O boyuttaki akvaryuma bence dış filtre takmanız gerekir fiyatı daha tuzlu olcaktır ama kesinlikle çok daha sağlıklı olacaktır.
Sunsun 603B modelini bir araştırın isterseniz.[/QUOTE]

70 litre akvaryuma dış filtre mi? ben akvaryum kurmasını bilmeyen biri değilim 100 litreye kadar dış filtre o kadar önemli değil zaten balık nüfusumda o kadar çok değil 6 ufak canlı doğuran var. [/QUOTE]

Benim 25 litrelik bir akvaryuma bile dış filtre kurmuşluğum var.
İç filtreler yapısı gereği sürekli pislik tutar ve çabuk tıkanır sizde haftada bir hadi 2 haftada bir temizlemek zorunda kalırsınız ve ufacık süngeri temizlediğinizde zaten az olan nitrifikasyon bakterilerine büyük bir zarar verirsiniz.
İllaki dış filitre kullanmıcam derseniz o zaman sağlıklı olan pipo filtredir.
iç filtrenin kullanım amacını zaten tecrübeli olduğunuz için açıklama yapma gereği duymuyorum.[/QUOTE]

beyefendi söylediğiniz herşeyi biliyorum zaten küçük bir pipo filtrem var sırf bunu hem ekstra temizlik hemde akvaryumun içinde akıntıdan olay çıkmasın diye şelale aparatlı alıyorum 25 litreye dış filtre kuracak kadar param yok malesef en ucuz dış filtre 50 lira o da en dandik markalar ben burda sadece marka sordum hangisi daha iyidir diye[/QUOTE]

Malesef ki bu hobi pahalı herşeyi ucuza bulamıyoruz haklısınız. Eğer eksik bilgi vermemiş olsaydınız en başta pipo filtre hali hazırda kullandığınızı belirtseydiniz ve başlıkta "70 Litre Akvaryumum İçin Bu Filtre Yeter Mi?" olunca insan ister istemez sadece bu filtreyi kullanacaksınız diye düşünüyor.
Son bir dip not önerdiğim dış filtre markasını dandik markalar sınıfına sokmuşsunuz ama sizin arasında seçim yapmak istedikleriniz de aynı sınıfta ürünler.

Sağlıklı hobiler dilerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.