ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
medeniz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Eylül 2014 17:52
Son Ziyaret:
08 Eylül 2015 18:01
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Deniz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Deniz

SON 10 MESAJI

fanus ve bitki hk. soru
ben akvaryumda dahi moss bir türlü yaşatamıyorum sanırım co2 ayarlama konusunda sıkıntılarım var. neden bir türlü bilemiyorum.

anubias deneyeceğim, açıkcası anubias nana'yı akvaryumada koyayım diyorum.
fanus ve bitki hk. soru
Gübre kullanabilirim, sazlar için gübre kullanmamıştım, öneriniz var ise buyurun lütfen. Fanus cam kenarında duruyor ama ışık kullanmayı düşünüyorum yeniden bitki diktiğimde fanusa.

Fakat derdim sazları yaşatmak değil Recep Bey, onları söktüm zaten, acaba en dayanıklı bitki hangisidir ve fanusta ne yaşatabilirim diye düşünüyorum. 
fanus ve bitki hk. soru
Arkadaşlar Herkese Merhabalar,

Fluval Edge akvaryumum bitkili ve hem ben çok keyif alıyorum hem de balıklarımın keyfi gayet yerinde. Bu akvaryumun yanısıra çok büyük bir fanusta bir adet kırmızı beta balığım var.

Fanusta balık bakılması çok hoş değil ve biliyorum ki görüşünü bozuyor hayvanın. Fakat hem fanusun şeklini hem de çok uzun zamandır baktığım için balığımı çok seviyorum ve vazgeçemiyorum.

Gelelim soruma, geçenlerde elimde fazla olduğu için ve daha sonra akvaryuma aktaracağım için fanusa dibe torf üstüne hagen koyup saz diktim. Bayağı bir durdular ama çok sararma ve çürüme oldu. Fakat balık bitkili fanusta çok ama çok mutlu gözüküyordu. Sorum şu, acaba fanusta sorunsuz yaşayabilecek, ihtiyaçları gerçekten minimum olan bir bitki var mıdır? Bilgisi veya tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
mini tank (neon&zebra)
öyle gibi geliyor ama bitkilendirince hagen daha güzel gözüküyor emin olabilirsin.

Birşey soracağım, ışığı üzerinde geldiği gibi mi yoksa upgrade yaptın mı? Eğer yapmadıysan ve yapmayı düşünüyosan forumdaki ışık ile ilgili makaleleri dikkatlice okumanı tavsiye ederim.
mini tank (neon&zebra)
selam bende de benzeri bir akvaryum var ve 6 neon 3 zebra 2 lepistes ve bitkiler var, şu an için bir sıkıntı olmadı, kayıp yok herşey yolunda.

bu arada ısıtıcım 25 watt ve gayet yeterli oldu şimdiye kadar. fakat bende bitki olduğu için 22 - 23 derecede tutuyorum.
Kayserideki Hobicilerin Hobihanesi
arkadaşlar bravo diyorum en kısa zamanda tanışmaya geleceğim, saygılar...
Canlı doğuranla ilgili bir kaç soru
bende nano bitkili var (nano derken 23 lt) en alta file icinde torf, üstüne lav kırığı, onun üstüne de Mertcan Bey'in dediği gibi hagen var, hem çok güzel gözüküyor, hemde bitkiler için iyi bir zemin olduğunu düşünüyorum. sende faydasını görürsün hemde istanbulda bunları çok uygun fiyatlı bulabilirsin.

Bence üşenme temel iyi olursa devamı da rahat olur senin için.
Bu Akvaryumlar İçin Yorumlarınız
evet çok güzel akvaryum, ben çok istiyorum deniz akvaryumu ama acayip tırsıyorum çok kolay bi iş değil gibi o.

ayrıca bu ilandaki akvaryum kaç tane balık alır mesela yellow ve blue tang beslemek istesek, atıyorum 2şer tane ondan 2 tane de palyaço alır mı?
Pembe Zebralar neden deli gibi hızlı yüzüyor?
Arkadaşlar Merhaba,

Btikili akvaryumumda ısı seviyesi 25 - 26 derece civarındaydı ve Limnophilalar iğne yaprakların hepsini dökünce Ahmet Yumak abinin de tavsiyesine uyarak Limnophilaları değiştirmeden önce kademeli olarak ısıyı 22 dereceye düşürdüm.

Herşey yolunda, lepistesin sıkıntısı yok, neonlarında sıkıntısı yok ama zebra daniolar deli gibi hızlı yüzmeye başladılar. Normalde de zaten çok hızlılar ama bundan sonra daha da hızlandılar.

Bitkilerde sıkıntı yok, diğer balıklarda da sıkıntı yok, aslında zebralarda yem filan yiyorlar bir sorun yok ama çok hızlı yüzüyorlar, bir açıklaması olan var mı?
Akvaryumum hakında bilgi ve tavsiyeleriniz
Merhaba, 35x45x35 akvaryumum var, 6 tane neon tetra 2 lepistes 2 pembe zebra var.

akvaryumunuzun ölçülerini doğru mu yazdınız? Bence zaten o kadar balık sığmaz o akvaryuma. Eğer gerçekten o kadar balık koyduysanız biran önce çıkartın, sadece 10 tetra tutun 2 tane de lepistes veya 2 tane molly tutun.

çok fazla ve çok uyumsuz balık var akvaryumunuzda.

Ben çok okumadan girdim bu işe, şimdi keşke bu forumu biraz daha araştırsaydım diyorum. uğraşarak deneyerek öğrendim ve kaybım + maliyeti çok oldu, sizde aynını yapmayın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.