ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
selcukcetin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
09 Ocak 2018 14:47
Toplam Mesaj:
20 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Selçuk Çetin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Selçuk Çetin
SON 10 MESAJI
Aktif Karbon Sonrası
[QUOTE=Tunç Berk]Türünüzü bilmiyorum fakat lav kırığı suyunuzu 24 saat içinde pırıl pırıl yapacaktır,ve bakteriler için harika bir mekandır.Yeteri kadar alıp ister filtrenizde ister tankın içinde olsun işini yapacaktır.Ben 350 litre de 1 kg tankın içinde kullanıyorum harika iş çıkarıyor.
Aktif karbon genelde sürekli kullanılmaz.Büyük ihtimalle siz aktif karbonu çıkarınca bir bakteri döngüsü başlıyor bu yüzden sorun yaşıyor olabilirsiniz.Aktif karbon yerine malzeme seçimi yaptıktan sonra bakteri kültürü dökerek denemenizi tavsiye ederim.[/QUOTE]
Sarı Prenses, Yunus, Borleyi var. Teşekkürler.
[QUOTE=erulusoy]Merhabalar. Akvaryumdaki canlılar için biyolojik filtrasyon çok daha önemlidir. Bu nedenle Substrat Pro çıkarmayın. Daha berrak su için Seacem Purigen kullanın. Purigenin yerini hiçbirşeyin tutabileceğini sanmıyorum[/QUOTE]
Seacem Purigen mi yoksa Substrat Pro mu kullanmalıyım, yoksa ikisi aynı anda mı.
[QUOTE=Tunç Berk]Türünüzü bilmiyorum fakat lav kırığı suyunuzu 24 saat içinde pırıl pırıl yapacaktır,ve bakteriler için harika bir mekandır.Yeteri kadar alıp ister filtrenizde ister tankın içinde olsun işini yapacaktır.Ben 350 litre de 1 kg tankın içinde kullanıyorum harika iş çıkarıyor.
Aktif karbon genelde sürekli kullanılmaz.Büyük ihtimalle siz aktif karbonu çıkarınca bir bakteri döngüsü başlıyor bu yüzden sorun yaşıyor olabilirsiniz.Aktif karbon yerine malzeme seçimi yaptıktan sonra bakteri kültürü dökerek denemenizi tavsiye ederim.[/QUOTE]
Sarı Prenses, Yunus, Borleyi var. Teşekkürler.
[QUOTE=erulusoy]Merhabalar. Akvaryumdaki canlılar için biyolojik filtrasyon çok daha önemlidir. Bu nedenle Substrat Pro çıkarmayın. Daha berrak su için Seacem Purigen kullanın. Purigenin yerini hiçbirşeyin tutabileceğini sanmıyorum[/QUOTE]
Seacem Purigen mi yoksa Substrat Pro mu kullanmalıyım, yoksa ikisi aynı anda mı.
Aktif Karbon Sonrası
[QUOTE=leitzcell] Bu karbon olayını bende çok araştırıyorum şu anda okuduklarımdan çıkardığım sonuç;
ilk kurulumda kullan bir daha kullanma oldu sudaki yabancı çözeltiler kısa sürede karbon tarafından emilip, sudan ayrıştırıldığına göre
sonradan suya kendiliginden molekül bulaşması olmayacagı için, kullanmaya gerek yok kanaatimce
(ilaç vs. şeyleri ana tankta kullanmıyorsunuz umarım)
Aktif Karbon’un Genel Özellikleri
Aktif karbon, büyük kristal formu ve oldukça geniş iç gözenek yapısı ile karbonlu adsorbanlar ailesini tanımlamada kullanılan genel bir terimdir. Aktif karbonlar, insan sağlığına zararsız, kullanışlı ürünler olup, oldukça yüksek bir gözenekliliğe ve iç yüzey alanına sahiptirler (5).[B]Aktif karbonlar, çözeltideki molekül ve iyonları gözenekleri vasıtasıyla iç yüzeylerine doğru çekebilirler ve bu yüzden adsorban olarak adlandırılırlar[/B].
kaynak : http://www.kimyaevi.org/TR/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF8007620E7D5602E8572D351204A6037B[/QUOTE]
Karbon kullanımı sık yapıyorum. Sonuçlar, Karbon varken su cam gibi. Sudaki ne var ne yok temizliyor. Zararlı yararlı birşey kalmıyor. Açıkcası su cam ama kalitesi düşüyor.
Balıklar açısından bu dönemlerde birşey yaşamadı. Gayet sağlıklılar.
Karbon sonrası kısa deneyimlerde balık kaybım oldu su netliğini kaybetti. Belki balıklar için yararlı organizmalar çoğalmış olabilir ama onunla birlikte zararlılarda çoğalıyor.
şimdi karbonu çıkarmaya çekiniyorum. 2 aydır kullanıyorum. Şu da net karbon süreli bir ürün en fazla 1 ay gidiyor. Değiştirmek lazım.
Ben karbonsuz olmaz diyorum.
[QUOTE=leitzcell] Bu karbon olayını bende çok araştırıyorum şu anda okuduklarımdan çıkardığım sonuç;
ilk kurulumda kullan bir daha kullanma oldu sudaki yabancı çözeltiler kısa sürede karbon tarafından emilip, sudan ayrıştırıldığına göre
sonradan suya kendiliginden molekül bulaşması olmayacagı için, kullanmaya gerek yok kanaatimce
(ilaç vs. şeyleri ana tankta kullanmıyorsunuz umarım)
Aktif Karbon’un Genel Özellikleri
Aktif karbon, büyük kristal formu ve oldukça geniş iç gözenek yapısı ile karbonlu adsorbanlar ailesini tanımlamada kullanılan genel bir terimdir. Aktif karbonlar, insan sağlığına zararsız, kullanışlı ürünler olup, oldukça yüksek bir gözenekliliğe ve iç yüzey alanına sahiptirler (5).[B]Aktif karbonlar, çözeltideki molekül ve iyonları gözenekleri vasıtasıyla iç yüzeylerine doğru çekebilirler ve bu yüzden adsorban olarak adlandırılırlar[/B].
kaynak : http://www.kimyaevi.org/TR/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFF8007620E7D5602E8572D351204A6037B[/QUOTE]
Karbon kullanımı sık yapıyorum. Sonuçlar, Karbon varken su cam gibi. Sudaki ne var ne yok temizliyor. Zararlı yararlı birşey kalmıyor. Açıkcası su cam ama kalitesi düşüyor.
Balıklar açısından bu dönemlerde birşey yaşamadı. Gayet sağlıklılar.
Karbon sonrası kısa deneyimlerde balık kaybım oldu su netliğini kaybetti. Belki balıklar için yararlı organizmalar çoğalmış olabilir ama onunla birlikte zararlılarda çoğalıyor.
şimdi karbonu çıkarmaya çekiniyorum. 2 aydır kullanıyorum. Şu da net karbon süreli bir ürün en fazla 1 ay gidiyor. Değiştirmek lazım.
Ben karbonsuz olmaz diyorum.
Aktif Karbon Sonrası
Herkese selamlar saygılar, Eheim filtrem. En altta makarnalar üstte mavi biyolojik sünger onun üstünde aktif karbon en üstte elyaf var. 2-3 defa aktif karbonu 1'er ay kullandım ve yenisiyle değiştridim. Arada substrat pro kullandım ama hem balıklarda sürtünme hastalanmalar oldu (belki tesadüf ) hem de su eski netliğini kaybetti.
Acaba bu şeklide karbon kullanmaya devam etsem mi. her ay yenisiyle değiştirip. Yoksa tekrar substrat pro yerleştirip biraz şans verip beklesem mi.
cevaplayan herkese teşekkürler.
Herkese selamlar saygılar, Eheim filtrem. En altta makarnalar üstte mavi biyolojik sünger onun üstünde aktif karbon en üstte elyaf var. 2-3 defa aktif karbonu 1'er ay kullandım ve yenisiyle değiştridim. Arada substrat pro kullandım ama hem balıklarda sürtünme hastalanmalar oldu (belki tesadüf ) hem de su eski netliğini kaybetti.
Acaba bu şeklide karbon kullanmaya devam etsem mi. her ay yenisiyle değiştirip. Yoksa tekrar substrat pro yerleştirip biraz şans verip beklesem mi.
cevaplayan herkese teşekkürler.
ciklet türüne geçiş
1 e 3 d mavi prenses 1e 4 d sarı prenses kaya kuyu mağara testi herşey tamam. Ama baskın mavi prenses erkek terör estirdi. her yeri kazdı. yuva olacak heryeri. ve hepsini sahiplendi.selcukcetin 2015-06-10 15:45:53
1 e 3 d mavi prenses 1e 4 d sarı prenses kaya kuyu mağara testi herşey tamam. Ama baskın mavi prenses erkek terör estirdi. her yeri kazdı. yuva olacak heryeri. ve hepsini sahiplendi.
ciklet türüne geçiş
benden küçük bir uyarı. ben de japondan çiklete geçiş yaptım. ilk olarak akvaryumcunun birşey olmaz gazıyla mavi prenses ve sarı prensesi aynı akvaryuma koydum. mavi tam anlamıyla terör estirdi. Kesinlikle mavi ile başka balığı aynı yere koymayın.mavi prenses erkek çok çok agresif. hem kendi türüne hem diğerlerine. resmen heryeri sahiplendi. kimse yerinden kıpırdayamadı. geri vermek zorunda kaldım.
benden küçük bir uyarı. ben de japondan çiklete geçiş yaptım. ilk olarak akvaryumcunun birşey olmaz gazıyla mavi prenses ve sarı prensesi aynı akvaryuma koydum. mavi tam anlamıyla terör estirdi. Kesinlikle mavi ile başka balığı aynı yere koymayın.mavi prenses erkek çok çok agresif. hem kendi türüne hem diğerlerine. resmen heryeri sahiplendi. kimse yerinden kıpırdayamadı. geri vermek zorunda kaldım.
şimdi sarı prenses, yunus ve borleyi (kadango) var güzel güzel geçinip gidiyorlar
mavi prenses kovalamacası
aynısı bende de var. dişi hiç yanaşmıyor. erkek kazmadık yer bırakmadı akvaryumda. dişilerde tık yok.
aynısı bende de var. dişi hiç yanaşmıyor. erkek kazmadık yer bırakmadı akvaryumda. dişilerde tık yok.
Mecidiyeköy'deki Akvaristler
evet hala geçerli mi bu duyuru.
evet hala geçerli mi bu duyuru.
Mavi ve Sarı Prenses
Yıllarca Tropikal sonra Japon besledikten sonra hayatımda ilk defa ciklet türü beslemeye karar verdim ve direk geçiş yaptım. İlk seferin tecrübesizliğiyle fazla da üzerinde durmadan 1e3d sarı prenses 1e 2d mavi prenses olmak üzere 7 balık aldım. Akvaryum 200 litre. saklanacak 2 kaya ve degisik cömlek, dekoratif fıçı, testi gibi akvaryumu fazla da bogmadan dekor oluşturdum.
Yıllarca Tropikal sonra Japon besledikten sonra hayatımda ilk defa ciklet türü beslemeye karar verdim ve direk geçiş yaptım. İlk seferin tecrübesizliğiyle fazla da üzerinde durmadan 1e3d sarı prenses 1e 2d mavi prenses olmak üzere 7 balık aldım. Akvaryum 200 litre. saklanacak 2 kaya ve degisik cömlek, dekoratif fıçı, testi gibi akvaryumu fazla da bogmadan dekor oluşturdum.
Şimdi ustalara soruyorum sıkıntım şu: Mavi Prenses sadece erkek olan neredeyse tüm akvaryumu sahiplendi. Kazmadığı kaya testi çömlek altı bırakmamış heryer İstanbulun sokaklarına dönmüş. Kumları dağıtmış. Kimseyi de kolay kolay bir yerlere sokmuyor. Kendi dişilerini çok kovalıyor ama sarı prensesleri de civardan uzaklaştırıyor. Acaba Mavi Prensesleri geri mi versem. Severek ayrılsak mı. Yoksa bir süre sonra sarı ve maviler arasında alışma olur mu. (daha 1 hafta oldu)
Bir de büyük erkek sarı prensesin özellikle ağız yüz başta olmak üzere rengi kararmış. En irisi olmasına rağmen o da pek mavi prensesi durduramıyor.
Yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Tecrübeli Orandacılar Aranıyor
genellikle yurtdışından getiren arkadaşlar var. istediğiniz şekilde boyda mevcut. fotolarını koyduklarınız normal tipte aslanbaşlar.
genellikle yurtdışından getiren arkadaşlar var. istediğiniz şekilde boyda mevcut. fotolarını koyduklarınız normal tipte aslanbaşlar.
japon ve bitkiler
ben de orandalar (yurtdışından gelme), vatoz (cüce), çöpçü, salyangoz var. bitkilere dokunan yok. Gül, Tütün, Java Fern ve Anubias var.
ben de orandalar (yurtdışından gelme), vatoz (cüce), çöpçü, salyangoz var. bitkilere dokunan yok. Gül, Tütün, Java Fern ve Anubias var.
SON MESAJLAR
- 20lt Öneri İnci Kefali, 19:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yavru Lapistesler Bu Şekilde Yaşar Mı Sosis1, 19:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sıfırdan Akvaryum Ve Kaplumbağa Begumtar, 19:14
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Akvaryumda Çözülemeyen Tanin Problemi Cyber_Scout, 19:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mukus Dokusu Ehtiyar, 19:11
Hastalıklar ve İlaçlar - Cüce Vatoz İçin Akvaryumda Yosun Yaptırma Zuzu2446, 19:00
Yosun - 150 Lt Akvaryum İçin Filtre Seçimi Fuat.52, 18:38
Filtreleme Seçenekleri - Betta Kuyruk Erimesi osmansen22, 18:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 100 Lt Akvaryum İç Filtre Osmanşahin, 17:19
Filtreleme Seçenekleri - Bartın Ulus, Uluçay Biyotopu eackgzz, 17:15
Akvaryum Tanıtımı - Görselde Ki Akvaryumda Beta Beslenir Mi? arcura12, 17:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Orhan76, 16:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30 Litre Akvaryumda Hangi Balıklar Beslenir lepistes5994, 16:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkilerde Sorun lepistes5994, 15:29
Bitki Akvaryumları Genel - Ada 45p - Bitkili Bilinmezlik Gunlugu CoryCory, 14:44
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - Nano Riparium Tarzı Beta Tank-sığ Su Tropik Gölet AtlasPoyraz, 13:03
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryuma Canlı Önerisi HydroLeaf, 13:02
Bitkili Akvaryum Canlıları - Beta Akvaryumu Kurulumu AtlasPoyraz, 12:52
Yeni Üye Forumu - L144 Vatozum Hakkında Bilgi Cyber_Scout, 11:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığında Kuyruk Kısması Ve Renk Solması Cyber_Scout, 11:11
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Patlar Mı? tailgunV2, 10:30
Yeni Üye Forumu - İhtimaller Ve Uzun Soluklu Bir Macera AtlasPoyraz, 09:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Hastalık MelikeAk, 08:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Ne Beslesem? - 150 Litre Samnastrp, 07:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - **paludaryumun Gizli Bahçesi** SahinTaskin, 07:25
Akvaryum Tanıtımı - Red Head Tapajos Yavru Alma Hakkında Özgür Özaydın, 05:16
Güney Amerikan Cichlidleri - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Kaftan, 04:31
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Cüce Vatoz Yavruları Avcı06, 02:21
Yeni Üye Forumu - Başka Balıkla Beta berensglam, 01:04
Labirentliler - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Ehtiyar, 00:52
Güney Amerikan Cichlidleri - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 00:50
Akvaryum Tanıtımı - 150 X 50 X 55h Tank İçin Dış Kule Tasarımı Safrane42, 23:22
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Beyaz Solucanlar Taha Yanık, 23:08
Omurgasızlar - Çözemediğim İkinci El Fluval 406 Sorunu Hakkında neomeo, 22:55
Malzemeler ve Yemler Forumu - Tuzlu Su Akvaryumu ₩€€₩, 22:43
Deniz Akvaryumları Genel - Hava Motoru Tavsiyesi Cyber_Scout, 22:25
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kararsiz Bir Genç İzmirligenco 2.0, 21:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mutlu Bettam HydroLeaf, 21:49
Akvaryum Tanıtımı - 35 l Akvaryum İçin Motor, Filtre Ve Kum Tavsiyesi HydroLeaf, 21:27
Yeni Üye Forumu - Acaba Nedir Bu ternapi, 21:06
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Bulanık AquaVita, 20:59
Yeni Üye Forumu - Oscar Kum Önerisi Maiestas, 20:41
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ramirezi Cinsiyet Hiyakkimaru, 20:39
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Nerite Salyangoz Cyber_Scout, 20:24
Omurgasızlar - Akvaryumuma Öneriniz Var Mıdır? osmansen22, 20:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumumumu Nasıl Satabilirim Samnastrp, 19:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tiger Endler AquaVita, 19:01
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Moli Balık Cinsiyet Ve Türü Samnastrp, 18:21
Yeni Üye Forumu - 160x60x60 Akvaryumum Tata, 17:06
Akvaryum Tanıtımı - Yılanbaş Balıklarım Ve Üretim Hikayeleri SahinTaskin, 16:08
Diğer Tatlı Su Canlıları
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Otomatik Yemleme Makinesi livadi 18:57
- Akvaryum Kum Ve Taşlar livadi 18:57
- Japon Şemsiyesi (cyperus) ternapi 18:14
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 18:01
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 18:01
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 18:01
- Panda Garra Rufa - Kargo Yapılır MuratOzdemir 17:25
- Ful Black Lepistes 3 Erkek 1 Dişi beypazarlı 17:05
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 15:53
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 15:53
- Fluval Dış Filtre Yedek Parçaları erimgorgulu 15:45
- Fluval 206 Dış Filtre erimgorgulu 15:45
- Tiger Enler heybetmahir 15:37
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 15:34
- Rasbora Arıyorum Miller 15:34
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 15:28
- Aquael Ultra Filter 900 Yem Çeşitleri Driftwood Uriel 14:57
- Yunus Ciklet umitopall 14:52
- 100-50-45 Akvaryum Ve Yunus Koloni umitopall 14:52
- Karides Yem Ve Mineral -ggarten-ebi Dama-dennerle lotnaquascaping 14:31
- Karides Mineralleri Ve Yemleri lotnaquascaping 14:31
- Genchem-no Planaria-planarya Ve Hydra'dan Kurtulun lotnaquascaping 14:31
- 40x40x40, Resun Air 8000,haqos Expro 500, Yati Kök MurathanM 12:58
- Geophagus Arıyorum MurathanM 12:58
- Sagittaria Subulata MD.mehmet 12:36
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 12:31
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 12:00
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:00
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 12:00
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 11:58
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 11:58
- Artemia & Microfex & Grindal Kurt betta.ist 11:58
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar Mükemmel Kan Hattı FULL RED MEHMET 11:50
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 11:50
- 4’lü Set Akvaryumlar FULL RED MEHMET 11:50
- Özel Tür Lepistesler FULL RED MEHMET 11:48
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 11:41
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 11:20
- Tretocephalus - Oph. Whitecap - M. Kiriza Hiko 11:20
- Chihiros Stand Vivid & Wrgb Hiko 11:20
- Ramshorn Salyangoz yns325 10:44
- L144 Tülden Olma Düz Kuyruk Çiftler yns325 10:44
- Hongsloi-candidi Ve Triple Red German Bred AtlasPoyraz 10:39
- Grindal Kültür AtlasPoyraz 10:39
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 10:32
- Katil Saly. & Sakura & Sarı & Ramshorn & Java Moss scorpion26 10:32
- Leleupi & Brichardi scorpion26 10:32
- Takaslı İthal Akvaryum ZoDiRiK 10:26
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 10:09
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 10:09
KULLANICILAR
- 164 Online Kullanıcı, 93 Üye
Online Kullanıcılar
EKAR,
vantilator,
Berkant,
efkango,
Mahir06,
EmreCev,
uyelik269,
buraktanatar,
darkaura,
-RBG-,
Sirri42,
sertacsut,
mendos06,
cinarersin,
drersayan,
Dotkor,
hasancn,
ciways,
ufukkisikk,
mrah,
metalhead,
YavuzHan,
sinor,
urzais,
yavuzsezgin,
MustafaKaraBaba,
heybetmahir,
ilgazugurluer,
egijfz,
SahinTaskin,
Sercan10,
sina cen,
Kuduoglu,
ternapi,
Jeveux,
ilkayocak,
Mikail Erdoğan,
MUSTAFAEKR,
falconx,
aktugsedat,
Hüdai,
iozgul,
Emerse,
Orhan76,
MiSoSiKiaN,
lepistes5994,
emrepablo11,
batuhan.ylmz,
fikret43,
kambortam,
Thunderbird,
TuRKeR,
egecinar,
osmandbnl,
Heisenberg,
ka2n,
Tatar1045,
Vlademirol,
HydroLeaf,
Öğretmen Ali,
MelikeAk,
Kitapkurdu,
ozelturlepistes,
ADANA0101,
Sunborn,
Hoppala,
Amati340,
Bircanefe,
scorpion26,
BlackkEaglee,
Rafayel,
emree06,
yldrmali,
pitsem,
MertSoyumert,
yns325,
MasterChiefHakan,
Hamza Yıldırım,
oscarus,
Maiestas,
Oguzhan.Y,
yilmaz17,
efesutcu44,
ogzcnoztrk,
İsmail_96965,
EmiirKaan,
zekigonlum,
Best Fish,
Naturality00,
Karakas53,
TugayÇınar,
ZoDiRiK,
koraykbl,
emregungor,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.