ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ArifhbsAquatics
Kullanıcı Grubu:
Yönetici
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12493
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Nisan 2018 00:01
Son Ziyaret:
1 saat 43 dakika önce
Toplam Mesaj:
3594 [1.64 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
188 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arif Hikmet Başeğmez
Doğum Tarihi:
02 Ocak 1985
Yaş:
39
İl:
Sivas
Meslek:
Ressam (meb resim öğretmeni)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Arif Hikmet BAŞEĞMEZ Biyotop akvaryum tasarımcısı-Akvarist İnstagram: arifhbs_aquatics Youtube: Arifhb’s Aquatics

SON 10 MESAJI

Haycan Akvaryum Ve Petshop Kuruluyor (fotoğraflı)
Hayırlı olsun, gönlünüzce ve güzel bir mekan olur umarım 🙏🏻.
Lepistes Akvaryumu, Lepistes Ve Pan Çöpçü Ölümleri
Yalnız, beslediğiniz lepistesler 400-500 ppm i bile rahat kaldırır; 200 ppm den aşağı su osmoregülasyon dengeleri içşn sağlıklı bir değer olmaz. Neden ro kullanıyorsunuz ki? İlla ki mineral ihtiyacınız olacak?

Tekrar ediyorum; test edin; kum, taşa göre daha az salınım yapıyorsa neden zahmet edesiniz?[EDIT]ArifhbsAquatics,2024-04-17 14:04:41[/EDIT]
Lepistes Akvaryumu, Lepistes Ve Pan Çöpçü Ölümleri
[QUOTE=Cglrsyn]Abiler üstadlar sizin gösterdiğiniz yollar ve fikirler sayesinde ufak bir aydınlanma yaşadım. Orhan üstada görselini gönderdiğim taşı internette biraz araştırdığımda '' Although not shown in the chart above, we divide individual mineral species into varieties based on specific characteristics such as color or crystal shapes. For example, varieties of diopside include chrome diopside (the emerald green chrome containing variety seen in Figure 1.36), dekalbite (diopside that contains no impurities at all), and malacolite (a light colored or white variety of diopside that is usually fluorescent).'' şu ibare yer alıyordu.
Taşın içerisindeki yeşil diopside, chrome diopsitemiş. Bu da Orhan Bey'in sorduğu metal iyonuna karşılık geliyor sanırım. Akşam iş çıkışı ilk iş o taşlardan kurtulacağım. Ama suyu komple değiştirmelimiyim yoksa yarı yarıya değişim yapmam çözüm olur mu?[/QUOTE]

Bence kumu da taşı da bir gün ro suda bekleterek test edin; salınım hangisinde fazla ise onu çıkarmanız daha faydalı olur.
Lepistes Akvaryumu, Lepistes Ve Pan Çöpçü Ölümleri
Kültür tds üzerinde (bahsettiğiniz litrede hele) neredeyse hiç etki etmez. Yıllardır lav kırığı ve silis kum kullandım; bu iki materyal de tds i bu denli etkilemez. Geriye bazalt kum kalıyor. Elinizde bir miktar o numune varsa her kumu birer su bardağı içerisinde ro su dökerek test edin. Sadece bazalt kumu test ettiğinizde tds in yükseldiğini göreceğinizi sanıyorum.

Taşları mesajınızı düzelttikten sonra gördüm; en başta sormuştum kaya vs ne var diye. Taş da salınım yapıyor olabilir. Onu da aynı şekilde test edebilirsiniz.[EDIT]ArifhbsAquatics,2024-04-17 13:52:36[/EDIT]
Lepistes Akvaryumu, Lepistes Ve Pan Çöpçü Ölümleri
Tankta kullandığınız kum, kaya ve filtrede kullandığınız medyalar nelerdir? Ciddi bir salınım var suda.
Bu Nasıl Dışkılama ?
Canlının yeni ortama adaptasyonu da dahil, yemin içeriği ve miktarı da buna benzer dışkılama sebebi olabiliyor. Sindirim sorunu var. Hangi yemi, ne oranda kullanıyorsunuz?
Caridina Dennerli (kardinal Karides) Akvaryumu
Sadelik ve şıklık.. Çok keyifli bir tank olmuş, gönlünüzce de devam eder umarım. Aydınlatma …expres sitesinden mi temin edildi? Bir ara bakmıştım; almakta karasız kalmıştım.
Cory Ve Melek
[QUOTE=Megatron(betam)]
Benden yaş olarak büyük birisiniz ve benden daha çok görmüş okumuş tecrübe edinmiş biri olarak size saygı duyuyorum yanlış anlaşılmasın ama bu forumda düzeltilmesi gereken konular diye bir başlık açılsa ve insanlar sorunlarını dile getirseler olmaz mı çünkü gördüğüme göre insanlar cevap veremedikleri yada bir sorunla karşılaştıklari için bu forumdan vazgeçiyorlar benim şahsi olarak karşılaştığım sorun 2010 şardan kalmış gibi duran bir arayüz ve çoğunlukla internet veya mesajların tekrarlanması gibi sorunlar lütfen anlayış ile karşılar ve saygı duyarsanız minnettar kalırım efendim [:)][/QUOTE]

Forumda, yönetime mesaj, talepler gibi bölümler, forum alt kategorilerinde benzer gruplar var zaten. Aslında bu başlık altında bu durumun konuşulup uzatılması çok da yerinde değil deyip burada kesmek istiyorum. Yukarıda saydığım, ilgili bölümlere bakılabilir.
Cory Ve Melek
[QUOTE=kaptanrere][:)][:)][/QUOTE]

Sadece devlet kurumlarına TC ile girilir gibi algılanmasın, forum sitesiyiz; bu açıdan gereksiz demek istedim. Evet, düzeltilebilir bir çok şey olabilir. Daha da iyi olabilir forum. Tebessüm etmemdeki amaç kesinlikle ironi değildir; bilinmesini isterim. Teşekkür ederim görüşleriniz için.
Cory Ve Melek
[QUOTE=kaptanrere]
Nedenleri yazıyım yönetici nickiniz var bilinçli olarak büyük yazdım

1)SİTEDE YÖNETİMSEL ZAFİYETLER VAR
2)SİTEDE TEKNİKSEL VE YAZILIMSAL SORUNLAR VAR
3)13 YAŞINDAKİ ÇOÇUKTA ,60 YAŞINDA OLUPTA 13 YAŞ ZEKASINA SAHİP KİŞİLER DE HER ALANA FUTURSUZCA YAZABİLİYOR BUNADADA KLAVYEDE
ÖZGÜRLÜK DİYORUZ ???
4)ÇÖZÜM ÜRETEN YOK ,AKIL VEREN ÇOK
5)ÜYELİK GİRİŞİ AISLSIZ KİŞİLERLE FAKE HESAPLARLA ŞİŞMİŞ NEDEN TC GİRİŞİ YOK ?
6)DAHA YAZARIMDA ANLAMI YOK DİYE DÜŞÜĞNUYORUM
7)KISACA SONUÇ SİTEDE CİDDİ DEĞİŞİKLİKLER ŞART TC İLE GİRİŞ GETİRLMESİ ,KONU AÇILMASI VAR OLAN KONULARIN TEKRAR AÇILMAMSINI ÖNLEYEN YAZILIM YÜKLENMESİ GİBİ ,,, KİŞİLER ARASI BİR SÜRE SONRA BÜYÜYEN SORUNLARA İZİN VERİLMEYECEK ŞEKİLDE YAZILIM YÜKLENMESİ GİBİ GİBİ ,,,40 ADET YÖNETİCİ NİYE VAR ONUDA ANLAMAK MANASIZ BU YÖNETİCİ KİŞLER BU SİTEDE NE İŞ YAPAR ?BELLİ DEĞİL BUNLARIN DEĞİŞMESİ LAZIM AKVARUM COMA YÖNETMELİK GETİRLMESİ GEREKİR ,,,ŞU ANKİ SİSTEMLE NE HOBİNİN GELİŞMESİNE NE FAYDASI VAR NEDE KİŞLERİN HOBİDE GELİŞMESİNE ,,, YANİ ŞU ANKİ KAFALARLA ZİHNİYETLE ANCAK İNTERNET ALEMİNDE ÇÖP OLARAK ZAMAN İÇİNDE YERİNE ALIR DİYE DÜŞÜNYORUM,,,, BU ARADA SİZE ŞAHSINIZA YAZMADIM EMEK VEREN KİM VARSA SÖZÜMÜZ YOKTUR ....


[/QUOTE]

1- Bunu açın lütfen, tam olarak gördükleriniz nedir?
2- Hatalı gördüğünüz kısımları ve neler yapılabileceğini paylaşabilirsiniz.
3- Kurallar dahilinde herkes istediği yere yazabilir; bunda sorun bukunmamakta.
4- Çözüm önerileriniz?
5- Devlet kurumu değiliz, TC girişi nasıl olacak 😊.
Diğer maddeleriniz de ilk beş madde ile bağlantılı olduğundan buradan cevap vereceğim. Bir üyemiz ‘balığım hasta’ başlığıyla konu açamayacak mı? Benzer konular var çünkü. Yaptığımız hobide karşılaştığımız şeylerin çoğu birbirine benziyor zaten. Koca bir ansiklopedi var ortada, bu anlayışla 100-200 konudan başka bir şey kalmaz. Bir üye, benzer bir konuyu üst üste açıyorsa zaten buna müdahale ediyoruz. Kişiler arası tartışmalara da müdahale ediliyor. Bununla ilgili ‘kullanılması yasak kelimeler’ filtresi tarzı bir şey mi uygulanmalı sizce? Hata var butonu zaten bu sebeple var! Biraz da üyelerimizin gördüğü sorunları yönetime iletmesi lazım. Biz zaten ‘hata’ uyarısı gelmeden de görüyoruz bir çoğunu.

Kırk kişi yok yönetimde, 12-13 kişiyiz ve herkes müsait vaktine göre ilgileniyor forumla. Yöneticiler, kıdemli akvaristler, özel üyeler ve tüm üyeler için yönetmelikler de var kurallar da.

İnsanların sosyal medya kullanma, bilgiye ulaşma be işleme şekilleri değişiyor. Forum, eskisi gibi popüler bir seviyede olmasa da üye olan herkesin karşılıklı öğrenip-öğreteceği, araştıracağı yegane bir platform olmayı sürdürmekte. İlerisi için ne olur kestirilemez ama asla çöp olmayacağı kesin.

Teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.