ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
UnleasheaD
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
09 Şubat 2020 02:38
Toplam Mesaj:
329 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Muhammed Taş
Doğum Tarihi:
30 Temmuz 1991
İl:
Adana
Meslek:
Öğrenci/Çukurova Üniversitesi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Muhammed Taş
SON 10 MESAJI
Yeni Kurulum Öncesi Kafama Takılan Sorular
[QUOTE=Yas400]Anladığım kadarıyla mavi beyaz ledlerden oluşuyor ışık bitkilerinize yeter ama mavi fazlalığı yosun yapabilir.
Bitki seçimleriniz bence başlangıç için yeterli ve kum olmadan gelişebilir türler.
Atakanpetshopta dediğiniz türler vardır muhtemelen biraz pahalıdır ama sağlıklı bitki gönderirler.
Gübreye başlangıçta gerek yok ama isterseniz kullanabilirsiniz.[/QUOTE]
58 cm olan boyunu aldım. Üzerinde 48 tane led var ve bunlardan 5 tanesi maviymiş. Atakanpetshop'a bakacağım, teşekkür ederim.
[QUOTE=Yas400]Anladığım kadarıyla mavi beyaz ledlerden oluşuyor ışık bitkilerinize yeter ama mavi fazlalığı yosun yapabilir.
Bitki seçimleriniz bence başlangıç için yeterli ve kum olmadan gelişebilir türler.
Atakanpetshopta dediğiniz türler vardır muhtemelen biraz pahalıdır ama sağlıklı bitki gönderirler.
Gübreye başlangıçta gerek yok ama isterseniz kullanabilirsiniz.[/QUOTE]
58 cm olan boyunu aldım. Üzerinde 48 tane led var ve bunlardan 5 tanesi maviymiş. Atakanpetshop'a bakacağım, teşekkür ederim.
[QUOTE=fatihkuzen]Tilki kuyruğunu boşver. Beş para etmez. Alternatifi sessiflora yada cobamba olabilir. Sessiflora daha yayılımcidir. Tilki kuyruğu kuma sabitlenmekten hoşlanmaz. Sürekli suyun yüzeyinde bırakman gerekir. [/QUOTE]
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Yazdığınız bitkileri tabana dikmek gerekiyor sanırım. Köklere sabitlenebilir mi?
[QUOTE=fatihkuzen]Tilki kuyruğunu boşver. Beş para etmez. Alternatifi sessiflora yada cobamba olabilir. Sessiflora daha yayılımcidir. Tilki kuyruğu kuma sabitlenmekten hoşlanmaz. Sürekli suyun yüzeyinde bırakman gerekir. [/QUOTE]
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Yazdığınız bitkileri tabana dikmek gerekiyor sanırım. Köklere sabitlenebilir mi?
Merhaba arkadaşlar,
Akvaryum hobisinde yeni olmasamda bitki konusunda hemen hemen hiç tecrübem yok. Şöyle ki geçen sene küçük bir akvaryumda java fern, java moss gibi türleri bile hayatta tutamadım. Haftaya 80*35*35 ölçülerinde kuracağım akvaryuma bitkide eklemek istiyorum.
https://www.aliexpress.com/item/32891506894.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5f2b4c4dBD8Ziz&fbclid=IwAR2kmbw5vOSS3O6DD7sb6tzrFbAOWlrkp-NnEdIHr-41xLHi_7uo9Z8B_ro
1-Linkini verdiğim ışıktan satın aldım. İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum açıkçası. Bitkiler için ne kadar yeterli bir ışıktır acaba?
2-Taban malzemesi olarak ince bir kum kullanacağım sadece. Bu nedenle ekilen bitkilerden kullanmayacağım. Su üstü bitkiler, yüzen bitkiler yada köklere bağlanan bitkilerden kullanmak istiyorum. Java fern, Anubias, Tilki Kuyruğu, java moss gibi bitkiler düşünüyorum. Akvaryumda canlı doğuran beslemeyi düşünüyorum. Hem yavruların saklanabileceği hem de bakımı kolay bitki önerileriniz var mıdır?
3-Yukarıda yazdığım bitki türlerini farklı kargolarla uğraşmamak için tek bir yerden almak istiyorum. Önereceğiniz bir site, kişi vs varmıdır?
4-Saydığım bitki türleri için all in one olan seachem flourish gibi sıvı gübrelerden birini alırsam faydası olur mu yoksa gerek yok mudur?
Biraz uzun ve fazla soru sordum sanırım. Okuyacak ve cevaplayacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim. İyi günler.
Merhaba arkadaşlar,
Akvaryum hobisinde yeni olmasamda bitki konusunda hemen hemen hiç tecrübem yok. Şöyle ki geçen sene küçük bir akvaryumda java fern, java moss gibi türleri bile hayatta tutamadım. Haftaya 80*35*35 ölçülerinde kuracağım akvaryuma bitkide eklemek istiyorum.
https://www.aliexpress.com/item/32891506894.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5f2b4c4dBD8Ziz&fbclid=IwAR2kmbw5vOSS3O6DD7sb6tzrFbAOWlrkp-NnEdIHr-41xLHi_7uo9Z8B_ro
1-Linkini verdiğim ışıktan satın aldım. İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum açıkçası. Bitkiler için ne kadar yeterli bir ışıktır acaba?
2-Taban malzemesi olarak ince bir kum kullanacağım sadece. Bu nedenle ekilen bitkilerden kullanmayacağım. Su üstü bitkiler, yüzen bitkiler yada köklere bağlanan bitkilerden kullanmak istiyorum. Java fern, Anubias, Tilki Kuyruğu, java moss gibi bitkiler düşünüyorum. Akvaryumda canlı doğuran beslemeyi düşünüyorum. Hem yavruların saklanabileceği hem de bakımı kolay bitki önerileriniz var mıdır?
3-Yukarıda yazdığım bitki türlerini farklı kargolarla uğraşmamak için tek bir yerden almak istiyorum. Önereceğiniz bir site, kişi vs varmıdır?
4-Saydığım bitki türleri için all in one olan seachem flourish gibi sıvı gübrelerden birini alırsam faydası olur mu yoksa gerek yok mudur?
Biraz uzun ve fazla soru sordum sanırım. Okuyacak ve cevaplayacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim. İyi günler.
Leopard Gecko Bilgi
Ankara'da sıcaklık gündüz 30 dereceye kadar çıkmıyorsa ve gece 20 derecenin altına düşüyorsa öncelikle ısıtıcı ped alman gerekebilir. Onun dışında alman gerekenler içine saklanabileceği bir mağara, kalsiyum tozu. Eğer ingilizcen var ise çok sayıda yabancı kaynak bulabilirsin leopar gecko gereksinimleri ile ilgili.
Ankara'da sıcaklık gündüz 30 dereceye kadar çıkmıyorsa ve gece 20 derecenin altına düşüyorsa öncelikle ısıtıcı ped alman gerekebilir. Onun dışında alman gerekenler içine saklanabileceği bir mağara, kalsiyum tozu. Eğer ingilizcen var ise çok sayıda yabancı kaynak bulabilirsin leopar gecko gereksinimleri ile ilgili.
Dovii, Zonatum, Trimac, Haitiensis, Fredy ve Diğerleri
Belki önceki sayfalarda yazıldığı için çok özür dileyerek soruyorum. Acaba ne zaman satışta Festae, Dovii yada Pbass yavruları olacak?
Belki önceki sayfalarda yazıldığı için çok özür dileyerek soruyorum. Acaba ne zaman satışta Festae, Dovii yada Pbass yavruları olacak?
Türkiye'de bulunabilen Zebra, Astronot, Jack Dempsey, Texas, Jaguar, Severum, Green Terror, Ateş ağız, Midas gibi türlerin hepsini besledim, büyüttüm yada ürettim. Sırf başlıkta yazan türleri bulamadığım için akvaryum hobisinde son zamanlarda heyecan kaybı yaşıyorum açıkçası.
Mersin (İçel) Akvaristler
Açıkçası pet shoplardan neler beklediğinize bağlı. Bende Mersin'de yaşıyorum. Malzeme temin etme konusunda hiçbir şekilde pet shoplara ihtiyacınız yok. Aynı gün gönderim yapan, fiyatları son derece uygun olan birçok internet sitesi var. Reklam yapmış olmamak için isim vermiyorum. Canlı konusuna gelincede Adana'da ve İstanbul'da da birçok petshop gezdim. Petshoplarda bulunan canlılar bellidir. Japonlar, Astronotlar, Malawiler, çöpçüler, pengasuslar vs her yerde aynı bunlar. Birde başlıkta arayıp bulunamayan canlılardan bahsedilirse belki yardımcı olabilirim. Mesela eski Gediz sinemasının karşısında Dev Akvaryum adında tüm Türkiye'ye satış yapan bir yer var. Ancak perakende satışta yapıyorlar. Piyasa değeri 8-10 lira olan balıkları 2 liradan aldığımı biliyorum. Amerikan Cichlidler ile ilgileniyorsanız Forum'un olduğu caddede foruma varmadan kademeli olarak yükselen bi köprü var. O köprünün hemen baş tarafında sağda bir çiçekçi var. Adam dükkanının yanında üretimhane kurmuş ve son derece güzel Amerikan Cichlidler var. Belki de başka yerde bulamayacağınız kalitede saf midaslar üretiyor. Bu tip ayrıntıları bilmek gerekiyor sanırım. Böyle başka yerler bilenler varsa ve paylaşırlarsa sevinirim.
Açıkçası pet shoplardan neler beklediğinize bağlı. Bende Mersin'de yaşıyorum. Malzeme temin etme konusunda hiçbir şekilde pet shoplara ihtiyacınız yok. Aynı gün gönderim yapan, fiyatları son derece uygun olan birçok internet sitesi var. Reklam yapmış olmamak için isim vermiyorum. Canlı konusuna gelincede Adana'da ve İstanbul'da da birçok petshop gezdim. Petshoplarda bulunan canlılar bellidir. Japonlar, Astronotlar, Malawiler, çöpçüler, pengasuslar vs her yerde aynı bunlar. Birde başlıkta arayıp bulunamayan canlılardan bahsedilirse belki yardımcı olabilirim. Mesela eski Gediz sinemasının karşısında Dev Akvaryum adında tüm Türkiye'ye satış yapan bir yer var. Ancak perakende satışta yapıyorlar. Piyasa değeri 8-10 lira olan balıkları 2 liradan aldığımı biliyorum. Amerikan Cichlidler ile ilgileniyorsanız Forum'un olduğu caddede foruma varmadan kademeli olarak yükselen bi köprü var. O köprünün hemen baş tarafında sağda bir çiçekçi var. Adam dükkanının yanında üretimhane kurmuş ve son derece güzel Amerikan Cichlidler var. Belki de başka yerde bulamayacağınız kalitede saf midaslar üretiyor. Bu tip ayrıntıları bilmek gerekiyor sanırım. Böyle başka yerler bilenler varsa ve paylaşırlarsa sevinirim.
Leopard Gecko
[QUOTE=senveben2] Benim Oscarıma benziyor.Çok şirin.
[QUOTE=senveben2] Benim Oscarıma benziyor.Çok şirin.

Ne tür yiyeceklerle besliyorsunuz ?
[/QUOTE]
Unkurdu ve Dubia Roach ile.
İguana mı yoksa Gecko mu ?
Geckodan kasıt Leopard Gecko sanırım. Bende 1 adet besliyorum. Bakımı en kolay olan ve masrafı en az olan sürüngen.
-1980'li yıllarda doğadan toplanan Leopard Geckolar bir takım insanlar tarafından beslenmeye başladı ve üretildi. Zira süreç geçtikçe beslenmesi ne kadar kolay ve beslenmeye uygun bir hayvan olduğu anlaşılınca gün geçtikçe popülerleşti. Özellikle son yıllarda Avrupa ve Amerika'da son derece popüler ve bulunması kolay. Neden popülerleştiğini açıklayacak olursam da;
1-Beslemek için çok büyük bir ortam yaratmak zorunda değilsiniz. Ortalama olarak 60*30*30 ölçülerinde bir akvaryum yada plastik kap yeterli oluyor. Ancak tabiki görsel açıdan akvaryum çok daha uygun.
2-Son derece uysal hayvanlar. Elinize alıp istediğiniz kadar rahatsız etmeye çalışın yinede en küçük bir ısırma yada saldırma eğiliminde değiller.
3-Gececi oldukları için diğer sürüngenler gibi güneş ışığına ihtiyaç duymuyorlar. Bu nedenle 6 ayda bir fiyatı 60-70 lira olan uv lambalarından almak zorunda değilsiniz.
4-Sadece etçil olarak böcekler ile besleniyorlar. Unkurtları en sevdiği yemler. Türkiye unkurdu satışı yapan antalyada bir firma ve birkaç kişi var. O nedenle canlı yem bulmak sorun olmuyor. Yapabiliyorsanız Arjantin hamamböceği veya çekirge de vermek onlar için daha faydalı olacaktır.
5-Kokuları yok. Çok fazla bi bakımları yok. 1 yaşına kadar 2 günde bir kez besliyorsunuz ondan sonra 3 günde bir kez. Hergün akvaryumundaki taze suyunu kontrol etmeniz ve eğer dışkıladıysa dışkısını almanız yeterli. Ki zaten 2-3 günde bir hatta bazen 6 günde bir kez dışkılıyorlar.
6-Kesinlikle çok dayanıklı hayvanlar. En büyük ölüm sebebi insanların elinden düşürmesi olarak yazılıyor. Yani gereken ortamı sağladığınızda doğal yollarla ölme olasılığı düşük ve 30 yaşına kadar varan örneklerin bulunduğunu belirtelim.
7-Oldukça farklı renkleri var ve her geçen gün farklı eşleştirmeler yoluyla yeni renkler üretiliyor.
8-Başlarken pek de bir masrafları yok. Bugün ufak bi japon balığı bile yapmak isteseniz dış filtre, ısıtıcı derken çok yüksek paralar ödemek zorunda kalıyorsunuz. Akvaryumumda olduğu için biliyorum kesinlikle su değişimi, filtrasyon gibi konular nedeniyle akvaryum daha zor. Leopard Geckolar için kışları ısıtma gerekiyor. Bunuda ısıtma pedlerini akvaryumun altına koyarak sağlayabiliyorsunuz.
Daha öncede belirttiğim gibi son yıllarda o kadar popülerleşti ki youtube arama kısmına Leopard Gecko yazdığınızda zaten merakınızı giderecek yüzlerce video bulabilirsiniz. Aynı şekilde nasıl bakılacağı konusunda oldukça ayrıntılı bilgi veren çok sayıda yabancı kaynakta var ki bunları google yoluyla bulabilirsiniz.
Geckodan kasıt Leopard Gecko sanırım. Bende 1 adet besliyorum. Bakımı en kolay olan ve masrafı en az olan sürüngen.
Başka bir forumdaki yazımı buraya kopyalıyorum umarım yardımı dokunur.
"Leopard Gecko Afganistan, Pakistan ve İran, Irak arasındaki bölgede yaşayan bir çeşit kertenkele türü gördüğün gibi
-1980'li yıllarda doğadan toplanan Leopard Geckolar bir takım insanlar tarafından beslenmeye başladı ve üretildi. Zira süreç geçtikçe beslenmesi ne kadar kolay ve beslenmeye uygun bir hayvan olduğu anlaşılınca gün geçtikçe popülerleşti. Özellikle son yıllarda Avrupa ve Amerika'da son derece popüler ve bulunması kolay. Neden popülerleştiğini açıklayacak olursam da;
1-Beslemek için çok büyük bir ortam yaratmak zorunda değilsiniz. Ortalama olarak 60*30*30 ölçülerinde bir akvaryum yada plastik kap yeterli oluyor. Ancak tabiki görsel açıdan akvaryum çok daha uygun.
2-Son derece uysal hayvanlar. Elinize alıp istediğiniz kadar rahatsız etmeye çalışın yinede en küçük bir ısırma yada saldırma eğiliminde değiller.
3-Gececi oldukları için diğer sürüngenler gibi güneş ışığına ihtiyaç duymuyorlar. Bu nedenle 6 ayda bir fiyatı 60-70 lira olan uv lambalarından almak zorunda değilsiniz.
4-Sadece etçil olarak böcekler ile besleniyorlar. Unkurtları en sevdiği yemler. Türkiye unkurdu satışı yapan antalyada bir firma ve birkaç kişi var. O nedenle canlı yem bulmak sorun olmuyor. Yapabiliyorsanız Arjantin hamamböceği veya çekirge de vermek onlar için daha faydalı olacaktır.
5-Kokuları yok. Çok fazla bi bakımları yok. 1 yaşına kadar 2 günde bir kez besliyorsunuz ondan sonra 3 günde bir kez. Hergün akvaryumundaki taze suyunu kontrol etmeniz ve eğer dışkıladıysa dışkısını almanız yeterli. Ki zaten 2-3 günde bir hatta bazen 6 günde bir kez dışkılıyorlar.
6-Kesinlikle çok dayanıklı hayvanlar. En büyük ölüm sebebi insanların elinden düşürmesi olarak yazılıyor. Yani gereken ortamı sağladığınızda doğal yollarla ölme olasılığı düşük ve 30 yaşına kadar varan örneklerin bulunduğunu belirtelim.
7-Oldukça farklı renkleri var ve her geçen gün farklı eşleştirmeler yoluyla yeni renkler üretiliyor.
8-Başlarken pek de bir masrafları yok. Bugün ufak bi japon balığı bile yapmak isteseniz dış filtre, ısıtıcı derken çok yüksek paralar ödemek zorunda kalıyorsunuz. Akvaryumumda olduğu için biliyorum kesinlikle su değişimi, filtrasyon gibi konular nedeniyle akvaryum daha zor. Leopard Geckolar için kışları ısıtma gerekiyor. Bunuda ısıtma pedlerini akvaryumun altına koyarak sağlayabiliyorsunuz.
Daha öncede belirttiğim gibi son yıllarda o kadar popülerleşti ki youtube arama kısmına Leopard Gecko yazdığınızda zaten merakınızı giderecek yüzlerce video bulabilirsiniz. Aynı şekilde nasıl bakılacağı konusunda oldukça ayrıntılı bilgi veren çok sayıda yabancı kaynakta var ki bunları google yoluyla bulabilirsiniz.
Yavru Texas Akvaryumum (400 litre)
[QUOTE=Yece]İç filtrenizi ön cama doğru ya da eğik vaziyette arka cama koyarsanız en azından balıklar için yüksek akıntıyı engellemiş olursunuz. Taşların gelişi güzel dağıtımı doğal bir hava yaratmakta [/QUOTE]
Balıklar daha küçük iken iç filtre aynen dediğiniz gibiydi. Ancak şu anda akıntıdan etkilendiklerini sanmıyorum. Akvaryum genişliği 60 cm olduğu için öyle güçlü bir akıntıda yaratmıyor. Öneriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.
[QUOTE=Yece]İç filtrenizi ön cama doğru ya da eğik vaziyette arka cama koyarsanız en azından balıklar için yüksek akıntıyı engellemiş olursunuz. Taşların gelişi güzel dağıtımı doğal bir hava yaratmakta [/QUOTE]
Balıklar daha küçük iken iç filtre aynen dediğiniz gibiydi. Ancak şu anda akıntıdan etkilendiklerini sanmıyorum. Akvaryum genişliği 60 cm olduğu için öyle güçlü bir akıntıda yaratmıyor. Öneriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim.

SON MESAJLAR
- Japon Balıkları Samnastrp, 10:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepisteslerin Solungaçlarını Sürtmesi aupqua, 10:04
Hastalıklar ve İlaçlar - Mango Köklü Saklanması Hk. asliaral, 09:39
Malzemeler ve Yemler Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin AtlasPoyraz, 09:00
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Limnophila Sessiflora Bitkimin Bir Sorunu Var Orandaaaaaa, 08:42
Bitki Türleri ve Bakımı - 120 Litre Tanka “aquael Ultramax 1000” ? yyiImaz, 03:15
Filtreleme Seçenekleri - 30 Küp Low Tech Sirri42, 00:59
Akvaryum Tanıtımı - Betta Çiftleştirme Süreci ₩€€₩, 23:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığım Halsiz Birminikçınar, 23:20
Hastalıklar ve İlaçlar - Ciklet Balığı Beyaz Noktalar K0L0Ni, 23:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Akvaryumumda Büyüyen Şeyler Ne? Zuzu2446, 22:54
Bitki Akvaryumları Genel - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tata, 21:40
Güney Amerikan Cichlidleri - 160x60x60 Akvaryumum Tata, 21:38
Akvaryum Tanıtımı - Discuslarım Hakkında Yorumlarınızı Bekliyorum BlackkEaglee, 21:29
Discus - Bitkili Akvaryuma Balık Önerisi İnci Kefali, 20:55
Bitkili Akvaryum Canlıları - Zebra Ciklit Cinsiyet Ayrımı Mehtrow, 20:17
Yeni Üye Forumu - Ofise Blackwater Akvaryum Kurulum Serisi -RBG-, 19:36
Akvaryum Tanıtımı - Filtre Tavsiyesi yemrekozenn, 19:27
Yeni Üye Forumu - Salyangoz Ve Betta Sadel, 19:18
Labirentliler - Yeni ' Büyük Akvaryum Odası & Stüdyo ' Projem - -RBG-, 18:59
Hobihane Tanıtımları - Seachem De Nitrate Ölçüsü asliaral, 18:59
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yeni Beta Tankı HydroLeaf, 18:23
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Temizliği tolgabaran, 18:01
Yeni Üye Forumu - Tanganyika : Amatör Dokunuş 1Balikci, 17:58
Akvaryum Tanıtımı - Bartın Ulus, Uluçay Biyotopu eackgzz, 17:50
Akvaryum Tanıtımı - Betta Balığımda Sağlık Sorunu Samnastrp, 17:30
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Tavsiye Musab Ali Coşkun, 17:17
Bitki Akvaryumları Genel - Red Head Tapajos Yavru Alma Hakkında Özgür Özaydın, 16:33
Güney Amerikan Cichlidleri - Akvaryumdaki Garip Şey lepistes5994, 16:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Silindir Walstad Çalışması lepistes5994, 15:57
Akvaryum Tanıtımı - Karma Tanklar Resimler Yüklendi Amatör balıkçı, 15:31
Akvaryum Tanıtımı - Adım Adım Malawi (güncelleme) K0L0Ni, 15:23
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Lepistes Bana Göre Herşey Normal Ama? lepistes5994, 14:57
Akvaryum Tanıtımı - Pasir Panjang Nehri Biyotopu, Endonezya eackgzz, 13:37
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Karides Akvaryumu Samnastrp, 13:15
Yeni Üye Forumu - İç Filtre Tavsiyesi Ve Sorularım Zaid, 11:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ramirezi Cinsiyet Cyber_Scout, 11:12
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Doğum Günü Hediyesi oscarus, 09:34
Akvaryum Tanıtımı - Oase Thermo 250 Ses joko29, 02:03
Filtreleme Seçenekleri - Melek Balığı Cinsiyet Ayrımı Cyber_Scout, 00:49
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kararsiz Bir Genç K0L0Ni, 00:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Öneri Ve Görüşlerinizi Bekliyorum K0L0Ni, 00:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Makro Alg AmatorChannaci, 23:47
Deniz Canlıları - Balık Ekleme Emirrztrk, 23:38
Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar Forumu - Buhar Camlı Akvaryumda Yaşabilen Yüzücü Bitki Cyber_Scout, 23:38
Bitki Türleri ve Bakımı - Sonradan Eklenen Dişi Betta Sorun Yaratır Mı ? Kizmaz, 23:31
Yeni Üye Forumu - Betamın Durumu Nasıl? Karahan_Keanu, 22:42
Yeni Üye Forumu - Balıklı Bakteri Döngüsü Sırasında Besleme Miktarı buglemaqua12, 22:39
Akvaryum Bilimi - Dünden Bugüne.. MCY4, 21:48
Akvaryum Tanıtımı - Arslan Bettamın Yeni Krallığı MCY4, 21:41
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 09:59
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 09:59
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 09:59
- Bitki Çeşitleri emreemin 09:59
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 09:59
- Özel Tür Lepistesler FULL RED MEHMET 09:31
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar Mükemmel Kan Hattı FULL RED MEHMET 09:31
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 09:31
- 4’lü Set Akvaryumlar FULL RED MEHMET 09:29
- Aquael Leddy 60 Xl Sessiz Motorlu Ers1905 08:53
- Afrika Cichlidleri devito 08:45
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 08:40
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 08:17
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 08:17
- Karides , Salyangoz . gyunda 08:17
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 07:24
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 07:24
- Bitkiler, Kırma Karides, Lepistes (2+cm.) Ehtiyar 04:19
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 00:47
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 00:47
- Ramshorn Salyangoz yns325 23:59
- L144 Tülden Olma Düz Kuyruk Çiftler yns325 23:59
- Chihiros B80 Akvaryum Led Aydınlatma Thunderbird 23:53
- 40x40x40, Resun Air 8000,haqos Expro 500, Yati Kök MurathanM 23:30
- Geophagus Arıyorum MurathanM 23:30
- Transgenetik Tetra + Pterophyllum Scalare (melek) Yücel BOZDEMİR 23:21
- Taeniacara Candidi Ve Cacatuoides HarunYILDIRIM 23:13
- Sulawesi White Orchid Karides Arıyorum ALP85 22:51
- Full Spectrum Zaman Ayarlı Akvaryum Aydınlatma Standart Moss 22:45
- Eksiksiz,mobilyalı Bitkili Akvaryum yusufibal 22:19
- Yetişkin 1e3d Melek sametyildiz 21:31
- Orionled D Serisi Rgbw 60cm Işık paxal 21:18
- Tetra Discus Yem thercan 21:15
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 21:05
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 20:49
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:49
- Orjinal Tiger Lotus Red bytrmrt 20:31
- Kuru Yaprak - Jack Fruit Ve Vatoz Küpü İnci Kefali 20:05
- Yavru Green Teror oguzozt 20:03
- Her Boy Amazon Hançeri Ve Anubias oguzozt 20:03
- Fluval 107 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 20:01
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 20:01
- Isıtıcı, Pilli Hava Motoru, Tds Metee (takaslı) vedat79 19:47
- L Serisi Üst Vasıf Pleco Varyeteleri PlecoTown 19:15
- Japan Blue Double Tail Endler achiiles_622 19:15
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 18:43
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 18:41
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 18:40
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 18:12
- Malawi Erkekleri AlisBaba 18:06
KULLANICILAR
- 65 Online Kullanıcı, 35 Üye
Online Kullanıcılar
merutay,
Liga,
abunil,
sina cen,
polaris,
junsan23,
MCY4,
egecinar,
İnci Kefali,
Cyber_Scout,
EKAR,
ardaagnaday,
Zuzu2446,
kambortam,
ka2n,
muzaffer_81,
Balikcidede,
chapi,
kaganbozkurt,
MiSoSiKiaN,
lojistisyen,
aupqua,
Catalus,
SinanBulut,
şansal,
asliaral,
Deniz ve Mısra,
Tropicall34,
devito,
altum123,
CyBeRr,
reprise,
Aquarist101,
rainman244,
turkganyika,
Formicasmind,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.