ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Muzolas123
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
19
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
30 Nisan 2025 03:07
Toplam Mesaj:
68 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
50 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muzaffer kalem
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Osmaniye
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Muzaffer kalem

SON 10 MESAJI

Akvaryumumda Aile Planlaması Mevcut Değil 😂
30 litre akvaryumum var . Isıtıcı pipo filtre ek takviye iç filtre bitkili bi tank.balıklar çok yavrulıyor 3 d 1 erkek lepistes mevcuttu şuanda yavrular ile birlikte sayabildiğim 40 bireyi geçmiş bulunmaktayım.😂 beslenme iyi 5 6 çeşit yem ile besliyorum kabuksuz artemia da dahil. Yavruları hiç ayırmadım tanktan ilk 1 yavru ile başladım birden 20 yavru daha geldi sonra birazcık daha derken iyice ortalık karıştı. Yavru yeme durumu mevcut değil. Şuanlık küçükler sorun olmuyor ama büyüdüklerinde 1 litre bile düşmeyecek kişi başına. Ve üremeye de devam edecekler gibi duruyorlar hallerinden çok memnunlar 😂 yani ne yapacağımı bilemedim sizler nasıl yapıyorsunuz acaba ? Isıtıcıyı kapatmayı düşündüm yavrular soğukta ölebilir muhtemelen. Erkeği ayırmak geldi aklımdan oda mantıksız,tek döllenme ile 4 5 sefer doğuruyor bildiğim kadarıyla[EDIT]Muzolas123,2025-04-28 23:10:04[/EDIT]
Lepistes Balığının Kuyruğunda Siyah Noktalar
Benim balığımın bir tanesinde de var yeni yeni çıkıyor siyahlık aldığımda renksizdi sonradan renklenmeye başladı Kuyruğu sarımsı oluyor.aynu bu şekilde siyahlık da mevcut, dediğiniz gibi renklenme de olabilir, şimdiden söyleyeyim çok hakim değilim bir yerde okumuştum siyah benek gibi bi hastalık mevcut muş galiba ne olduğunu tam bilmiyorum. Dediğim gibi bende de var ama bence renklenme diye düşünüyorum.
Yavru Lepistesimdeki Sorun
Kalıtsal bir şey o zaman buna yapılacak bir şey yok maalesef.
Yavru Lepistesimdeki Sorun
Doğduğundan beri var mı bu
Metilen Mavisi
İç hastalıkları var sa metilenden ziyade besleyici yemlemen daha mantıklı. Sarımsaklı yem yada direk sarımsak suyuna yemini karıştır ver mesela
Bu Bitkinin Adı Nedir?
Camın köşesinde pipo filtrenin önünde bulunan yeşil bitkinin adı nedir ? Elimde vardı başka akvaryumda Pipoyu gizlemek için önüne koydum büyüdüğünde kapatır belki diye co2 veriyorum gelişimi hızlı bir bitki mi? Ve pipo yu kapatır mı ?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234135/230420251822051.jpg[/IMG]
Filtresiz Japon Balığı Ne Kadar Dayanır
Maliyet olarak sıkıntın varsa, hava taşını çıkartıp hortumu bi süngere bağlayıp kendin pipo filtre de yapabilirsin 🙂
30 Litre Mini Tankta Hangi Hayvan Beslenmeli?
Karınca kolonisi kur 😄[EDIT]Muzolas123,2025-04-22 21:56:19[/EDIT]
Mayalı Co2
Kendim 2.5 lt kola şişesinden co2 tüpü yaptım yaklaşık 500 gr şeker 4 çay kaşığı kuru maya ile. Size sorum şu olacak bu sistemde co2 çıkışını engellersek patlama olacağı için istediğimiz zaman kapatamayacağımız 24 saat akvaryuma co2 salınımı yapılmasında bi sakıncası var mı ? bu sistem kaç saat yada kaç gün co2 üretir ? Son olarak bu sistemi daha güvenli hale getirilebilecek uygun kitler mevcut mu ?[EDIT]Muzolas123,2025-04-20 18:25:09[/EDIT]
Akvaryum
Kumdan olduğunu düşünüyorum. Ama bi tavsiye doğadan alınan şeyler yıkandığı zaman temizlenmiş olmuyor.gelen bitki de bakteri de olduğu için eğer varsa metilen mavisine bi daldırıp çıkarmakta fayda var.muhtemelen getirdiğiniz bitkiler zamanla eriyip çürüyecektir. Adaptasyona bitkiler biraz daha zor alışır çünkü [EDIT]Muzolas123,2025-04-20 06:54:26[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.