ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ehtiyar
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3538
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
3 dakika önce
Toplam Mesaj:
2184 [3.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
516 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Bozat
Doğum Tarihi:
25 Haziran 1963
İl:
Kocaeli
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Bozat

SON 10 MESAJI

200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
O büyüyünce fena devrilebilir amman dikkat, sağlam tutturun.[EDIT]Ehtiyar,2025-09-15 20:50:07[/EDIT]
Alt yüzgeçten biraz didiklemiş başkaca zayiat yok.
Karides Fanusu
[QUOTE=fishhyy]
Ben öyle olduğunu düşünüyorum. Fazla yemlemeden kaçınmak gerekiyor tabii. Karideslerimi 2 yıldır 5 litrelik fanusumda tutuyorum. Sürekli yavru alıyorum. İçerisinde bolca moss, mangrov kökü ve su üstü bitkileri var. mossları çok seviyorlar. Düşük ışıkta baktığım mosslar tel tel ışığa doğru büyüyorlar. su üstü bitkilerinin kökleri de aşağı uzanıyor. Çok hoş bir görüntü ortaya çıkıyor. [/QUOTE]
Güncel fotoğraf olaydı da gözlerimiz bayram edeydi[:)]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240932/150920251458521.jpg[/IMG]
Kırkını çıkartıyor, az kaldı, karides eklesem mi eklemesem mi hâlâ düşünüyorum.
30l Tankta Kurulumu Nasıl Yapmalıyım ?
Önce şu hoca'yı aradan kaldıralım. Rasboralardan bakın en iyisi, sivrisinek rasboralar da eğlenceli balıktır. İki dişi beta da olabilir tabii. Mollyler için de hacim az, yazık olur, siz de keyif alamazsınız. Azot döngüsü makalesi yorucu geldi galiba, elbette yemleme yapılacak tanka.
https://www.sakuraakvaryum.com/urun/bitki-baslangic-paketi/
Bu paket olabilir, devamında sessiliflora, anubias, java fern, subulata ve moss eklenebilir. Ben bol bitki seviyorum limit yok[;)]
Akvaryum işi biraz sabır işi, bazen okuyorum su bir ayda oturur falan yazıyorlar. Ne oturması, bir ayda ancak döngü başlayabilir. Oturmaya başlaması en az altı sekiz ay, senesini doldurduktan sonra iyice stabil olmaya başlıyor tank. Küçük tanklarda yinede garantisi yok; küçük büyük demeden hepsinde haftalık su değişimlerini aksatmamak lazım. Son olarak ısıtıcıyı atladık mı ne. Isıtıcı olmadan olmaz. Keyifli dertsiz hobiler dilerim.
Maalesef tek japona bile yetmeyecek hacimdesiniz nerede üç? Japonlar için asgari yani en az 40-70 litre hacim gereklidir. Yaşatmayı becerseniz bile yanık kalacak ağrı ve acı, hastalık içerisinde geçecek ömürleri. Diğer konular; iç filtrenin debisi fazla gelecek balıkları yorar, yani uyuyup dinlenmelerini engeller sürekli fazla akıntı. Bu da zamanla bünyelerinin zayıf düşüp hastalanıp ölmelerine yol açabilir. Kum, aydınlatma, bitki seçimini bildiğiniz gibi halledin, nasıl olsa tank size yol gösterecek zaman içinde.
Bitkilerin adaptasyon süreci dediğimiz dilimde kök salmalarını garantiye almak için zemini besin bakımından kuvvetlendiriyoruz, kapsül gübreyi o sebepten önerdim.
60 Lt Tül Kuyruk Albino Astronot
Maalesef hayır. Yazık etmeyin şu güzelliklere[:cik:]. En az 500-600 litre hacim ve ona uygun filtre gerekli.
Merhaba, hayırlı olsun, kolay gelsin. 30 l yazmışsınız, herhalde yükseklik 30,35 cm den fazla değildir. Zeminden başlayalım, silis ve karbonatlı olmayan her kum kullanılabilir, dere kumu bile olur hatta iyi olur. Kalınlığı 5 cm den az yapmayalım lütfen, bitkiler tutunamayabilir. Tek çeşit kum bence doğru bir tercih olur katmanlı bile olsa karışıyor zamanla. Basit bitkiler bakacaksınız sanırım, yinede zemine başlangıçta misket-kapsül gübre kullanmakta fayda var.Kumu serdik, suyu doldurduk, bitkileri diktik, eğer bakteri kültürü kullanmıyor isek en az üç hafta bekliyoruz. Filtre sürekli açık aydınlatma günde 4 saat olarak. Bu arada henüz bakmadıysanız yeni tank sendromu ve azot döngüsü makalesine göz atarsınız. Aydınlatma için o basit ledlerden değilse olur, modül ledler daha iyi olur power led yapabilirseniz daha da iyi olur. Modül ve power ledde renkli de ekleyebilirsiniz mavi, kırmızı olarak. Sıra balık seçiminde; lepistes öneremiyeceğim hızlı ürediklerinden, 1e 3d başlasanız bile 3 ay sonra 30lu 40lı nüfusla karşılaşıp başınızı ağrıtırsınız, yani tank her türlü yetersiz kalır. Bir beta veya küçük tetralardan 6lı sürü olabilir hiç balığa girmeyip karides olabilir. 10, 12 başlarsınız birkaç aya karideslerde 40lı 50li sayılara çıkınca dağıtmaya başlarsınız. Filtre olarak elinizdekileri verip 250,300 l gücünde şelale filtreye geçmeniz doğrusu. Araştırın bakalım takas veya satıp alma olabilecek mi ikinci el sitelerinde.
İlk ay su üstünde köpüklenme, bitkilerde yosun diatom vs olabilir panik yok zamanla düzelecek yeter ki erken canlı eklemeyin. Bitkilerde çürüme sararma da olabilir buda normal adaptasyon sürecidir. Aydınlatmayı bir aydan sonra haftalık birer saat arttırısınız. İçme suyu yani çeşme suyu kullandığınız müddetçe sıvı gübreye ihtiyacınız olmaz, sudaki mineraller yeter. Şimdilik bunlar başlangıçta yeterli olur umarım.
Pengasus Köpek Balığımın İki Gündür Rengi Değişti
[QUOTE=Lylglll]Arkadaşlar yaklaşık 2 gündür pengasus köpekbalığımın büyük olanının rengi bu şekilde solmaya başladı diğerinde bir problem yok. Akvaryum 40 lt olduğu için büyük olanını zaten akvarumcuya vermeyi düşünüyordum artık küçük geldiğini düşünerek zaten görmeyen hayvanlar bunun da bir gözü yoktu aldığımda da büyüdükçe yeri küçüldü strese girdiği için böyle olmuş olabilir mi yaklaşık 1.5 yıldır bakıyorum neden böyle olmuş olabilir akvaryumda veya yemde değiştirdiğim bir şey olmadı
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/266686/130920250317301.jpg[/IMG][/QUOTE]
Maalesef onlar görmeyen hayvanlar değil, bir kuyruk vücut hareketiyle birkaç metre gidebilen balıklar. Akvaryumlarda o yüzden kafalarını gözlerini camlara vurup yaralanıp ölüyorlar.
Hava bastılarsa bir şey olmaz, kargoda gidiyor o şekilde bir iki gün.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.