ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ehtiyar
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3873
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
36 dakika önce
Toplam Mesaj:
2345 [2.92 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
412 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Bozat
Doğum Tarihi:
25 Haziran 1963
İl:
Kocaeli
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Bozat

SON 10 MESAJI

Yosun Lekeleri Ve Kireç Lekeleri Çıkmıyor
[QUOTE=Cyber_Scout]
Silikona zarar mı veriyor?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/21182/151220250113251.jpg[/IMG]

Bana laf etmek için okumadan içinde sitrik asid dahi geçmeyen bir mesajı alıntılamanızı "ehtiyar"lığınıza verirdim.. ama kasten yaptığınızdan onu da demiyorum...[/QUOTE]
Bu nedir? Nerelerde kullanılır? Ehtiyarlığa verecek neyiniz var da kıyamadınız? Siz burada ne arıyorsunuz? Fisshhy sizin mahlasınız mı yoksa?
"İnsanlar yaşlanarak değil yaşayarak olgunlaşır, zaman yalnızca samanlar üzerindeki armutları sarartır."
Yosun Lekeleri Ve Kireç Lekeleri Çıkmıyor
[QUOTE=fishhyy]Açıkçası ben cif le temizliyorum çok güzel çıkarıyor ama çok tehlikeli kalıntı kalırsa kayıp vermek kaçınılmaz. Ben obsesif derecede duruladığımı düşünüyorum cifi o yüzden sorun yaşamadım bugüne kadar ama yaşamayacağım diye bir şey de yok. Eğer titiz bir karaktere sahip olduğunuzu düşünmüyorsanız hiç denemeyin.[/QUOTE]
Yapmayın, mutlaka tanecik vs kalıntı kalır. Sitrik asit yani limon tuzu kullanın kalıntı kalsa bile ph ta hafif bir dalgalanma, o da geçici olur. Kireci asit çözer bunu biliyor olmalısınız[;)].
65x35x25 Akvaryum İçin Tür Önerisi
Dörtten ona kadar verseniz kalınlığı ortalama altı veya yedi santim desek litreyi hesaplarsınız. 1.3 ile çarpınca yaklaşık kilo çıkar.
Tek başına 603b fazla bile gelebilir 60 litreye, bitkili de olacağından canlı yükü abartılmaz ise fazla fazla yeter, pipo kenarda dursun, zor zamanlar için.

Yalnız 25 cm derinlik peyzaj için zorlayacak sizi, önden arkaya kumu yükseltin bari derinlik olur.
Merhaba, sağlık olsun diyelim. O hacime bir çift cüce gurami yakışır sanırım, alta da cüce vatoz veya corydoras çetesi... "incikefali" hanımefendinin konularına bir göz atın ufkunuz açılabilir. Verdiğiniz ölçüde 25 yükseklik mi? Zemin boş veya silis sanırım. Dere kumu veya siyah bazalt kum olabilir size kalmış. Zemini hazırlayın bütün bitkileriniz benden. D.dereye gelebileceğiniz zaman ortak bir noktada hallederiz, zaten yine budama gerekecek. Armatürü kendiniz yapın 10000 k iki sıra yeter yalnız, gözünü çıkarmayın[:)]. Gübre, co2 istemez, en fazla başlagıç için zemine kapsül döşeriz. Benim beta tankını biliyorsunuz, benzer bir şey yapılır. İsterseniz 10,15 neon tetra da olabilir veya guramilerin yanına 6lı olur corylerden vazgeçip. Bitkiler iyice sardımı ortalığı karides de denersiniz. Benden şimdilik bu kadar siz bakın yinede alternatiflere, kolaylıklar dilerim.
Co2 Sistemleri Hakkında
Ben kullanmadım ama shark ürünleri için aydınlatmanın yetersiz olduğu yorumları okumuşluğum var. Ben kendim yaptığım için ekleyip kenetleyip bişeyler uyduruyorum[;)]. Ama sonuç alabiliyorum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240932/141220252146531.jpg[/IMG]
Bakın rotalar bir ayda su üstüne dayandı renkleri de iyi sayılır. Ne gübre ne co2, düşük destek tank işte. Siz forumdaki aydınlatma ile ilgili konuları bir dolaşın, kendiniz veya forum ilanlarda yapanlar var o şekilde yönteme girin, bu benim önerim elbette.
Unutmadan kırmızı için demir takviyesi önerirler, pas geçin, benden bile eski bilgi.
Co2 Sistemleri Hakkında
Merhaba, kırmızı bitkilerin öncelikle kuvvetli ışığa ihtiyacı var. Ludwigia repens, rotala red gibi bitkileri co2 olmadan da yetiştirebilirsiniz aydınlatmanız sağlam olsun kafi. Yukarıda yazdığınız ürünler pek işinizi görmez afendim, niye satılır alınır bilemiyorum geçici palyatif çözümler onlar. Tankınıza kısaca baktım, aslında co2 takviyesi gerektirecek yoğunluk yok. Baştan yazdığım gibi aydınlatma ile ilgilenirseniz. İlle de co2 derseniz başta tüp, olmazsa sitrik asitli d201 sistemi. Mayalı sistem kullandım, sizin tankınızda mayalı ile başınıza dert alırsınız peşin söyleyeyim. Keyifli dertsiz hobiler dilerim.
Sahte Hobiciler Ve Dolandırıcılık Hakkında
[QUOTE=fishhyy]
Ben de bedava veriyorum bitkilerimi karideslerimi keske bana da bedava biseyler gelse abi bizde o şans nerdeee [zzz][/QUOTE]
Şşşşştt[:cik:].
Bu Hangi Bitki?
Yapraklar farklı geldi bana, limnophila familyası epeyce var tabii, fakat aratınca sizinki de sessiliflora olarak geçiyormuş. Güle güle büyütün.
Bu Hangi Bitki?
Merhaba, sessiliflora böyle oluyor, o nedir bilemeyeceğim ama [:'(]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240932/141220251711581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240932/141220251712011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240932/141220251712041.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

1

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.