ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ehtiyar
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3662
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
8 Saat 50 Dakika önce
Toplam Mesaj:
2242 [2.96 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
415 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Bozat
Doğum Tarihi:
25 Haziran 1963
İl:
Kocaeli
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Bozat

SON 10 MESAJI

200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
Yani, size hatırlarsanız ona arkadaş alırken de biraz daha büyük olsun yazmıştım. Burada da aynı yöntem geçerli.
Siz şimdilik üçgen küplerden alın bi tane o büyüyünce kök dibine falan yer yapar. Ararsınız benim vatoz nereye gitti diye[:P][EDIT]Ehtiyar,2025-10-30 20:32:44[/EDIT]
Betta Ve Salyangoz
Yazmıştım yukarıda, ekleme neriteler hiç üremez, minareler çok ürer. Ramshorn da olabilir.
Valla, ben bakmıştım. İki senede 30 cm oldu boyu oscarlarla beraberdiler. Ama bakılır, bakılmaz bilimsel bilgi sahibi değilim. Eğer almaya niyetlenirseniz küçük olmasın pek. Senin astronot pek cevval çünkü. Birde illa girip saklanacağı vatoz kübü gibi bişi koy, gece gezerler genellikle.
Kütüklerin üzerindekiler geçecek zamanla fakat vatoz tabii afiyetle yer onları. Düz vatoz yani leopar olanlardan alınabilir. Onlarda çok büyür ve çok kirletir akvaryumu söyleyeyim. Gerçi filtrasyun sağlam ama haberiniz olsun. Camdakileri seçemedim, kahverengi mi yeşil mi? Yinede bitkisiz veya az bitkili tanklarda aydınlatmayı iyi dengelemek lazım, tani süreyi az tutup gözleyerek arttırmayı. Kahverengi ise diatom olup tankın oturmaya başlamasıyla zamanla azalıp yok olur, yok yeşilse mekanik yani elle temizleyin su değişimlerinden önce.
Betta Ve Salyangoz
Tekrar merhaba, e bakınca anlaşılıyor tabii su. Şimdi, sıcaklığı 25,26 ya düşürelim bir kaç güne yayarak; filtreyi sürekli çalıştıralım 7/24, hiç olmaması aralıklı çalışmasından evladır neredeyse. Aydınlatmayı şimdilik 4 saatle sınırlandırın, bitkiler adaptasyonu atlatıp yeni sürgünler vermeye başladığında haftalık 1er saat arttırırız. Sorunlarınız kolay halledilebilecek konular. Filtre çalışsın, yemlemeyi dozunda yapın, aydınlatma şimdilik az olsun, güneş almasın, haftalık su değişimlerini ihmal etmeyin her şey yoluna girer.
Betta Ve Salyangoz
Merhaba, geçmiş olsun. Pipo pek az çalışıyor gibi havayı biraz daha açın sirkülasyon artsın. Ne zaman kurdunuz ve sıcaklık ne derecede? Su seviyesini de yükseltebilirsiniz, aydınlatmayı yukarı alıp. Yemlemeyi aşırı yaptınız sanırım, gözleyerek beta yedikçe verin az az. Java veya chrismas moss koyarsanız karideslerin şansı olur, ayrıca nerite varyasyonları da veya minare salyangozu da olabilir.
Su değerlerini ölçemiyorsunuz sanırım fakat suda sorun var gibi, siz önce filtre ile bir ilgilenin.
Blackwater Ve Beta?
Tabi ben yine yanlış taraftan baktım. Ne yapayım millet alıştırdı, önce balığı atıp sonra ne yapalım diye soruyorlar hep. Elbette siz bildiğiniz gibi yapın tank kendine geldikten sonra canlıları eklersiniz[:3].
Şimdi kafadan yazamıyacağım fakat yapanlar epeyce oldu, yine epeycesi sıkılıp normale döndürdüler birkaç ay sonra. Dere kumu seçeneğini düşünün alternatif, zaten tortular vs zemin pek görünmeyecek.
Blackwater Ve Beta?
Merhaba, kolay gelsin. Ben denemedim ama yapanlar olduğunu biliyorum. Yinede benim tankımdan yapraklar eksik olmuyor hiç bir zaman. Yaprakları kaynatmak yerine zamana bırakmanızın daha uygun olacağı kanaatindeyim. Olurda ani ph düşüşü, yükselmesi yaşanmasın. Ağaç köklerinin sayısı arttırılabilir, zamanı kısaltmak babında. Aydınlatmayı tek merkezden verirseniz tadından yenmez sanırım, tam alacakaranlık kuşağı.
Ekleme yapayım silis kullanmasanız[;)][EDIT]Ehtiyar,2025-10-28 00:12:20[/EDIT]
Sivri uçlar yukarı gelmeyecek şekilde yapiştırarak da olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.