ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Sadel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
6 Saat 22 Dakika önce
Toplam Mesaj:
26 [0.74 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
26 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sadullah elmalı
Doğum Tarihi:
02 Ocak 2003
İl:
Yozgat
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sadullah elmalı

SON 10 MESAJI

Beta Cinsiyet
[QUOTE=aslhnyldz]Bu beta balığını geçen yıl dişi diye petshoptan aldım yani onlar öyle söyledi, biraz araştırdım kendimce bunun bir dişi olmadığını düşünüyorum sizce balığım erkek mi dişi mi[/QUOTE]
Balığın fotoğrafını atabilir misiniz?
Betta Balık, Yüzeyde Kalma Hava Kesesi Problemi
Epsom banyosu yaptıktan sonra balığı fanusa eklemek zorunda kaldım, yan yatma gözükmüyor. Ama yüzeyde kalma olayı devam ediyor olabilir, kesin bir şey soylemeyim çünkü fanusta kalıyor şimdilik, ilk aldığım zamanlar da fanusun yüzeyinde kaliyordu[EDIT]Sadel,2025-09-06 17:49:06[/EDIT]
Peki bakteri kültürünü ekledikten hemen sonra balığı akvaryuma aktarabilir miyim? Beklemem gerekir mi? Ve baligimin yüzme kesesi problemi düzelir mi?
[QUOTE=Cyber_Scout]
Bakteri kültürünüz varmıydı? Yeni kurulumda kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.[/QUOTE]
Bakteri kültürü kullanmamıştım, akvaryumu o şekilde 3 gün bekletip balığı aktarmıştım, bu sefer kesinlikle kullanırım.
Epsom tuzunu bugün uyguladım.

Balık akvaryumdaki çanağa girdi ve akvaryumun filtresini hızlandırıp ışığını açtım ve akvaryumun içinde parazit olduğunu fark ettim, yani problemimin sadece yemden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, bugün sarımsaklı yem verdim az miktar.

Ayriyeten akvaryum suyu çok kirli geldi gözüme, suyun tamamını değiştirip yaklaşık bir hafta öyle calistiracagim, betta balığımı da bu surecte fanusta tutmayı düşünüyorum, ayrıca ısıtıcıyı tutan plastikler de beyaz beyaz olmuştu, bütün malzemeleri temizleyip akvaryumu sıfırdan yapmayı düşünüyorum.[EDIT]Sadel,2025-09-06 16:15:46[/EDIT]
Akvaryumdaki Salyangoz
[QUOTE=Dogukankun]

Betta fırsat vermez kolay kolay çoğalması için kaçak güreşmeye lazım anca o da zor gibi. [:lol:]

Çoğalmaları için besin erişimleri kolay olmalıdır.

Yosunları da kendiniz temizlerseniz, tamamen sizin elinizde olacaktır akıbeti. [/QUOTE]
Aslında yosunları temizlemesi için istiyorum zaten
Konuyu tekrar üste çıkartmak istiyorum, 8-9 gün oldu betta balığım hâlâ aynı, bu şekilde yaşamasını istemiyorum, ne yapmam lazım?
Akvaryumdaki Salyangoz
[QUOTE=ternapi]

İlk fotoğraf physa, ikincisi ramshorn. İki tür de faydalıdır fakat besin bulduklarında hizlı çoğalırlar.

Tankta istemiyorsanız öncelikle gördüğünüz salyangozları ve yumurta öbeklerini tanktan çıkararak kontrol altına alabilirsiniz.

Çözüm olmazsa katil salyangoz kullanabilirsiniz ama o da salyangoz sonuçta ve o da besin bulunca çoğalacak[:devil:][/QUOTE]

İki fotoğrafta aynı salyangoz, sadece ilk fotoğraf ilk gordugum zaman, kenara ayırdım anında, ikinci fotograf ise güncel olan, şuan akvaryumda cam kısmında dolaşıyor, bazen de kayboluyo[EDIT]Sadel,2025-09-02 19:34:27[/EDIT]
Akvaryumdaki Salyangoz
[QUOTE=koraykbl]Bitkinin üstünden gelmiş bir salyangoz. Genellikle akvaryumda 3 5 adet çıkarsa ileride çoğalıp dert oluyorlar. En iyisi onları alıp ayırın. Önlüm önlemdir. [/QUOTE]
Akvaryumda beslemek istiyorum fakat bir adet olmasini istiyorum, istenmeyen yosunları veya dibe düşen artık yemleri temizlemesi için. Bir adet vardı ve dediğim gibi onu ayırdım gözlemledim öyle ekledim akvaryuma, şuan bir adet var sadece. Bitkileri zaten temizleyip eklemiştim akvaryuma.

Bu salyangozun türü nedir, aşırı çoğalır mi?
Akvaryumdaki Salyangoz
[QUOTE=İsmail_96965]Salyangozun bir zararı olmaz.Yosunları yer türü tam belli olmuyor ama aşırı büyümez max 3-4 cm olur diye düşünüyorum. [/QUOTE]
peki aşırı çoğalır mı, ondan da çok korkuyorum. Fazla yemleme yapmıyorum zaten 1 tane betta var

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.