ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Efe ulu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
10 dakika önce
Toplam Mesaj:
19 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
18 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Efe ulu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Efe ulu

SON 10 MESAJI

Karides Kolonisi Kurulumu
[QUOTE=İnci Kefali]Merhaba, iyi bayramlar öncelikle.
Üretim için neonlardan vazgeçmelisiniz. Yavruları yerler. Kaliteli canlı elde etme isteğiniz varsa bence genç değil, sağlam bir hobiciden oturmuş bir yetişkin grubu almanız daha iyi olur.
Karides yemleri var dibe batan, onlardan alsanız iyi olur.[/QUOTE] hocam sağolun verdiğiniz bilgiler için sizinde bayramınız mübarek olsun tetraları çıkartacağım şuan 10 kadar damızlık boy karides alacağım daha sorna gerekirse bakteri kültürüde tam oturduktan sonra daha fazla ekleme yaparım hem 2 yerden alırsam kanın bozulmaması için daha sağlıklı olur sanırsam tekrardan teşekkürler
[QUOTE=UEK]20 adet 0,5-1cm boyunda genç canlı alıp başlayabilirsiniz.

13 gün minimum tavsiye edilen bekleme süresi için uygun canlıları alana kadarda en azından bi 4-5 gün daha geçeceğini düşünürsek bir problem olacağını düşünmüyorum.[/QUOTE] teşekkürler hocam bu arada bayramınız mübarek olsun karidesler için dip yemi almalımıyım yoksa elimdeki ufalanmış toz yem ve akvaryumdaki yosun yeterli olurmu
Şuan 47-43-35 ölçülerinde 70 lt bitkili akvaryumda 5 neon tetra ve 5 kiraz karides bakıyorum bunları elimden çıkarıp mavi melek yada başka mavi renkte karides türü bakmak istiyorum üretim için ilk koloni kaçartane olmalıdır akvaryum 13 gündür çalışıyor bakteri kültürü için beklemelimiyim yoksa yeterli bakteri kültürü oluşmuşmudur yardımcı olursanız sevinirim
Ceyhun's
Kıl kurduna benziyor dip çekimlerini düzenli yapın çok aşırı coğalmadıkça zararları yok balıklar onları yakaladıklaça yiyeceklerdir
70 Lt Tür Önerisi
[EDIT]Efe ulu,2026-03-09 22:52:19[/EDIT]
Pipo Filtre Boyutu
[QUOTE=ceyh]Filtrenizin büyüklüğü sorun değil bence, görsel olarak büyük ama su hacmine etkisi o kadar fazla olmaz. Lepistes, karides, neon derken kafanız biraz karışık gibi, 30 l de seçenekleriniz kısıtlı, önerdiğiniz türler zar zor olur ama siz asıl ne beslemek istiyorsunuz ona karar vermelisiniz. [:)][/QUOTE] hocam hayvanlara eziyet etmek istemiyorum normalde 6 neon 5 kiraz karides istiyorum ama alan darmı olur balıklara zararı olurmu diye düşünüyorum
Pipo Filtre Boyutu
[QUOTE=ceyh]Karides isterseniz 10 adet olur, ama moss da ekleyin derim, lepistes bir erkek 3 dişi olur, karides + lepistes önermem, canlı yükü fazla gelir.[/QUOTE] hocam 30 lt için 6-8 tane neon tetra uygun olurmuş anladığım kadarıla filtrenin büyüklüğünü göz önüne alınca 6 8 tane neon tetra almam uygun olurmu yoksa daha küçük bir filtremi almalıyım teşekkürler 🙏🏻
Pipo Filtre Boyutu
[QUOTE=ceyh]Bu sünger filtre, pipo değil, akvaryumun yarısını kaplamış, betta da sorun olmaz ama lepistes o dar alanda ne kadar olur emin olamadım, yavrular vs derken zorlar gibi.[/QUOTE] hocam bide Lepistes ve karides koyarsam kaçartame koymalıyım şuanki durumda yavruları ayırmıcam
Pipo Filtre Boyutu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/269456/140220261653081.jpg[/IMG]
Şuan 30 ltd'e betta bakıyorum ama 1 ay kadar sorna Lepistes karides akvaryumu yapmayı düşünüyorum sizce bu filtrenin boyutundan kaynaklı sorun olurmu yoksa daha küçük bir şey kullanmam şartmi teşekkürler
Lepistes Otu Sinekliğe Sarmak ?
[QUOTE=KaanE]Sinekliğin arasından geçecek kadar ince değil dalları. Daha kalın aralıklı bir şeye sarılabilir ama çok hızlı, geniş aralıklı ve düzensiz büyüdüğü için zemin kaplayacak bir görüntü oluşturmaz. [/QUOTE][QUOTE=KaanE]Sinekliğin arasından geçecek kadar ince değil dalları. Daha kalın aralıklı bir şeye sarılabilir ama çok hızlı, geniş aralıklı ve düzensiz büyüdüğü için zemin kaplayacak bir görüntü oluşturmaz. [/QUOTE]
Anladım hocam teşekkürler en iyisi taşa bağlamak yada serbest bırakmak

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.