ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SaviaSora
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
17 Saat 30 Dakika önce
Toplam Mesaj:
20 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
18 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Efe
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

50x20x40 Guppy 70 LT Medaka Pond 62 LT Guppy Pond

SON 10 MESAJI

Balkondaki Pondum Çok Isınıyor.
[QUOTE=İnci Kefali]Antalyada bu iş zor maalesef. Gölgeliğin yeteceğini de sanmıyorum. Suyu aktif soğutmanız gerekiyor.[/QUOTE]

Güncelleme :

Aldığım gölgelik sayesinde şaşırtıcı derecede su stabil ve soguk kalmaya başladı. Medakalar icin yaptıgım bu ponda medaka bulamadıgım için kendi üretimim olan yellow tuxedo'larımdan 2e 6d ekledim ve suan cok aktif ve saglıklı gözüküyorlar. Konuyu ilk oluşturduğumda @ternapi'den aldığım su üstü bitkilerim daha yayılmamıştı fakat Yasemin hanım'ın gönderdiği bitkilerin durumu çok sağlıklı olduğu için çok hızlı bir şekilde yayıldılar ve şuan suyun yüzeyinin %70-%80'ini kaplıyor. Eğer antalyada böyle bir şey yapmayı düşünüyorsanız üzerine pvc boruyla iskelet oluşturup gölgelik koyabilirsiniz. Direkt üzerine de atılabilir fakat böyle hava sirkülasyonu olur mu bilemiyorum.[:)]
[QUOTE=ternapi]

Pond, değil mi? Yani akvaryum tankı değil, şeffaf duvarları yok?

Eğer pond ise yüzey sıcaklığı yüksek olsa da su üstü bitkilerinin de etkisiyle alt seviyeler serin kalıyordur. Bu şekilde ölçüm yapma şansınız varsa bir bakın.

Öğle saatleri dediğinize göre 1-2 saat olarak algılıyorum. Bu kadar süre ise bu kısa süreli sıcaklık artışları -en azından medakalar için- sorun olmayacaktır. Başka balık planlıyorsanız onu bilemem.

Yine de su üstü bitkileriniz gelişene kadar bir şekilde perdeleme yapmayı deneyebilirsiniz. Mesela pondun önüne, varsa boylu birkaç saksı bitkisi ya da güneşi kısmen de olsa kesecek şekilde yüksek objeler yerleştirmek olabilir ya da su üstüne, geniş yüzeyli yüzen objeler (plastik gemi, ördek gibi oyuncaklar olabilir, strafor levhalar olabilir) bırakabilirsiniz.

Zor olur ama o saatlerde küçük miktarda su değişimleri veya su ilaveleri yapabilirsiniz.[/QUOTE]

Öğle saatleri en sıcak saatler ama 12'den başlayıp 6'ya kadar su sıcaklığı 37-38 derece kalıyor. Su üstü bitkiler daha gelişmediği için yarı yarıya gölgeliyor ama su sıcaklığına pek faydasını göremedim. Güneşi kesmesi için uv geçirmez bir file aldım internetten bakalım artık işe yarayacakmı [:(]
Antalya'da yaşadığım için 80 litrelik balkon pondum öğle saatlerinde güneş altında oldukça fazla ısınıyor. Su sıcaklığı zaman zaman 35-37°C'ye kadar çıkıyor. Bu nedenle henüz balık ekleyemedim.

Balkonum öğle boyunca tamamen güneş aldığı için pondu taşıyabileceğim gölge bir alan maalesef yok. Üzerini örtmeyi denedim ancak pek bir etkisini göremedim. Ayrıca su üstü bitkilerim de mevcut fakat yeni eklediğim için henüz yeterince çoğalmadılar; şu an yüzeyin yaklaşık %40'ını kaplıyorlar.

Sıcaklığı düşürmek için önerebileceğiniz farklı yöntemler var mı? Akvaryum soğutucusu (chiller) almayı düşündüm ancak balkonumda priz bulunmuyor ve uzatma kablosu çekebileceğim uygun bir yer de yok.

Önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.[:)]
Saksı İle Veya Leğen İle Mini Pond Kurulumu
Sizden almak için nereden ulaşabilirim ?
72 litrelik güzel bir saksı buldum. Dekorasyon için topladığım taşları temizledim bazılarını denizden toplamıştım tuzu gitsin diye suda bekletiyorum. Tek sorunum var. Bulunduğum bölgedeki tüm petshoplara baktım fakat medaka bulamadım. Bu sıcakta kargoda dayanabilirler mi bilmiyorum. Konunuzu inceledim çok güzel gözüküyorlar elinize sağlık [:)]. Kargo konusundaki görüşleriniz neler ? Dayanırlar mı sizce ? Teşekkürler.
Arkadaşlar 60-70 litrelik bir saksı veya leğen ile balkona filtresiz bol bitkili bir mini pond kurmak istiyorum. Elimde filtrem var fakat balkonda veya balkona yakın priz olmadığı için bol bitkili günde 5-6 saat güneş ışığı görecek bir sistem kurmayı düşündüm. Canlı olarak medaka rice veya guppy koymayı düşünüyorum. Bu konu hakkında düşünceleriniz nedir ? Böyle bir şey yapmak mümkün mü. Yapanlar dikkat etmem gereken konulara değinirse sevinirim.[:)]
Bitkilerimde Deformasyon Var
50x20x35 35 litre lepistes akvaryumum var.Elodea ve christmas moss haricinde bitki yok 5.5v 6500k led kullanıyorum.Ayrıca lepisteslerden biri üstten bakınca kare gibi gözüküyor neredeyse ve anüs bölgesi siyah.Yavruluğa dün sabah koydum fakat hala bir gelişme yok.Acaba erken mi koydum veya tahmini ne zamana doğurur?Yardımcı olursanız sevinirim.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/274447/140420261836241.jpg[/IMG]
35 Litre Lepistes Akvaryumu
Ölçüler:50x20x35
Canlı Türleri: Lepistes , Karides
Bitki Türleri: Christmas Moss , Elodea
Tankın Yaşı: 1 hafta
Filtrasyon ve Işıklandırma: Valkyrie 250L/H Askı Filtre ve 5.5v 6500k ışık
Tasarım ve Dekorasyon: Siyah hagen,Gnays kayaları
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/274447/140420261836241.jpg[/IMG]

Akvaryumu kuralı 1 hafta oldu.Bitkilerde hafif deformasyonlar var.Önüne nasıl geçebilirim?.Yardımcı olursanız sevinirim.Ayrıca lepisteslerden biri karnı çok şişkin ve anüs bölgesi simsiyah neredeyse.Üstten bakıncada canlı kare gibi gözüküyor.Doğurması yakın dedikleri için yavruluğa koydum fakat şuanlık biir gelişme yok.Tahmini ne kadar süre içinde doğurur?

Not : Aldığım 50w ısıtıcı bozuk çıktığı için şuan ısıtıcı yok.Oda sıcaklığını ve su sıcaklığını sabit 24'de tutuyorum.
Siyah Hagen'de Morlaşma
Fotoğraf çekmek için baktığımda gitmişti sanırım renk kırılması.
Siyah Hagen'de Morlaşma
7 gün önce akvaryumu kurdum dünde 5 karides 1e 3d lepistes koydum.Christmas moss ve eledoa var ve ekstradan dekorasyon için gnays taşları var.Askı filtre kullanıyorum ve 5.5v 6500k ışık kullanıyorum ve az önce akvaryumun kumunun sadece minik bir bölgiesnde morlaşma olduğunu farkettim.Geçenlerde bir tane minik vardı sadece ama şimdi arttı.Sanırım yayılıyor.Sebebi nedir ? Yardımcı olursanız sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.