ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Numenor
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ekim 2007 22:39
Son Ziyaret:
16 Ocak 2024 20:00
Toplam Mesaj:
62 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yavuz Selim BAŞ
Doğum Tarihi:
15 Eylül 1987
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
İç Mmimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yavuz Selim Baş 70 lt kırmızı yanaklı su kaplumbağası 108 lt sakallı ejder

SON 10 MESAJI

Kaplumbağmın Kabuğu Garip
Kaplumbağanız Metabolik Kemik Hastalığı belirtileri gösteriyor. Güneşten veya suni olarak özel elektrik ampullerinden sağlayabileceğiniz UVB ışınlarını yeterli olarak alamadığından vücudu D vitamini üretip işleyemiyor. Kabuğunda yamulmalar başlamış. Dışardan takviye D Vitaminleri UVB ışınları olmadan yine kalsiyumun vücutta işlenmesi için fayda sağlayamıyor. Bu tür bozunlar asla eskisi gibi olmaz ama daha kötü olmaması için acilen UVB ışınları veren bir ampul kullanmalısınız. Ampul temin edemezseniz. Kaplumbağanıza yazın, cam arkasından süzülmemiş direkt güneş altında güneşlenme imkanı sağlayın. Bu sırada da dikkatli olun istediğinde kaçabileceği gölgelik bir alanı da olsun. Ayrıca açık havada güneşlendirme sırasındaki ciddi risklerden biri de karga gibi kuşların kaplumbağanızı kapma tehlikesi. Daha fazla detay için MBD (Metabolic Bone Disease) hastalığını araştırın ve önlem almaya çalışın. Küçük dostunuza ve size sağlıklı ve uzun ömürler dilerim..
Kaplumbaga nasil üretilir
Merhabalar,
Kaplumbağanız suyun içine yumurtlayabilir ancak bu yumurtaların ölümüne neden olur. Kaplumbağanız yumurtalarını eğer güneşlendiği kuru alanda bir yere yumurtlarsa bu yumurtaları hareket ettirmeden (çevirmeden) alıp inkubatöre koyuyoruz. Veya karada oluşturduğumuz içine su girmeyen kum bir alan yapmışsak kaplumbağa o kumun içine gömüyor yumurtaları biz sonra kazıp yine hareket ettirmeden yumurtaları inkubatöre yerleştiriyoruz. İnkubatör dediğimiz cihaz ise kaplumbağaların yumurtalarını hem sıcak hemde nemli tutan bir alet. İnternette araştırabilirsiniz. Evde kendi imkanlarınızla da bir inkubatör yapabilirsiniz. Sonuç olarak yumurtalar suyun içine yumurtlanıp ölmemiş. Karaya yumurtlanmışlarsa da uzun süre bekleyip kurumamışlarsa inkubatöre alınabilirler. Yumurtaları hareket ettirmiyoruz çünkü sürüngen yumurtalarında kuşlarınkinden farklı olarak yumurta sarısı sabit durur. Kuşların yumurtalarında ana kuş tarafından yumurta eşit oranda ısınsın diye çevrilir, ama yumurtanın yapısı gereği yumurta sarısı sabit kalır böylece gelişmekte olan embriyo zarar görmeden yumurta eşit oranda ısıtılmış olur. Sürüngen yumurtalarında yumurta sarısı sabit olduğundan yumurtayı yanlışlıkla ilk yumurtlandığından farklı yerleştirirseniz embriyo sarının altında kalıp ölebiliyor. Doğada sürüngenlerde ısı olayı yumurtaların anne tarafından içine gömüldüğü kum,toprak,çürümüş yaprak karışımının yaydığı ısı ile sağlanıyor. Bu kuşların beden ısısı(kuluçka)ile sağladıklarına oranla daha düşük bir ısı olduğundan gelişimde daha yavaş oluyor bu yüzden bir tavuk civcivi gibi kısa sürede çıkan sürüngen yumurtası yok gibidir. Ayrıca yumurtanın durduğu inkubatör dediğimiz alette nem olayıda çok önemlidir. Sürüngen yumurtaları kuşlarınkinin aksine yumuşak ve geçirgen bir yapıdadırlar ve embriyo gelişirken dışarıdan havadaki nemi çekerek su alışverişi yaparlar. Yumurtlayacak yaşta bir dişi kaplumbağanız varsa (tabi erkek kaplumbağanız da olmalı döllenmiş yumurtalar için) üretmeyi de düşünüyorsanız hayvanınıza karada yumurtalarını gömebileceği en az 20 cm derinliğinde kuru kumlu bir alan sağlamalı ve bir inkubatör ayarlamalısınız.

NOT: Üretmeyi düşünmüyorsanız dahi karada böyle bir yer olması dişi kaplumbağaların döllenmiş veya döllenmemiş yumurtalarını gömmeleri için en sağlıklısı olacaktır. Çünkü bazen bazı kaplumbağalar yumurtlayacak uygun yer bulamayıp yumurtaları suyun içine koyverip gitmektense içlerinde tutup hastalanıp ölebilmektedirler. Hayırlı geceler..
Leopard Gecko Satan Petshop
Hiç sormadım ama zannetmiyorum. Konuş pazarlık yaparsan verirler herhalde o fiyattan. [EDIT]Numenor,2016-10-05 13:44:20[/EDIT]
Leopard Gecko Satan Petshop
İstanbul Marmara Forum alışveriş merkezinde vardı bir çift. Hatta canlı yemlerini benden temin ediyorlar. Hayvanlar dubia morio ve un kurdu ile besleniyorlar satmadılarsa hala duruyor olmalılar.
Sakallı Ejderim
Tekrardan hayırlı olsun.. Yavruları ne zaman satışa çıkartmayı düşünüyorsunuz? Son karedeki yavru son derece güzel gözüküyor maşallah. Satışa çıkardığınız zaman istanbul da ortak bir noktada buluşup elden almak isterim. Hayırlı günler..
Sakallı Ejderim
Valla arkadaşım UV ampulümü aldım. Yavaş yavaş terrariumu dizmeye başladım. Artık çıkmaya başlasınlar iletirseniz sevinirim kendilerine. :)
Sakallı Ejderim
Tebrik ediyorum sizi. Yavrulardan anneye çeken olursa ve satmayı düşünürseniz almak isterim. İnşallah hepsi sağlıkla çıkarlar yumurtalarından :)
Bahçede Su Kaplumbağası Beslemek
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası besleyeceksen kışın içeriye alman gerekir. Kış uykusu her zaman uyanamama gibi bir tehlikeyi barındırır. Türkiye'nin yerli türleri açık bahçe alanında özellikle kışı atlatma şansı olarak daha iyiler. Yalnız doğadan yakalayıp canlı beslemek benim bildiğim kadarı ile yasal değil. Yiyecek kısmına gelirsek, su kaplumbağaları genellikle su içerisindeki kabuklular balıklar kurbağalar ve bitkilerle beslenir otların arasında avlanmaya çıkmaları gibi bir şey olmaz. Suya düşen böceklere ise acımayacaklardır. Kısacası siz yemler iseniz çok daha iyi olur.
Semender Canlı Yem İle Besleme ve Hangi Tür ?
Hayvanların kuyruk bölgelerinin alttan çekilmiş görüntüsü lazım. Bu şekilde kesin bir şey söylenemez.

Semender Canlı Yem İle Besleme ve Hangi Tür ?
Erkeklerin vücudun kuyrukla birleştiği noktada bariz bir şişlik olur dişilere kıyasla, bu özellikle bahar aylarında üreme mevsimi olduğu için iyice belirginleşir. Ayrıca erkek bireylerde sırtta yele gibi üreme dönemi sonunda yok olan yelpaze gibi bir yapı çıkar. Arama motoruna pürtüklü semender diye yazarsanız erkeklerin bu dönemdeki görünüşleri ile ilgili bir çok fotoğraf bulabilirsiniz..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.