ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
T.T.
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ekim 2007 15:26
Son Ziyaret:
14 Aralık 2011 08:52
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Topbaştekin
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1986
Yaş:
38
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hak, Hukuk, Adalet.
Onur T.Tekin

SON 10 MESAJI

Calvuslarımın türleri nedir acaba ?
Merhaba Mustafa abi sağol yorumun için.
 
Tüm yorumlar için çok teşekkürler bende black cameroon oldugu kanısındayım ama emin olamamıştım balıkları satışa koyucağım için emin olmak istedim.
 
Ercan abi balığı gold head diye aldım gold head oldugunu düşünüyordum bende ama dediğin gibi redfinde olabilir.Bunu da açıklığa kavuşturmam lazım çünkü balıkları satıcam ilana ona göre yazmak istiyorum.
 
Teşekkürler..
 
Calvuslarımın türleri nedir acaba ?

Öncelikle merhabalar,

Resimdeki Calvusların türü nedir acaba? Damızlık olup yaklaşık 2 yaşındadırlar, boyu 8-9 cm civarlarındadır.. Alttakinin Gold Head oldugunu düşünüyorumm ama diğeri Black Calvuslardan hangi türdür bilemiyorum..
 
Bir resim daha ekledim ve ikinci resimde türünü sordugum balık eş olan dişisiyle beraber durmakta..
 
 
 
Şimdiden teşekkürler..
 
 
T.T.2008-07-24 19:08:35
İdeal ph?
Paylaşımınız için teşekkürler Refet Ali Bey .Bahsettiğiniz molarite yorumu aklıma gelmemişti şimdi aydınlandı herşey.
 
Saygılar...
İdeal ph?
Bol oksijenli bir akvaryumun Ph değeri yüksek az oksijenli sunun ph değeri ise daha düşüktür. Bilimsel olarak kanıtlanmakla birlikte belirtmekte fayda var ki: Su, ısısına göre oksijeni daha az veya daha çok barındırabilir. Soğuk bir suda oksijen tanecikleri daha az hacme sahip olduklarından (basınç bakımından) soğuk su’nun oksijen oranı nispeten daha çok olur.
İdeal ph?
Suyun sıcaklığının derecesi sudaki oksijen miktarını etkiler yani soğuk sularda daha bol miktarda oksijen vardır ve oksijen miktarının bol olması pH yı az da olsa etkiler, ayrıca CO2 oranınında değişken olması yine pH yı etkiler krbondioksit i bol olan suların pH sı daha düşük yani asidik çıkar.Eger akvaryumunuzda bitkiler varsa bu bitkiler fotosentez sebebiyle pH salınımında rol oynayabilir.
saygılar..
SUYUN SERTLİĞİNİ ARTTIRMAK İÇİN
Selamlar;
Bahsetmiş oldugunuz NaOH ın kullanımında amatörlüğe yer yoktur ve ani bir şekilde kullandıgınız bilinçsiz oranlar yüzünden canlılar telef olacaktır, ne kadar suya ne kadar kostik(NaOH) kullanacağımızı da analitik kimyadaki Tampon çözeltiler oluşumu için gerekli formüller yardımıyla saptanabilmektedir, marifet NaOH i katıp pH yı yükseltmek değildir pH yı yükseltilen oranda stabil tutmaktır buda suya NH4OH/NH4Cl(Bu sadece bir tampon ççözelti örneği akvaryumda kullanımı uygun değil çünkü suyun nitrat ve nitrit seviyesini yükseltip canlıları zehirleyecektir.Canlılara zarar vermeyen bir tampon olarak da H3BO4-NaOH-KCl tamponun örnek verebilrim bu tampon tanganyika cikletlerine çok uygun olup pH=9 dur) gibi tampon çözelti ayarlayıp katmakla olur tabi suyun litresine göre katılan tampon örneğide farklılık gösterir.Benim tavsiyem bu oranları ayarlayamayacak arkadaşların bu işe hiç kalkışmaması!
 
Sürekli yapılan su değişimleri tekrar pH ölçümünü gerektirir ve gereken oranda kimyasal katılması lazımdır sürekli bu döngüyle uğraşmak emek ve bilgi ister! Canlıları sürekli değişen su oranları yerine hiç değişmeyen salınım yapmayan su oranlarında tutmak bana göre daha uygun olacaktır ama ben illakii pH yı yükseltmek istiyorum göl değerlerini yakalamak istiyorrum diyorsanız bence tanganyika ve malawi cikletleri için olan buffer ve tuzları kullanın derim.Buffer lar bahsettiğimiz tampon çözeltilere örnektir tuzlarda bulunan mineraller ise suyun kalitesini ve sertliğini arttırır.Fiyatlarıda çok abartı değildir alınan 350gr buffer size uzun bir süre yetecektir!
 
saygılar...
T.T.2008-05-04 17:01:51
PH'ı yükseltmek ve Karbonat
Cevabınız için teşekkürler Ekrem Bey haklısınız..
saygılar...
TROPHEUS AKVARYUMUM
Teşekkür ederim Hikmet bey,
Fakat aşağıdaki linkte sarı bantlı birbirine benzeyen iki farklı ikola satışı var çok şaşırdım sorumun nedeni de buydu..
 
Birisi Trop. Moori İkola ve diğer ise Moori ikola kaiser..
TROPHEUS AKVARYUMUM
Selamlar,
Akvaryumunuz çok güzel sağlıklı balıklar büyütmeniz dileğiyle..
 
Bir sorum olacak acaba Tropheus İkola nın iki farklı türümü vardır?
Tropheus Moori ikola ve İkola Kaiser die ikiyemi ayrılmaktadır bu tür?
İlaç Kullanımı
Selamlar, bende aynı şekilde sölediğin hastalığğın kurbanı ooldum kaya tuzu kullandım fakat etkisini göremedim zaten hastalık ilerledikten sonra deride mukozada tahribat olduktan sonra kaya tuzunun bir etkisi yok bence, bende omnipur aldım ve onu kullandım bugun sanada tavsiye ederim şu an beklemedeyim.
saygılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.