ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dolmoyann
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Mart 2008 13:30
Son Ziyaret:
20 Ocak 2014 16:47
Toplam Mesaj:
46 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can turpcu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Armutcu

SON 10 MESAJI

Yeni başlıcamne beslemeliyim?
Herkes sarı prenses beslesin zaten... Birazda farklı tür önerin arada sırada..
Motorun arkasına sıkışıp ölen neonlar..
Herkese merhabalar.. Bitkili 60 cm lik tankımda atman f201 iç motor kullanıyorum ancak neonlarım motorun arkasına sıkışıp teker teker ölüyorlar bunun sebebi nedir diğer tetralar neden sıkışmıyoda sadece neonlar sıkışıyo ne yapmam lazım?
mavi prenses yavru düşürdü...
Herkese merhabalar.. Ağzı dolan mavi prensesi diğer balıkların zarar vermemesi için yakalarken kepçeye ağzından 3 adet yarı yumurta yarı balık şeklinde yavru düşürdü. Geri alması için bekledim ama pek ilgilenmedi yumurtalarla. Ben de ayırcağım yere koydum. Şu an balığın ağzı şiş gibi sizce ağzında hala yumurta varmıdır yoksa onları da yutmuş veya bırakmış mıdır? Balığın boyu 5-6 cm civarında.Erdal Hoca2008-07-14 23:32:41
Balıklarımın sorunu nedir?
Yunus koy demişsiniz ancak ben mavi prensesleri forumda yaptığım araştırmalar sonucunda aldım ve iki türün birbiriyle sorunsuz geçindiğini sadece ufakta olsa birbirleriyle çiftleşme gibi bir ihtimal olduğunu biliyorum. Gözlemlediğim kadarıylada iki tür birbirleriyle sorunsuz yaşıyorlar mavi prensesler sarılara cesaret verme konusunda başarılı olamazlarmı?
 
Balıklarımın sorunu nedir?
 
      Herkese Merhabalar,
 
   135 litrelik akvaryumumda 3-4 santim boylarında 9 adet mavi,10 adette sarı prenses besliyorum.(İlerde koloni oluşturacağım) Akvaryumda çok sayıda büyük boylarda lav kayaları vardı. Ancak balıklarımın sürekli korkup bu kayaların aralarına gizlenmeleri beni çok rahatsız etti ve bu strese lav kayalarının yol açtığını düşünerek kayaları çıkarttım davranışlarını daha rahat gözlemlemek için ise ortaya küçük bir kaya koydum. Buda çözüm olmadı balıklarım aynı stresli yaşamlarını sürdürmeye devam ettiler. Akvaryuma yaklaşınca kaçacak yer arıyorlar,sarı prensesler ısıtıcının arkasına saklanıp orda uzun süre takılmayı tercih ediyorlar ve sadece yem atıcağım zaman bana biraz olsun ilgi gösteriyorlar. Korkmalarını anlıyorum tamam daha çok küçükler ama sarı prenseslerim korktukları zamanların dışındada ısıtıcının arkasına sıra şeklinde diziliyorlar ve uzun süre çıkmıyorlar. Üşüyorlar diyeceğim fakat derece 28 i gösteriyor. Bunun dışında akvaryumda quartz kum kullanıyorum, iyi bir filtreleme sistemim var, ışıklandırmayıda 1 adet philips aquarella ile günde düzenli 12 saat olarak yapıyorum.(11.00 - 23.00) Balıklarımın bu kadar stresli olmalarının ve sarı prenseslerin sürekli ısıtıcının arkasında olmalarının sebebi nedir?
 
Sizlere birkaç resim ekliyorum sanırım daha açıklayıcı olur..
 
Bunlar normal halleri:
 
 
 
 
Bunlarda stresli halleri;
 
 
 
 
 
 
 
Tetratec Ex700 Hava Yaptı?
Arkadaşlar yapmadığım şey kalmadı boruları kontrol ettim, hava taşını uzaklaştırdım, motorun içindeki suyu boşaltıp en baştan tekrar çalıştırdım ama hala normalde verdiği suyun yarısı kadar su vermeye devam ediyor 3 saattir motorla uğraşıyorum çıldırıcam lütfen bana yardımcı olun..
Tetratec Ex700 Hava Yaptı?
Arkadaşlar tetratec ex700 motorumun su veren borusu eskisinin yarısı kadar su vermeye başladı. Suyun tam çıktığı kıvrımlı plastik kısma bakıyorum orda hava kabarcıkları gözüküyor bunu gidermek için motoru birkaç kez salladım olmadı fişini çektim pompalama düğmesine birkaç kez basıp tekrar fişi taktım yine olmadı bu sorunu nasıl çözebilirim?
Kumumun cinsi
Bu kum quartz..
Lav Taşı veya Kayası Suya Etki Yapar mı?
Peki ph in dusmesi malawilerde ne gibi etkilere yol acar?
Sp Hamilemi?

Balığım 2 gün önce yem yememeye başladı çenesinde şişlik var ve ağzı öne doğru çıkık bende 19 lt lik damacanadan yaptığım içinde ısıtıcı ve hava motoru olan yavruluğuma balığımı aldım resimler damacanadan dolayı pek net değil yinede görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.