ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
Kendine Saygısı Olanın
Doğayada Saygısı Vardır ....
SON 10 MESAJI
Altuğ Bey, aslında bu konuya cevap verecek kişiler frontosa yetiştiren ve yavru alan akvaristler olmalıdır. Geçmişte kısa süreli bir deneyimim olmuşidi ancak tankımın kapasitesinin yetersiz olmasından dolayı sevdiğim bir arkadaşıma vermişidim frontosaları. Sizin yapmanız gereken baskın frontosayı tanktan bir süreliğine ayırmanızdır. Ayrıca kısır oolduğunu düşündüğünüz bu baskın erkeği başka dişilerle ayrı bir tanka koyarak hareketlerini inceleyin muhtemelen sizin tankınızdaki dişiler ile uyum sağlayamadığından çiftleşememiştir. Normal şartlarda üretimde 1 erkeğe 4-5 dişi şeklinde kombinasyonlar uygulanır. Bu uygulamanın amacı uygun çiftlerin eşleşmelerini sağlamaktır. Sizin tankınızda ise 1 erkeğe 2 dişi düşecek bir kombinasyon bulunmakta buda diger erkeği rahatsız etmiş olabilir. Benim tavsiyem baskın erkeği ve diğer 3 dişiyi şu anki tankınızda bırakarak çift tutmuş olan dişi ve erkeği başka bir tanka alarak bu çiftin huzurlu bir şekilde tehlikeden uzak çiftleşmelerini sağlamamızdır. ..Bu şekilde baskın erkeğin hareketlerini ana tankta inceleyebilirsiniz. Eğer yetişkin dişi bulma şansınız var ise onuda tanka ekleyerek baskın erkeğin durumunu kontrol edin kısır olduğundan değilde eş seçemediğinden agrasif leşmiş olabilir. Kolay gelsin. .
çim şeklinde dediğiniz de birtür moss sanırım ülkemizde yaygın olarak bulunan monosolenium tenerumdan bahsediyorsunuz. oldukça güzel bir bitkidir. biryere tutturmak için sineklik benzeri bir malzeme kullanmanız gerekir. sazlar sıkıntı vermez midye kırığında rahatlıkla yetişebilir. tabanda irili ufaklı kum kullanılmasının sebebi bitki köklerinin daha hızlı yayılmasını sağlamaktır. lav kırığı içerdiği maden tuzları sayesinde birkinizi besler ince siyah quarz kum ise arada kalan boşlukları doldurur. farklı ebatlarda konulan kum karışımı markası modeli ne olursa olsun bitkinin kük yapısının sağlamlığını arttırır. bu arada kumların da çok çeşitli özellikleri vardır, mercan kırığı yada mercan tozu suyu sertleştirir bir çok bitki yumuşak su şartlarına uygundur bu nedenle suyu sertleştirecek kumları pek tercih etmeyin
Erol bey öncelikle forumun bitkili akvaryumlar bölümünde forum üyelerinin deneyimleri ve bitki tanklarındaki seçimlerini inceleyebilirsiniz ancak benim şahsi deneyimlerim diğer akvaristlerle aynı olsada tercihim maliyetli minimum olan kum seçimleridir. bunu nedeni yaklaşık 7 yıldır bitki akvaryumları ile ilgileniyorum ve hertürlü markayı her türlü kum tipini denedim. ucuzuda pahalısıda sizin tankınıza gösterdiğiniz ilgi ile doğru orantılıdır.
Burak bey öncelikle tebrik ediyorum iyi bir girişim. bir çok akvaristin akvaryumlarını koyacak yeri olmadığından veya evli olan akvaristlerin genellikle eşlerinin dırdırından dolayı bu tarz çalışmaları hayranlıkla izlediğini çok iyi biliyorum. bu konuda değerlendirdiğiniz balkon fikri çok hoş olmuş. umarın yeni taşınacağınız evde daha iyi bir ortam yaratırsınız. bu arada yapılan eleştirilerin bir çoğuna katılıyorum ancak eleştirildiğiniz konuların sebebini açıkladınız ve açıklarkende biraz agrasif oldunuz. bu forum işleri böyledir kavga gürültü bi şekilde gider yaklaşık 10 seneye yakın bir süredir çok çeşitli forumlarda yazdım, sayısını tam hatırlamıyorum ama sanırım 10 senelik sürede 8e yakın forum kurdum zaman yetersizliğinden devrettim. bu nedenle hem sizi çok iyi anlıyorum hemde eleştirenleri. unutulmaması garakan forumlar bilgi paylaşım platformlarıdır ve karşılıklı herkesin sakin olması gerekir. :) lafı çok uzattım biliyorum :) yeni evinize taşındığınızda pektabi yeni hobihanenize taşındığınızda benden size en önemli tavsiye elektrik sistemiz ile ilgili olacak. elektrik sisteminizi tavandan yere inecek şekilde kablo kanalı kullanmadan yere 50-60 santim kalacak şekilde yapmanızdır. bunun bedeni olası su baskınında çok tehlikeli olabilir. kablo kanalı kullanmamanızın sebebi ise zamanla ortamdaki nem ve sıcaklıktan dolayı çeşitli haşaratlar ortamı barınak olarak kullanmaya başlayabilir. özellikle kablo kanalları rutubetli ortamlarda çok iyi sığınaklar oluşturur. kabloları yan duvarların tavanla birleştiği yerlere klipsli çivilerle döşeyerek setlerinizin uygun yerlerine gelecek şekilde duvara sabitleyin. ışıklandırma için tercihinizi bilmiyorum ama t5 veya benzeri ışık kaynakları kullanacaksanız balastları duvarda gözle görülür ve çocukların erişemeyeceği ve sudan etkilenmeyecekleri yerlere sabitleyin bu arada mutlaka elektrik tesisatına ilgili amperlerde otomatik sigorta ekleyin.
Erkan bey sarı prensesler oldukça sağlıklı görünüyor ama Aytaç beyinde dediği gibi tankınızın daha detaylı fotoğraflarını koyarsanız daha iyi olur.
[QUOTE=tiko_kj]
Yeni kuracağım paladaryuma discus semender ve kerevit eklemek istiyorum, sizce bu mümkün mü?
[/QUOTE]Mist Maker'ın kullanım alanları çok geniştir;
Hastanelerde soğuk buhar makinası olarak adlandırılan ve hastaların geçirdikleri ameliyatlardan sonra anestezinin etkisinden kurtulmasını sağlar.
Ciddi solunum yetmezliği bulunan kişi ve hastalarda kullanılır.
Aşağıdaki ürünün markası Plusmed'dir ve fiyatı yaklaşık 170 TL. civarındadır.

Yaşlı ve yeni doğan bebekler dahil olmak üzere solunum problemi olan hastalarda havayı nemlendirmek amaçlı kullanılır. (aşağıdaki resimde bulunan cihaz evlerde kullanılır ve Engin beyin dediği gibi fiyatı pahalı olabilir. Aslında çok çeşitli markalar mevcut ve fiyatları 35 TL. den başlayıp 175 TL. ye kadar çıkmaktadır. Eylül ayında bu ürnden yeni bebeği olan bir arkadaşıma tefalden almıştım. Fiyatı biraz tuzlu idi.)
Aşağıdaki ürünün markası Tri Star Soğuk Buhar makinası dır ve fiyatı yaklaşık 100 TL. dir.
Aşağıda resimleri bulunan cihazlar ise dekoratif ürünlerdir ve insanlar tarafından aslında yukarıda yazdığım teknik özellikler bilinmeden satın alınıp tamamen mekanlara güzel görünüm kazandırmak için kullanılır. fiyatları 30 TL. den başlayarak büyüklüğüne ve gösterişliliğine göre 150 TL. ye kadar çıkmaktadır.





Resimleri bu ürünlerin satıldığı veya tanıtıldığı sitelerden yönlendirdim. Link değişimi veya benzeri olaylardan dolayı kaldırılırsa linkleri yenileyeceğim.
Mist Maker' ın akvaryumlarda kullanımı tamamen güvenlidir özellikle birçok akvaryumcu tuzlu su tanklarında bu ürünü dekoratif bir şekilde kullanmaktadır. Aşağıda resimleri bulunan ürünün çeşitli versiyonları vardır ve genellikle üzerinde renkli ledler bulunmaktadır. Mist Maker 12 voltluk enerji ile çalışmaktadır ve kesinlikle su yalıtımlıdır. Bunun temel nedeni başlık kısmının tamamen suyun içinde olarak çalışmasıdır. Bu başlık genelde paslanmaz çelikten yapılır ancak zamanla kireçlenebilir. Başlık kısmını istediğiniz derinlikteki su dolu bir tanka koyabilirsiniz. Ancak ortalama 20-30 cm den sonra buhar çıkartma özelliğinde ciddi bir azalma görebilirsiniz, bu durumda suyun içinde özellikle tuzlu suda küçük hava kabarcıkları gözlenir. Benim tavsiyem eğer buhar elde etmek isterseniz başlık kısmı tamamen suyun içinde kalacak şekilde su seviyesi başlık kısmının üzerinden maksimum 5 ila 10 cm olmasıdır. Su içinde çok ince hava kabarcığı çıkartmak isretseniz elektrik kablosundaki ek yeri dışarıda kalacak şekilde istediğiniz derinliğe koyabilirsiniz.

Bu resimde gördüğünüz sağda kalan soket başlık kısmından çıkan ve ürünün elektrik kaynağına bağlandığı sokettir. Ortalama 70 ila 100 cm arasında olabilir. Resimin sol arkasında ise adaptör bulunmaktadır.
Sevgili akvaristler öncelikle eski tarihli bir mesaja cevap yazdığım için sizlerden gerçekten özür diliyorum. Sis makinası ile ilgili olarak Emre beyin sorusuna ve bu konu ile ilgilenen tüm akvaristlere bir fikir verebileceğim kanısındayım.
Sis makinası olarak adlandırılan cihazın bir diğer ismide soğuk buhar makinasıdır. ( en azından bir çok akvaryumcu bu şekilde adlandırır. Bunun nedeni Engin beyin resmini koyduğu başlık kısmının su dolu bir kabın içine konarak suyu soğuk buhara çevirmesidir. ) Bu cihazın orjinal ismi MİST MARKER' dır. ( Mist = duman, sis, buğu, buğulandırmak Marker = işaretleyen, işaretleyici ) Cihazın isminin bilinmemesi veya tam Türkçe karşılığının olmaması nedeni ile bir çok değerli akvarist bu cihazı forumlarda yada magazalarda (akvaryumcular, alışveriş merkezleri, 1 milyoncu olarak adlandırılan genellikle Çin malı ürünlerin satıldığı mağazalarda ve internette ) bulamamışlardır. Bu cihazdan çeşitli projelerde yaklaşık 4 adet kullandım.

Ürünün teknik özellikleri : (cihazın kullanım kitapcığından alınmıştır.)
-İyonlu Soğuk buhar motoru,ortamdaki havayı nemlendirir ve negatif iyon yayarak temizler.
-İnsan kulağının duyamayacağı (ultrasound)yüksek frekanslı titreşimler üreterek,soğuk suyu buharlaştırır.
-Soğuk buharın yayılması,sağlık üzerinde faydalı etkiler yaratarak ortamdaki doğru nem oranını sağlar.
-Su damlalarının havaya geçişinin iyonlaştırıcı etkisi vardır; negatif iyonlar,havadaki kirlilik yaratan partiküllere saldırarak,yere düşürür ve böylece sigara dumanını,polenleri ve tozları azaltır.
-Tıbbi çalışmalar,negatif iyonların hem stres önleme fonksiyonları hem de solunum cihazlarına direkt etkileriyle,insanların fiziksel ve psikolojik sağlığı üzerinde pozitif etkisi olduğunu göstermiştir.
-Çeşitli koku esansları ile bir kaç damla ile bulunduğu ortamı yaydığı koku ile nasıl nemledirdiğini ıspatlar.
-Özellikle klimalı ortamlarda ortamı kurutmayarak nemlendirir.
SON MESAJLAR
- 200 Lt Bir Akvaryum İçin Sunsun 603b Uygun Mu? neomeo, 22:42
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Basit Bitkili Lepistes Akvaryumum Cyber_Scout, 22:30
Akvaryum Tanıtımı - Sarı Prenses Kuhli Makrakanta Cyber_Scout, 21:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60 L Kominite İnci Kefali, 21:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Fikirlerinizi Bekliyorum Samnastrp, 21:10
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Sajikamın Ağız Çevresindeki Şişlik eyidasss, 21:04
Hastalıklar ve İlaçlar - Şelale Akvaryumu Hakkında Samnastrp, 21:02
Yeni Üye Forumu - Lepistes Tedavisi Anc1strus, 21:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Oscar Akvaryumu Hazırlık Ve Önerileriniz Maiestas, 20:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Otomatik Yemleme Makinesi Önerileriniz Leo, 19:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ada 45p - Ada 45f - Uns 25c Gunlugu mrah, 19:47
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - Bu Canlılar Hangi Tür? fishhyy, 19:28
Yeni Üye Forumu - Oscar Vs Channa Pulchra Maiestas, 19:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Akvaryumu İnci Kefali, 18:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 20lt Öneri Kazaritachi, 18:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aquael Fzn Pro 400 Ses Sorunu CoryCory, 18:28
Yeni Üye Forumu - Yarı Su, Yarı Kara: Paludaryum Ser55, 18:25
Akvaryum Tanıtımı - Forum İle Akvaryum Kurulumu fishhyy, 18:09
Yeni Üye Forumu - Cüce Vatoz Eşleşmesi Cyber_Scout, 17:57
Kedi Balıkları Forumu - Vatozumun Durumu Hakkında Deoxyss, 17:43
Yeni Üye Forumu - Caridina Kurul Hk. Mehari, 17:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Cyber_Scout, 17:37
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Dış Filtre Önerisi bora881, 16:15
Filtreleme Seçenekleri - Okyanusun Derinliklerine Uriel, 16:13
Akvaryum Tanıtımı - Tür Tavsiyesi AliEmre, 15:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 140*60*60 Yeni Bir Akvaryum serhatankara, 15:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aquael Fzn Pro Serisi Şelale Filtre gorkem41, 14:29
Malzemeler ve Yemler Forumu - 4a Konsept Tanıtım Orhan76, 13:22
Akvaryum Tanıtımı - Balık Akvaryumda Yok İsmail_96965, 09:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 09:02
Akvaryum Tanıtımı - Bu Kaya Salınım Yapar Mı? polaris, 08:54
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeniden Yüksek Destekli Bitkili Akvaryuma Dönüş😊 ErenBugra, 01:20
Akvaryum Tanıtımı - 75x35x45 Akvaryum Kurulumu koraykbl, 23:48
Akvaryum Bilimi - Dekor Taşlarda Kararma Cyber_Scout, 23:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Blackwater Fikrinizi Bekliyorum capodicapii, 23:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Nano Akvaryum Armatür Berker Faruk, 23:00
Bitki Akvaryumları Genel - Yeni Kurulum: Apistogramma Borelli Ve Ember Tetra Ucallak, 22:33
Akvaryum Tanıtımı - Dry Start Yöntemiyle 10 Lt İwagumi sedatkaryurek, 22:28
Akvaryum Tanıtımı - 60x40x40 6mm Cam Esneme Yapar Mı ? Hobimus, 21:30
Yeni Üye Forumu - Silikon Hakkında Parliament, 21:00
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 30 Lt Akvaryum Canlı Önerisi Birminikçınar, 20:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dış Filtre Oase K0L0Ni, 19:59
Yeni Üye Forumu - Pakize (oscar) Ve Frenatus? Maiestas, 18:21
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Sıvı Takviyeler Nasıl Kullanılır K0L0Ni, 17:59
Bitki Akvaryumları Genel - Tasarım Önerisi hytgcr, 15:06
Akvaryum Tanıtımı - Dere Kumunda Kararmalar Oluyor sandman309, 15:04
Yeni Üye Forumu - 100x40 Akvaryum Temizliği Nasıl Olur aupqua, 14:53
Bitki Akvaryumları Genel - Aşama Aşama Bitkili Ve Karma Betta Kurulumu Slyhalandra, 14:39
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Amatör balıkçı, 14:34
Yeni Üye Forumu - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! Neothauma, 13:52
Labirentliler
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mobilyalı Akvaryum ihunal 21:47
- Dalgıç, Su İçi Aydınlatma ihunal 21:47
- Erkek Sayika Arıyorum ihunal 21:47
- Eş Kribensis ihunal 21:47
- Özel Moss Türleri. smithiseek 21:30
- Kullanılmamış Kapalı Aktif Topraklar. smithiseek 21:30
- Muhtelif Malzemeler İle Takas Yapabiliriz SmallCandyThing 21:21
- Isıtıcı | Hava Motoru | Filtre | Jilet | Akvaryum SmallCandyThing 21:21
- Beta SmallCandyThing 21:21
- Demasoni Yavru 2cm tarikyksl 21:03
- Nadir F0 Ve F1 Tanganyika Ciklitleri DiscusTurk 20:46
- Beyaz Kurt Kültürü Efe ulu 20:28
- Sirke Kurdu Kültürü Efe ulu 20:28
- Mikro Kurt Kültürü Efe ulu 20:28
- Grindal Kurt Kültürü Efe ulu 20:28
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 20:18
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 20:14
- Ömrü Bitmiş Aktif Toprak Balikcidede 20:14
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 20:13
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:13
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 20:11
- 2.67 Tüp Furcifer 20:01
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 20:01
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 20:01
- Creaqua Nano Elit Furcifer 20:01
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 19:55
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 19:55
- Akvaryum Kumu (katışıksız Midye Kırığı Kum) dream07 19:43
- Caridina Serratirostris ( Ninja Karides) dream07 19:43
- Armatür Boş Kasa Mehmet Yavuz 19:42
- Afrika Cichlidleri devito 19:30
- Yetişkin 1e3d Melek sametyildiz 19:23
- Lepistes,aymoly,plati,vatoz,mickey Mouse Plati EKAR 19:03
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 19:03
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 18:48
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 18:48
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 18:48
- L144 Tül Vatoz Mavi Göz contact 17:52
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 17:52
- Katil Saly. & Sakura & Sarı & Ramshorn & Java Moss scorpion26 17:52
- Leleupi scorpion26 17:52
- Bakımı Kolay Zeytin Bitkisi Metinmert Yiğit 17:48
- Tetra Tec 1200 Dış Filtre- Tetra Ht 300 Watt -3d F candromen 17:24
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 16:23
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 16:23
- 40x40x40, Resun Air 8000,haqos Expro 500, Yati Kök MurathanM 16:20
- Geophagus Arıyorum MurathanM 16:20
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 16:09
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 16:09
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 16:09
KULLANICILAR
- 137 Online Kullanıcı, 77 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

