ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kaynakoğlu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Kasım 2008 14:23
Son Ziyaret:
25 Eylül 2017 16:59
Toplam Mesaj:
83 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
oğuz kaynakoğlu
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1969
Yaş:
55
İl:
Istanbul
Meslek:
editör
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

oğuz kaynakoğlu

SON 10 MESAJI

Kırmızı Frontosa ( Copper Band - Red Frontosa )
Balıkları boyamadım, gerçekten boyama yeteneğim olsaydı farklı renklerden meydana gelen bir Frontosa kolonisi elde etmeyi isterdim. Şimdiye kadarki gözlemlerimde suda yıkandıkça renklerinin çıkmadığına şahit oldum.


Kardeş bir de ace deneseydin
Tavsiyeler
Basit cevaplar vereceğim çünkü sorduğunuz hemen bütün sorular forumda fazla fazla var. Azıcık araştırsanız hepsine ulaşırsınız. Japonlar ve bitki olmaz. Ancak çok sert yapraklı olanlarla belki. Isıtıcıya gerek yok boşa elektrik masrafına girmeyin. Japon balıkları sazan cinsi olduklarından ısıtıcı istemezler(Kışın soğuk odada değilse akvaryumunuz). Japonlar ile başka tür de pek tavsiye edilen bir şey değildir. Diğer japon turleri ekleyin diyeceğim de 65 litreye o da olmaz. Midyeler suyu filtre ederler bir nevi iç filtre vazifesi görürler tercih meselesi koyup koymamak bana sorarsanız onu da tavsiye etmem. İlla bitkili yapacaksanız bi karar verin ya japondan vaz geçin yada bitkiliden. Kum konusunu da verdiğiniz karardan sonra konuşalım.
Akvaryumda Çakmak Taşı
:) Hani her elimize geçeni de doldurmasak diyorum akvaryuma. Çakmaktaşı keskin kenarları olan ve yaralayıcı olma özelliği çok fazla bir taş çeşidi. Zaten taşı elinize aldığınızda bunu sizde fark etmişsinizdir. Salınım yapmaz ama suyun sertliğine ne tür bir etkisi olur bilmiyorum.  Balıklarınızı yaralayacağını biliyorum. Koymayın.
Brichardi Yavrularına Yem
Anne babayı neyle besliyorsanız aynen devam edin. Başka yeme gerek yok.
Tür uyumluluğu
Balıkların boyu ne kadar ?
blue acara
[QUOTE=akvarist_1]Bende öyle zanettimde blue acar ile green teror birbirine çok benziyor onlar beni kandırmaz ora ile çok alışverişim oldu artık tanışıyoruz onunla 1 e 4 d için 100-135 litre uygunmudur ?[/QUOTE]
Tecrübeyle sabittir ki hemen bütün akvaryumcular green terror'e blue acara diye inat ve ısrar ediyorlar. Sanırım internet yaygınlaşmadan önceki zamanlarda balık bu isimle piyasamıza girmiş ve öylece kalmış. Buna benzer bi kaç balık daha var. Çok çok yetersiz bir hacim en az 350 400 litre olması gerekiyor. Balıklarınız üreme boyuna geldiğinde yanaşık düzende kımıldamadan durmak zorunda kalırlar. Asla yeterli değil...
Mücevher cikletİmin cinsiyeti nedir
Bu resme bakılarak cinsiyet söyleyemeyiz. Kafa ve alın yapısını görebileceğimiz resim koyarsanız bilgi verebiliriz.
Akvaryumla İlgili Bir Soru
 Forumda verilen bilgiler genelde en ideal ölçüler için. 8 mm olsa iyi olur. 10 mm olsa daha da iyi olur hatta 2 cm den yapılsa evladiyelik olur.
 İtina ile yapılmış kayıt kuşağı muntazam 6 mm camdan imal edilmiş akvaryumda verilen ölçülerde yeterli. Sonuçta fabrikasyon bir akvaryum sanırım sıkıntı olacağına ihtimal vermiyorum. Piyasada satılan o ebatlardaki hemen hemen tum akvaryumlar 6 mm camdan. El de yapacaksanız o zaman hani işinizi riske atmayın derimde el yapımı olmayacak nasıl olsa. abartmaya gerek yok. gönül rahatlığıyla kurun.
Boş kalcak akvaryum
[QUOTE=akvi] Bende öle düşünüyordum ama tetrazonları yakalamak ölüm :D Bide geldiğimde tekrar küçük akvaryuma alıcağımdan bişi olmaz dimi balıklara?

Beta niye olmaz?300lt hayvan bardaktan sonra en azından rahatlar?
[/QUOTE]
Kimse olmaz demiyor ki. Sadece bakımı olacak mı onun endişesini taşımış arkadaşlar. Yoksa iyi bir bakım olacaksa beta hayatının en mutlu günlerini yaşayacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.