ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ucubegothic
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Mayıs 2010 16:37
Toplam Mesaj:
27 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Fatih İŞCİ
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Fatih ISCI
SON 10 MESAJI
Nasıl bir ışıklandırma yapmalıyım.
Arkadaşlar, 100x50x60cm ölçülerinde bir akvaryum yaptıracağım. Bu akvaryumda melek balıklarından bir kaç çift ve tabi ki bitki de yetiştireceğim. Amacım üretip satmak değil ama illa ki yumurta-yavru durumu olacağından, doğal dengesine bırakmak üzere bahsettiğim gibi bir akvaryum kurmak istiyorum.
İlk kez ideal ölçülerde bir akvaryumum olacağından en güzelini ve en doğalını yapmak istiyorum.
Sormak istediğim konu şu; kumundan aydınlatmasına, bitkilerinden dekorasyonuna kadar, melek balıkları için en ideal, doğal yaşamlarını sürdürebilecekleri akvaryumu nasıl oluştururum?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Arkadaşlar, 100x50x60cm ölçülerinde bir akvaryum yaptıracağım. Bu akvaryumda melek balıklarından bir kaç çift ve tabi ki bitki de yetiştireceğim. Amacım üretip satmak değil ama illa ki yumurta-yavru durumu olacağından, doğal dengesine bırakmak üzere bahsettiğim gibi bir akvaryum kurmak istiyorum.
İlk kez ideal ölçülerde bir akvaryumum olacağından en güzelini ve en doğalını yapmak istiyorum.
Sormak istediğim konu şu; kumundan aydınlatmasına, bitkilerinden dekorasyonuna kadar, melek balıkları için en ideal, doğal yaşamlarını sürdürebilecekleri akvaryumu nasıl oluştururum?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Dişi, Erkek kribensisi istemiyor
Son sorum; ben kribensislerin yavrular dahil birebir yem yediklerine şahit olmadım, normalde yiyorlardır değil mi? Yani ben yemi atıyorum ama dişi ve yavrular, erkeğe gelene kadar tüketmiyordur hepsini heralde düşünüyorum, yanılıyor muyum?
Son sorum; ben kribensislerin yavrular dahil birebir yem yediklerine şahit olmadım, normalde yiyorlardır değil mi? Yani ben yemi atıyorum ama dişi ve yavrular, erkeğe gelene kadar tüketmiyordur hepsini heralde düşünüyorum, yanılıyor muyum?
Yemleme konusunda örnekverebilir misiniz?
Ben genel olarak tetramin pul yem ve jbl in granül yemini kullanıyorum.
Bunun dışında kan kurdu yada canlı kurt mu vermeliyim?
Yemleme konusunda örnekverebilir misiniz?
Ben genel olarak tetramin pul yem ve jbl in granül yemini kullanıyorum.
Bunun dışında kan kurdu yada canlı kurt mu vermeliyim?
Akvaryumda bitkilendirme ve kum değişimi yaptım. Aldığım kum yaklaşık 6 cm kalınlığında ve sanırım çöl kumu, aşırı ince sayılmaz ama orta iri taneli de değil.
Bu aşamadan sonra erkek krib'i akvaryuma saldım. Anne şu an hiç bir şekilde onunla ilgilenmiyor. Baba 'da bitkilerin arasında hareketsiz kalmak suretiyle sadece duruyor. Kepçe ile almak istediğimde hareketlenip kepçeye gelmek istemiyor(doğal olarak).
Yalnız, baba rahatsızken kepçeyi uzattığımda kendisi kepçeye geliyordu, şimdi tam tersi, balığımın iyileşmesini ve eski formuna kavuşmasını çok istiyorum bunun için önerileriniz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim.
Akvaryumda bitkilendirme ve kum değişimi yaptım. Aldığım kum yaklaşık 6 cm kalınlığında ve sanırım çöl kumu, aşırı ince sayılmaz ama orta iri taneli de değil.
Bu aşamadan sonra erkek krib'i akvaryuma saldım. Anne şu an hiç bir şekilde onunla ilgilenmiyor. Baba 'da bitkilerin arasında hareketsiz kalmak suretiyle sadece duruyor. Kepçe ile almak istediğimde hareketlenip kepçeye gelmek istemiyor(doğal olarak).
Yalnız, baba rahatsızken kepçeyi uzattığımda kendisi kepçeye geliyordu, şimdi tam tersi, balığımın iyileşmesini ve eski formuna kavuşmasını çok istiyorum bunun için önerileriniz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim.
Onlar bir daha asla çiftleşmezler değil mi? Anladığım kadarıyla bunu söylüyorsunuz.
Onlar bir daha asla çiftleşmezler değil mi? Anladığım kadarıyla bunu söylüyorsunuz.
Merhabalar, çift kribensis'im yumurtladı, hatta yavruları bile çıktı ve Şu an 1 aylıklar.
Sormak istediğim şey şu; akvaryumda çok fazla salyangoz olduğu için kurtulmak amaçlı deep 'in salyangoz ilacını aldım, talimatına göre kullandım ancak, erkek krib, kullanımdan 2 dk sonra, aynen talimatında olduğu gibi nefes almak için yüzeye çıktı, olası su değişimini yaptım. ancak bir düzelme kaydetmedi ve ilaç ağır geldiği için aşırı hastalandı, bende tedavi tankım olmadığı için bir süre akvaryumda bıraktım ve akabinde dişinin erkeğin kuyruğunu koparmaya çalıştığını gördüm.
Bunun üzerine file içerisinde akvaryumun bir köşesinde tutuyorum, çok şükür erkek krib iyileşti. Ancak ara ara tankın içine saldığımda dişinin erkekle kavga ettiğini ve dişinin sonunda galip geldiğini görüyorum. Bu durumda erkek krib 'i yine ayırıyorum. Burdaki durum neden ileri gelir.
Teşekkürler.
Merhabalar, çift kribensis'im yumurtladı, hatta yavruları bile çıktı ve Şu an 1 aylıklar.
Sormak istediğim şey şu; akvaryumda çok fazla salyangoz olduğu için kurtulmak amaçlı deep 'in salyangoz ilacını aldım, talimatına göre kullandım ancak, erkek krib, kullanımdan 2 dk sonra, aynen talimatında olduğu gibi nefes almak için yüzeye çıktı, olası su değişimini yaptım. ancak bir düzelme kaydetmedi ve ilaç ağır geldiği için aşırı hastalandı, bende tedavi tankım olmadığı için bir süre akvaryumda bıraktım ve akabinde dişinin erkeğin kuyruğunu koparmaya çalıştığını gördüm.
Bunun üzerine file içerisinde akvaryumun bir köşesinde tutuyorum, çok şükür erkek krib iyileşti. Ancak ara ara tankın içine saldığımda dişinin erkekle kavga ettiğini ve dişinin sonunda galip geldiğini görüyorum. Bu durumda erkek krib 'i yine ayırıyorum. Burdaki durum neden ileri gelir.
Teşekkürler.
kribensisler
İlk yumurtaları aldı çift kribensisler dün. Yavrular ne kadar zamanda yumurtadan çıkıyorlar, bir de gökkuşakları içinde yorumlarınızı bekliyorum, saygılar.
İlk yumurtaları aldı çift kribensisler dün. Yavrular ne kadar zamanda yumurtadan çıkıyorlar, bir de gökkuşakları içinde yorumlarınızı bekliyorum, saygılar.
kribensisler
Açıklamalarından dolayı çok teşekkür ederim. Bu yorumlarını değerlendireceğim. Tekrar teşekkürler.
Çift olduğunu düşündüğüm gökkuşakları içinde bilgi almak isterim, bilen arkadaşlardan. Saygılar.
ucubegothic 2010-02-12 21:52:40
Açıklamalarından dolayı çok teşekkür ederim. Bu yorumlarını değerlendireceğim. Tekrar teşekkürler.
Çift olduğunu düşündüğüm gökkuşakları içinde bilgi almak isterim, bilen arkadaşlardan. Saygılar.
kribensisler
Arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Yavrular için anne ve babanın belirli bir zamandan sonra aralıklı olarak ayrılması gerekliymiş, fakat benim ayırmak için uygun bir ortamım yok, bu durumda yavruların sağ kalma olasılığı ne olur?
Ayrıca da kribensisler ile birlikte baktığım Yeni Gine Gökkuşağı çiftim var, muhtemelen bu mesajın açacağı konunun yeri burası değildir ama adminlerden özrümü kabul etmelerini dileyerek devam ediyorum;
Aynı akvaryumda baktığım gökkuşaklarının da çift olduklarını düşünmekteyim, erkek, dişiye önceleri karşıdan artistik hareketler yapıyordu ancak bu gün gördüm ki, dişiyle aynı yüzme hareketlerini yapıyor ve hem hızlı hemde ona bitişik yüzüyor.
Onlar da çift oldu diye düşünebilir miyim? Eğer çift olma durumunu ortaya koyuyorsa bu hareketler, ne zaman yavru alırım ve bakımı nasıl olmalı.
tekrardan teşekkür ederim. Saygılar.
Arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Yavrular için anne ve babanın belirli bir zamandan sonra aralıklı olarak ayrılması gerekliymiş, fakat benim ayırmak için uygun bir ortamım yok, bu durumda yavruların sağ kalma olasılığı ne olur?
Ayrıca da kribensisler ile birlikte baktığım Yeni Gine Gökkuşağı çiftim var, muhtemelen bu mesajın açacağı konunun yeri burası değildir ama adminlerden özrümü kabul etmelerini dileyerek devam ediyorum;
Aynı akvaryumda baktığım gökkuşaklarının da çift olduklarını düşünmekteyim, erkek, dişiye önceleri karşıdan artistik hareketler yapıyordu ancak bu gün gördüm ki, dişiyle aynı yüzme hareketlerini yapıyor ve hem hızlı hemde ona bitişik yüzüyor.
Onlar da çift oldu diye düşünebilir miyim? Eğer çift olma durumunu ortaya koyuyorsa bu hareketler, ne zaman yavru alırım ve bakımı nasıl olmalı.
tekrardan teşekkür ederim. Saygılar.
kribensisler
Merhabalar, bir çift kribensisim var, fakat erkek dişinin neredeyse 2 katından biraz daha büyük, normal olabilir ama asıl sormak istediğim şey şu, erkek dişiyi normalde çok feci kovalıyor, bu gün bir dişi daha aldım, eş tutmalarını istiyorum ve erkeğe seçenek sundum kısacası, ancak daha önce kovaladığı dişi ile şu an iyi anlaşıyor olsa da zaman zaman akvaryumun içinde dört döndürüyor, diğerini ise hiç sallamıyor, hatta eski dişiyi erkeğin yuva olarak belirlediği küp ün içinde bile gördüm, ve hatta dişi ile birlikte, erkekte yuvada duruyor, anlamı eş tuttukları mıdır?
Bir de erkek günlerdir yuvanın hemen sağ tarafındaki kumları ağzı ile alıp, daha ileri bir yere boşaltıyor hayvan resmen kazı yapıyor gibi, bu ne demek olabilir.
Saygılar, sevgiler.
Merhabalar, bir çift kribensisim var, fakat erkek dişinin neredeyse 2 katından biraz daha büyük, normal olabilir ama asıl sormak istediğim şey şu, erkek dişiyi normalde çok feci kovalıyor, bu gün bir dişi daha aldım, eş tutmalarını istiyorum ve erkeğe seçenek sundum kısacası, ancak daha önce kovaladığı dişi ile şu an iyi anlaşıyor olsa da zaman zaman akvaryumun içinde dört döndürüyor, diğerini ise hiç sallamıyor, hatta eski dişiyi erkeğin yuva olarak belirlediği küp ün içinde bile gördüm, ve hatta dişi ile birlikte, erkekte yuvada duruyor, anlamı eş tuttukları mıdır?
Bir de erkek günlerdir yuvanın hemen sağ tarafındaki kumları ağzı ile alıp, daha ileri bir yere boşaltıyor hayvan resmen kazı yapıyor gibi, bu ne demek olabilir.
Saygılar, sevgiler.
SON MESAJLAR
- Kendi Akvaryumumu Yapmak İstiyorum ulutasatilla, 19:59
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Arka Plan Önerisi Aqua_06, 17:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ramireziye Çözüm AmatorCichlidci, 17:41
Güney Amerikan Cichlidleri - 200+ Litrelik Akvaryumlarınızda Su Değişimi ? Hidro Dinamik, 17:39
Filtreleme Seçenekleri - Beta Balığı Akvaryum/bakım Sadel, 17:38
Yeni Üye Forumu - Artemia Çıkarırken Başka Bir Böcek Çıktı villy, 17:22
Yeni Üye Forumu - Ilk Beta Baligim Hakkinda MasterChief, 16:42
Yeni Üye Forumu - 64 Litre İlk Akvaryumum AmatorCichlidci, 16:35
Akvaryum Tanıtımı - Astronot Balığı Oyuncak fishhyy, 16:01
Yeni Üye Forumu - Sünger İle Artemia Çıkarma MertSoyumert, 15:20
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Balıkesir Körfezde Akvaryumcu PufferKingdom, 14:59
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Electric Blue Acara Karnının Altındaki Şey Nedir? fishhyy, 13:29
Yeni Üye Forumu - Halfmoon Nemo Galaxy Male fishhyy, 13:16
Labirentliler Tanıtımı - Betta Balığıma Ne Oldu fishhyy, 12:20
Hastalıklar ve İlaçlar - Kuyruk Erimesi fishhyy, 12:18
Yeni Üye Forumu - Beta Bir Şeye Kafayı Taktı ? fishhyy, 11:57
Labirentliler - Dıy Excel Hazırlama FurkanTezcan, 09:17
Taban ve Gübreleme - Yeni 30lt Akvaryumum Kaç Balık Alır ulutasatilla, 09:12
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Sislenme Sorunu ThunderstrucK, 08:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Suyun Berraklığı Sorunu onur225, 01:57
Bitki Akvaryumları Genel - Dış Filtre İçin Malzeme Önerisi akvryumbaliklazm, 01:10
Malzemeler ve Yemler Forumu - Creaqua Mobilya Hüsranı. K0L0Ni, 00:12
Şikayet Var! - Balıklarla Frekansların İlişkisi Küçük akvaryumcu, 22:28
Akvaryum Bilimi - Ciklet Balığım Yem Yemiyor K0L0Ni, 21:58
Yeni Üye Forumu - Kaplumbağalara Yeni Akvaryum Hakkında NightWist, 21:23
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Akvaryum Şekli Dizilişi İçeriği Ve Balık Tercihi Hsrt, 20:59
Yeni Üye Forumu - Beta Akvaryumu Tortuga7, 20:43
Akvaryum Tanıtımı - Blackwater Tür Tavsiyesi 24med11, 19:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Akvaryum almunecar, 18:33
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Sonunda Beta Akvaryumum fishhyy, 17:06
Akvaryum Tanıtımı - Oscar Balığıma Ne Kadarda Bir Artemia Vermeliyim? Cyber_Scout, 17:00
Yeni Üye Forumu - Arıtma Suyu? RelaxrUD, 16:44
Yeni Üye Forumu - Hamile Moli Balığım Bir Anda Öldü betta20, 14:48
Canlı Doğuranlar - 75 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Orhan76, 13:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japonun Kuyruğu Yırtılmış ahmetfiratozkaya, 12:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Akvaryumu Tanıtımı MustafaKaraBaba, 08:23
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığı Bakım Önerisi Meldaq, 02:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30lt Akvaryum Kurulumu İçin Destek NightWist, 02:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 01:54
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Küçük Bir Su Birikintisi ternapi, 01:35
Akvaryum Tanıtımı - 325lt+325lt Yeni Başladım Akvaryum Kurulumu Destek Cyber_Scout, 23:58
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Profil Ayak Ve Dolap Hakkında NightWist, 21:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin AtlasPoyraz, 20:43
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Luxor, 20:30
Yeni Üye Forumu - Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası Begumtar, 20:23
Sürüngenler ve Amfibyumlar - 23 yıl sonra yeniden...(Yeni fotoğraflar eklendi) Luxor, 20:12
Akvaryum Tanıtımı - Malawi İçin Kum Önerisi xfuriousx, 19:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kurduğum Yeni 60 Günlük Akvaryum Kuro, 16:38
Akvaryum Tanıtımı - Fluval Fosfat Ve Nitrat Emici Sünger urzais, 16:01
Filtreleme Seçenekleri - Bitkilerde Kahverengi Tortular alierdemir87, 15:44
Yosun
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 80.40.40 Ultra Clear 45kesim+ Lake Dolap Full Set Cihanmir 20:30
- Led Armatür & Nixa Demir Gübresi BywenzeL 20:28
- Hazır Kurulu Akvaryum BywenzeL 20:28
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 19:15
- Boy Boy Kribensisler Koksal Gurkan 19:15
- Cüce Vatoz Yavruları Koksal Gurkan 19:12
- Hb White Lepistes omererbas 18:54
- Electric Blue Acara / Melek (beyaz) omererbas 18:54
- Fx 5 Pervane Arıyorum mutlubaba 18:42
- Lösev E Bağış Karşılığı Akvaryum 120*60*50 H mutlubaba 18:42
- L022-l183-trifasciata Karides Omer901 18:39
- Katil Salyangoz stopsound 18:37
- Akvaryum: Rs 580 A Ve Rs 380 A MEOzbay 18:28
- L Serisi Üst Vasıf Pleco Varyeteleri PlecoTown 18:00
- 120x60x50h Emas Sumplu Akvaryum Ve Set ThunderstrucK 17:10
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 16:38
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 16:38
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 16:38
- Microfex Canlı Garantili Gönderim Rafayel 16:05
- Ömrü Bitmiş Aktif Toprak, Soil Rafayel 16:05
- Garra Rufa(doktor Balığı) Ve Kum livadi 16:01
- Philipinne Blue Ve Altum-silver Kırması Melekler. Laetacara 15:40
- Taeniacara Candidi HarunYILDIRIM 14:03
- Sulawesi White Orchid Karides Arıyorum ALP85 13:32
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 12:52
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 12:52
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 12:31
- Aquaclear 30 Şelale Filtre blenny 12:19
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 12:19
- Eheim 2213 blenny 12:19
- Japon Balığı Ve Çöpçü Balığı gulec_44 12:16
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 12:15
- Akvaryum 30*30 metsi 12:15
- Lda 16 Düz Ve Siyah Tül sirhill 10:56
- Boyu İthal Akvaryum Seti Ve Malzemeler musatürk 10:40
- Galaksi Fishbone, Boa, Red Fancy. karidesrehberi 10:19
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 10:19
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 10:19
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 10:19
- Grindal Set Ve Mikrofex AtlasPoyraz 10:17
- Genç Çiftler Cacatuoides Triple Red German Bred AtlasPoyraz 10:17
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 10:12
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 10:12
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 10:12
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 10:12
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 10:01
- Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Sarı & Ramshorn scorpion26 10:01
- Leleupi & Medaka (japon Pirinç Balığı) scorpion26 10:01
- Resun Dms 400t5 40 X 30 X 38 Cm 45 Litre scorpion26 10:01
- Tuxedo Koi Lepistes,orando-ranchu Japon Balıkları EKAR 10:00
KULLANICILAR
- 108 Online Kullanıcı, 59 Üye
Online Kullanıcılar
K0L0Ni,
Balikcidede,
ulutasatilla,
thejaponcu,
scorpion26,
feritakan,
ArtaN,
GreeNWooD,
Furcifer,
Bırak beni,
MiSoSiKiaN,
sTRong,
Akax,
İsmail_96965,
Cyber_Scout,
Kaangzkr,
Mhmtclk,
Koksal Gurkan,
uyelik269,
sina cen,
DogalAkvaryum,
ternapi,
erboru1,
SveH,
tetrazonnen,
paxal,
CihanEfruz,
lojistisyen,
Öğretmen Ali,
UEK,
reprise,
ThunderstrucK,
ForTheHorde,
osmandbnl,
Burak PEKDEMİR,
Ahmet12345,
metalhead,
KaanYCL,
Emre1616,
Ehtiyar,
mar76,
aXarayli,
Berkant,
Hidro Dinamik,
Meldaq,
Laetacara,
omererbas,
SheriFFComer,
Zuzu2446,
twinsoul,
Bare,
Oquanus,
PufferKingdom,
docere,
Fatihsimsek45,
ArdaCelik,
MEOzbay,
Merennn,
volkan12,
Tekin35,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.