ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kanyon2002
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Kasım 2008 09:44
Son Ziyaret:
09 Kasım 2010 22:35
Toplam Mesaj:
90 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
engin odabaş
Doğum Tarihi:
15 Ağustos 1978
Yaş:
45
İl:
Ordu
Meslek:
ziraat mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

BİR İNSANIN KENDİNE YAPTIĞINI DOKUZ KÖY BİRLEŞSE YAPAMAZ.

ENGİN ODABAŞ

SON 10 MESAJI

elektrik faturası faciası
[QUOTE=black_blade]
24 saat çalışanlar:
 
35 watt dıy filtre
10w hava mot.
15 w iç filtre
5w hava mot.
 
genelde çalışan 100 watt ısıtıcı
 
günlük 5 saat 30 watt florosan
 
Sağ sağlim bu  faturayı atlattım annem sağolsun ütüdür bulaşık makinasıdır fırındır hallettik henüz buralar o kadar soğuk değil kar yağdığında nasıl idare edicem şimdididen telaşe içindeyim Aglama
[/QUOTE]

Fırat kardeşim 65 wat sürekli çalışan, 30 wat günde 5 saat çalışan, 100 wat da saatte yaklaşık olarak 20 dk çalışan bir ısıtıcın var. Bunların ışığında yaklaşık olarak diyebilirizki saatli wat harcaman yaklaşık 115 wat sürekli olarak akvaryumun harcadığı diyebiliriz (3 aşşağı 5 yukarı bu değerlerde). Buda yaklaşık olarak günde 2760 wat elektrik harcaması demektir. 1000 wat vergileride dahil 0,25 TL ise= günlük harcaman yaklaşık 0,70 TL demektir. Ayda ise yaklaşık olarak 21 TL etmesi gerekir değilmi?

Ama aslında öyle değil. Pratikte öyle olması gerekirken öyle olmuyor. Bir televizyon akvaryumun yaktığının yaklaşık 5 misli yakıyor. demekki televizyon ayda 100 tl yakıyor. Bir no-frost buzdolabı akvaryumun yaktığının yaklaşık 10 katı yakıyor. Buda demekki 200 TL buzdolabı harcıyor. Bir bilgisayarın kasasındaki power 500 wat monitörüde ekledikmi yaklaşık 700 wat ediyor. Benim evde 5-6 saat açık olduğunu farz edersem bir akvaryumun yaktığından fazla yakıyor demektir. Daha geride ketıl, fırın, çamaşır makinası, ışıklarıda ekle üstüne yaptığımız hesaba göre ayda bana 400-500 civarında gelmesi lazım. Bu aygelen faturam 62 TL. Gönül rahatlığıyla diyebilirimki akvaryumun aylık harcaması 5 TL yi geçmez. Akvaryuma son vereceğinize günde 4-5 saat televizyonu kapatın. Tasarruf olsun diye bulaşıkları elde yıkamayın. Daha pahalıya çıkıyor elde bulaşık yıkamak.
kanyon20022009-02-18 11:06:58
Camda esneme
[QUOTE=malioner06]Esnemeyi komple engellemek tehlikeli değil mi? Yani 150 cm'lik bir akvaryumun tam ortasına esnemesin diye demir bir profil atsak bu camın kırılmasına sebep olmaz mı? Büyük gökdelenlerin tam ortasına çelik bir parça yerleştiriyorlarmış ki rüzgar eserken kırılmadan esnesin diye. Camın biraz esnemesi bence sorun olmamalı. Mesela benim 150 cm'lik akvaryum önden bir miktar esnemesi var. Ölçmedim ama yaklaşık 5-6 aydır böyle ve sorun olmadı.
 
Bu arada benim akvaryumda komple kuşak var.
 
Saygılar.
[/QUOTE]

Sizin söylediğiniz farklı bir durum ama. Gökdelenlerinde bir miktar esnemesi lazım. Mesela köprülerde de parçalar arasında bir miktar boşluk olurki esneme ve sıcaklık soğukluk farklarında genleşme payı olarak. Bu tamamen dış etkenlerin yapıya zaman içerisinde verdiği zararı azaltmak için yapılmıştır. Ama akvaryumda bu durum farklı. Dış etken olayı yok. Sabit bir yük var ve bu yüke ek olarak ortaya çıkabilecek ekstra yüke karşı (çarpma vs. gibi) dayanımı arttırmak için kuşak olayı ile desteklenmesi gerekmekte. Sizin söylediğiniz depremde hasar görmüş evin kolonlarının çatlayan ve ayrılan yerlerine silikon sıksak bir sonraki depremde esnek olduğu için daha az zarar görür demek gibi birşey. Bu iki olay tamamen birbirinden farklı.
kanyon20022009-02-17 10:00:41
Camda esneme
Aynı problem bende de vardı. Benim akvaryum ölçülerimde 100*40*50h 6 mm camdan. Suyu üstten 10 cm kalacak şekilde doldurdum bende de 6 mm açılma yaptı tam ortadan. Suyun seviyesi hala üstten 10 cm boşluk kalacak kadar. Tam ortadan arkayla ön camın arasına 10 cm genişliğinde 6 mm camdan kuşak attım. Şimdilik bir problem yok. 1.5 ay oldu akvaryumu yapalı. Site içerisinde 1 cm esneme yapan akvaryumlarıda okudum. Ama tabiki hiç güvenli değil 1 cm esneme. Sizin akvayumda 2-3 mm esneme varsa problem yaratmaz ama suyu yarısına kadar boşaltıp ortadan kuşak atmanızı şiddetle tavsiye ederim. çok fazla bir zahmetide yok zaten. İçiniz rahat eder en azından.
1145 kg ' lık Akvaryum sephası
[QUOTE=6.murat]

Öncelikle Allah tamamına erdirsin diyelim.Fakat bir şeyi unutuyoruz,sehbası ve iç dekorasyonuyla birlikte bu akvaryumun ağırlığı 1 tonu fazlasıyla gececek,ev bu ağırlığı çekebilecek mi acaba?Sonra alt komşunuzla sorun yaşamayasınız çünkü muhtemelen tavanında önceleri küçük çatlaklar oluşacak ki sonrasını düşünemiyorum bile,bir diğer sıkıntı sehbayı zor çıkardık dediniz ki muhtemelen sağa sola sürtmüşsünüzdür,akvaryumu nasıl çıkarmayı planlıyorsunuz?Saygılarımla.

[/QUOTE]

Bu dediklerinize katılmakla beraber fazla düşünmeyin derim. Bir şekilde bu akvaryum parça parçada olsa yukarı çıkar. Önemli olan nasıl ineceği. Anladığım kadarıyla arkadaş kiracı. Ev sahibi hadi yallah dedi veya kendisinin çıkması gerekti ne olacak. 1 tonluk akvaryum nasıl aşşağı inecek.
Diğer kısma gelincede sizin düşündüğünüz 10+6 mm asla olmaz. Zaten sizin yapıştırma imkanınız olmaz. Hadi diyelimki iki camın arasına tamamen kaplayacak şekilde silikon sıktınız balıklar nasıl görünücek. Bence siz verdiğim linke göre ölçülerinizi yeniden oluşturun. Herşeyiyle yeniden planlayın. Bende kiracıyım ve 100*40*50h ölçülerinde bir akvaryumu ancak yaptırabildim. Biz kiracılar için en büyük problem taşınmadır.
Kayıt Kuşak
Bende 6 mm camdan 100*40*45h ölçülerinde akvaryum var ve sadece üstte ortadan attığım bir kuşak var. Gayette sağlam oldu. Senin ölçülerin için ise 6 mm zaten çok rahat kurtarıyor. Ama genede kayıt ve kuşak olsun istiyorsan tabana sağ alttaki şekilde olduğu gibi 5-6 cm genişliğinde 4 veya 6 mm camdan kayıt ve kuşak atabilirsin. Üstede ortadan 10 cm genişliğinde kuşak atabilirsin.
80*60*50(h) akvaryum yapımı (Yenilendi!!!)
[QUOTE=sitkiyilmaz][QUOTE=kanyon2002] Bence 80*60*48h ölçülerinde 6 mm camdan yap. Üstten 10 cm kısmı boş bırak. Kayıt atma, sadece ortadan 10 cm genişliğinde kuşak at. Sağlam oluyor. Hatta benim akvaryumdan bile sağlam olur. Benim akvaryumumda 6 mm camdan 100*40*50h ölçülerinde 10 cm boşluk bıraktım 6 mm esneme yaptı. 1 cm esneme yapan akvaryumlarda var. Onlar bile patlamadıktan sonra bu hayatta patlamaz. Kaldıki piyasadaki 100*31*50h ölçülerindeki akvaryumlar bile kayıtsız ve kuşaksız olarak 6 mm camdan imal ediliyor.
[/QUOTE]
 
Ortadan 10 cm genişlikte kuşak nasıl birşeydir ben anlayamadım izah edermisiniz acaba?
 
Ben geçen hafat 80x45x55(h) ölçülerinde akvaryum yaptırdım ve hiç riske girmedim 8mm kayıt ve kuşaklı sizede 8mm cam kullanmanızı öneririm..
[/QUOTE]

Sıtkı bey atacağınız kuşağın genişliği 10 cm olsun demek istedim. Kuşaklar malumunuz akvaryumun tam ortasına konuyor. Kullanacağınız kuşak camının genişliği 10 cm oluyor. Uzunluğu ise ön ile arka camın arasındaki mesafe kadar oluyor zaten.
akvaryum masa yapımı
İşçiliğine göre değişmekle beraber 3 kapaklı olanı 100 TL den başlar.
akvaryum temizliği
A.s sedat bey. Akvaryumla uğraşmak zevkli bir şey ama ilk önce hangi balık türlerini beslediğinizi söylerseniz buna göre bütün sorularınıza nacizane cevap vermeye diğer arkadaşlarımla beraber gayret gösteririz. Ama ilk önce balığınızın türleri nedir onu bilmemiz lazım.
Akvaryum Yapımı
Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Buraya üye olan birdaha buradan kurtulamıyor. Ben müptelasıyım her sabah bakarım günde 2-3 kez bakarım. Acaba birine yardımcı olabilirmiyim diye veya yeni birşeyler varmı diye. Boş zamanınızda baştan sona kadar her başlığı iyice inceleyin.
http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium

Bu adresten akvaryum ölçülerini girdiğinizde cam kalınlığından cam ölçülerine, boş ağırlığına, aldığı suya kadar herşeyi veriyor zaten. Silikon olarakta sista marka akvaryum silikonu yazan veya antibakteriyel yazanının veya başka markaların akvaryum için olan solventsiz ve antibakteriyel olanlarını kullanabilirsiniz. Şeffaf olan silikonu almanızı tavsiye ediyorum. Silikon hatalarını daha az belli ediyor.
1145 kg ' lık Akvaryum sephası
225*70*65h ölçülerinde 1023 lt kapasiteli bir tankı güzelce kayıt ve kuşak kullanarak 12 mm camdan yapabilirsin.
http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium

Bu adreste akvaryumunu şekillendirmende sana yardımcı olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.