ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emin ziya
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
17 dakika önce
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
18 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emin ziya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

EMİN ZİYA

SON 10 MESAJI

Oranda Havada Asılı Kalma
Masaj işinin ustası biri tarafından çok lazımsa yapılır, tecrübesiz biri iç kanama başlatabilir, belki iltihap vs başka bir sebeptendir, o zaman iç kanaması tehlikeli olabilir.
Islak bir havluyla balığı tutarak, ıslak elle yumuşak dokunuşlarla gazı iterek çıkarmayı kastediyorlar, hoş bir şey değil. Bence lazım da değil, 2 gün aç bırakınca balığın yüzüşü düzelir.
[EDIT]emin ziya,2025-12-15 01:33:56[/EDIT]
Masaj güzel espri olmuş, gençler hep acele eder, kendilinden düzelir. Önemli olan sorunun kaynağını bulmak.
Bulduk sanırım.
Eğer pul yemle besliyorsanız, fazla hava yutmuş olabilir, 2 gün aç bırakın düzelirse artık iyi marka ve taze bir granül yemle besleyin.
Karnı boşalınca düzelir, bezelye diyen de doğru demiş, ben pek ilaç kullanmam.
karnından hava gidince kuş gibi olur, bence birşeyi yok. [EDIT]emin ziya,2025-12-15 00:21:22[/EDIT]
Sobo Sf 550f Hava Problemi
Sayenizde bende filtreyi tanıyorum, sorunu çözebildiğinize sevindim, iyi günlerde kullanın, 😀
Sayın Kaya Bey,

https://youtu.be/Xru1P155Z2M?si=9xb1m-5pkiTxX2Tw

4:05. dakikadaki gibi kapak tırnakları tam kapanıyor mu?

Havasını almak için suyu koyduğunuz vidalı yuvayı iyi sıkıştırıyor musunuz.

Belki kasanın neden suyu kaçırdığını bulursunuz, acaba motor kapağının içinde silikon bir conta yuvası mı var, tam güzel görünmüyor, yuvasında bir conta var mı?

Askı teli, kapak klipsi, tabandaki pedal gibi bir şey olan parçanın hepsi aynı cephede olsun, kapağı arka tarafa çevirip takmayın, kurulumu yapıp, parçaların hepsini taktıktan sonra, su doldurma deliğinden doldurup sonra vidalıyorsunuz, değil mi?

Askı teli demirmiş, plastikten olsa cama zarar vermezdi, telin altına bir sünger koyun camı çatlatmasın.

Filtre güzelmiş, umarım çare bulursunuz. [EDIT]emin ziya,2025-12-06 12:58:54[/EDIT]
İçi bomboş hiç malzeme koymadan çalıştırın, su kaçırmıyorsa, suyun daha rahat akacağı kadar filtre medyası koyun, çok fazla sıkıştırmayın. Belki işinize yarar.

Ben sadece fikir yürütüyorum, o markayı ve modeli bilen biri daha iyi yardımcı olabilir.

Kolay gelsin. [EDIT]emin ziya,2025-12-05 04:21:06[/EDIT]
Kafa Motoruna Vana Takma
Bazı modellerde motorun debisi ayarlanabiliyor, ayar vanası olabilir. İsterseniz bir bakın.

Üst sumpın girişine bir tahliye borusu takıp suyun debisini sump öncesi de azaltabilirsiniz, su sumpta daha dolanmadan hortum yada bir boruyla kontrollü aşağı iner.
Yada sumpın direnç noktalarını yani pasaj geçişlerini, deliklerini genişletebilir misiniz, biraz işe yarar.
Görsek daha iyi olabilir, tabi.
Su yukarı daha çıkmadan T bir fittings ile motor çıkışı bölünse daha iyi olur, ancak öyle bir T fittings ben bilmiyorum. Vardır herhalde.
Zeminde oluşacak akıntıyı da canlılar için ayrıca dikkate almak gerekebilir.
[EDIT]emin ziya,2025-11-17 16:01:07[/EDIT]
Melek Balığı
Doğada yumurtalarını bitkilere dallara, uygun zeminlere dizebilirler, geniş yapraklı bitki demek saz bitkisi gibi ince uzun bir bitki değil fazla sallanmayan daha stabil bir bitki demek istemişler.
siz 1 hafta yada 10 gün sonrasını planlayın, yine yumurta dizerler.
yumurtalar toplanacak gibiyse hava hortumuyla sifon yapın, yumurtaları toplayın metilen mavisi damlattığınız bir yoğurt kabıyla azcık kabınıza hava verip üretime başlayın.
yumurtaları toplarken balıklarda fazla stres olacaktır,
1 hafta beklerseniz daha iyi olur. Üretim sürecini öğrenmek için biraz zaman kazanın. [EDIT]emin ziya,2025-10-20 20:07:02[/EDIT]
Melek Balığı
Yumurtaları dizecekleri düz bir şey, bir seramik parçası (demeye korkuyorum, kayarsa taban camını kırmasın) bir parça plastik levhayı cama vantuzla yapıştırın, yumurtlama konisinin resimlerine bakın, o açıyla yaklaşık 30° gibi eğimle cama yapıştırın.
Plakayı koyduğunuz yerde, fazla akıntı olmasın, hiç bir yer olmasa akvaryum camına dizerlerdi, fazla stres olabilir. Diğer canlıları tanktan çıkarsanız, onlar yumurtlayacak bir yer bulurlar.
Kolay gelsin.
Melek Balığı Yavruları Ölüyor
Yavrular artemiayı yedikten sonra mı ölüyor?
Onları Artemia'yı yerken gördünüz mü?
Açlıktan mı ölüyorlar? Burası önemli.
Serbest yüzüşe geçmeden ölüyorlar, demişsiniz, larvalar artemiayı yakalayamıyorsa aç kalmış olabilirler.
Ben de 10 yıl önce tam burada takılmıştım.
[:)][EDIT]emin ziya,2025-09-22 12:23:34[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

1

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.