ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
thunch84
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Eylül 2009 22:22
Son Ziyaret:
10 Kasım 2011 10:29
Toplam Mesaj:
285 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
TUNÇHAN GÜNAYDIN
Doğum Tarihi:
01 Şubat 1984
Yaş:
40
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Halfmoon Betta ile Crowntail Betta
[QUOTE=Li0nHeadd] Erkek Halfmoon Betta Splendens ile dişi Crowntail Betta Splendens'nin yavruları ile, erkek Halfmoon Betta Splendens  ile dişi Vailtail Betta Splendens  yavruları nasıl bir şey olur?

Mümkünse resim verirseniz sevinirim.
 [/QUOTE]

Bu türlerin çiftleşmelerinden doğan yavruların resimlerini bulmak çok zor, fakat bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışayım, vereceğim cevap muhtemelen seni tatmin etmeyecektir çünkü senin ne öğrenmek istediğini anladım ve bunun cevabını bilmiyorum. Farklı kuyruk tiplerinden bettaları çiftleştirirsen hem erkeğin hem de dişinin kuyruk türünden yavrular elde edersin, bir de her iki kuyruk tipinin birleşimi olan balıkların olur. Doğan yavrunun kuyruk tipi ne olursa olsun diğer kuyruk tipinin genini de taşır ve bu sonraki çiftleşmelerde kendini gösterebilir. Veiltail diğer genlere göre çok daha baskındır ve bir çok yavru VT doğacaktır.
Bunun dışında sana aşağıdaki linki önereyim. Bu link renklerle ilgili fakat çıkan yavruların yüzdelerine bakarak farklı kuyruk tiplerinin çiftleşmesinden hangi oranda ne tür yavru alacağını az çok tahmin edebilirsin.
Benim önerim aynı kuyruk tiplerini çiftleştirmen.

Saygılar, sağlıklı balıklar...
vuslat2011-12-08 12:51:15
Beta yavrualrı aniden öldü?
Erkek, yavruları yuvaya taşımayı ve onlara göz kulak olmayı iç güdüsel olarak kendine görev edinir, yavrularında hepsi ölünce strese girmiştir. Aynı durumun benzeri, yavruları yemesin diye babayı ayırdığımızda da olur, ben bu şekilde bir erkek bettamı kaybettim. Dropsy olup iki güne öldü.
Beta yavrualrı aniden öldü?
Bu şekilde aniden hepsi birden öldülerse kesinlikle suyunda problem var.
Hediye Betta akvaryumu
Bu akvaryumda en önemli şey filtre akıntısının kuvvetli olmaması ve bettayı rahatsız etmemesidir. Hagen siyah kum önerirdim ama galiba akvaryumda taban filtresi var ve hagen kum küçük taneli olduğu için taneler taban filtresinin deliklerinden içeri kaçabilir o yüzden aquaclay daha iyi olur. Arkaya ufak bir mangrow kökü onların önüne de iki tane yosun topu. Gerçi bu dediğim hagen kumla iyi durur ama arkadaşınız aquaclayle idare edecek artık.
beta çiftleşme
Bazen 5 dakika bazen 3-4 gün sonra çiftleşirler.
beta kurtarmak istiyorum
[QUOTE=ShotokaN] Hiç müdahale etmiyorum;sayısız yavru dağıtmışlığım var etrafa.Sanıyorum bitkili oluşu yüzünden yavrular hayatta kalmayı başarıyorlar.
[/QUOTE]

Peki yavrulara ayrı yem atıyor musunuz? Neyle besleniyorlar? Büyüklerden yem kalmaz onlara.
thunch842011-08-20 23:27:58
beta kurtarmak istiyorum
[QUOTE=ShotokaN]http://www.akvaryum.com/Forum/akvarist_sehpasi_k412936.asp

Bu başlık ve akvaryum bana ait.Fikir vermesi açısından bir gözatmanızı öneririm.Kolay gelsin.
[/QUOTE]

Doğan bey maşallah sehpanız çok güzel. Ebeveyle yavruları aynı akvaryumda nasıl tuttuğunuza şaşırdım. Yavrular yem olmuyor mu?
beta kurtarmak istiyorum
Kaan silindir şeklindeki akvaryumlarda hem sen bettanı dilediğin gibi seyredemezsin hem de bettan dışarıyı rahat göremez ve strese girer. Fanusta ya da şarap kadehinde yaşamasıyla hemen hemen aynı. Selanik caddesindeki akvaryumcuları bir gez ve aklına yatan herhangi bir akvaryumu al. Fanus olmadığı sürece problem yok. 20-30cm akvaryumları 8tl'yesatıyor selanik pet shop, bir de o caddenin en üstündeki akvaryumcu 19tl'ye küçük akvaryum ve bir kaç malzeme veriyor kampanya yapmışlar. Bilgi ağacındaki bettalarla ilgili makaleleri dikkatle okumanı tavsiye ederim. Bununla beraber bettalar çok kirli sularda bile yaşayabiliyor denmesine rağmen ben çeşme suyuna, su düzenleyici katarak bekletiyorum çünkü diğer türlü kuyruk erimesine neden oluyor. Sen bunu deneyimleyerek bulmalısın. Akvaryumun dibine hagen kum çok yakışıyor ama akvaryumcuya gidip hagen kum dersen muhtemelen sana siyaha boyanmış alelade kum verir. Hagen kumu tanıyorsan sorun yok. Bettalar su üstü bitkilerini sever, ışığı da kestikleri için loş ortam sağlarlar ve bettalar için idealdir. Pistia öneririm. Ama illa su üstü bitkisi alman gerekmiyor normal, herhangi bir bitki de alabilirsin. Bir de bettalar bazen saklanmak ister bunun için akvaryuma hindistan cevizi kabuğundan mağara koymanı tavsiye edebilirim. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar.

Not:Erkek bettalar genelde tek yaşar, fakat sen erkek ve dişiyi beraber yaşatayım dersen büyükçe bir akvaryum alman ve erkek ve dişiler için gerek bitkilerle gerek nesnelerle bol saklanma yeri sağlaman gerekir. Yoksa erkeğin dişiyi öldürme ihtimali var. Ama sana tavsiyem ne kadar saklanma yeri de yapsan iki erkeği asla aynı akvaryuma koyma.
thunch842011-08-20 17:51:11
Kurtçuklar
Bilgi ağacını dene. Bir de canlı yem vereceğim diye hastalıklı canlı yem verirsen hayvanlarını telef edersin. Bunları dezenfekte etmek mümkün mü bilemiyorum.

Ankaralı Akvaristler Meslek Grupları
Hukuk Fakültesinden mezun olmama bir ders kaldı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.