ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gkt08
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Şubat 2006 11:14
Son Ziyaret:
13 Temmuz 2015 15:46
Toplam Mesaj:
133 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Göktuğ Yılmaz
Doğum Tarihi:
10 Nisan 1987
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bayramdan Sonra Akvaryumu Kurmak İstiyorum!...
Merhaba,

Öncelikle şimdiden hayırlı olsun.  Burada önemli olan sizin gönlünüzün ne istediği. Malawi istiorsanız malawi kurun. Sizin sewdiğiniz balık olsun akvaryumunuzda. Yeni başlamayada bence uygun.

- Malawi cikletleri, malawi gölünde bol kayalıkların olduğu yerlerde yasarlar


   oyuzden bitki koymanıza gerek yok. Olabildiğince kendi habitatına uygun bakmaktan yanayım.



- Akvaryumunuzu elinizden geldiğince büyük kurmaya çalışın çünkü sürekli daha büyüğünü isteyeceksiniz,daha  çok balık olsun iseyeceksiniz o yuzden imkan dahilinde en büyüğünü kurun en azından 100x50x60 (uzunluk x en x yükseklik) olacak şekilde en azından revize edin boyutları. Ayrıca kaya vs koyunca su hacminizden gideceğini unutmayın. 

- İyi bir dış filtre alın akvaryumunuza uygun, hava motoru olsun. Cikletlere uyumlu kum kaya vs. zaten cok yazlıp çizildi zevkinize uykun bir arka fon koyun ve günlük ışıklandırmanızı balıklarınız için yapın. ben bu kurulumu severim mesela siyah gri beyaz tonlarında;
 

- Üretim amacınız var ise 1 erkek 4 dişi olur genelde malawide tabi değişir belki duruma göre ama bence rengarenk çeşit çeşit koyun akvaryuma görsel şölen olsun, üretimi daha sonra düşünün üretim diyorsanız mesela sırf yunus kolonisi yapar bakarsınız bir gün, ya da şimdi. Başta dediğim gibi en önemlisi sizin ne istediğiniz önemli. 
  
  
Saygılar,
Neon
Merhaba,

Kristal Köpekbalıkları barışçıl olsalar da hem etcil hem otçuldurlar, pangasiuslar da barışçıldır ama etçildir. Her ikisi içinde kendinden küçük balıklar onlara yem olacaktır özellikle köpekbalıkları büyüdükçe. Boyları küçükse belki sorun olmaz geçici süre ancak diğer bir konu; diyelim neonlar yem olmadı öyle ya da böyle  köpekbalıkları çok fazla hareketli olduklarından neonları strese sokacaklardır. Neon da malum pek strese gelmez. 

Tercih sizin tabiki ama ben koymazdım geçici bile olsa.

Saygılar, 

   
JBL Proflora CO2 Tüplerinin Dolumu
Cevabınız için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
JBL Proflora CO2 Tüplerinin Dolumu
Merhaba,

JBL`nin doldurulabilir CO2 tüpler için Pet Garden`in aşağıdaki bağlantıda olan dolum ekipmanlarıyla dolum hizmeti var mı? Ya da kendi ekipmanı ile dolum hizmeti?  Örneğin proflora m602 güzel bir sistem. Fiyat da mutlaka ona göre tabiki ama okadar para veripte 500 gr tüpü dolduracak bir yer bulamamak üzücü olur. Malum, dolum yapan yerler küçük tüp dolumu yapmak istemiyor, herkesin doğru dolum açısından içinde hep bir "acaba?" oluyor vb. bir çok sıkıntı var. Sizlerin nasıl bir çözümü ve önerisi var JBL tüpler ile ilgili?


Teşekkür ederim.

Saygılar,
 
Kaya Tuzu Nedir ?
Merhaba,

- Kaya tuzu nedir ne işe yarar akvaryumda ? Çok yazılıp çizilmiştir forumda ve diğer forumlarda, araştırabilirsiniz. 

- Kaya tuzunu genelde hırdavatçılarda bulabilirsiniz, kilo ile satılır.


Saygılar
Kayaların kaymaması için tabana strafor kullanmak?
Merhaba,

Akvaryumunuz ile mobilyanızın arasında strafor olsun, kumunuzu güzel yıkayıp akvaryuma koyun, ardından da aynı şekilde kayalarınızı da yıkayıp kumun üstüne koyun ekstra bir şey yapmanıza gerek olmaz.

Kumunuzun ve kayalarınızın tuzdan iyi arındığından emin olun, zira tatlı su balıklarınız için aksi pek hoş olmayacaktır. Dere veya göl kenarından alınmış kum daha garanti olurdu diye düşünüyorum. Tuzun arındığından emin değilseniz koymayın bence akvaryuma hiç bir şekilde.

Ayrıca linki inceleyebilirsiniz: http://malawi.akvaryum.com/yazi.asp?id=2704

Bahsettiğiniz fiyatlar yüksek gerçekten. Ancak 50tl üzeri alısverişte ücretsiz kargo ile kilosu 2-3 lira arası işinize yarayacak kumda temin edebilirsiniz. tabi alışverişten önce ellerinde istediğiniz miktar var mı diye teyit etmeyi unutmayın.

Saygılar
gkt082013-06-24 18:22:49
Veda
Değerli Kardeşim,

Bende sana çok detayına inmeden bir şey söylemek istiyorum. Elimde hiç olmayan sebeplerden dolayı, yanlış olmasın 2007 yılında 125x50x60 boyutlarında hafif bitkili akvaryumumu ve 50-55 cm Arowanamı elden çıkarmak zorunda kalmıştım. Harçlıktan biriktirerek, emek vererek sevdiğin bir şeyi yapmak ve bunları kaybetmek çok üzücü anlayabiliyorum seni.  Ardından da, okuldu, işti derken yıl oldu 2013 ve inşallah bu yıl hobiye dönüş yapıyorum, eskisinden daha da güzel işler yapacağıma inanıyorum inşallah ve bu keyfimi bir eş ile paylaşacağım bir kaç ay içerisinde. 

Söylemek istediğim şey ise; Hayat bazen insana oyunlar oynayabiliyor. Kimseye kızma, Annende babanda emin ol ekonomi yapıyorlarsa senin için, senin geleceğin için. Sadece sabırlı ol, geçici süreliğine başka meşguliyetler bul kendine, okul vs. biraz akışına bırak hayatı. Sonra öyle bir an geliyor ki uzun zamandır kalbine gömdüğün o sevda, eskisinden daha güçlü alevleniyor.

Umuyorum benim kavuştuğumdan (henüz tam kavuşmuş olmasam da   ), Hobine benden kat kat daha çabuk tekrar kavuşursun.

Uzun bir aradan sonra forumda ilk mesajımı da sana yazmış oldum  

Sevgiler,        
gkt082013-06-07 16:15:32
200/200/160 (Konu kilitlenebilir)
Maddi manevi muazzam bir emek Clap takdir edilmeyecek gibi değil gerçekten. Gönlünüzce uzun zamanlar kullanırsınız inşallah akvaryumunuzu
 
Saygılar
gkt082008-08-26 15:33:15
arowana cinsiyet ??

Arowana üretmek hiç kolay değildir öncelikle onu söyliyeyim size. Yavrulara betalarda olduğu gibi baba bakar ve hadi yavru aldınız diyelim ,550 lt de olsa akvaryumunuz dişinin haline acırım ayırmak ta çok zor olucağından artı iyi bir eş yaklamakta güç olacağından üretim işi zor olur kendi kanaatimce. Olmaz diyede bir şey yok tabi olur mu olur ne kadar istediğiniz ve ne kadar şeyi göze aldığınız önemli ama

En iyi üretim şekli kocaman bir havuzda 15-20 Arowana bakarak (tam Arowana çiftliği olayı aslında) olur ama akvaryumda da üretim birçok yabancı arkadaş tarafından da yapılmıştır..dediğim gibi ne kadar azimli olduğunuza bağlı ve de biraz şansınıza MSN e de ekledim elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Başarılar

 

 

Saygılar

gkt082006-12-3 16:27:24
Bilinçsiz Akvaryumcular

Arkadaşlar araştırmayan soruşturmayan cepleri para dolu o kadar çok müşterileri varki ne deseler alıyor adamlar. Bizi beğenirler mi sizce ?  yağlı kapı değiliz hiç birimiz onlar için ucuz istiyoruz pazarlık yapıyoruz balık beğenmiyoruz çok şey biliyoruz severler mi bizi hiç ? Ben söyliyim arkadaşlar çok iyi adamlar var gerçekten haklarını yemeyelim ama bir bidon içinde ne olduğu belirsiz bir suyu yada sera nitrivec+su japonya dan özel geldi mangrow özütü suyu discus suyu yapar deyip te 50cl sini 100 ytl e satmak isteyenler,balon molly i hamile diye verenler ,uzakdoğu granul yemleri paketleyerek sera tetra die satanlar, çocuklerı kandıranlar hep olacak artarak çoğalacaktır bizde böyle ağlanıp birbirimizden bişeyler almaya devam edicez. Elimizden geleni yapıyoruz bence belki fazlasını yapmalıyız

 

Saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.