ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mhızal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Mart 2010 20:14
Son Ziyaret:
04 Mayıs 2023 11:01
Toplam Mesaj:
76 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Hızal
Doğum Tarihi:
05 Ekim 1981
Yaş:
42
İl:
Düzce
Meslek:
İnsan Kaynakları
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sabrı sende öğrendim Frontosa. 180*60*60 F0 Cyphotilapia Gibberosa Blue Zaire Moba 180*60*60 Mutan&Albino Kipili 150*60*60 Black Kriza 140*50*60 İkola Kaiser 140*50*60 Bricardi Ujuji 120*50*60 Albino Chipimbi Mustafa Hızal

SON 10 MESAJI

200x60x60 Sump Tavsiyesi
Merhaba akvaryumunuz şimdiden hayırlı olsun. Bende 200x70x60 ölçülerinde bir akvaryum yapmak üzereyim ve iki kule düşünüyorum. Elimde kullanmakta olduğum 180x60x60 iki tankım var ve yan sump sistemi mevcut sürkülasyon konusunda istediğim randumanı alamıyorum nacizane görüşüm en güzeli çift kule yapmanız ve sumpı da olabildiğince iyi bir ölçüde değerlendirin derim. Kafa motoru olarak eheim 5000 fazlasıyla size yeterli de olur. Marka konusunda takıntılı değilseniz eğer bütçe olarak size Venusaqua yı tavsiye ederim. fiyat/performans olarak gerçekte sizi rahatlıkla götürebilir. Sump malzemelerin de sera siporax olabildiğince koymaya bakın akvaryum litre bazında kullanmanızı tavsiye ederim ama bütçe çok uçabilir biyolojik sünger elyaf (fazlasından çekinmeyin) bunlar size iyi bir filtrasyon için yeterli olacaktır düzenli su değişimi (tazeleme) ile canlılarınızı gönül rahatlığı ile beslersiniz umarım.
Düzce Buluşması...
Arkadaşlar Merhaba,
14 Mart uygun mudur? 
F0 BLUE ZAİRE MOBA TANKIM
Öncelikle hayırlı olsun tankınız ve balıklarınız..
Ben bu mobanın ön taraftan çekilen fotolarına bayılıyorum özellikle fon ve ışık olayı düzgün olunca resmen en kral pozlarını veriyorlar. Bir ufak nokta iki erkek çok güzel hele büyük olanı muhtemelen akvaryumun alfası o olacak akvaryumun ebatından kaynaklanan problemlerle yüksek ihtimalle karşılaşacaksın bu kaçınılmaz bir durum hele hele dişilerinden bir tanesi bile bu durumdan müzdarip olacak benim kanım bu yönde ama umarım problemler olmaz. Yalnız bunların olmaması için dekor olayına biraz ehemmiyet verin dişilerin girip duracakları yerden ziyade saklanma alanları yaratın. yuva yerlerini az öne alın (arka cama silme sıfır olmadan az önüne) kaydırın ve yuvaların önlerini kapı şeklinde bir taş yaparak kapatın hemen yer benimsemeleri bir haftayı bulur belki bu durum ama üstesinden gelirsiniz inşallah. Bu arada balıklar güzel maşallah kim bunlara nasip olmanızı sağladı :)
Tekrardan hayırlı olsun inşallah güzel günlerini görürsünüz..
mhızal2014-12-04 10:44:42
1 Ton & F0 Moba ( Güncel Fotoğraflar 8.sayfada)
Allah nazarlardan saklasın gerçkten güzel olmuş tankınız sadelik olarak iyi hoş duruyor. Tankınız evinizin salonunda duruyor galiba Dündar bey, ben size ufakta olsa daha önce böyle bir durumu yaşamış biri olarak bence balıklarınızı biraz düşünmenizi tavsiye ederim. Kendinizin dediği gibi ışıkların yanıp sönmesi çocuklar derken vs. aslında herşey etken onlar için geleni gideni bitmeyen bir ev ise evininizin oturma düzenini gözden geçirin derim ama sanki balıklarda bahsettiğimiz durumların neticesinde oluşan durumlar pek yok gibi.
Her ne olursa gerçekten emekleriniz çok güzel, sağlıklı ve huzurlu günler dilerim..
Frontosa mobaya dönüş
hayırlı uğurlu olsun kardeşim allah yüzünü güldürsün... güzel günlerini görürsün inşallah.
BU BALIKAR MOBA MI?
bende iki kelam edecem abi, dün mobadan anlamıyorsunuz diyen arkadaşım senin bugüne değin araştırmalarını vs.lerini okudum . paylaşım dediğin bilgilendirme amaçlı olur eyvallah derim ben bu bilinçte olan insanlara hiç yadırgmamamda yanlış yapacaklarımın o şekilde önüne geçebilirim ve duacı da olurum ama senin yaptığın gibi iddaanın da aslı astarına bakmadan ağızdan çıkıcak kelimelerin nereye varacağını bilmeden ölçüp tartmadan hareket de etmem yazılarda savurmam bu balığın resimini gerekli yerlere sordum incelendi teyit edildi bu işe gönlünü veren insanlara danışıldı ticaret değil di bu işin sonucu ama senin yaptığın davranış çok yanlış hem deniz abiye hemde recep abiye özür borçlusun umarım bunu en kısa zamanda değerlendirirsin!!!Cagdas OZDOGAN2014-11-18 16:32:06
BU BALIKAR MOBA MI?
hüseyin abi görüşüne saygım sonsuz ama bu balık (erkek) moba değil!!!
mobadan anlamıyorum zaten o yüzden moba bakıyorum allahın yarattığı canlı için iddaa etmem ama lakin kul hakkına da girmem elhamdülillah derim dua alırsam da ne ala alışverişin de bir kuralı var kaidesi var...
iddaa edin etmeyin burada bildiklerimizi yazdık edep ve saygı içinde... karşımızdaki insanların düşüncelerine de saygı gösterelim yanlış bişey varsa onu düzeltmek derdimiz bizim.. işine bak demeden abicim bir sorun varsa çözmeye çalışalım için rahat olsun demek varken yanlış şeyler yakışık almaz!
hadi hayırlı akşamlar.
BU BALIKAR MOBA MI?
 http://foto.akvaryum.com/fotolar/90919/1526113_10202137962043369_1248536258_n.jpg

bu balık mpimbwe ben baktım bizzat biz farkları ortaya koyalım diyoruz burada sorulan soru şu!
arkadaşımız bu balık moba mı? diye soruyor eğer o balık mobaysa buradaki balıkta mı moba!!
mhızal2014-11-17 17:21:54
BU BALIKAR MOBA MI?
Deniz abi merhaba,
Bu işin eminim benden daha iyi ustaları vardır ama benim gördüğüm bu erkek balık safkan bir moba değil... Arkadaşlar şimdi benim yazdıklarımı okuyunca neden moba değil diyecekler!
İlk resme bakanlar biraz dikkatli bakacak olurlarsa eğer balığın alt fini ve solungaç yüzgeçindeki farklılığa dikkatli baksınlar, ben iyi bir moba derken ilk bakınca balığın formuna (vücut yapısına) alın (yüz) maskeye (üçgen maske tabirine),çene yapısı (çene altı morluğu),alında bulunan yapıya,lacivert bantların keskinliğine bant aralarına bakarım,onlarca moba besleyen abilerimin balıklarına gıpta edip baktım moba denince balık zaten ben farklıyım der, lakin zaten mobayı bize tanıtan üstadlardan öğrendim ben bunları! balık moba denirse o zaman frontosa için açılmış olan forumda ve burada bize mobanın nasıl olduğunu tanıtan abilerin bilgileri ile çelişir benim düşüncelerim.. benim fikrim bu balık moba değil.
Üstüne basarak söylüyorum ustalarım benden daha iyi bilir benim gördüklerim bunlar.
Saygılarımla..
Bunlar da yeni F0 İsongalarım...
Maşallah ...Cagdas OZDOGAN2014-10-10 10:36:34

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.