ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
jackfrost17
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Aralık 2010 01:44
Son Ziyaret:
25 Aralık 2010 15:15
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
şafak genlik
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Çanakkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

şafak genlik

SON 3 MESAJI

500x400x200 tuzlu su akvaryumu
Tüm arkadaşlara olumlu-olumsuz yorumları ve verdikleri bilgiler için teşekkür ederim. Sn. kar_delen6 rumuzlu üyemizin adresini verdiği siteyi araştırdım ve şirketin hayata geçirdiği projeler gerçekten bana cesaret verdi.Ayrıca sn. ahmetkotkmaz'ın paylaştığı videoyu izlediğimde de az çok nelerle karşılaşabileceğimi gördüm. Buradaki en büyük engel tabii ki maliyet.O engel aşıldıktan sonra gerisi azim ve istekle alakalı.Bunun dışında tek korkum bu büyüklükteki akvaryuma musallat olabilecek hastalık veya akvaryumun doğal ekolojisini bozabilecek buna benzer zararlı  mikroorganizmalarla nasıl başedeceğimdir.Çünkü dediğim gibi doğal etkenlere açık olacak; içinde deniz minareleri, kurtlar, salyangozlar, bizim sularımızda yetişen mercanlar, midyeler, yengeçler gibi deniz dibinde yaşayan tüm canlılar olacak.  Mümkün olduğu kadar gerçeğe yakın bir sualtı dünyası yaratmak istiyorum.Böyle bir akvaryumu yekpare camdan yapmak olanaksız zaten.Küçük camlarla bezenmiş havuz fikri de kulağa hoş geliyor. Akvaryumun yüksekliği veya boyutları şartlara göre bir miktar değiştirilebilir.Aydınlatmayı eğer mümkün olursa doğal yollarla yapmak istiyorum.Yani akvaryum gündüzleri tamamen gün ışığıyla aydınlanabilmeli,geceleride loş bir yapay ışık yeterli olur. En kısa zamanda yukarıda bahsettiğim şirketle irtibata geçip  konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi alacağım ve sizlerle paylaşacağım.
500x400x200 tuzlu su akvaryumu

Evet 55 ton çok fazla ve ancak tek katlı müstakil bir evde yapılabilir bu proje.ayrıca eğer ev denize yakın olursa ve su devirdaimi direkt olarak denizden yapılırsa bu maliyeti nasıl etkiler acaba? yahut bildiğimiz filtreleme sistemiyle kurarsam balıklar bu suda yaşayabilir mi? herhangi bir sorun olur mu? 

500x400x200 tuzlu su akvaryumu
Öncelikle tüm site üyelerine ve akvaryum severlere selamlar, saygılar. siteye yeni üye oldum. yıllardır yani çocukluğumdan beri kafamda tasarladığım ve kurmayı hayal ettiğim akvaryumla ilgili bilgi ve görüşlerinizi almak istiyorum. amacım 500x400x200 cm boyutlarında büyük bir tuzlu su akvaryumu kurmak.  ancak bu akvaryumun  diğerlerinden farkı içinde besleyeceğim balıkların levrek, çipura, sinarit, dil, kalkan, barbunya, iskorpit, kefal, mercan, karagöz, sargoz, eşkina vb. gibi bizim denizlerimizde yaşayan balıklar olması. akvaryumun içini de; örneğin ege denizinde dalış yaparken görebileceğiniz kayalar ve bitkilerle bezemek istiyorum. amacım, balıkların tamamen rahat ve kendi doğal ortamlarında davrandıkları gibi davranabilecekleri bir akvaryum yaratmak.
acaba aramızda daha önce böyle bir düşüncesi olan veya bunu yapmış bir arkadaş var mı? yahut böyle bir akvaryum yapan birini duydunuz mu? ben yapmayı denersem ne gibi zorluklarla karşılaşırım ve bana maliyeti ne olur? bu konuyla ilgili herkesin düşüncesini merak ediyorum. yorumlarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.