ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
TokgozMertali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
387
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
08 Ocak 2021 19:13
Son Ziyaret:
18 dakika önce
Toplam Mesaj:
479 [0.41 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
16 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mertali Tokgöz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mertali Tokgöz

SON 10 MESAJI

-umarım Discus-
[QUOTE=Megatron(betam)]
Anladım hocam çok sağolun discustan başka balığınız varmı ?[/QUOTE]

Ne demek. Bu akvaryumda olan cae, kırmızı burun, Cory vs. var. Onun dışında şimdilik yok.
-umarım Discus-
[QUOTE=Megatron(betam)]
Anladım hocam birde bu akvaryumun toplam maliyeti size ne kadar oldu ? Ayrıca çok zahmet isteyen balıklarmı hacim onlara yeterli geliyormu ? [/QUOTE]
Bu akvaryumun malzemelerini epey önceden almıştım zaten. Fiyat hatırlamıyorum maalesef. Tahminimce ilk kurulumda 6-7 bin harcamışımdır(yeni kök kum, bitkiler, dolap ve sonradan alınan ıvır zıvır hariç). Şu an sadece balıkları 6 civarına alırsınız.. Hacim gayet yeterli geliyor, hatta daha fazlasını bile kaldırır. Burda mühim olan tek nokta akvaryumda biriken nitratı uzaklaştırmak, düşük tutmak.[EDIT]TokgozMertali,2024-03-13 17:01:50[/EDIT]
-umarım Discus-
[QUOTE=Megatron(betam)]
Kırmızı burunda eklenmiş hayırlı olsun hocam ama corydoras atın derim taban balığı olarak çok havalı durur ekstra yararlı balık aslında vatozu bilmiyorum ama onuda alıp yosun oluşumunu azaltabilirsiniz özel tür renkli vatozlar var ya hocam birde 1 discusunuz neden öldü acaba bu kadar sağlıklı bir yaşamda vefatı bana garip geldi[/QUOTE]
7-8 tane corydoras mevcut genelde yemlenme sonrası ortalıkta kumu didikleye didikleye geziniyorlar, onun dışında bitkilerin arasında dinlenme modundalar. Kırmızı burunlar gerçekten çok hoş, biraz daha eklemeyi düşünüyorum. Cüce vatoz uzun zamandır bulamıyordum, şu sıra çok görüyorum fakat nasip olmadı henüz, kesinlikle aklımda. Ölen discusum geldiğinden beri daha az yemek yiyordu ve biraz dışlanmıştı, haliyle fazla sağlıklı büyüyememişti. Akvaryumun dekor değişimi sürecinde aynı gün içinde farklı akvaryuma alıp tekrar aynı akvaryuma almak durumunda kaldım. Maalesef adapte olamadı.
-umarım Discus-
[QUOTE=Megatron(betam)]
Hocam akvaryumun son hali nasıl oldu merak ettim bir de bir yerde görmüştüm adam discusların arasına japon atmıştı kumu havalandırın diye[/QUOTE]

Merhaba, yeni yaptığım kurulumun bir mesajında güncel fotoğrafını attım. Şu an buraya atmam maalesef mümkün değil. Kumu havalandırmak için japondan ziyade corydoras türleri daha uygun bence. Ama şart değil.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228970/070320240003021.jpg[/IMG]
Mümkünmüş atmam, yakın zamanda balıkların daha göz önünde olduğu şekilde çeker atarım.[EDIT]TokgozMertali,2024-03-12 18:36:09[/EDIT]
Masaüstü Blackwater
Henüz akvaryuma balık ekleme şansım olmadı, yine de 2. haftanın bitmesine yakın olduğumuz için güncelleme yapmak istedim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228970/060320242356141.jpg[/IMG]
Aslında bu fotoğraflar ilk haftanın bittiği gün, yani geçtiğimiz cumartesi günü çekildi. Kimine göre ilk haftanın sonunda su değiştirmek mantıksız gelebilir ama bence bir sorun oluşturmuyor. Zaten ilk haftanın sonunda balık eklemek gibi bir niyetim yoktu. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228970/060320242358491.jpg[/IMG]
Suyu biraz seyrelttim, bu şekilde blackwater konseptinden biraz uzaklaşsa da yaptığım dekorun ve bitkilerin bir anlamı olmuş oldu. Öbür türlü neredeyse hiç gözükmüyordu, belki birazcık daha tanen eklenebilir. Bunların dışında subulatalar su yüzeyini geçti, sanırım aydınlatmanın yetersizliğinden kaynaklı boya attılar ama benim için problem değil. Aydınlatmayı değiştirmeyi düşünmüyorum. Aynı Şekilde Su üzerine koyduğum sarmaşık türü de gayet sağlıklı gelişiyor. Kökleri yukarıdaki fotoğraftakinden bile epey uzamış durumda. 1-2 kökü haftaya zemine ulaşacak durumda. Frogbitlerin de yeni yapraklar verdiğini görüyorum. Anlayacağınız şimdilik bu tankla aramız iyi[:)]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228970/070320240003021.jpg[/IMG]
Bu da beni görünce yok olan discuslarımdan bi görsel olsun. Niyeyse bi türlü alışmadılar bana.[:?]
Masaüstü Blackwater
[QUOTE=Barack]Çok teşekkür ediyorum ben de. Elbette, kanalımın linkini size bırakayım. Kurulumunu izleyebilir ve zaman içerisindeki gelişimini takip edebilirsiniz, güncellemelerini günce gibi paylaşıyorum.

[URL]https://youtube.com/@AkvaryumGunlukleri.?si=GEyL0SuY2azqATv8[/URL][/QUOTE]
aboneledim[:iyi:]
Masaüstü Blackwater
[QUOTE=RUTBELI]Cok güzel duruyor-kendini hissediren doğanın bir parçası gibi olmuş elinize sağlık ..[/QUOTE]
[QUOTE=Barack]Arkadaşım merhaba. Akvaryumunun maşallahı var, ben de mevcut akvaryumumu oluşturmadan evvel biraz bu blackwater meselesine eğilmiştim. İnşallah günün birinde ben de şöyle çok şık bir akvaryum kurabilirim. Tebrik ederim, umarım her şey yolunda gider.

Keyifli hobiler.[/QUOTE]
Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Sizin akvaryumunuz da benim çok hoşuma gidiyor sanırım videosu varmış, aradım ama bulamadım. Linki var mıdır?
Masaüstü Blackwater
[QUOTE=mesut alak]Tebrikler,çok güzel kurulum olmuş. Ancak ben olsam, tam biyotop olması için bitkileri çıkarır,sadece su üstü bitkisi kulanırdım. Asya ve Afrika bitkileri var tankta.[/QUOTE]
teşekkür ederim yorumunuz için. haklısınız bu şekilde tam bi biyotop gibi olmuyor. Cryptocoryne'i Brown olduğu için yakışacağını düşündüm. Java fern türleri de genelde Blackwaterda kullanılıyor diye biliyorum ve hoşuma gidiyor. Anubias da hem loş ışıkta rahatlıkla yaşayabilen bi hem de çok sevdiğim bi tür. Ama belli olmaz değişiklikler yapılabiliriz ileride. Zaten bu ışıkta gelişimleri nasıl olacak meçhul.

[QUOTE=ArifhbsAquatics]Tertemiz, blackwater tankın hakkını verem bir kurulum olmuş. Aydınlatma için 10-15 watt şed projektör tavsiye ederim. Işık gerçekten yetersiz.[/QUOTE]
Teşekkür ederim yorumunuz için. fotoğraflarda tek lamba açık diğerini açında daha iyi oluyor ama yine yetersiz. led projektörü araştıracağım teşekkür ederim, olmadı direkt, led armatür alıp çatının tavanına yapıştırırım.

[QUOTE=Lennie]Silis kumda bitki yetişmesinden ayrı bir konu olarak genelde - en azından benim bildigim kadarıyla - çok fazla ekili bitki tercih edilmiyor zaten. Tannin oranı çok yüksek oldugundan ışığı çok yüksek boyutta kesiyor. Onun yerine daha çok düşük ışık istekli ekilmesi gerekmeyen rizomlu anubias falan gibi bitkiler tercih ediliyor.

Benim ışık da hoşuma gitti böyle. Sanki güneş vurmuş gibi duruyor. Ama bitki yetiştirmek için zamanla salınacak tanninler de eşliginde epey zayıf kalabilir ekili bitkiler için. Gerçi 25 cm yükseklik çok degil, bilemedim, denemek lazım. Ben olsam taban bitkilerini başka tank varsa orada kullanır buraya bir iki anubias ya da başka kolay rizomlu bitki ekler bu halde bakardım herhalde. Ya da hiçbir şey eklemeseniz bile olur. Başka tankınız yoksa da bu şekilde denemiş olursunuz.

Isıtıcı var mı? Varsa canlı olarak ben olsam neocaridina, 10 adet Boraras brigittae (chili rasbora) ve 10 tane de pygmy cory bakardım. Centerpiece olarak da ya bir adet ya da cinsiyeti ben tuttururum derseniz 1e:2d gibi sparkling gourami olabilir. Cinsiyet ayrımı güç ve erkekler birbirlerine karşı üstünlük taslayabiliyor ve bölgeci davranabiliyorlar, bunun için alan biraz sınırlı, o yüzden 2 erkek açısından boyutlarına aldanmadan bunu göz önünde bulundurmak lazım bence. Benim 50x50x50 tankta ufacık hayvanlarda iki erkek neredeyse her gün tartışıyorlardı.

Dişili erkekli apistogramma denemek için bence bu boyut çok ufak. Bir erkegin kendine belirleyecegi alan bile genelde normal şartlarda bundan fazla olabiliyor. Yavru durumu dogarsa daha bile sıkıntı [/QUOTE]
Teşekkür ederim yorumunuz için. Işığı bende sevdim bölgesel aydınlattığı için, hoş duruyor ama pek yeterli değil dediğiniz gibi. Belki cryptocoryne'i discus akvaryumuna alabilirim ama subulataları deneyeceğim. Onun dışında 9-10 bölge de anubias var ama çoğu sol arka da gözükmüyor. Balık olarak karides, tetra, Cory üçlüsü çok güzel gider, teşekkür ederim. Diğer türlere de bakacağım.
Masaüstü Blackwater
[QUOTE=UrasArt]Çok güzel bir kurulum olmuş tebrik ederim.
Yalnız kurulumun belirttiğiniz ölçülerde olduğuna emin misiniz [:?] Bana biraz daha büyük gibi geldi.
Hacim konusunda emin olmadığım için canlı seçiminde tam olarak fikir belirtemeyeceğim ama betta türleri veya neon tetra olabilir, belki biraz da karides.
Aslında yeterince bitki var ama ben olsam pistia ya da Amazon frogbit gibi uzun köklü bir su üstü bitkisi türü eklerdim.
[/QUOTE]
Teşekkür ederim. Siz diyince şüphelendim bende kontrol ettim ölçüleri ama doğru. Doğru perspektifle daha büyük gözüküyor demekki. Güzel de bi ölçü. Şahsen tasarım akvaryumlarında arkaya doğru genişliğin kesinlikle yükseklikten fazla olması gerekiyor. Yazmayı unutmuşum, su üstünde biraz frogbit var ama kısa sürede saracak kadar yok. En yakın zamanda pistia eklemesi yapmayı düşünüyorum. Balık olarak da kardinal ve panda veya Pigme çöpçü düşünüyorum. Aydınlatma çok yetersiz geliyor gözüme, ne kadar aradıysamda e14 ledlerin bi 70-80w olanlarını bulamadım. bir şekilde çözeceğim artık.
Masaüstü Blackwater
Ölçüler: 45 30 25h
Canlı Türleri:
Bitki Türleri: Anubias petite, java fern türleri, cryptocoryne wendtii, subulata
Filtrasyon ve Işıklandırma: Dophin h100, masa lambası
Tasarım ve Dekorasyon: yani kökü, az miktar black flame ve spotted

Merhaba, 1 haftada her şeyiyle biten güzel bi kurulum oldu. Dekoru kendim yapıştırarak yaptım. Blackwater teması içinse; catappa, Kızılağaç kozalağı, meşe, muz, ceviz yaprağı, çotanak vs. kullandım. Silis kumda umarım yetişir bitkiler, normalde kalın taneli kuvars alacaktım ama bulamadım. Desteklesin diye 3-4 tane misket gübre attım. Aydınlatma için fikirleriniz varsa yazarsanız çok sevinirim. Değiştirsem mi değiştirmesem mi kararsız kaldım. Aynı şekilde balık fikirinize de açığım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228970/250220240309471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228970/250220240309511.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228970/250220240309491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228970/250220240311021.jpg[/IMG][EDIT]TokgozMertali,2024-02-25 03:19:08[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.