ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
attilateker
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2012 23:14
Son Ziyaret:
10 Kasım 2023 17:35
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Metin Attila TEKER
Doğum Tarihi:
08 Temmuz 1993
Yaş:
30
İl:
Bursa
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Metin Attila TEKER

SON 9 MESAJI

60 cm yükseklik vatozlara zarar verir mi?
Peki yüksekliğin 30-40 cm civarında tutulmasının sebebi nedir?
60 cm yükseklik vatozlara zarar verir mi?
Bir çok kişinin 30-40 cm yükselikte su kullanarak vatozlarına baktığını görüyorum. Benim akvaryumum 60 cm yükseklikte ve taşırma tipi sump sistemi olduğu için yüksekliği 60 cmde tutmak zorundayım. Fazladan basınç vatozları nasıl etkiler? Yavru kaybı yaşarmıyım?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
Vatoz akvaryumu için sump malzemesi
Yaklaşık 500 lt'lik sumplı bir akvaryumum var. Sump boyutları 100*40*40 ve 5 bölmeli. Bu akvaryumu L serisi vatoz beslemek için kullanmayı düşünüyorum. Ancak sump'da her türün ihtiyacına göre farklı malzemeler kullanılabiliyor. Vatozlar içinde kullanılması gereken farklı malzemeler varmıdır? Bu konuda tavsiyelerinizi almak istiyorum. Neleri hangi sırayla kullanmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim.
Cüce Vatoz.
Albino ve normal cüceleri aynı yere koymanız kırılmalara neden olabilir diye düşünüyorum. Yavru alırsınız üretebilirsiniz tabi ki ama kırılma söz konusunu olabilir. Ben sadece normal veya sadece albino bakmanızı öneririm o tankta. Saygılar
Discus ile l144 düz
Biraz geç bir cevap olacak ama discusların yavruları rahat bırakacaklarını sanmıyorum. Damızlıklara bir şey yapmazlar ancak yavrular çok küçük olacakları için onları yem olarak görebilirler. 
Discus ile l144 düz
Daha büyük bir akvaryum için yerim yok discusların da vurmasından korkuyordum en azından biraz daha büyümelerini bekleyip büyük tanka alırım. Cevabınız için teşekkür ederim.
Discus ile l144 düz
Çeşitli boylarda discus olan cama cam bir akvaryumum var. Bugün 10 adet l144 yavrusu edindim. Discuslarıma dana yüreği,artemia gibi bol protein kaynaklı besinler veriyorum. Yavruları şu anda küçük bir akvaryuma koydum. Yaklaşık 20 lt. Bu iki türün beslenme şekilleri çok farklı olduğu için aynı akvaryuma koymak istemedim. Discus akvaryumum yaklaşık 250 lt ve l144'lerin büyük hacimde daha güzel büyüyeceğini düşünüyorum. Sizce discuslarla l144leri aynı akvaryumda bakabilirmiyim? Discuslar yavrulara zarar verirmi? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
Yavruluk olarak PPRC boru kullanımı
Asıl yapmak istediğim kullanacağım borunun üzerini deniz kabukları gibi objelerle süsleyerek daha güzel bir görsel hazırlamak. O yüzden kısa süreli kullanım için bir şey yapmak istemiyorum. Dolayısıyla PVC kullanımı burada yanlış bir tercih olur kanserojen maddelerden dolayı. PPRC boruyu kullanmamda bir sakınca yok yani.  
Yavruluk olarak PPRC boru kullanımı
Vatozlarıma yuva olarak içme sularında da kullanılan PPRC boru kullanabilir miyim? 
Öğrendiğime göre PVC borular pis su borusu olarak kullanılıp daha düşük kalitede malzemeden üretiliyormuş. 
PPRC boruların içme suyu borularında kullanılması bu boruların suya salınım yapmadığını ve akvaryumda da kullanılabileceğini gösterir mi?  
Daha önce böyle bir yuva kullanmış olan varsa değerli yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.