ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CemalSz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Eylül 2012 16:32
Son Ziyaret:
02 Ocak 2018 20:47
Toplam Mesaj:
133 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cemal sönmez
Doğum Tarihi:
03 Ekim 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

''Cemal Sönmez''

100x50x50 Duboisi Maswa


SON 10 MESAJI

İstanbul'da Camcı Tavsiyesi
Bende 150 60 60 cama cam akvaryum yaptırıcağım bir yer arıyorum avrupa yakasında sizce en uygun neresidir?
Öğrenci İşi
[B]Merhaba akivarst dostlar, yaklaşık 8 yıldır bu hobiyi yapıyorum (tropheus duboisi maswa-frontoza-yunus-canlı doğuran-mbuna türleri )İstanbul'da ikamet etmekteydim fakat üniversite için memeleketim olan Giresun'a geldim. Yurt ortamında bu hobiyi yapamıyorum fakat köydeki evime bir akvaryum kurma planı yaptım. 50 litrelik bir tank kurmayı düşünüyorum. İstanbul'dan hava motoru ısıtıcı gibi standart malzemeler getirdim fakat haftada 1 kere köye çıkma imkanım olacak, o yüzden otomatik yem makinesi ve elektrik kesintileri olabileceği için akülü hava motoruna ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Besleyeceğim tür Full red lepistes. Onları sağ salim İstanbul'dan buraya nasıl getirebilirim yani kargo şirketleri bu işi yapabiliyor mu yada Giresunda olup da temin edebileceğim birisi var mı ? [:?][:?][/B][B][/B]
Elodea nasıl bakılır?
Konuyu bende hortlatırım o zaman :) şimdi ben canlı doğuran tankı kurdum hagen kum kök ve hindistan cevizi kabuğum var, kabuğa moss sardırıcam, diğer köşeye de köklü ama co2 istemeyen bitki ekmek istiyorum sabit durucak zırt pırt kumdan çıkmayacak bir bitki var mı bildiğiniz ? 
Guppy Bakımı
spirlunalı su yaptım 2 3 gün camın önünde bekleticem sanırım yeşil su oluşumunu sağlarım diye düşünüyorum, mikro kurt nereden temin edilir ve nasıl bakılır bu konuda bilginiz var mı paylaşırsanız sevinirim ?
Guppy Bakımı
İyi akşamlar akvarist arkadaşlar, ben 2 gün önce omega artemix marka artemia aldım çıkarttım ve balıklarım çok sevdi (fulred guppy) fakat artemiaların ilk gün besin değeri olduğu sonraları balıklara katkısının düşük olduğunu öğrendim, su piresinde de bu durum söz konusu mu ve bakım olanakları neler? ( artemia üretmek hem çok zor hemde maliyeti yüksek malesef )
Buhar Camına Led Aydınlatma Yapımı (32TL) Resimli
[QUOTE=ByRecep]                Hayırlı olsun. Buhar camı, yaklaşık bir ay sonra kireç lekelerinden dolayı ışığı tam anlamıyla iletmeyecektir. Buhar camı, temizlenirken ışıklandırma sistemine zarar verilebilir. Led aydınlatmaya uygun armatür tasarlansa daha uygun olur. En azından temizlik esnasında sistem koruma altında olur. Keyifli hobiler [/QUOTE]

Benim camımda o şekilde kireç lekesi falan pek fazla olmuyo aslında oluyor da 1 ay da değil uzun sürede olabiliyor onuda 5 dk da sildiğimde sorun olmuyor.
CemalSz2014-12-28 23:25:01
Buhar Camına Led Aydınlatma Yapımı (32TL) Resimli
Merhaba abilerim kardeşlerim; kendi yapmış olduğum led aydınlatma sistemimi sizlerle paylaşmak istedim umarım faydalı olur, eski tarz standart pembe bir florasan olan akvaryum aydınlatmamı çok daha güzel gözüken beyaz led'e çevirdim.

                   Gerekli Malzemeler:
  -Beyaz Şerit Led Metresi 6 TL (Ben 3 metre kullandım)  18TL

 -Led için Adaptör                                                                  10TL

-Beyaz Kağıt Bant ( Nalburlarda bulabilirsiniz)                   4TL

Diğer malzemeler: Havya  -  Lehim teli  - Kablo ve Yan keski

1.adım: Öncelikle akvaryumun kapağından geri kalan bütün boşlukları sıfıra sıfır dolduracak bir buhar camı ediniyoruz ve düzgünce temizliyoruz



2.adım: Temizlediğimiz buhar camının uzunluğuna göre ledlerimizi kesiyoruz ve uçlarına ince birer kablo lehimliyoruz, artı eksi uçlarını karıştırmamak için artı uca koyu renk eksi uca ise beyaz yada açık renk kablo kullanırsanız karışıklığa maruz kalmazsınız


3.adım: Artı ve Eksi uçlarını belirlediğimiz ve kablo lehimlediğimiz ledleri camın üzerine koyuyoruz ve geçici olarak küçük bantlarla bantlıyoruz. Ledlerin arka yüzeyi size bakıcak şekilde olmalı daha sonra ilk sıra ledimizin arkasında ki yapışkan koruyucu bantı söküyoruz ve üstünden beyaz kağıt bant ile sabitliyoruz.




4.adım: Sıraladığımız ledlerin koruyucu bantlarını çıkarmayı unutmayın. Devam ediyoruz ledlerimizi beyaz kağıt bant ile düzgün bir şekilde uzunlamasına ve enine göre üstünden bantlıyoruz.




5.  ve son adım:Sabitlediğimiz ledlerin bütün artı uçlarını artılarla  ve eksi uçlarını eksilerle birleştiriyoruz. Bu adımın resmini çekmeyi unuttum :) üc tane artı kabloyu birleştirerek tek bir artı kablo elde ediyoruz ve aynı şekilde 3 tane eksi kablo ucunu birleştirerek tek bir eksi çıkışlı kablo elde ediyoruz. Artı kabloyu adaptörün jak'ının içine sokuyoruz ve eksi olanıda ucun dışındaki metal yüzeye sarıp elektrik bandı ile kaplıyoruz.,

Artık fişi takalım: 



    Eski Hali:
CemalSz2014-12-28 23:32:04
Duboisi Maswa Akvaryumum Resimler Yüklendi



Seachem Purigen ve beyaz led aydınlatma eklenerek suyun temiz görünümü sağlandı.
CemalSz2014-12-28 22:29:31
Duboisi Maswa Akvaryumum Resimler Yüklendi
Aslında arka fon eskiden masmaviydi ama arasına su falan kaçtı sanırım özelliğini kaybetti aynı fondan bulabilirsem tekrar yeniliycem en kısa sürede. 
Siyah Deniz Şeytanı
Animasyona fazlasıyla benziyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.