ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ersyncar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ekim 2012 20:55
Son Ziyaret:
14 Nisan 2013 15:36
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ersin KAR
Doğum Tarihi:
17 Şubat 1983
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Gemi İnşa Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ersin KAR
40x30x80cm 2 pengasus- 2Vatoz- 2 Elma Saly.

SON 4 MESAJI

Elma Salyangozları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Dişi erkek ayrımında her zaman kabuk rengi tutmuyor sanırım. Bende iki tane var ve ikisinin de kabuğu açık renkli. Bir kaç gündür birinin diğerine sarıldığını görüyordum acaba sperm mi alıyor diye merak ediyordum ama ikiside açık renkli olduğundan erkekler diye düşünüyordum ve en sonunda dün akvaryum kapağını kaldırdığımda yumurtalarını bırakmış olduklarını gördüm. Tahminen 3cm boyunda bir,  beyaz pembe arası bir renkte dut meyvesi gibi. harika bir görüntü :)  yavrular çıktığında dağıt dağıt bitmez artık :) 
Challengerlerim için bir kaç sorum olacak.
  Challenger için kör olur diyorlar ama daha önce beslediklerim maşallah atmaca gibi görüyorlardı. Akvaryumun içine iki üç tane büyük ve yuvarlak hatlı (sivri köşeleri olmayan) taş koymuştum arkalarına saklanabilmeleri için ama hiç saklandıklarını ya da stres yapıp sağa sola cama vurduklarına sahit olmamıştım.Genellikle daireler çizerek süzüle süzüle yüzüyorlardı.  bitki ve dekor yoktu (bir mango kökü hariç), kum olarak sıfır numara kum kullanıyordum (yaklaşık 2-3cm kalınlığında) gayet kullanışlıydı hiçbir yaralanma vs olmadı zaten o kadar ince kumla nasıl yaralanabilir bilemiyorum :)
 Yaralar konusunda , çarpmaya bağlıysa stresten kurtulduklarında cama kafa atmayı bırakırlarsa kendiliğinden geçebilir gibi geliyor bana ama konunun uzmanı olmadığım için ahkam kesmek istemiyorum.
Blacktip Reef Köpek Balığı Yavrusu
Avustralya , yeni zelenda ya da amerikadan getirtmeniz gerekebilir böyle bir türü. Bu ülkelerde bu işi yapan firmalar var. Köşeli olmayan (silindirik) ve en az 3ton kapasiteli bir tank tavsiye ediyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam sonbaharda fiyatları ucuzluyor. 600-700 dolar civarına düşüyor. Genellikle sipariş üzerine doğadan yakalanıyor. Tabi bu işin tek maliyeti balığı almak değil. Türkiyeye sağlıklı bir şekilde nakliyesi, tankın kurulumu, ekipmanlar, yemler vs... Şahsi fikrim böyle bir türü akvaryumda(3-5 tonluk bile olsa) bakmak hem çok maliyetli hem çok zor hem de hayvana işkence olacaktır.
Dev Tuzlu Su Köpekbalığı ! [Resim + Video Eklendi]
Türkiyedeki fiyatlarını bilmiyorum ama avustralya ve yeni zelenda'da black tip reefleri 600 ile 1000 US.dolar arasında fiyatlara satıyorlar(sezona göre).  Genellikle de 3tondan az kapasiteli ve köşeli tankları önermiyorlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.