ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kaanyavuz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Nisan 2014 16:40
Son Ziyaret:
24 Nisan 2022 20:01
Toplam Mesaj:
240 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaan YAVUZ
Doğum Tarihi:
30 Eylül 1997
Yaş:
26
İl:
Kocaeli
Meslek:
Avukat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[b]Kaan YAVUZ – Kocaeli Akvarist Grubu Üyesi[/b] [url=https://www.facebook.com/groups/kocaeliakvarist/][img]//i.hizliresim.com/Vppn5V.jpg[/img][/url] Apistogramma cacatuoides-Kaplan karides-Turuncu Sakura K

SON 10 MESAJI

Hydra Benzeri Canlı
++++
Benim için de bir merak konusu. Elma salyangozlarının sularıyla geldiğini düşünüyorum akvaryumuma. Kalan her şeyi dezenfekte ederek akvaryuma ekledim.
Umarım zararlı bir şey değildir. Hydra benzeri canlılar hakikaten ve suda kendiliğinden oluşan küçük canlıları yakalayıp yiyorlar.

Edit: Canlıların adı "Bryozoa" imiş. Kaynak: https://en.wikipedia.org/wiki/Bryozoa[EDIT]kaanyavuz,2022-04-06 23:31:37[/EDIT]
Hydra Sorunu İçin Yarasa Kulak Salyangoz?
Karides akvaryumunda yıllardır yarasakulak, ramshorn, Malezya trompet salyangozu ve birçok çeşit adi salyangoz var. Hiç hydra görmedim, faydalı olduklarını düşünüyorum ancak yarasakulakların doğrudan hydrayı yemediğini global kaynaklarda okumuştum.
Karidesler İçin Snowflake/soya Kabuğu Eksikliği
17/18 Yıllarında almıştım o markadan ancak şu an hiçbir satıcıda bulamıyorum. Sitelerine de bakıyorum perakende satış yok galiba.

[QUOTE=MŞEN]Shrimpsfor Ever SNOWFLAKE (30 gr.)[/QUOTE]

Haklısınız Ulvi Bey dediğiniz gibi yapacağım. Karideslere vermeden kaynatıyor musunuz? Akvaryuma hydra/planaria yapmaz değil mi?


Bu arada sizi forumun daimi aktif üyesi olduğunuz için kutlarım. En son forumda aktif olduğum yıllarda yanılmıyorsam 2014/15 yıllarından sizi karbon rillilerinizle hatırlıyorum. Saygılar :)


[QUOTE=Ulvi Özuğur]Gram gram pahalıya satılması sizi yanıltmasın. Bu snowflake, snowpops vs denen yemler soya fasulyesi kabuğudur, hayvan yemi olarak satılır. En son [K]20 kg çuvalı[/K] kargo dahil 35-40 lira falandı. Alıp kullanabilirsiniz... (Yıllardır kullanıyorum)
Metin Bey'in tavsiye ettiği yemin içeriği de birebir budur... Bu vb yemleri presleyip stick hale getiriyorlar, o yüzden de akvaryuma atıldığında şişiyormuş gibi oluyor (pops)
Kolay gelsin.[/QUOTE]
Karidesler İçin Snowflake/soya Kabuğu Eksikliği
Herkese merhabalar,
Piyasada hiçbir satıcıda snowflake yem bulamadım. Ya kendim oturup soya kabuğundan kendi snowflake'imi kendim yapacağım ya da yurtdışından ürün fiyatının 2 misli para verip getireceğim. Ancak önce siz tecrübeli hobicilerin fikrini almak isterim.
Dibe Coken Balik
Hazir akvaryum almak yerine, camcida yaptirmak isteyebilirsiniz. Boylelikle hem akvaryumu daha ucuza mal edersiniz hem de daha kaliteli yapabilirsiniz.

[QUOTE=siyahbalik1]Evet bence hikaye tamda bu sekilde basliyor veya bi hevesle alinip sonradan onlara asik olan ben gibi [3)]
Fanusda yasamalari konusunda çok çok haklisiniz sonuna kadar hak veriyorum. Ve bugun gidip acik bi yerden akvaryum almak istedim fakat yokmus hafta ici gelicek dedi. Artik onlara bunu yasatmicam. [:)]
Ha, bu arada belki bu konuyla alakali birine faydali olur bu baliklarla ilgilenen arkadasla gorustum ve suyun icerisne bir miktar tuz atmami soyledi dediginiz gibi parazit kapmis olabilir diye. Sarimsak yemini yaptim ufak tefek yediler sayilir tuzuda attim suan gayet iyi durumdalar sanirim ise yaradi, çok tesekkur ederim ilginiz icin. [3)][/QUOTE]
Dibe Coken Balik
Bilemiyorum herkes akvaryum hobisine bu şekilde mi başlıyor ama ben aynen bu şekilde başlamıştım: Hediye gelen 2 japon balığı ve bir adet fanus ile. Araştırdığımda farkettim ki fanus balıklar için son derece zararlı ve neredeyse eziyetten farksız bir şey. Aynı betta splendensların pet bardaklarda bakılması gibi. Bunu forumdan ve yabancı kaynaklardan öğrendikten sonra hemen en yakın akvaryumcuya gidip akvaryum aldırmıştım aileme 2014 yılında. Ardından Japon balıklarını farklı türler ile değiştirme yoluna gitmiş olsam da bu başka bir hikaye.

Gelelim konunuza lütfen sizden rica ediyorum küçük dahi olsa bir akvaryum edinin, o balıkları bu şartlar altında beslemek hiç sağlıklı bir durum değil. Balığınızın fanusta hastalanmış olması işten bile değil. Lütfen daha önce detayları ile bu konular çokça kez tartışıldı okuyun, inceleyin:

Fanusun Balıklar İçin Zararları Video Kaynak: [URL]https://www.youtube.com/watch?v=hs5f2cjSrss[/URL]
Yazılı Kaynak: [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/fanusta_neden_balik_beslenmez!_k268356.asp[/URL]
Global Video Kaynak: [URL]https://www.youtube.com/watch?v=dwVIXxKlzj8[/URL]
İngilizce Yazılı Kaynak: [URL]https://www.aquariadise.com/goldfish-bowl-banned/[/URL][EDIT]kaanyavuz,2020-05-10 16:24:43[/EDIT]
Karidesevi' nin Yeni Tesis İnşaatı
Evet artık bir güncelleme güzel olur.
Neocaridina Ve Caridina Aynı Tankta
Su koşullarına dayanarak mı?
Tür özelliklerine dayanarak mı?
Neocaridina Ve Caridina Aynı Tankta
Konuya hakim biri yardımcı olabilir mi?
Neocaridina Ve Caridina Aynı Tankta
Neocaridina türlerinden Sarı Ateş Neon [3)]ve Caridina türlerinden Mavi Kaplan Karides[:3] aynı tankta beslenmesi nasıl olur?Olmalı?

Sarı ateşler kaplanları baskı altına alıp üremelerine izin vermez mi?[:cik:]
Kaplanlara özel muamele olarak suya eklemem gereken neler olur?[:geek:]
Tank Bilgilerine gelelim:[:)]
120 Litre
Bitkili, bol köklü ve mosslu bir akvaryum.Balık yok ama 3 ADET CPO var.
Meksika cüce kerevitlerine yeni akvaryum mu kurayım [:?]hep beraber devam mı etsinler?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.