ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mikail
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mayıs 2014 17:21
Son Ziyaret:
22 Ağustos 2014 21:52
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ibrahim mikail cirit
Doğum Tarihi:
12 Eylül 1984
Yaş:
39
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

VATOZ YENİR Mİ YA! İSKELET KALMIŞ!
Koiler japon sınıfı değil, sazan sınıfıymış. Onlar yapmış olabilir mi?
VATOZ YENİR Mİ YA! İSKELET KALMIŞ!
Şöyle diyim, 3 tane vardı. En küçüğü 7 cm olsa, 8-9 cm de diğerleridir. En büyüğü ve en küçüğü duruyor. Ortanca ölmüş.
Japonlar birbirini yiyor? Ne yapayım? İVEDİ CEVAP

Merhaba arkadaşlar.

Yen ikonu açtım, orayada bi bakmanız mümkün mü? Sazansıgiller başlığında "VATOZ YENİR Mİ" diye. Dün akşam ilk defa vatozları saydım. Baktım eksik. Kayaların orasına burasına bakarken gördüm ki ölmüş, iskeleti kalmış. Sadece plastik oyuncak gibi iskelet. Şoktayım..
VATOZ YENİR Mİ YA! İSKELET KALMIŞ!
Selam arkadaşlar.
200 lt. akvaryum sahibiyim. İçinde, öğrendiğim kadarıyla 6 koi sazan, 1 tül kuyruk japon, 3 vatoz ve 1 çöpçü olan, canlı bitki içermeyen bir akvaryumum var. Ben akvaryumun 2. sahibiyim.
 
Yaklaşık 2 ay, belki daha fazlaca bir zamandır bu akvaryum bende. Geçenlerde "japon balıklarım birbirini yiyor" diye başlık açmıştım. Bu başlık altında balıklarımın koi olduğunu öğrendim. Neyse..
 
Tül kuyruğun tüm yüzgeçleri yenmişti, neticesinde öldü. Kurtaramadık. Bu sefer balıkları takibe aldım. Acele müdahale için sürekli takip ettim. Ancak, sürekli kayaların vs. arkalarında, altlarında olan vatozlarımı dün akşam saydığımda vatozumun bir tanesi kayıptı. Kayaların aralarına baktığımda tamamen iskeletinin kaldığını gördüm. Şoka girdim!
 
Tül kuyruğun yendiği dönemde vatozlar tamdı. Tül kuyruğu açlıktan yediklerini düşündüm. Düzenli yem vermeye de başladım. Ama, ne oldu, neden oldu, eceliyle mi öldü, ötekiler mi yedi bilemiyorum. Sadece iskelet kalmış! Neler olup bittiği hakkında hiç fikrim yok?
 
Su berrak, havalandırma hep açık. Yem düzenli. Balıklarda en küçüğü çöpçü, sanırım 4 cm falan. Diğerleri ölçümlerime göre en az 8 cm. civarında olmalı. En büyüğü ise 17-20 cm. arasında
 
Vatoz yenmiş midir? Yoksa eceliyle ölüp suda çözünmüş müdür??
 
200 lt. akvaryum varda, ne alsam bilemedim?

İsmail bey. Teşekkür ederim.

Ancak şu aşamada enteresan olaylar başıma geliyor. Sazansı giller grubunda ayrı bir konu açacağım. Japon balığından sonra, iskeleti kalmış vatozla karşılaştım..
 
Canlı doğuran olayında bana yol gösterin. Mesela, bir bitki alıp toprağa gömmek kadar basit olay olmasa gerek. Bunun üslubu, adamı, bekleme süresi var mı? Okuduğum yazılarda bazı balıkların bazı bitkileri yedikleri gibi şeyler var. Ben lepistes gibi küçük canlı tiplerinden çok, daha büyükçe olup böyle görenin "aa" dediği tür istiyorum. Mesela ben bi evde japon görsem (ki çoğu evde çok özel cins balık zaten yok) balığa balık olarak bakıyorum. Japonlarda da afedersinizde kimisinin beyni çıkmış, kimi sakat doğmuşta gözü dışarı fırlamış (balongöz) gibi cinslere pek ilgi duymuyorum. Gerçi konumuz diğer balıklar. Hani tarzımı daha iyi izah edeyim istedim.
 
Palyaço balıklarını gördüm, onlarda tuzlu suymuş. Sanırım tuzlu suyla uğraşamam, hiç fikrim yok.
 
Şöyle bir şey bulabilir miyim? Örneğin, pc toplama sitesi gibi. Akvaryumu seçiyorsun, ona göre uyumlu hayvanlar falan çıksa, ona göre bitki önerilse süper olurdu.
 
Ben biraz inceleyip elime bir kaç şey çıkarmaya çalışayım. Sonra onları yazıp fikir alayım sizden.
200 lt. akvaryum varda, ne alsam bilemedim?
[QUOTE=İsmail Aslan]İbrahim bey merhabalar.
Akvaryum boyutunuz çok güzel. Birçok hobici gibi 20-30 ltlik ufak akvaryumlarla başlayıp, hem balıkları, hem kendinizi, hemde bizi strese sokmamışsınız. :)
Size burdan birçok tür tavsiyesi gelebilir. Ancak benim takıldığım nokta şu. Akvaryum hobisi uğraştırıcı bir hobi değildir. Haftalık olarak 1-1,5 saatinizi akvaryumunuzun bakımına ayıramayacaksanız bence hiç bu hobiye girmeyin. Bunu söylememin sebebi birazda sizin yukarıda yazdığınız istekleriniz. Çünkü akvaryumunuzda rutin temizliklerinizi yapmazsanız bir süre sonra akvaryumunuzda yosun oluşumu başlayabilir, suyunuzun rengi yeşile dönebilir hatta balıklarınız ölmeye başlayabilir. Buda sizin gibi cıvıl cıvıl akvaryum isteyen yeni hobicilerin heveslerini kırar. Öncelikle şunda anlaşalım. Haftalık olarak 1-1,5 saat akvaryumunuzla uğraşmak sizin için külfetmidir? yoksa keyifmidir?
[/QUOTE]
 
Tüm arkadaşların ilgisine teşekkür ederim.
 
İsmail arkadaşım, şimdi aslında haftada 1-1,5 saat uğraşmanın dışında 2-3 saatte uğraşırım. Benim düşündüğüm şu. Hani çok narin yapılı balık olur. Akvaryuma su koyarken dikkat etmeli, sürekli dereceyi takip etmeli, gelip gidip hasta çocuğun başında bekler gibi bakıp durmalı falan derken, bu şekilde zaman geçirmek istemiyorum. Hani, öldüler mi, yediler mi, su ısınmış mı veya soğumuş mu, ya da ne bileyim, bu tür şeyler beni yorar. Haftalık bakımı saatlerce yapmasına yaparım. Ama, diyelim tatile gittim, 2 hafta. Bu iki haftada su değişimi olmadı vs. falan başlarına ne gelir? Bir de canlı doğuranlarda falan, mesela kusturulan türler var. Beceremem öyle şeyi. Malum, ömrümde hiç denemedim. Bu yüzden dayanıklı olsun falan yani. Ölmesin, elimde kalmasın. Yavrularsa kendi başına yavrulasın vs.
 
 
Netten bakıyorum bazı türlere, fiyat olarak pekte öyle bütçeyi zorlayacak bir cins göremedim.
Balık uyumlarına da baktım biraz.
Ben şey istiyorum tek tip olmasın. Renkli renkli değişik olsun. İrili ufaklı karışık olsun. Mesela, melek balığı yalnızca melek balığı ile yaşar denmiş. Tipi güzel ama tek tip istemedim. Birde akradaşım bendeki balıkların yanına lepistes koymamı önerdi. Yer mi dedim, yemez dedi. Benim balıkların yanına japon dışında hangi türleri önerirsiniz? Enazından bu şekilde de fikrim olsun?
 
Japonlar birbirini yiyor? Ne yapayım? İVEDİ CEVAP

Sayın Volkan bey, son durum itibarıyla, diğer balıklarımda bir anormallik yok.

Şu aşamada, akvaryumu daha renkli gösterme düşünceleri içindeyim. Balıklara ilave veya görünüşte değişikliğe gitme düşüncelerim var.. Bu haliyle bana çok yavan geliyor.
200 lt. akvaryum varda, ne alsam bilemedim?
Mustafa bey, canlı doğuran derken ne önerirsiniz, yani ne almalıyım, ne kadar almalıyım, kaç adet almalıyım, neler yapmalıyım? Örnek verip beni daha iyi aydınlatabilir misiniz?
200 lt. akvaryum varda, ne alsam bilemedim?
Kurulum aşamasında uğraşmasına uğraşırız tabiki. Ancak, atıyorum aylık veya haftalık bakımlarında, mesela canlı bitkilerde gübrelemede vs. çok yorucu, uğraştırıcı olursa haz almaktan çok, yoran bir uğraşa dönüşecek.. Ona da vakit ayırabileceğimi sanmıyorum. O yüzden balıklarada eziyet olmasın. Onlarda refah içinde yaşasın falan. Aslında şu küçük boyutlu olup, dikey dikey çizgileri olan, sarılı, mavili, turunculu renkli değişik tür balıklar hem ilgimi çekiyor, hemde japon gibi klasikleşmişin dışında bir güzellik veriyor. Sanki, öyle düşünüyorum ben. 
200 lt. akvaryum varda, ne alsam bilemedim?
Hayırlı akşamlar.

Şimdiki balıklarımı şuan için başka bir balık almaz isem tabiki elden çıkarmayı düşünmüyorum. Ancak, çok külfetli olmadıkça önerilebilecek cins ve miktarda balıklara ve bu balıkların benim balıklarım ile uyum sağlayıp sağlamadığına göre karar verebilirim. 

Mesela, diyelim tropik görünümlü güzel bir şey aklıma yattı. Bu durumda eldeki balıklarımı ya satarım, alan olurmu bilmem, ya da balık almayı düşünen bir yakınıma da bağışlayabilirim. Bu kısım şuan için belirsiz. Fikre ve tavsiyeye göre kararımı şekillendirmeye çalışacağım. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.