ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MeyzeN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ağustos 2014 22:00
Son Ziyaret:
18 Şubat 2018 23:23
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emin Yurdgül
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Içel
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/164814.jpg[/img] emin yurdgül

SON 4 MESAJI

Yeni Dekorasyon Için Tur Onerisi
[IMG]http://i.hizliresim.com/mzj2vZ.jpg[/IMG]Ev degisikligi yaptigim icin akvaryum dekorasyonumda da bir takim farkliliklar yaptim. Aslında Amerikan Cikletler icin uygun ama net bir fikir oluşmadı kafamda. Önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Akvaryum 200 Lt.
[IMG]null[/IMG][EDIT]MeyzeN,2015-07-13 23:40:56[/EDIT]
Bilek Water(15 litre)-son durum sayfa 5'te-
Uzun süredir foruma bakamıyordum. Ve kimse kusura bakmasın  hayretler içinde yorumlarınızı okudum. Hiç akvaryuma el sokmamış gibi yorumlar gelmiş. Yok tuz silikonları bozar yok cam bulanıklaşır yok suyu değişsen de kumun arasında kalan tuz suyu bozar vesaire. Sorun bence temelde akvaryumu doğadan ayrı bir şeymiş gibi düşünmekte yatıyor. Doğadaki en uç noktalardan habersiz olmakla ilgili. Bir akvaryumu  ağzına kadar kaya tuzuna boğduğumuzu düşünelim. ne olacak yani akvaryum çiçek gibi dört tarafa mı ayrılacak ? Daha bir kaç ay önce Gürcistanda gördüğüm bir palidaryumda insanlar kaya tuzu ve karbonatla beyaz tortu şelaleleri tasarlamışlardı. Dalların özünü yitirmesiyle ilgili olarak da şunu söyleyebiliriz ki burada baz alacağımız tuz oranı neden denizdeki tuz oranıdır bilimsel olrak mı bunu söylüyoruz yoksa birileri yapmış da olmuş diye mi?
Forum bilgi ve yaratıcılık açısından gerçekten hayal kırıklıklarıyla dolu.
Bilek Water(15 litre)-son durum sayfa 5'te-
Tuz ile ilgili hiç bir sorun olmayacak. Bir deniz akvaryumu kurduğunu düşün. Sudaki tuz oranı ne silikonlara ne de filtreye bir zarar vermez. Ayrıca dalların fırınlanıp sonra denize taşla bırakmak gibi angarya bir işin sonucunu bir hafta içerisinde verecektir. Çünkü kaya tuzu tüm kötülüklerin düşmanıdır.  Dallardaki öz suyu bir tür besindir zararlılar için ve tuz bunu yok ederek kusturur. Bir hafta sonra dalları alıp bir kova tatlı suda bir gün süreyle bekletmen de sonucu kesinleştirir. Sonrasında suyu da yenileyip bir hafta içinde balıkları salabilirsin. 

Ha bu arada sarı ışık bence black water için vazgeçilmez ve daha önce düşündüğüm gibi kapak yerine yan camdan aydınlatma da black waterın ruhuna gayet uygun bence böyle kalsın. Mecburiyetler bazen en idael olanı ortaya çıkarıyor.
Bilek Water(15 litre)-son durum sayfa 5'te-
Öncelikle akvaryumun gayet sade bi şıklığı olduğunu söyleyip tebrik edeyim. Tamerciğim black watera olan iligimi ara ara kaybetsem de her girişiminde beni daha da heveslendiriyorsun. Bitki konusunda haklısın genelde çok olumlu sonuçlar olmamakta ancak düşük destek isteyen geniş yapraklı bir kaç dal yenidünyanın diplerine çok yakışacaktır. Bileğine kuvvet koç !  MeyzeN2014-08-15 20:22:16

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.