ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Can Ekici
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ekim 2014 02:23
Son Ziyaret:
12 Kasım 2014 05:39
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Ekici
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Can Ekici
35x15x28
14 Litre - Betta Akvaryumu

SON 4 MESAJI

Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
[QUOTE=acemibalık]Aynı balıktan bende beslemiştim, sonra çıkarıp başka bir akvaryumcuya geri vermiştim.
http://www.akvaryum.com/Forum/chanda_ranga(boyali_balik)_k223768.asp
[/QUOTE]

Boyanmışların boyanmayanlara göre çok daha çabuk enfeksiyon kaptığını okudum.

Üzerinlerine kalp resmi boyanmış discus balıklar görmüştüm internette. Buldum bazı fotoğraflar ama paylaşmayım dedim. Çok onaylamış olduğum bir şey değil çünkü 
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
[QUOTE=sepkin]selam arkadaşlar.

arkadaşlar bir sorum olacak.ben yeni tür balık aldım ama isimlerini bilmiyorum bana bu konuda yardım edebilirmisiniz.resimlerini ve videosunu atıyorum.


BUNLARIN DİŞİ VE ERKEK OLDUKLARINI NASIL ALNLAYA BİLİRİZ.
[/QUOTE]

Selam Fatih,

Gönderdiğin balıklar hakkında ufak bir araştırma yaptım.

Indian glassy fish diye geçiyor. Yani Hint cam balığı diye tercüme edebiliriz. Okuduğum kaynaklara göre bu balık Güney Asya'daki Pakistan'dan Malezya'ya kadar olan bölgelerde yaşıyormuş. Ayrıca bir kaynakta erkek olanların arka kuyruklarında siyah bir kesit olduğunu okudum.

Sevgiler

Kaynaklar;

http://en.wikipedia.org/wiki/Indian_glassy_fish

http://www.fishlore.com/aquariummagazine/may08/glassfish.htm

Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
[QUOTE=Uzman23]

 merhabalar...

Forum sitenizi uzun zamandır takipçisiyim.. daha önce tanışma yazısı yazmış olabilirim:) hatırlayamıyorum. yine  de güncellemek istedim. istanbul da ikamet etmekteyim... memurum.. beni bu hobiye iten betta balığıdır.. çok sevdim bu balıkları... ilk etapta yetişkin erkek betta aldım.. malesef fanusta bi kaç ay baktım:(.. daha sonra 100 lük bi tank ve betta mı adeta özgürlüğüne kavuşturdum.. 100 lük tankta betta ya büyük değilmi demeyin sakın:) helaldir, bilmeden o hayvanı beslediğim fanusta ki kötü günlerin karşılığı olarak kendimi affettirmek için:).... geçtiğimiz hafta da dişi bi beta aldım, eşleştiler yumurtladılar bu gün ikinci gün bitti yavruları bekliyoruz... sitelerden biraz bilgi sahibi oldum ama çok eksiğim var. şimdi dua ediyorum yavrular çıksın da büyüktme aşamasına geçeyim diye..hayırlısı.... yavru büyütme ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum.. forum un betta kısmın da konu açacağım nasipse... görüşmek dileğiyle[/QUOTE]

Merhaba ve sen de hoşgeldin.

Ben de betta balığı sevenlerdenim. 100 cm'lik tank kulağa bir betta için çok fazla gelebilir ama bu konuda bir yasakta duymadım ben henüz. Ayrıca betta sanıldığının aksine çok aktif ve meraklı bir balık. Uygun hacimli ve uygun dekore edilmiş (betta'nın saklanarak stresini atacağı ya da azaltacağı özel bölgeler sağlanarak) bir tankta betta resmen havasını atıyor tabiri caizse. Ben de 4 sene kadar önce 50 cm'lik bitkili bir akvaryumda betta besledim ve ufak 4 litrelik küp şeklindeki akvaryumdaki miskin haldeki balık resmen görsel bir şölen sergiler oldu. Kesinlikle betta'nın fanuslarda beslenmesine karşıyım. Zaten tropik su koşullarından gelen bir cins bildiğiniz gibi. Isıtılan ve stabil su sıcaklığı sağlanan bir akvaryum şart. Suyu çok çalkalamayan bir şelale filtre ile iyice mutlu olur dostumuz. Hatta hafif bir şelale filtre su çırpıntısında balık kendince oyunlar ve hareketler yapabiliyor. Ben stres hali gözlemlemedim. Zaten suyun hareket ediyor olması sağlık açısından yararlı. Duran su daha çabuk zehirli hale gelebilir.

Evlerde kurulan pond denilen havuzlarda betta besleyenler gördüm. Benim tek çekincem şu; çok büyük bir akvaryumda yalnız bir betta huzursuz olur mu şüphesindeyim. Bölgeci ve agresif bir balık sonuçta. Kocaman üç katlı bir villada tek yaşadığınızı düşünün. İfade edebildim umarım.

Benim de bu balıklara ilgim var. Yerli ve yabancı kaynaklardan araştırmalarım oldu. Görüş alışverişinde bulunmaktan mutluluk duyarım. Ayrıca betta üretme çabalarınızda başarılar dilerim.

Sağlıklı balıklarla beraber keyif dolu hobiler dilerim.

20 Galon(US) = 75 litrelik bitkili bir akvaryumda 8 tane lepistesi ve 1 tane bettayı beraber besleyen ve  akvaryumu kurduğundan beri geçen 4 ay boyunca hiçbir sorun yaşamadığını ifade eden bir hobicinin akvaryumu;

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=w7WDntAFPWg[/VID]
Can Ekici2014-11-02 11:29:20
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhabalar,

Aranıza yeni katıldım. Uzun yıllardan beri bu forumun farkındayım. Ancak ilk defa kayıt oldum ve mesaj yolluyorum. Sizin gibi bu hobiye gönül ve emek veren arkadaşlarımın ve tecrübeli ağbilerimin arasında yer almış olmak bana güven ve heyecan verdi. 26 yaşındayım ve çevremde bulunan yaşıtlarımın büyük kısmının bu hobiyi duyunca verdikleriyi tepkiyi görmek beni üzüyor hep. Günümüz trendlerinin dışında kalıyor sanırsam. En azından ben kendi tecrüblerime göre böyle izlenim aldım. Dilerim yanılıyorumdur.

Zaten buraya katılmamın amacı bu edindiğim fikire inat bu işe sevgi veren insanları görmektir. Burada yeniyim ama  bu hobide o kadar yeni değilim. Uzunca süre bu hobi ile ilgilendim. Çok büyük tanklarım olmadı fakat müthiş araştırmacı bir insanımdır. Yerli ve yabancı karşıma çıkan herşeyi okuyup izledim ve devam ederim buna. 2 sene İngiltere' de yaşadım. Oradaki hobici insanlarla tanışma ve konuşma fırsatım oldu.

Sonuç olarak bu hobi hakkında kendime göre iyi diyebileceğim bir bilgi birikimim var. Tabi benden daha geniş bilgiye sahip ağbilerimiz vardır burada. Ama yeri geliyor 60 - 70 yaşında bir insan bile bir çocuktan bilmediği bir şeyi öğrenebiliyor değil mi?

Bu yüzden bu foruma katkı değer sunmak için elimden geleni yapacağım ve faydalı da olacağımı düşünüyorum.

Sizlerle nice sohbetler etmek ve sorunlarımıza çareler bulmak dileği ile...

Bir süre önce hobiye geri dönüş yaptım. Şu anda bir tane betta tankım var. Bir tanede 50 litrelik tank yavaş yavaş hazır olma aşamasına geliyor. Betta tankımın fotoğrafını aşağıda görebilirsiniz.

Bu hobiye dönüşüm önceye göre daha güçlü oldu tabiri caizse. Önceden sadece iç filtreler kullandım ve onlarda bir takım uygulamalar yaparak verim artırma yollarına gittim. Bu sefer ilk defa şelale filtre ve dış filtre kullanmaya başladım.

Söz buraya gelmişken (bilmiyorum doğru yer mi ama..) sizlere ilk sorumu sorayım dedim. Aşağıda kullandığım şelale filtrenin fotoğrafını göreceksiniz. Cihazın markası Hailea SL - 106 serisidir. Filtreyi 1-2 gün önce kullanmaya başladım. Çok kibar bir görüntüsü var ve şimdilik güzel iş gördü. Filtre ile beraber gelen süngerleri kullanmadım. Onun yerine kendim içine biyolojik filtre sünger, seramik halka ve biyo top doldurdum.

Sorum şu; filtreyi çok fazla doldurduğumdan şüphe etmeye başladım. Yani çok fazla filtre malzemesi koymak illa iyi filtre demek olmayabilir. Suyun akışkanlığıda önem teşkil ediyor bence. Suyun akışı gayet kesintisiz ve normal. Yani benim yaptığım yüklemeden ötürü su çıkışında bir aksaklık yok. Ama ilk başta olmayan ve bugün farkına vardığım hafif bir uğultu sesi duyar oldum. Acaba bu uğultu içine yüklediklerimden midir? Yoksa alakası yok mudur? Boşaltıp denemek isterdim ama gereksiz yere oralara müdahale etmemekten yanayım. Son sorum bu kadar filtre malzemesi yeterli midir? Yoksa fazlası da fazla deyip çıkarmamı önerir misiniz? Fotoğrafta içi görünüyor filtremin ama ben yine de yazayım. 5-6 adet bioball, 5 tane seramik halka,  toplam 4-5 cm kalınlığında biyolojik sünger.

Aranıza katılmaktan sevinçli olduğumu yeniden söylemek ister ve şimdiden teşekkürler ederim.







SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.