ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emre4234
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Kasım 2015 01:17
Son Ziyaret:
12 Temmuz 2017 14:48
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre
Doğum Tarihi:
13 Ağustos 1988
Yaş:
35
İl:
Manisa
Meslek:
Askeri Pers. Uzm.J.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ikola Kaiser şimdilik minicikler

SON 10 MESAJI

Eheim Jager Kalibrasyon Resimli, Detaylı Anlatımlı
[QUOTE=fkarakaser]Eheim jager ısıtıcı ayarınız tamamen bozulduysa, yani mavi derece ayarı ile kırmızı gösterge ayarını eşitleyemiyorsanız. Bu sorunu ayarlamak için bir video buldum umarım işinize yarar.

Bende eşitleyemiyordum çünkü kalibre ayarım çok bozulmuştu ve sitede daha önce gösterilen ayarları yapamıyordum. Çünkü ısı ve gösterge farkım 7 derecenin üzerindeydi, kırmızı gösterge ise tırnaklar nedeniyle istediğim derece kısmına ilerlemiyordu. Aşağıdaki videoda bu ayarın nasıl düzeltileceği gösteriliyor.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=wFK-7lT0dUY[/VID] [/QUOTE]

Sa fahri abi. Benim sıkıntım kalibre isi farkımın 6℃ olması. Kalibre ayarını 26 ya getiriyorum Şu sıcaklığı 32 ℃ oluyor. Doğal olarak da mavi halkalı 32 ye getiremiyorum +-2 kalibre ayarı olduğu için. Burda kapagi açmış ayar yapmış Fakat bizim burda kapağı açıp bu şekilde bi islem.yapmamız bize bişey kazandirir mi ?
Eheim Jager Kalibrasyon Resimli, Detaylı Anlatımlı
Hayırlı akşamlar hocam.
Ben ısıtıcımın ayarını yapmak ıcın sizin anlatımınıza baktım ayarlamaya calıştım. Öncelikle,
kırmızı oku siyahların ortasına getirdim bende tam 26 yı gostermiyor ama işte zaten orda yapılan bısey yok cok onemlı değil sanırım , ısıtıcıyı ayarlamak ıstedıgım sıcaklıga 28 e getirdiğimde su sıcaklıgını 34 c oldugunu gördum. Bende kırmızı oku kalibre için 34 e getirmek istedim ama kırmızı ok arkadan siyah bi centık var orası engel oluyor tam olarak sanırım 4 derecelik bi kalibre yapma imkanı verıyor orası. Bende sımdı onu yapamayınca sizin anlatımınızın aynısını yapmaya calıştım 27 dereceye ayarladım mavı halkayı bakalım termometre kaca dusecek ama pek düşeceğe de benzemıyor cunku su 34 derecede oldugu halde hala calısıyor gorunuyor lambası yanıyor bazı farklı forumlarda kalıbre ayarını değiştirirken fişi cıkarıp oyle değiştirmenız gerekıyor denılıyor ama ne denlı dogru bilmiyorum. [EDIT]emre4234,2016-12-12 00:10:57[/EDIT]
Akvaryumuma İç Sump Yaptım :)
[QUOTE=OnurKhv]O nemlenme değil de daha çok hava kabarcıklarının su yüzeyine çıkınca patlamasından dolayı olur.
Yanlız benim akvaryumumda hava taşı yok, su sumptan gelerek yukardan döküldüğü için çıkan hava yeterli oluyor. Onun için çok fazla sorun teşkil edecek bir durum söz konusu değil.
Eğer sizin akvaryumda hava taşı varsa mutlaka kapakla su arasında buhar sürgüsü olması lazım. Aksi taktirde 1-2 aya kalmaz MDF şişer ve çürümeye başlar. Önlem almanızı tavsiye ederim.[/QUOTE]

zaten üst kapakla su arasında cam mevcut o olmasa dediğiniz gibi mdf 1 haftaya kalmaz çürür de, benim olay sadece camın sağ sol köşelerindeki kablo ve dış filtre hortumların geçmesi için kestiğim yerlerden bahsettim.[EDIT]emre4234,2015-11-05 20:03:32[/EDIT]
Dış Filtre Olan Akvaryumda İçfiltreye Gerek Var Mı
Dogan abi ve umit kardesim yardimlariniz icin tesekkur ediyorum.

Dogan abi bahsettigim olay ornegin ben duzenli su degisimimi ,dip temizligimi yapiyorum ona ragmen sararma olusuyor, isik da gormuyor akvaryum. Ama kwnsi isigindan yapar mi ? Aksamlari isigi aciyorum ben led yaptim uc adet uzunlamasina 75 er cm beyaz led. Sirkilulasyon da zaten ic filtre de oldugundan akvaryumda oyle bi sorun olmaz sanirim,

Oksijen saglama isine gelince de onu ben nasil yapabilirim abi tam.olarak yardimci olabilir misin dis filtre cikisina nasil monte ediyorum yada onu yapmadan dalgalanma yontemi ile nasil saglarim. Dis filtre cikis hortumum, akvaryumun 4 cm falan icinde ve akvaryumun uzunlamasina dogru su cikisi oluyor. O sekilde acaba oksijen sagliyor mu ? Nasil anlarim bunu ?
Dış Filtre Olan Akvaryumda İçfiltreye Gerek Var Mı
Selam arkadaşlar. Foruma yeni uye oldum aklıma takılan bi kaç soru var onları sizle paylaşmak istedim.

Akvaryumum öncelikle 200 lt. 16 adet 4 - 4,5 cm boyunda ikola kaiser yavrularım var.
görünüm itibari ile yaşadıgım sorunlar şunlar.

1- akvaryum kumum beyaz, 0,5 incelikte olan kum sanırım ve akvaryumum güneş görmediği halde kum yuzeyımın sararma problemini gideremedim bi türlü,

2- kablo ve dış filtremin hortumlarının geçmesi için üst camın sağ sol iki köşesi kablo ve dış filtremin hortumlarının geçmesi çaprazlama kesik ve dolayısı ile ısıtıcı kablosunun gectiği ve ısıtıcının oldugu köşe sıcaklıktan dolayı ısınıp akvaryumun üst kapağı mdf tek köşeden nem yapıyor bunu nasıl engelleyebiliriz ?

3-Akvaryumda dış filtrem mevcut, Hava taşım da mevcut, iç filtremde. Görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak adına iç filitreyi çıkarsam hava tasını calıştırmadan, nasıl akvaryuma oksijen sağlayabilirm ? İç filtre çünkü baya bi görüntü kirliliği yapıyor ve göze hoş görünmüyor. Bunu cıkartırsam akvaryumumda sadece ısıtıcı ve dış filrtenin hortumları kalmıs olacak buda baya etki edecek bana göre.

Şimdilik sizden görüşlerinizi paylaşmanızı rica ettiğim konular bu kadar arkadaşlar yardımlarınız ıcın şimdiden teşşekkürler.
Akvaryum Kapağı Buharlaşıyor
[QUOTE=SarpaG]Abi teşekkürler fakat anlamadığım olay diğer 2 köşede gram buhar vs damla yokken tam zıttı köşeler neden sırılsıklam oluyor. Sünger işi baya zahmetli duruyor.Ki nasıl sabirlerim onu bilmiyorum. [/QUOTE]

orada buhar olmasının sebebi ısıtıcın o köşede oldugu için o köşe , orası daha sıcak oluyor ve doğal olarak su buhar yapıyor. diğer tarafta hiçbi ısıtıcı olmadıgından buhar olmuyor. aynı sorun bende de vardı ben de konu acacaktım senin konunu görünce açmadım. konu içerisinde bi abimiz @Kınayu çözümünü anlatmış, sünger koy demiş, ben de onu deneyeceğim yoksa mdf kabaracak nemden.
Akvaryumuma İç Sump Yaptım :)
Akvaryumun üst kapağı mdf sıcaklıktan dolayı nemleniyor mu acaba sizin de ?
Yeni Akvaryumuma Tavsiyeleriniz
Akvaryumun cok berrak net görünüyor abi, bunun için herhangi bir ilaç vs. mi kullandın yoksa düzenli su değişiminden mi kaynaklı ?
200lt
200 lt akvaryuma 1/3 oran az kalır bence, o tankta 3/9 yada 2/10 seklinde bi koloniyi rahat kaldırır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.