ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AzmiKibar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
108
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Kasım 2015 12:28
Son Ziyaret:
01 Ocak 2022 21:37
Toplam Mesaj:
79 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Azmi Kibar
Doğum Tarihi:
20 Ağustos 1988
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Chef
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179300/261120180028021.jpg[/IMG]

SON 10 MESAJI

Akvaryum Hobisinde Ki Nazar Sorunu
Evet arkadaslar bugun bir kez daha saglamasini yaptigim durumdur. Cok ilginc bir sekilde ne zaman akvaryumlarin veya baliklarin fotografini bir yer de paylassam mutlaka ama mutlaka akvaryumda bir seyler ters gidiyor.
Insanlar paylasiyor goruyorum hosuma gidiyor bende paylasip yorum almak istiyorum ama boyle oluyor. Bu durum bir tek benim mi basima geliyor diye de merak ediyorum?
Bu sorunu cozmus arkadaslarin onerilerini bekliyorum.[EDIT]AzmiKibar,2018-12-25 21:14:39[/EDIT]
Artemia Çıkarma Sorunu
Artemiada mix paketler cok basarili degildir. En iyi sonuc direk yumurtadan cikarmadir. Hatta hava motoru mec seti olmadan duz bir kapak bile yeterli olur cikarmak icin. Yani camura atsan cikar derler ya aynen oyle. Ancak onemli olan noktalar ısı ve yumurtanin kalitesidir. Yillardir kullanirim bunu olay yumurtada biter.
Temaks Akvaryum Yordu Beni
Herkese merhaba,
Bugün Temaks'ta yaşadığım hadiseden sonra forumda firmayla ilgili her hangi bir şikayet var mı diye bakarken bu konuya rastladım. Öncelikle arkadaşa geçmiş olsun diliyor ve gelecekte buna benzer sorunlar yaşamadan keyifli bir yaşam sürmesini temenni ediyorum.
Daha önce kendisinden bir akvaryum yaptırmıştım şikayetim yok Allah için güzelde yaptı(yiğidi öldür hakkını yeme). Bugün tekrar başka bir akvaryum yaptırmak için gittim. Basit bir akvaryum istediğim için düşük fiyatlı bir şey istiyordum. Kendisiyle konuştuk pazarlığımızı yaptık anlaştık benim ölçülerimin son detaylarını kağıda yazıyordu, işimizin bitmesine aşşağı yukarı 30 sn vardı anlayacağınız. İçeri iki adet giyimlerinden ve tavırlarından maddi durumu iyi olduğu belli olan bey girdi. Temel usta sağ olsun beni öyle bıraktı adamlarla ilgilenmeye başladı. Bekle bekle konuşma bitmiyor. Tabi bende daha fazla beklemedim ve terk ettim orayı.
Ticaretle uğraşan biri olarak üzücü bir olaydı tabi benim için. Ticarette yapılan en büyük hatalardan biri adamına göre muameledir tabi adamla şalgamı ayırt etmeyi bilmiyorsan. Ne yazık ki ustalığı kadar esnaflığının iyi olmadığını öğrendim bugün. İnsanın olduğu yerde hata olur ancak böyle bir şey kabul edilemez. Bir daha gider miyim asla! Tavsiye eder miyim asla! Takdir sizin.
Portatif Hamburg Sistemi
Mikail bey tebrik ederim gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş. Özellikle performans açısından hamburg filtrelerin etkili olduğuyla ilgili çeşitli yazılar okumuştum. Önümüzde ki hafta kuracağım sette bu sistemi kullanmayı düşünüyorum. Ancak hangi parçayı kaça aldığınızı ve bu ekipmanı ne kadar mal ettiğinizle ilgili de bir açıklama yaparsanız bizi daha da iyi bilgilendirmiş olursunuz.
Bettanin Akvaryumunu Nasıl Yapmam Gerekir
Hayirli olsun oncelikle.
Ilk yapman gereken sey bir filtrasyon kurmak. Butcen kisitli oldugu icin 2 secenegin var. Ya ic filtre kullanacaksin yada pipo filtre. Pipo filtre hava motoruyla calisir sifir alirsan 40 lira civari bitirirsin. Ikinci onemli nokta zeminde ki taslar ve yapay bitkiden kurtulman lazim. Duzgun bi kum bulamazsan bulana kadar kumsuz kullansanda olur.
Isi olayina gelecek olursak eger isitici kullanmadan suyun sicakligi 22 23 derecenin altina dusmuyorsa sikinti olmaz ama isiyi sabit tutabilmen icin isitici edinsen iyi olur.
Diger bir konuda beslenme. Fotoda ki yem yeterli degil. En az turune uygun bir iki cesit yem daha eklemen gerekecek.
Bu yazdiklarim olmazsa olmaz seylerdir aksi halde baligini kaybedersin.[EDIT]AzmiKibar,2018-11-19 00:54:35[/EDIT]
Artemia Çıkartmanın Yolları ?
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/hava_motorsuz_alternatif_artemia_cikartma_yontemi_k903752.asp[/URL]
Taze Aile Blue Acaralarim
Ilk yumurta dokumu oldugu icin yumurtalari yediler. Simdi ikinci yumurta dokumunu bekliorum. Tahminen 2 hafta icinde gerceklesir. Gelismeleri burdan yazacagim.
Artemia Çıkartamıyorum
Elyafın su seviyesinin biraz üzerinde. Yumurtalar burda alttan suyla temas ederken üstten havayla temas ediyor. Bu sayede hava motoru kullanmaya gerek kalmıyor. Ayrıca açılan artemialar elyafın içinden yüzerek suya iniyorlar ve boş kenardan bir tane bile boş yumurta karıştırmadan direk artemiaları alabiliyorsunuz.
Artemia Çıkartamıyorum
Yıllardır artemia çıkaran biri olarak şunu net bir şekilde söyleyebilirim. Isı 24 derece ve üzeri, suyun akvaryumdan veya içme, tuz olarak kalın tuz ve havalandırma, yumurtaları da buzdolabında sakladığın sürece bunun çıkması gerekiyor. Çıkmıyorsa yumurta da bir sorun olması kuvvetle muhtemel.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179300/081020181615171.jpg[/IMG]

Foto da gördüğünüz üzere kullanılan yöntemle ben hava motoru dahi kullanmadan 14-16 saat sonunda açılmalar başlıyor. Fotoda ki değerler, 500 ml akvaryum suyuna bir yemek kaşığı kadar(göz kararı koyuyorum) tuz ki suyun hepsini de kapak almıyor zaten. Elyafa da yumurtaları döküyorum oda sıcaklığı armatürün üstünde tahmini su sıcaklığı 26 dereceyi falan buluyordur 14 saat sonra açılma başlıyor.
Artemia Çıkartamıyorum
Suyu musluktan mi koydunuz akvaryumdan mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.