ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Biyolog26
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Nisan 2016 19:44
Son Ziyaret:
17 Mayıs 2016 20:42
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Koray Doğan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Koray Doğan Biyolog

SON 2 MESAJI

Dereden toplanan taşlar
Şu doğa' dan toplanan taşlar ile ilgili yorumlara açıklık getirmek gerek :)
Öncelikle doğadan aldıgınız bir taş yosun vs. gibi malzemeleri elinizle tuttugunuzda bile salınım yapar mı yapmaz mı anlayabilirsiniz. Elde kir bırakması vs. Suya koydugunuzda ise renk veriyor ya da sürekli bir kabarcık cıkarma görülüyorsa bu da salınım yaptıgının göstergesidir. Ancak derelerden toplayacagınız taşlar elbette bütün taşlar gibi az miktar salınım yapsa da akvaryumcudan sırf şekli güzel diye alınan taşlardan daha iyidir. Üstelik bir haftasonu gezmesinde kendi göz zevkinize göre geze geze plan yaparak güzel taşlar vs. bulabilir muhteşem dekorlar yapabilirsiniz.

En önemli nokta ise bu taşların eğer yosun tutmus bir taş ise veya normal bir taş.. Akvaryuma koymadan önceki düşünce? Acaba balıklara zarar verir mi? Bunun garantisi yoktur tabi. Koyarsınız ve hiçbişey olmaz ya da tüm sistem çöker..
Bu gibi kötü durumlara karşı önlem almak için ise topladıgınız taşları eve getirip güzelce yıkayın. Kaynar suya falan gerek yok. Kaynatma işlemi bütün bakterileri öldüren bir sistem değil!! Ve annelerimizden ögrendigimiz gibi herşeyi alıp hemen jkaynatmayın öyle. Yine de içiniz rahat edecek ise Kaya tuzu eklediginiz bir legende taşları bir gün bekletin. Deredeki taşlar ile eve değişik canlar taşımız olmanız muhtemel. Bunlar dan en tehlikelisi ve size zarar verecek olan şey ise salyangozlar (Sümüklü böcek diye de bilirsiniz). Bu canlıların mukoza sıvıları gezdikleri heryere bulaşır ve insanlara bile ciddi rahatsızlıklar verir. Bu yüzden Taşları beklettiginiz suya, Akvaryumculardan alacağınız salyangoz ilacı kullanmanızı tavsiye ederrim. Hatta taşları akvaryuma koyduktan sonra birazda akvaryuma dökmelisiniz. Bunun dışında, oto yıkamacıda tayzikli su sıkmak, tuz ruhu kullanmak gibi ayşe kadın hikayelerini bir köşeye atın derim.. :D Yapıp yapmamak sizin elinizde tabi.
Nacizene tavsiyem' dir.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Bende kendi yaptığım devre ile 4 farklı renk kullanıyorum. Şerit led kullanıyorum. Silikon korumalı ve 3 çip li.. Aydınlatma gerçekten cok güzel ve başarılı bence. Merak edenler için fikir olsun ;)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.