ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
izmirlifrontosa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Aralık 2006 14:55
Son Ziyaret:
14 Kasım 2007 21:36
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İzmirli Frontosa
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1986
Yaş:
38
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berke Kahraman / İZMİR
Arkadaşlar Tüm İzmirde Oturan Arkadaşlar Eklesin Akvaryum ve Balık Alış Satış Hastalık vb. Konularda Birbirimize Faydamız Olur... izmirlifrontosa@hotmail.com

SON 8 MESAJI

Overflowbox
Merhabalar.. Burak dogru anlatmis hatta bu nesquik olayindan hemen ona da yaptik bir tane ama kullanmasi icin degil sistemi daha da gelistirmesi icin ve de bunu basardi kutusuz bir sistem kurdu. Bu adam harbiden fizikci yaa kafasi boyle sistemlere cok basiyor gercekten. sivi akiskanligi deyince adam ucuyor sanki Burak birkez daha tebrik ediyorum seni.
Bence artik bu linkten devam edin derim cunku buradaki sistem daha profesyonel ve daha yapimi basit pratik verimliiiii:
Mukemmel Overflow designed by BURAK ilham kaynagi nesquik kutusu
izmirlifrontosa2006-12-19 0:9:50
TERS OSMOZ CİHAZINI BİZ YAPABİLİR MİYİZ?
Arkadaşlar bu ters osmoz suyu deniyor işte işlenmiş su.. peki bu ters osmoz cihazını ihityacımız kadar su osmozlayabilmek için biz üretemez miyiz? en azından basitleştirilmişini??
Overflowbox
akrilik için ekşi sözlükte zaman bağlı zehirlemelere yol açabilir diye bir yazı gördüm? acaba doğruluğu nedir? yada akrilik te bulamazsak daha başka ne kullanabiliriz.. aklına fikirler gelen bütün arkadaşların yazmasını istiyorum. bu arada fikirlerini belirten arkadaşlara sonsuz teşekkürü borç bilirimm
Overflowbox
[QUOTE=orfoz]      Kutuyu akrilikten yapabilirsiniz. Bu arada sistem süper olmuş. Elerinize sağlık...[/QUOTE]

Akriliği nerden bulabiliriz???
Overflowbox

Arkadaşlar sump sistemi için akvaryuma delik deldiremedim (çünkü bu işi yapacak bir camcı bulamadım) bende overflowbox yapmayı denedim bir prototip yaptım BOX için boş Nesquik kutusu kullandım sistem mükemmel çalışıyor 1 haftadır akvaryumda takılı ve plastik borunun alta kadar uzanmasından dolayı dip te çekiyor fakat şimdi bir sorunda karşılaştım sistemi temiz bir şekilde yapmak istedim ve aklıma ilk gelen malzeme mika oldu ama malesef mika bulamadım bu kutuyu yapmak için herhangi bir tavsiyeniz var mı? çünkü sifonlama olmaması için sump'a giden borunun kutunun içinden geçmesi ve kutunun içinden geçeceği için kutunun delinmesi şart.. işte bu yüzden kutuyu nasıl yapabiliriz?? yada ne ile yapabiliriz?? fikirlerinizi bekliyorum... İşte yaptığım overflowbox un şeması:
Potasyum Nitrat
[QUOTE=YBN]

Akvaryumumdaki bitkiler artık gelişmeye başladılar, (kurulumdan bu zamana kadar geçen süreyi gelişme değil ama tutma süresi olarak tanımlıyorum.)


Bitkilerim maşallah gelişmeye başladılar fakat akvaryumumdaki canlı sayısını azalttığımdan beri nitrat sorunum var. Şu anda akvaryumda amonyak-nitrit-nitrat mevcut değil, yakın tarihte bir miktar balık eklemeyi düşünüyorum fakat ekliyeceğim balıklar pekte nitrifikasyonu artıracak cinsten değil. Acaba potasyum nitrat alıp suya karıştırsam sorumu çözer mi? Eğer çözüm olursa bunu kimyasal maddeler satan yerlerde bulabilir miyim?

[/QUOTE]


Potasyum nitrat barutun ana ham maddesi olduğu için vermekte biraz tereddüt edebilirler hatta çoğu yerde yok diyebilirler. bu potasyum nitratın iki çeşidi var biri %33 lük mü ne deniyordu o güzel. ziraai ilaçlar satan yerlere git ama potasyum nitrat deme "GÜHERÇİLE" diğer adı "BAHAR GÜBRESİ" istiyorum de. eğer verdikleri beyaz sofra tuzuna benzer birşeyse al ama hata yapıp ta yanında sakın kükürt alma kendini bir anda karakolda bulabilirsin
Tanklar arası devirdaim(resimli)
[QUOTE=lenomercy]

filtrenin sağdaki akvaryumdan çekeceği su ile diğer akvaryuma vericeği su aynı olacağından sağdaki akvaryumun seviyesi diğerine göre daha alçakta olduğundan taşma yapacaktır.kısacası resimde çizdiğiniz gibi akvaryumları birleştiriseniz birleşik kaplar teorisine göre seviye eşitlenir bilmem anlatabildim mi?su seviyeleri sizin resimde çizdiğiniz gibi olmaz malesef..yanlşsam özür


 


 

[/QUOTE]



Taşırma sistemi olacağı için aksaklık olmaz sistem düzgün çalışır. (Eğer taşırma seviyesi güzel ayarlanırsa!) bence de araya elyaf yerine bioball, seramik ve araba süngeri gibi bir şey koyarsan (fakat bioball için yağmurlama önerilir!) seramik hem suyu sertleştirir. Çikletler için daha avantajlı olabilir tabi birde yavruları dış filtrenin su alış bölümüne koyarsan akvaryum nitrat açısından daha temiz olur.


encort2006-12-12 14:49:9
Akvaryum Kontrol Sistemi
Benim şu an tasarladığım bir projeydi bu. :) Fakat ben ps yide bu sistemin içine monte etmeyi düşündüm ve ps yi basit bir mantıkla cam hazneden yapmayı düşünüyorum. Detaylı resimleri ve devrelerin şemalarını bekliyorum arkadaşım başarılar.
encort2006-12-12 14:36:44

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.