ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mursell983
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ağustos 2016 11:54
Son Ziyaret:
09 Aralık 2016 18:57
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mürsel Alcan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

2 melek 2 pembe zebra 1 çöpcü

SON 10 MESAJI

Tatlı Sudan Denize
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 120 litre bir akvaryumum var ben bu akvaryumu denize çevirmek istiyorum tam olarak nelere ihtiyacım var söylermisiniz birde akvaryumun içine 80 veya 60 santim arası bir gemi enkazı koymak istiyorum bu gemi enkazını nasıl yapabilirim veya nerden alabilirim yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
Hangi Tür Beslemeliyim
[QUOTE=CTNL]Arkadaşlar 300 litre akvaryum var elimde bir arkadaşın hediyesi. Bitkili güzel bir akvaryum kurmak istiyorum. Ama çok fazla bilgim yok acaba hangi türleri tercih etmeliyim?[/QUOTE]Eyer çok güzel bir ışıklandırma yapabileceksen japon öneririm fanus balığı diyip geçmemek lazım cidden güzel bir ışıklandırma ve güzel bir kum rengi ile ışıkları kapatıp sadeceo onların ışıklarını açtığında çok güzel bir görüntü oluyor.Onun harici size önerim 300 lt de besleyebileceğiniz çok fazla balık türü var akvaryumcuya gidip balıkları orada beğenip uyumlumu diye araştırma yapmanızı öneririm. https://www.youtube.com/watch?v=JVhrBudj8U8 bu link teki viedoyu izlemenizi tavsiye ederim ingilizce ama sonunda çok güzel bir japon akvaryumu oluyor.
Balık Kombini Nasıl Olmalı
[QUOTE=MrDK]Merhaba arkadaşlar,

Geçen ay heves ettim balık aldım , akvaryum 30 litre. İçersinde 5 lepistes , 3 japon , 1 sarı prenses,2 kelebek mevcut , ayrıca iki adet moli balığı mevcuttu (burada öğrendim moli olduğunu ben lepistes sanıyordum [:)))] ) . Ancak moli nin teki geçen gün öldü.

Şimdi akvaryumdan balıktan anlamam ,petshop da abi şunları ver dedim aldım gözüme güzel geldi [:)))]
Bu balıklar uyumsuz diyen var ,arada birbirini kovalayanlar var ama %95 zamanla aralarında sorun yok . Uyumsuz ise hangisi uyumsuz acaba ?
Hava kompresörünü eninemi takayım boyunamı , boyuna takınca akıntı çok oluyo gibi bu durum sıkıntı teşkil eder mi ?

Şimdiden teşekkürler...
[/QUOTE]
Bence lepistes haric bütün balıları verin 2 tane çöpcü 1 lepistes 6 tanede neon tetra almanızı öneririm lepistesler çok yumurtlarlar ama neon tetralar onların yumurtalarını yiyecektir neon terta yerine kılıç kuyrukta alabilirsiniz aynı işlevi görücektir.(bence lepistesleride verip neon tetraların renginde alabilirsiniz daha hoş olur[:D].

[QUOTE=Tunc Berk]Hepsi bir biri ile uyumsuz, kelebek diye bir balık hiç duymadım.[/QUOTE]kelebek diye bir vatoz türü var ama bence melek ile kelebeği karıştırıyor(kelebek isimli vatoz türü 8 santime kadar büyüyebiliyor).
Tetrazon Mu? Zebra Danio Mu?
[QUOTE=AhmetEmre]14 Lepistes ve 4 kılıcımı geçen gün sattım ve şu anda 100 lt akvaryumda:
-2 Albino çöpçü
-1 Normal(cüce değil) vatoz
-7 kiraz 2 adette rengi attığı için petshopçunun kiraz sandığı kahverengi lacivert renkli karides
- 1 Tarak balığı
- 2 Çok istediğim için almayı planladığım komanda çöpçüler (alma derseniz alma almam ama almak istiyorum)
-1 Kambur zebra
15 lt ayrı bir tankı bitkilendirip betayı oraya transfer edeceğiz tedavisi büyük ölçüde bitti ama iyileşmesi de 10 gündür durdu.
Açıkçası zebra danio en iyisi gibi dursa da en çok beslemeyi istediğim tür şu anda tetrazon bu iki seçenek dışındaki önerileri de duymak isterim ama tetralara hiç ısınamadım.


[/QUOTE]
bence alıdğın balıkların rengine akvaryum kumuna ve sudaki süslerin rengine bakarak karar ver. bence balıklarınla tetrazonun renkleri daha uyumlu ama yine sen bilirsin zevk meselesi tabi.[EDIT]mursell983,2016-09-02 09:23:55[/EDIT]
120 Litre Dış Filtre
Merhaba 100 yada 120 yirmi litre için dış filtre önerebilecek var mı bitkili canlı doğuran düşünüyorum. kum ve benzeri gibi şeyler hakkın dada bilgim yok yardım eder misiniz.
Akvaryumunun Sorumluluğu
[QUOTE=ilhannnn01]Annenin tanıdığı kişiler akvaryum suyunun tamamını değiştirerek hata yapıyorlarmış istisnai durumlar dışında suyun tamamı değiştirilmez.
Camlardaki şeyler yosun, yeterince birikirse yeşil olurlar [:)] Camlardaki yosun büyük bir problem değil, temizlemek için birçok yol var, mıknatıslı temizleyici ile gayet zahmetsizce temizlenebilir.
Su değişimi çok zor birşey değil, zamanla öğrenir ve pratikleşirsin, ben eskiden 100 lt akvaryumda su değiştirirken ortalığı batırıyordum şu an 430 lt de yere ancak birkaç damla su damlıyor.
Arkadaşların da söylediği gibi, ne kadar su değişimi yapacağın akvaryumun içinde ne olacağına bağlı. Öncelikle akvaryumda ne besleyeceğine karar vermelisin ondan sonra kum, filtre, bitki gibi şeyleri konuşabiliriz. [/QUOTE] şimdilik labirentliler veya gökkuşakları familyasından istiyorum onun harici kum dış filitre iç filitre vb. şeylerle alakalı bir marka bilgim yok.(not: normalde benim çok istediğim bir kedi balığı türü var eyer o türü görürsem onuda alabilirim.)
Akvaryumunun Sorumluluğu
[QUOTE=Mcanerf]Dostum ne tur bir akvaryum yapacagina yani bitkili mi bitkisiz mi, besleyecegin balik turune, icine koyacagin isiga gore bakimi degisir. Dis filtren olursa ve bitkisiz bir akvaryumda makul sayida balik beslersen sana kalan sadece 2 haftada bir bir miktar su degisimi olur. Bu tamamen akvaryumun durumuna gore degisir. Kimisi haftada bir yapar kimisi ayda bir. Hatta bazen duyuyorum 2 3 ayda bir yapan var. Bitkili canli doguran karma bisiler yapacaksan kolay bitkileri secersin. Cok fazla ugrastirmaz seni. Sana kalan sadcee haftada bir yuzde 10 20 su degisimi olur. Annene soyle sundan emin olsun. Akvaryum ne kadar buyuk olursa bakimi o kadar kolay olur.[:iyi:][/QUOTE] Annem bir tanıdığına danışmış onlarda ona biz 5-6 ayda bir bütün suyu değiştiriyoruz demişler bir sürekli camlarda yosun gibi bir şey oluşuyormuş (yosundan kastığım camin kayganlaşması yani yeşil olan değil.)
Akvaryumunun Sorumluluğu
Merhaba iyi günler ben 120 litrelik veya o civarlarda bir akvaryum almak istiyorum ama malum öğrenci hayatı ailemle beraber yaşıyorum ve annem onun bakımı çok zor olur diyor bu bakımda tam olarak ne gerekir söylermisiniz.
Melek Balığım Diğer Melek Balığına Saldırıyor.
SÖYLEDİĞİM GİBİ HEVESLE ACEMİLİK YAPTIM GERİ VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM ONUN YERİNE 120 LİTRELİK BİR AKVARYUM ALIP İÇİNEDE YA CANLIDOĞURAN YADA LABİRENTLİLER ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. ( Daha sonralarda muhtamelen sizden bu konularda yardım istiycem şimdiden verdiğim rahatsızlıktan dolayı özürdilerim.)
Melek Balığım Diğer Melek Balığına Saldırıyor.
[QUOTE=muratdeg]Melekler didişir arada bir, normal aslında. Cinsiyet konusunda buradan yola çıkarak karar vermek zor.
Akvaryum hacmi nedir?[/QUOTE]
Akvaruyumum bayabir küçük ilk başta hevesle gidip alınmış bir şey melek balıklarınada gelirsek bir kaç kere didikleşdiklerini gördüm ama bu sefer akşam yatmadan önce baktım didişiyorlar sabah bakltım hala didişiyorlar birde büyük olan küçük olanın önünden yemini alıyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.