ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KerimGulmez
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
89
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Nisan 2018 12:36
Son Ziyaret:
29 Ocak 2020 10:13
Toplam Mesaj:
111 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kerim Gülmez
Doğum Tarihi:
10 Mayıs 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Grafiker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kerim Gülmez [URL=https://www.youtube.com/channel/UCCOsq5Nz9NMPWTHrLqHe-FQ/videos/]Kerim'in Pet Dünyası / YouTube[/URL]

SON 10 MESAJI

Betta Kuyruk Kısılması
Arkadaşlar sıkça karşılaştığım kuyruk kısması hastalığı için denediğim ilaçlar sonunda en hasarsız verim aldığım çözelti malahit yeşili oldu.
Aşağıdaki linkte uygulama hakkında ve genel bilgiler bulabilirsiniz.

http://www.keriminpetdunyasi.com/kuyruk-kismasi-ilaci-green-ixir/

İlaç %3 malahit yeşili çözeltisidir.

[IMG]http://www.keriminpetdunyasi.com/wp-content/uploads/2019/02/FB_IMG_1550924538037-1.jpg[/IMG]
Akvaryum Alsam Mı Yaptırsam Mı ?
[QUOTE=harunf]Teşekkür ederim

Kerim hocam hazır armatürler çok pahalı gibi geldi bana özellikle hopar resun gibi markalar. Acaba kendim yaptırabilir miyim öneriniz var mıdır bu konuda ?
İçine akvaryum için özel satılan t5-t8 lerden koymayı düşünüyorum ?[/QUOTE]

Yapabilirsin tabii. Floresanlar için balast alırsın, kablo, fiş alırsın. Bağlamayı da araştırırsan biraz yapabilirsin. Bende bitki üretim akvaryumlarım için kendim yapmıştım kışın.
Kasa olarakta ben alçıpanların montajında kullanılan alüminyum kasalar var 1 mm kalınlıkta, onlardan kesip içine yerleştirdim bütün floresan terbitatını.
Akvaryum Alsam Mı Yaptırsam Mı ?
[QUOTE=ityo39]

Anlattıklarınızı daha önceden okumuşluğum var, biyolojim hiçbir zaman süper olmadı ama anlattıklarınızı anlayacak kadar altyapı var neyse ki:)

"yosunların geliştiği aydınlatmayla bitkilerde gelişebilir diyemeyiz" ifadesi size ait, bana değil ve %100 doğrudur elbette ama konu bu değil.

Benim çelişki olarak ortaya koyduğum kısım sizin açıkladığınız kısım değil bence. Şöyle ki ben şurda çelişki var diyorum: "bitkinin renginin yeşil olması yeşili yansıtmasından yani yeşil dalga boyu en az kullandığı dalga boyudur" çıkarımı yapmışsınız. Oysa ki yosun da yeşil. Yosun daha geniş bir dalga boyu aralığından besleniyor olabilir ama "en az yeşilden beslendiği" gerçeği değişmiyor. Dolayısıyla yeşil dalga boyu yüksek ışık kullanırsan yosunları beslersiniz sadece çıkarımı çok sağlıklı değil diyorum.

Ufak bir detay bu takılmaya gerek yok bence zaten. Aşağıdaki yazıyı öneririm okumanızı benim bakış açımı özetliyor son paragrafta...gerçi çok özet değil ama değerli bir yazıdır bence:)
[/QUOTE]

Cem, teşekkürler ancak bu çıkarımı ben yapmadım. Zaten bu bilimsel olarak bitkilerin en az yeşil dalga boyunu ve buna bağlı olarakta yeşil rengi yansıttıkları kanıtlanmış ve kabul edilmiş bir şey.
Buradan da mantık olarak şu çıkıyor; bitkiler fotosentezde en az yeşil dalga boyunu kullanıyorsa demek ki benim yeşil dalga boyu yüksek olan lambaları tercih etmemem gerekiyor ki bitkiler o ışığı kullanmazsa algler kullanıyor ve gelişiyor. Madem ben alg gelişimini istemiyorum o zaman yeşil dalga boyu yüksek olan lambaları çok tercih etmemem gerekir. Çünkü olay zaten besin rekabetinden ibaret. Eğer bitkilerin istediği mavi-mor-kırmızı dalga boylarında ışık olmazsa fotosentezde az olacağından bitkiler sudaki besinleri tüketemiyor. Bu durumda algler meydana çıkıyor.
Ama zaten piyasada kullandığımız lambaların çoğunda da yeşil dalga boyu yüksek ancak mavi-kırmızı da olduğu için bitkiler daha fazla enerji elde ediyorlar ve alglere meydan vermiyorlar. Bir de alg gelişimi sadece ışıktan da ibaret değil aslında. Yemleme, balık sayısı, yanlış gübreleme gibi nedenlere bağlı olabiliyor.
Yine, yeşil dalga boyu insan gözünün daha net görmesi için gerekli olduğundan olmazsa olmaz zaten.

Diye yorumluyorum :)
Akvaryum Alsam Mı Yaptırsam Mı ?
Merhaba Cem,

Alg'ler yani yosun denilen canlılar bitkilerin yapısına benziyorlar ama bitki değiller aslında. Dolayısıyla bitki ne kadar kullanıyorsa yosunda o kadar kullanıyor ya da -kullanamıyorlarsa diyemeyiz.
Ancak onlarda fotosentez yapabiliyor bu doğru. Ama örneğin bitki 100 ışık kullanıyorsa algler 0,01 kullanıyordur diyelim. Ancak bu alglere yetiyor ki hemen meydana çıkıyorlar. Çünkü bitkilere göre daha basit farklı yapıdalar. Bu nedenle her türlü ışıkla gelişim gösterebiliyorlar. Zaten diğer mor ve kırmızı dalga boylarını da kullanıyorlar.

Özetle, yosunların geliştiği aydınlatmayla bitkilerde gelişebilir diyemeyiz. Dolayısıyla da çelişki diye algıladığın konuya açıklık getirdiğimi düşünüyorum. Değilse de tekrar yazışmaya devam edelim memnuniyetle.
Akvaryum Alsam Mı Yaptırsam Mı ?
Tabii sump her zaman kolaylık. Doğru tasarlanmış bir sumpsa tabii.
Onun dışında aydınlatmanız pek doğru değil aslında en baştan onu söyleyeyim.
Zaten 8 aylık akvaryum olması ve bitkilerin durumundan da belli bitkilerin çok gelişmediği. Yerinizde olsam ben o led ampülleri çıkarır yerine 2x23w Osram 865 tasarruflu lamba takarak daha iyi gelişim sağlardım.

Led lambalarda yeşil ve sarı dalga boyu çok yüksektir. Bitkilerde fotosentezde en az yeşil ve sarıyı kullanırlar. Dolayısıyla bitkiler hızlı gelişemez. Alg gelişimi artar.
Aşağıdaki video'yu izlemenizi tavsiye ederim.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=5CVsJ_-9fIw[/VID]
Veda ~ Hobi Başlamadan Bitiyor
Silikonları sökmek çok kolay neden vazgeçiyorsun hemen?
Yeni bir falçata bıçağını silikonla cam arasına yukarıdan takarak aşağı doğru bastır.
1 gedik açtın mı aşağı doğru inersin basitçe.
Ondan sonra da bir tane dış filtre alarak yola devam.
Türk Yapımı Efsane Teraryum!
Çok güzel olmuş. İnşallah kalıcı olur.
Akvaryum Alsam Mı Yaptırsam Mı ?
[QUOTE=harunf][:geek:][:)]Merhaba ;
Yaklaşık 3 yıldır akvaryumla ilgileniyorum 56 lt lik tankta denemediğim bir deniz akvaryumu kaldır [:)] forumu inceleyerek sizlerin engin bilgilerinden faydalanmaya devam ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

evimin salonuna 300 litre civarı akvaryum almayı veya yaptırmayı düşünüyorum henüz ölçülerine kesin karar veremedim
bitkili sumplu kurulumlar mantıklı geliyor ancak konya da tanıdığım ne akvaryumcu ne camcı var mobilyacı arkadaşım var o da daha önce akvaryum yapmamış yapabileceğine inanıyorum ancak riske atmak istemiyorum..
KONYA da bulunan tanıdığınız yardımcı olabilecek biri varsa iletişim kurmak istiyorum.
cama cam yaptırıp resun hopar gibi armatür almak istemiyorum bitkili kurulumlar çok hoşuma gidiyor maliyeti abartmadan yardımcı olursanız sevinirim lütfen.[:)][/QUOTE]

Hayırlı olsun.
Başlangıç için eledoa, tilki kuyruğu, anubias gibi bakımı kolay bitkilerle başlayarak bitki deneyimi elde edebilirsiniz.
Önerim, her ne olursa olsun bir bitki akvaryumunda dikkat edilmesi gereken en önemli şey, aydınlatmadır.
Dünya'nın en iyi kumuna sahip olun, aydınlatmanız yanlışsa hiç bir işe yaramaz yosundan kurtulamazsınız.
Aydınlatma konusunda bitkilerin fotosentezde en çok kullandığı mor ve kırmızı dalga boyu yayan lambalar seçin ve bilindik markaları tercih edin.
Ucuza kaçacağım diye elektrikçiden gidip şerit led döşeterek malesef sonuç genelde hüsran olabiliyor.
Bitki akvaryumu prensibi tamamen sudaki besin tüketimine göre çalışıyor. Eğer bitkiler sudan besinleri alglerden daha yavaş tüketirse algler ortaya çıkıyor ve yosun oluyor.
Ama bitkiler daha hızlı tüketirse bu defa alglere besin kalmadığı için algler meydana çıkamıyor.
İşte bitkilerin besinleri hızlı tüketmeleri için önce çok yorulmadan fotosentez yapmaları gerekiyor. Bu da doğru aydınlatmayla mümkün.
Betam Yüzmüyor
[QUOTE=zesaz][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/198385/100720180849311.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/198385/100720180849391.jpg[/IMG]
İyi günler son 1 aydır beta balığım sürekli yaptığım taşlık dinlenme yerinde sürekli dinleniyor.Ara sıra yukarı çıkıp nefes alıyor o da çok nadir oluyor.Ne yapmam gerekiyor yukarı çıkıp yem bile yemiyor bundan bir buçuk ay önce 50 litrelik bir akvaryumda başka türler ile besleme hatasında bulundum ondan olabilir mi.15 litrelik akvaryumda tek başına bakıyorum betaya[:'(][/QUOTE]

Ayrı bir kapta antibiotik tedavisi uygulamak gerekir.
Ben böyle durumlarda oksitetrasiklin uyguluyorum.
Bulunduğu kaba su sararıncaya kadar oksitetra atıyorum. Sonra her gün %20 oranında su çekip yerine taze su ilave ediyorum.
Geçen hafta bu şekilde 2 balığımı düzelttim çok şükür ki.
Oksitetra geniş spektrumlu bir antibiyotik olduğu için bir çok enfeksiyonel tedavide işe yarayabiliyor.
Sumplu Kurulum
Hayırlı olsun.
Ama çok fazla doldurmuşsunuz bence. Süngerleri biraz azaltın derim.
Demek ki sump'ı kapasiteye göre büyük yapmışsınız. 80 lt'ye daha ufak ve daha şık bir sump olabilirmiş aslında. Hatta yandan değil arkada belirli bir köşeye de yapılabilirdi.
Akvaryuma dökülüş sesini de şöyle çözebilirsiniz. Oraya bir dirsek boru takın, boruyu tamamen suyun yüzeyine veya ses durumuna göre içine girecek şekilde ayarlayın.
Sump'tan gelen su borunun içinden geçsin ve öyle akvaryuma girsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 7 Online Kullanıcı, 4 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.