ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
oktaykocak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ocak 2020 23:04
Son Ziyaret:
13 Haziran 2020 20:48
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oktay Koçak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Oktay Koçak

SON 2 MESAJI

Karides Kabuk Değişimi Ve Bulunamayan Karidesler
Siz söyledikten sonra biraz inceledim lepistes yavrusuna benziyor. Akvaryuma nasıl girdi hiçbir fikrim yok. Karides yavrularını avlamadan çıkartmak en mantıklısı gözüküyor. Akvaryumun tabanına azda olsa java moss uygulaması yapmıştım ama önerinize uyup moss ve karides miktarını arttırabilirim. Belki ilerde tek bir beta ekleyebilirim diye pipo filtre mantıklı geliyor. Yanıtladığınız için çok teşekkür ederim, hobiye yeni başlayınca insan sudan çıkmış balık gibi oluyor.
Karides Kabuk Değişimi Ve Bulunamayan Karidesler
İyi akşamlar üstadlar, bu hobiye 6 aydır merak sarmış durumdayım. İlk 3-4 ayı okumayla geçti ve gecen aralık ayının başında ilk akvaryum denememi yaptım. 2 karides ile low tech bi akvaryum yaptım. Belki biraz zordan başladım ve Walstad metodu ile kurdum. Biraz daha zorlaştırıp filtreleme işini de bitkilere bıraktım. Bitki olarak elodea, tilki kuyruğu ve su mercimeği koydum. 1 ay boyunca inceledim ve bitkiler çok hızlı büyüyorlardı. Sürekli budamak zorunda kaldım. Siyah gül karidesinin yumurtlama safhasında olduğunu gördüm. Sağlıklı bir sistem olduğunu düşünerek içeriye 3 karides ve bir adet elma salyangozu takviyesi yaptım. Ayrıca tilki kuyruklarını çıkartıp daha fazla elodea ekledim. Budarken ortalığı çok kirletiyordu. Zemine de java moss eklemesi yaptım. Deli gibi çoğalan su mercimekleri elma salyangozunun oburluğu karşısında 3 haftada tükendi. Ayrıca akvaryuma amonyak ile PH gösterici var ve ikisi de güvenli aralıkta gözüküyor.

Asıl sıkıntılı olaya gelirsek 2 hafta önce bir adet jelly karidesimin kabuğunu buldum. Bir yerlerden çıkar dedim çıkmadı. Bugün sabah elodeaları budadım ve benim yumurtlamasını beklediğim gül karidesi de hareketsiz şekilde takılıyordu. Öldü sanıp biraz rahatsız edince ağırdan kaçtı gitti. Akşam eve geldiğimde ise siyah gül karidesinin kabuğunu buldum. İyice etrafı taradım ama hiçbir yerde bulamadım. Akvaryumda balık yok, sadece karidesler var. Birde elma salyangozu. Acaba kabuk değişimi sırasında bir katilin yemeği mi oluyor benim karidesler? 2 hafta arayla 2 karides sadece kabuklarıyla kaldı ortada.

Unutmadan bir firari balık arkadaş gelmiş bir yerlerden. Bitkilerin üstünde yumurta mı ne vardı sanırsam. Hiç beslemeye çalışmadım ölür de diğer canlılara yem olur dedim ama ölmüyor. Şuan 1 cm boyunda ve çok hızlı hareket ediyor. Bu arada akvaryumda sayabildiğim kadarıyla 0.5-0.3 cm arası 3 adet yavru karides bulunuyor. Belki daha fazla ama aynı anda camda gördüğüm 3 adet oldu. Fotoğraf çekmeye çalıştım ama beyaz leke gibi gözüktüklerinden dolayı eklemedim. Normalde karidesler daha mı çok yavruluyor yoksa 3 adet yavru karides sayısı normal mi? Yada 1 cmlık aşırı hızlı hareket eden bu balık yavrusu karides yavrularını yemiş olabilir mi? Sonuçta yem filan atmıyorum akvaryuma. Kaçak yolcunun ölmesini beklemeden akvaryumdan çıkartsam mı?

Kabuk bu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220590/270120200009201.jpg[/IMG]

Potansiyel zanlılardan biri sağdaki elma salyangozu olabilir mi? Öldükten sonra yemeğe çalışacağını okudum ama oburluğu fena olduğundan fırsat bulursa yermiş gibi geliyor.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220590/270120200009171.jpg[/IMG]

Burada da kaçak yolcuyla birlikte geriye kalanlardan riley karbonum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220590/270120200009241.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.