ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
-akaanb-
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1116
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ocak 2021 11:02
Son Ziyaret:
24 Şubat 2024 10:48
Toplam Mesaj:
855 [0.74 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaan Balcı
Doğum Tarihi:
10 Şubat 2005
Yaş:
19
İl:
Trabzon
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kaan Balcı https://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=977620&get=last 40×40×35 Blackwater

SON 10 MESAJI

Jaguar Ciklet Hamile Mi?
Henüz üreme boyunda değil gibi duruyor balık.Kabızlık gibi bir durum olabilir.Agresifliği üremeye bağlamak çok doğru olmaz.Zaten epey agresif bir tür jaguar.Hacim de yetersiz.Böyle dar bir alanda normal bir durum.
Bu Balığın Cinsi Nedir?
Şuan akvaryumda olan balıklarınız için de yetersiz bir akvaryum.Size tavsiyem balıkları elden çıkarıp akvaryumunuza uygun yeni bir tür seçmeniz.
Bu Balığın Cinsi Nedir?
Viktoria Gölü çiklitlerinden.Muhtemelen Ptyochromis salmon.
Hacim ve saklanma alanları yeterliyse sorun olmaz.Akvaryum ölçüleri nedir?
Doğadan Alınan Kök
Nasıl bir akvaryum istediğinize bağlı olarak değişir.Daha doğal,blackwater tarzı bir akvaryum istiyorsanız kökün veya dalın çürük olmadığına emin olduktan sonra iyice yıkadıktan sonra akvaryuma koyabilirsiniz.Zamanla kabuklar akvaryumda tortu oluşturabilir.Suyun rengi sararır,birkaç su değişimi sonrası suyun rengi normale dönmeye başlar.
Eğer bu tarz bir akvaryum istemiyorsanız kaynatıp vernikleyebilirsiniz.
Ayrıca beslediğiniz canlıların türüne uygun dekor seçimi yapmalısınız.Örneğin Malavi çikliti besliyorsanız akvaryuma dal,kök koymayın.
Lepistese Blackwater Olur Mu
Vahşi formda lepistes bulabilirseniz olabilir ama genelde petshoplarda bulabileceğiniz lepistesler akvaryum ortamında üretilmiş üretilmiş lepisteslerin yavrularının,yavrularının,yavruları...Çünkü hızlı ve kolay ürüyorlar.
Lepistes çok uygun olmayabilir.Endler daha önce blackwaterda denedim.Endler daha uygun olabilir blackwater için.
Su Değerlerim Vatoz İçin Uygun Mu ?
Peki "Formlarını istediğim seviyeye getiremedim."den kastınız nedir?Balıkların sağlık durumunda bir problem yok anladığım kadarıyla.
Su Değerlerim Vatoz İçin Uygun Mu ?
"Vatoz" yazdığınıza göre muhtemelen L144 veya Ancistrus dolichopterus(cüce vatoz) besleyeceksiniz muhtemelen.Bu türler yıllardır akvaryum ortamında bu değerlerde üretildiğinden bu su değerlerinde sorun yaşamazsınız.Eğer balıklarda sorun gözlemliyorsanız nitrat ölçümü yapıp nitrat değerlerini gözden geçirin,akvaryum şartlarını gözden geçirin.
Bu Balık Türü Nedir ?
Balık Faruk Bey'in dediği gibi Mesonauta egregius veya Mesonauta festivus fakat Türkiye'de ancak Mesonauta festivus'a ulaşabilirsiniz şuanda.
Forumda Durgunlaşma
[QUOTE=Serk]Sadece bu forma özel bir durum değil, bu tarz formların yerini Facebook grupları aldı, formda soru sorup yanıt bekleyene kadar Facebook gruplarda çok daha hızlı, pratik ve etkileşimli cevap bulabiliyorsunuz, üstelik video ve görsellerle konu çok rahat destekleniyor, hal böyle olunca neden bir daha forma girsin insanlar.[/QUOTE]Dediğinize katılıyor ve bir de şunu eklemeliyiz diye düşünüyorum.İnsanlar Facebook gruplarında almak istedikleri,görmek istedikleri cevapları alabiliyorlar.Bu forumda "Hayır." yanıtını alan bir kişi Facebook gruplarında "Evet." yanıtını alıyor çoğu zaman.Her iki platformu da takip ettiğimden biliyorum.İnsanların Facebook gruplarında istedikleri cevapları alabilmelerinin sebebi hobiyi baştan savma yapan kişilerin Akvaryum.com'da yer bulamayıp Facebook gruplarında yer bulmaları bence.
Toplumumuzun özelliği bu maalesef.Büyük bir kesimin fikirleri hep bilgilerinden daha fazla.
İsravit Akvaryumda Beslenirmi
[QUOTE=ShrimpMaster]Tuzlu su balığını tatlı suya koymuşsun hayvan acı çekiyor birde gülüyorsun utanmadan,şuana kadar çoktan ölmüştür de hayvan kurtulmuştur umarım [:(((][/QUOTE]Bu hayvan su dışına çıkarılıp öldüğünde acı çekmiyor mu?Konuyu açan kişinin yaptığı şey çok da doğru değil fakat bu kadar da büyütülecek bir durum değil.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.