ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fixxxxxer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ocak 2008 00:28
Son Ziyaret:
18 Şubat 2015 11:17
Toplam Mesaj:
52 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgün Dönmez
Doğum Tarihi:
25 Temmuz 1986
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


110 litre deniz akvaryumu, tecrübe ile reef olacak.

SON 10 MESAJI

Nano Akvaryum Kurulumu Resimli
Aquamedic miniflotor'u 1,5 yıla yakın kullandım, veriminden memnundum, ama uygun hava taşı bulmak zor, en son illallah edip yine aquamedic turboflotor 1000 multi sl aldım, 100 litre akvaryum için çok ama mükemmel iş görüyor, tabi benimki açık sistem olduğu için sıkıntı olmadı. Siz fiyatı biraz yüksek de olsa tunze doc 9002 düşünebilirsiniz, en küçük ve en iyi ps olarak adı geçenler tunze doc 9002 ve reef octopus ns-80 genelde... Kolay gelsin...
HAZIR(KOMPAKT) SUMP FİLTRELEME SİSTEMLERİ
Valla okadar para vermenize gerek yok tabi ama buna 130 lira verene kadar forumdaki arkadaşlardan 175-200 lira civarında fiyatlara aquamedic turboflotor 1000 alabilirsiniz.
 
saygılar...
Led Aydınlatma (Yeni fotoğraf eklendi)
Karaköy selanik pasajından metre hesabıyla 14 dolara her renk led alabilirsiniz sudan etkilenmesin diye şeridin üzeri silikon kaplı direk 12 voltla besleyebilirsiniz, 1 metreye yaklaşık 30 led düşüyor, dirençleri devresi hazır, plastik bir zemine yapıştırın verin akımı kullanın sudan da buhardan da etkilenmez ayrıca bu projede kullandığınız ledlerden çok daha güçlü ve parlaktır. Ben zamanında çok araştırdım, bitkisiz tatlısu için süper çözüm, ömürlük, keşke tuzlu su akvaryumlarında ve bitkili tatlısu akvaryumlarında da kullanılabilse. Tatlı su olsa bir nebze de tuzlu su floresanlarına ödediğim paranın haddi hesabı yok senede bir tomarla para! Bu arada her cevabı okumadım ama 6 veya 9 voltluk adaptörle çalışmaz diyen arkadaşlar vardı, bu projede kullanılan ledler 3 volt'la çalışır. Direnç kullanmadan 6 voltla beslerseniz ömrü 3 ay olur 9 voltla beslerseniz yanar, arkadaşların yetmez dediği nokta VOLT değil WATT olsa gerek 19 tane led için 5 ila 10 watt arası bir adaptör de fazla fazla yeter. Çalışmanız güzel bir örnek tebrik ediyorum ama eksikleri var, birincisi kullandığınız ledler ışık gücü olarak çok az ikincisi izolasyon pek iyi olmadığından ledler kısa sürede bozulacaktır. Benimki sadece ufak bir tavsiye uygulamak sizin keyfinize kalmış, yine de çalışmanız birçok kişinin ufkunu açacaktır eminim, elinize, emeğinize sağlık, saygılar...
HAZIR(KOMPAKT) SUMP FİLTRELEME SİSTEMLERİ
Serim bey; eğer bu tipte bir skimmer kullanacaksanız muhtemelen sump'lı sistem kurmayı düşünüyorsunuz akvaryumu, sump içi protein skimmer olarak da linkini gönderdiğiniz ürün hiçbir işe yaramaz. Maddiyat elverdiğince iyi marka ve yüksek model kullanın derim. Kuracağınız akvaryumun ölçüsünü, hacmini vs. canlı yükünü bilmiyorum ama en azından aquamedic ile başlayın derim hacime uygun bir modelini seçerek. Bütçeniz elveriyorsa aquamedic yerine schuran, tunze, ati gibi markalar kullanabilirsiniz.
 
saygılar...
30ytl sump,dış filtre devri bitti.resimler eklendi

Bence zekice ve maliyetine göre fazlasıyla verimli olmuş bir çalışma tebrikler. Sistem 20 ytl ye satılan basit üst filtrelerin profesyonel versiyonu gibi birşey olmuş ayrıca oldukça da güvenli gözüküyor ben de tatlı su ile uğraşırken dış filtre, iç filtre gibi donanımlara iyi paralar harcadım, eğer sizinki gibi hem verimli hem ucuz bir örnek görseydim hiç düşünmeden uygulardım, tek kelimeyle mükemmel.

HAZIR(KOMPAKT) SUMP FİLTRELEME SİSTEMLERİ
Compact sistemler verimli olabilir ancak birçok marka ürettiği compact sistem için popüler ve çok kullanılan filtre ekipmanları yerine o ürüne özel parçalar kullanabiliyor, mesela kafa motorları veya ps'ler tek bir hazır sump modeli için özel üretim olabiliyor bu sefer ömrü dolan parçayı her yerde bulamayabilirsiniz veya bulup getirtmek çok pahalıya patlayabilir. Zaten hazır sistemlerin fiyatı oldukça yüksek, ben olsam aynı paraya bile çıkacak olsa kendim yapar/yaptırırdım. Kaldı ki aynı fiyata gelmesi çok zor ihtimal, hazır sistem parasına akvaryum, sump ve sehpayı rahat rahat yaptırırsınız. Eğer yaptırmayı düşünürseniz forumda tasarım ve malzeme tedariki konusunda yardımı dokunacak birçok üye mevcut zaten sıkıntı çekmezsiniz diye düşünüyorum.
 
Saygılar...
90 Litre ye dış filtre
Bulabilirseniz atman parasına ikinci el Eheim 2211 ya da ileriye dönük olarak(daha fazla canlı yükü) 2213 alın derim ikinci el olarak 90-100 ytl civarında geziniyor fiyatlar. Fazlasıyla memnun kalırsınız.
 
Saygılar.
120 lt için dış filitre

İncelemedim ama forumda eheim 2213 vardır sanırım ikinci el olarak. kaliteli ve temizliği de mükemmel ben 2224 kullanıyodum 120 litrede fazlasıyla temizliyordu. Sıfır atman'a 70-80 ytl vermek yerine bütçeyi biraz zorlayıp 90-100 liraya ikinci el eheim alın derim. Uzun vadede karşılığını fazlasıyla alırsınız.(sessizlik, az elektrik tüketimi, temizleme kapasitesi, dayanıklılık ve sağlamlık)

 
saygılar.
18w florasana 20w elektronik balast olur mu?
Bende de 3x18w flo ve 3 adet 20w elk. balast var, aylardır sorunsuz çalışıyor.
 
saygılar.
EHEİM FİLTRE !
İkisinde de hava difüzörü var hava motoruna gerek duymazsınız. 2008 alın derim kapasitesi birazcık fazla olsun zarardan çok faydası olur, daha çok canlı yükleyebilirsiniz. Ya da yakın fiyatlarda eheim'in liberty serisi şelale filtreleri var ama filtreyi de filtre kartuşlarını da bulmak zor. Ben sadece elyaf kullandığım için sorun yaşamadım, liberty 200 modeli 110 lt akvaryumu pırıl pırıl tutuyor. Şelale filtreyle de hava motoruna gerek kalmaz su içinden geçerken yeterince havalanıyor zaten bu da daha az ses demek.
 
saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.