ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HAREKAT
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mart 2008 01:40
Son Ziyaret:
12 Temmuz 2010 11:14
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
umit cavusoglu
Doğum Tarihi:
01 Ağustos 1980
Yaş:
43
İl:
KKTC
Meslek:
supervizor
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Heiko Bleher Türkiye'de ( Seminer )
[QUOTE=MTARIK][QUOTE=acemibalık]Temennim bu seminerin, videoya kaydedilip bizler için bir kaynak oluşturabilmesi. Acaba mümkün olurmu.[/QUOTE]
 
Hem katılımda kişi sınırlaması olması, hemde farklı şehirlerde oturan arkadaşlarında faydalanabilmesi adına çok güzel bir çalışma olurdu.
 
Umarım gerçekleştirilebilir.
[/QUOTE]
 
Ben kıbrısta oturuyorum böyle bir seminere katılmak muhteşem olurdu fakatMutsuz benim için gelmek çok zor umarım bir video kayıtı yapılabilir ve  bizde bu bilgilerden mahrum kalmayız.
Hayalet Kedibalığı ve Karides Uyumu
Bu bahsettiğiniz balık kryptopterus minor (hayalet kedibalıgı) ben de bu balıktan 2 tane besliyorum, çok uyumlu ve sakin bir balık karideslerle kesinlikle bir sorun yasamaz. HAREKAT2009-03-23 14:55:05
En İyi 7 Alg Yiyici
Merhaba
ben de yosun sorunu yaşıyorum.Yeşil noktalar anıbusumu sardı fakat sadece eski yapraklarında var. Camlarım 3 adet vatosum tarafından temızlenıyor fakat vatoslar sonradan diktığim bitkilerimi sürekli söküyor ve bazılarının küçük yapraklarını yediğine şahit oldum.
bu sebepten dolayı vatosları akvaryumdan çıkarmak istiyorum ama nasıl tutacağım bilmiyorum çok büyümüş cüsseleri ve agresif hareketleri bitkilerimi söküyorlar bana yardımcı olabilirmisiniz. Vatosları nasıl tutabilirirm ve onların yerine bu süper yediliden.
hangisini kullana bilirirm. (vatosların türünü bilmiyorum)
akvaryuma zeytin kökü konulurmu?
 
 Serkan bey açıklamanızdan dolayı çok teşekür ederim. Yukarıdada sözünü ettiğim zeytin kökü.
HAREKAT2009-02-10 11:54:18
akvaryuma zeytin kökü konulurmu?

Merhaba tam olarak hatırlamıyorum ama forumların birinde okumuştum akvaryuma mango kökünden başka ağaç köküde konulabilir.Kafasi%20Karismis

Benim elimde cok güzek bir parça zeytin kökü var,şimdi işte olduğum için resmini koyamadım eve gidince çekip koyacağım.
Esas konuya gelince ise benim elimdeki kök tüm uğraşlarıma rağmen su altında kalmıyor yani batmıyor!!!Aglama
Boş bir akvaryumda bir hafta su altında  bıraktım üzerindeki ağırlıkları çıkardığımda yine su üzerine çıktı offf.Kizgin
vazmı geçmeliyim yoksa sizlerin bildiği bir çare varmi?
resmini gördüğünüzde sizde akvaryum için harika bir kök olduğunu göreceksiniz...Göz%20Kirpma
Akvaryum Aydınlatması
^^alıntı^^
Işıklandırma

Sucul bitkiler biyolojik saatlerinin ritmlerine dayalı olarak gelişirler. Gündüzleri aktif, geceleri pasif durumda olurlar. Güneş ışığıyla başlayan fotosentez güneş batana kadar durmaz. Aydınlatmanın yeterli kullanımı bu  süreci zenginleştirir ve bitkilerin sağlıklı gelişimini sağlar. Bitkiler gece pasif duruma geçmişlerse (bu genellikle yapraklarını kapamalarıyla olur) çok güçlü ışıkla bile tekrar aktif olmayabilirler. Hızlı büyüyen bitkiler yavaş gelişenlere oranla daha fazla aydınlatma zamanına ihtiyaç duyarlar. Günlük 10 saat aydınlatma en iyisidir.

Çok özürdilerim bu yazıyı kaçırmışım şimdi bu doğrultuda hareket edeceğim. Utangaç
Florasan gücü tamam ama kaç saat açmalı ?

 
 
Adını bilmediğim ve Bacopa_Australis olduğunu sandığım bitkim ön tarafta görünen fakat resimleri cep telefonumdan çektiğim için çok net değil.
HAREKAT2009-02-07 21:34:12
Florasan gücü tamam ama kaç saat açmalı ?

Merhaba size akvaryumumdan kısaca söz edecek olursam 150 litre akvaryumuma bir iç filitre takılı birde ucunda hava taşı olan hava motoru ile kayaların arasından hava pompalanıyor.2 haoos (t820) florasan (sadece 1 tanesi yanıyor) ve ısıtıcı takılı.Tankımın alt kumu 5-6 cm lavkırığı,sağ arka tarafında labirent ve mağra şeklinde kayalar var. Bitkilere gelince 10 kök zeytin,1kök anubias (mango kökü üzerine bağlı),10 kök Elodea densa,1 kök sumatra fern(ceratopteris thalictroides),ikisi kahverengi 5 kök amozon (echinodorus marti). ve son olarak 10 kök Bacopa_Australis var. Balıklarıma gelirsek 2 yetişkin eş zebra melek,4 tetra,3 vatos,5 karışık çöpcü,1yetişkin 1 yavru 2 botia macracantha makrakanta,6 kılıç kuyruk,2 kryptopterus minor (hayalet kedibalıgı),1 balantiocheilos melanopterus(kristal kopekbalığı)var.

 Sonuç olarak kristal kopekbalığını ve tutmayı başarabilirsem vatosları içine verip karides almayı istiyorum klılıç kuyrukların yerinede neon tetra almak istiyorum ayni zamanda melekleride başka tanka almam gerek kısa bir süre sonra oda olacak. bu arada bitkilendirmemde devam edecek siparişlerim gelmek üzere yakında güzel bir bitkili akvaryumum olacak.

HAREKAT2009-02-07 23:08:01
Florasan gücü tamam ama kaç saat açmalı ?
Merhaba forumdaki konuların bircoğunu inceledim bitkili akvaryumlarda ışık gücü konusunda yeterli hesaplamalar formüller hemen hemen herşey var. Fakat ışığın hangi sürede açık kalacağı konusu üzerine yeterli bilgiye raslamdım.Mutsuz Ben önceleri ışığı hep açık bırakıyordum, daha sonra bu durumun balıklarım ve bitkilrim üzerinde olumsuz etkier yarattığı sonucuna vardım. Bitkilerde hızlı çürümer gerçekleşiyordu, balıklarsa gece olduğunda kayaların arasına çekilip uykuya dalmakta zorlanıyordu aynı zamanda gece yemlenmeyi seven balıklarımda vardı, makrakanter olsun çöpcüler olsun bu durum onlara yapılmış zulüm oluyordu ve geceleri ışığı kapatmaya karar verdim. şimdide hangi sürede ışığın açık kalması konusu aklıma takıldı.Bitkili akvaryumlar konusunda gerçekten çok bilgili arkadaşların yazılarını okudum onlardan bana bu konuda yardımcı olmalaırnı istiyorum. Lütfen bana yardımcı olabilirmisiniz.Mutsuz
Işık hangi sürede açık kalmalı?
HAREKAT2009-02-07 18:11:54
Akvaryum Aydınlatması

Merhaba size akvaryumumdan kısaca söz edecek olursam 150 litre akvaryumuma bir iç filitre takılı birde ucunda hava taşı olan hava motoru ile kayaların arasından hava pompalanıyor.2 florasan ve ısıtıcı takılı.Tankımın alt kumu lavkırığı,sağ arka tarafında labirent ve mağra şeklinde kayalar var. Bitkilere gelince10 kök zeytin,1kök anubias (mango kökü üzerine bağlı),3 kök gül (fakat çok çelimsiz),1 kök sumatra fern(ceratopteris thalictroides),ikisi kahverengi 5 kök amozon (echinodorus marti). Son olarak balıklarıma gelirsek 2 yetişkin eş zebra melek,4 tetra,3 vatos,5 karışık çöpcü,1yetişkin 1 yavru 2 botia macracantha makrakanta,6 kılıç kuyruk,2 kryptopterus minor (hayalet kedibalıgı),1 balantiocheilos melanopterus(kristal kopekbalığı)var.

 
 
Benim bu düzende bir sorunum var.!!!
ben florasanı hiç kapatmadan haftalarca açık bırakıyordum ve yosun oluşumu başladı balıklaım için skıncalı olacağını düşündüm ve  şimdi geceleri florasanı kapatıyorum sabah tekrar açıyorum benim öğrenmek istediğim işiklandırma saat olarak kaç saat yanık kalmalı yani doğadaki gibi hava kararınca kapatsak uygun olurmu? yoksa farkı bir yöntem uygulanmalımı?
bu konuyu uzun zandıre düşünüyorum ve forumlarda beni aydınlatacak bilgiler var fakat tam olarak istediğim düzeyde değil sizin bana yardım edebileceğinize inaniyorum.
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.