ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
wind08
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mart 2008 14:00
Son Ziyaret:
29 Haziran 2010 16:57
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yusuf Koçak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Neon tankımdan yavru mu aldım?
İki ay önce kurduğum neon tankında 7 adet neon, bir adet kırmızı burun ve bir adet molly vardı.
Bu sabah tankta 4-5 tane yavru gördüm. Yavrular şeffaf ve küçükler şu an. Açıkcası bu yavrular neon yavrusuna benziyo ama daha önce hiç neon yavrusu görmediğim için emin de olamıyorum. Fotolarını çekmeye çalıştım ama güzel çıkmadı, videoya almayı deneyeceğim.
Acaba aldığım molly dişi miydi ama alalı da iki ay oldu. Neonlardan iyi anlayan birisi yardım ederse sevinirim. Öncelikle yavruların neyin yavrusu olduğunu nasıl anlicam, neon yavrusu ise ne yapmam gerekiyor, ayrı bir yavruluk felan mı alayım, ne ile besleyeyim?
Sp ilk yavrular-bundan sonrası
Merhabalar,
Splerimi alalı 3-4 ay olmuştu. 100 lt, bol kayalıklı ve bitkili (evet anubias ve sazlar var:) 4d/1e olan akvaryumum var. 10 gün önce ilk yavrularımı da aldım ama biraz acemiliğime geldi. Aslında daha önce başka bir dişinin ağzı dolu idi, ayırayım mı aıyrmayayım mı derken dişi ya yavruları yuttu ya da diğerlerine yem oldular. Öyle olunca ikinci ağzı dolu dişiyi iyice takip edip, 15 günlükken yavruluğa ayırdım. 4-5 gün sonrada ağzındaki yavruları çıkardı. Ben işte olduğum için göremedim, annem de çok meraklıdır ve 4-5 saat süren bu işi oturup zevkle izlemiş. Çok güzeldi diyo, inşallah ikincisini görürüm.
Yalnız çok yavru kaybettim, yarısı zaten ölü doğmuş. Kalan 10 taneden de 4 tanesi 1-2 gün içinde öldü, sanırım bizimde acemiliğimize geldi. Mesela keselerinin düşmesi gerektiğini bilmiyordum, hemen sera micron yavru yemi verdik, anneyide 1 gün sonra ayırdık. Neyseki kalan 6 tanesi 10 günlük oldular ve sağlıklılar. Ayrıca bir balığın daha ağzı dolu. Bu durumda birkaç sorum olacak:
1-Bu yavruları ana tanka kaç aylık olunca salmalıyım?
2-Yeni yavrularda geleceği için küçük bir akvaryum almak gerekecek mi? Yoksa yavruluğu bölüp bölüp, idare edebilir miyim?
3-Havalar ısınınca akvaryumum suyu 28.5a kadar çıktı. Isıtıcı takılı değil artık, geceleri bile 27.5larda ısı. Temmuz, ağustosta soğutma gerekirse bunu nasıl yapacağım?
4-Spler çok ürkek, kayalık alanda çok var, hep saklanıyolar, iceman almak istiyorum ama şu sıralar baya verimli ürüyorlar gibi, bu düzenide bozmak istemiyorum. Iceman alsam, ne cinsiyette ve kaç tane almayım? Ayrıca bu yeni icemanlar, splerin üremelerini olumsuz etkiler mi?
 
Akvaryumun Zararları?
[QUOTE=carisma1960]Bana en çok zararı,akvaryumlarla öyle bütünleşmişimki.Kızım sömestri tatiline geldiğinde arkadaşı zannetmiştim. [/QUOTE]

Hocam sen nirvanaya ulaşmıssınLOL
Akvaryumun Zararları?
Akvaryuma yeni merak salmış birisi olarak, burada yazılan çoğu sorunu yaşadım. Özellikle fiyat konusunda ben de olduğundan daha düşük söylüyorum.
Evde annem de var, torununa bakıyor, o da çok iyi bir bitki/çicek sever olarak, özellikle akvaryumu bitkilendirmemde çok yardımcı oldu. Eğer spler büyüdüğünde de bitkilere zarar vermemeye devam ederlerse, güzel bitkili bir malawi akvaryumum olacak.
Ama eşim pek sıcak bakmıyor. Bari alabalık yetiştir de bir işe yarasın espri dönemini atlattık, çok şükür. Ama yine de takacak bir şey buluyor.
"Şimdilerde bu balıklar neden hep saklanıyor, o kadar para verdin, balık göremiyoruz" serzenişi var. Spler de sağolsun, yemleme hariç hep kayalıklardalar gerçekten de.
Ben bu tür sorunları çok yaşamamak için evdekilere anlatıyorum bildiğim her şeyi. Neden dip çekimi yapmak zorunda olduğumu, neden sp ve tek çeşit balık aldığımı v.s.
Bir de benim oğlan çok fena. Dip çekimi yapmak zaten sevmediğim bir şey, oğlanla hepten çile oluyor. Geçen dip çekimi yaptığım kovada yüzünü yıkamış, üstü başı,etraf su olmuş. Biraz da benim beceriksizliğim sonucu holdeki halı ıslandı hep.

Forum kuralları 5.madde:

 Türkçeye önem veriyoruz.

Lütfen,  mesajlarınızda yazım ve noktalama  kurallarına dikkat edin. 

 Sözcükleri " bakıyo, buluyo, oluyo..." şeklinde yazmayın.

 Saygılar,


acemi412008-04-02 19:21:48
Kararan sarı prenses
[QUOTE=JaCobSEn__]

Balığınız yeni akvaryuma eklendiği için strese bağlı olarak siyah çizgiler belirmiş. Bunu kaya altına saklanmasıylada anlayabiliyoruz.

Saygılar.
[/QUOTE]
 
Akvaryum iki haftalık, bi tane sp'de daha var çok hafif böyle çizgi çizgi kararma. Diğerlerinin renkleri gayet güzel. Benim öğrenmek istediğim bu kararma şekli stresde olduklarını gösteriyo değil mi? Yani erkeklerin çiftleşme öncesi kararmaları böyle olmuyor.
Kararan sarı prenses
[QUOTE=MERT MURAT]Bu resimden hiç bir tahmin yapılamaz.[/QUOTE]
 
Flashla çektiğimde de kararan yerleri belli olmuyor. Mecburen flashsız çektim, onda da net değil tabiConfused
Kararan sarı prenses

Balıkta çizgi çizgi kararma var, fotoda çok belli değil ama burun kısmında da var kararma. Akvaryumcu bunu dişi diye sattı. Sizce dişi mi erkek mi? Erkeklerin çiftleşme dönemindeki kararma bu şekilde mi oluyor?

sp

sarı prenseslerde kararma
Merhabalar,
100 ltllik yeni akvaryum kurdum. Akvaryumda 6-7 cm boylarında 1e 4d sp var. Ama cinsiyetlerden tam emin değilim. Akvaryumcunun söylediğini doğru kabul ediyorum.
Tankta ayrıca 1 kök annubias ve 4 kök de saz var.
Akvaryumu kuralı 15 gün oldu. İki gündür 2 sp'de kararma var. Çizgi çizgi,tüm vücudlarında bariz belli kararma, sapsarı renkleri gitti.
Yem yemeleri normal gibi. Gibi diyorum çünkü sanki ilk günler daha bir iştahlılardı, kesinlikle yere yem düşmezdi. Aynı ölçüde attığım halde 2-3 gündür yere yem düşmeye başladı. İki çeşit yem veriyorum. Sera'nın yeşil ve kırmızı renk pul yemleri. Tabi bunların sera olduğuna %100 emin değilim, poşetlenmiş halde aldım ama taklit değil gibi. Splerin diğer davranışları da normal gibi ama akvarumcunun erkek olarak verdiği balık kendine bölge oluşturdu ve diğer balıkları kesinlikle o bölgeye sokmuyor. Rengi kararan splerin bir tanesi devamlı kumu kazıp, bir kayanın altında kendine yer yaptı, oradan pek çıkmıyor. Onun dışında, bir defa su değişimi ve dip çekimi yaptım. Bir defada balıklar sudayken bitki diktim, bir saat felan sürdü. Su sıcaklığı sabit 26 derecede.
Biraz uzun oldu ama sorunun kaynağını tam bulabilmek için bu kadar uzun yazdım çünkü gerçektende canımı sıktı bu kararma durumu.
Sizce splerim neden karardı, bir fikri olan var mı?
reis2008-03-29 00:10:44
Malawi tankında anubias ve saz bakımı
[QUOTE=encort] Midye kırığında bitki olur da kök gelişimi olumsuz etkilenir. Anubias için sorun yok da sazların gelişim sorunu yaşayacağını söyleyebilirim.

Bitkiler için CO2 ve ışık gereksinimlerini karşılar, tablet ve sıvı gübre kullanırsanız fazladan bakıma gerek olmaz. Yeter ki tuz kullanmayın.

Bitkilerin balıklarca yerinden çıkarılmasını önlemek için taşların arasına sabitleyebilir veya misina ile tabana vantuzlayabilirsiniz.
[/QUOTE]
 
Su değişiminde bir tablet tuz atıyorum, kullanmayayım mı?
 
citronx2008-03-28 12:59:21

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.