ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erkanbalci
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Mart 2008 12:24
Son Ziyaret:
18 Mayıs 2010 18:44
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkan balci
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

erkan balci

SON 10 MESAJI

DSB fotograflari
detrivore kits : (tercume etmeye calirsam, kucuk canli-kurtcuk, v.b. paketi)
sand strirres: kumu kımıldatan canlilar olmak uzere web de bahsedilen canlilar var.

bu canlilar nelerdir ? (benim arastirmamdan buldugum sonuc: 

Emerald Crabs, Hermit crabs, Fighting Conch, Cerith Snails, Sea Cucumbers, Brittle Stars, Astrae Snails, Margarita Snails and Nassarius Snails,

Burrowing worms, Cerith snails, sea cucumbers and brittle stars, bristleworm)

Bunlarin bir kismi satinaldiginiz canli kum icinden cikar, bir kismida canli kayalardan gelir deniliyor. Ozellikle kumdaki kurtcuklarin varligini anlayabilmemiz icin kum uzerine konulan bir yem (daha cok gece) belli bir sure sonra bu kucuk canlilar tarafindan istila edilir deniliyor. Ben boyle bir sey daha goremedim. Acaba bu olusumlar icin benim akvaryumum cok mu genc.
Sizlerin akvaryumlarinda kumda bu tur canlilar gozle gorulebiliyormu ?

Dr.Ron shimek her iki yilda detrivore kit ile akvaryumunuzu destekleyin diyor (avrupada piyasada satisi varmis)  peki bu tur canlilar Turkiye'de bulunuyor mu?
DSB fotograflari

In time, you will see various colored algae appear to grow substratum, but they are only existing in tiny films between the aquarium glass and the sand face; they are not growing throughout the sand bed. Such algae are often stimulated to grow in front because of the indirect room light and the aquarium lights reflected down through the vertical panes of the aquarium. Many aquarists with adequate water flow and good DSB maintenance have also noticed that while moving an established sand bed, the overall substrate is remarkably clean and odor free like the first day it was placed into the aquarium! This is exactly how a healthy DSB should be after many years. I personally moved a nine-year old sand bed (15 cm deep in a 1000 liter aquarium that held two small reef sharks) that made this very same impression on me: clean, odorless, healthy living sand.

Forumda denildigi gibi orada gozuken alg.
DSB ile ilgili makeleden ozet ceviri yapmaya calisayim.

akvaryum cami ile kum arasinda cesitli renkte alg olusumlari olur. Cunku odanin isigi ve akvaryum isiginin camdan yansimasi oraya ulasir. 9 yillik akvaryumda kullandigi 15cm derinlikteki DSB etkilyeci ve saglikli bir sekilde calisiyormus.
DSB fotograflari
Alglerin yaptigi fotosentez sonucu olusan hava kabarciklari deniliyor ve bu kadar kisa surede hava N2 olusmaz deniliyor ama, asagidaki makaleye gore oluyor. Bendeki 15 cm derinlikteki kum yatagi ilk kurulum gunu itibariyle yaklasik 3 ay lik diyebilirim. İlk tuzu suya ekledikten ve tuz 3 gun eridikten sonra koydugum ilk malzeme 15 cm derinlikte reef coral canli kum idi.

DSB - Deep Sand Bed Potential - By Anthony Calfo

It is quite simple and effective for mainataining nitrates below 10 ppm. However you choose to install an inline ®DSB, you can estimate that approximately 25 kg of fine sand (< 2mm grain size) per 400 liters of aquarium water will fully, or nearly so, reduce nitrates in a typical bioload. For over a decade, aquarists at large have reported struggles to keep nitrate levels under 40ppm with large and frequent water changes and other drastic measures to no avail. But, after the installation of an RDSB, nitrates were reduced in less than 4 months with many showing significant progress in 8 weeks or less.

Makaleye gore, nitrat 8 hafta ile 4 ay arasinda (10 ppm in altina) dusmeye baslar diyor. Acikcasi bende akvaryumumu deney projesi gibi takip ediyorum. Yemleme miktarini degistirmeden, Nitrati hem salifert hemde tetra marka ile 4-5 gunde bir olcuyorum. Eldeki veriler cercevesinde DSB'nin nitrati dusurdugunu soyleyebilirim. Dun aksam usenmedim, kumun arasindan cikan hava karciklarini da saydim. 15 dk icinde 23 hava kabarcigi kum arasindan yukariya yukseldi.
Nitratin dusuk cikmasinin sebebi ?
acikcasi evdeki bireylerin herbirinin (yegenlerim, kuzenlerim) akvaryuma yem atmasini kesebilirsem, akvaryumdaki 2 cay kasigi granumarin yemlemesini azaltmis olucam.
Yemleme azalirsa nitrat ve fosfatin sifirlanmasi mumkun olacaktir diye dusunuyorum. ve bu sayede 3 adet tang ile diger baliklari beraber yasatabilecegime inaniyorum.
 
ancak esas beni korkutan forumlarda insanlara sorup, cevap alamayisim ve bunun uzerine sadece ben mi derin kum yatagi yontemini kullaniyorum.
Neden diger akvaryum sahipleri kullanmiyor. Acaba kotu tecrubeleri mi oldu? sorusuna cevap alamayisim.
 
DSB'nin bakimi, takibi, riskleri, faydalari, zararlari konularinda yazilan makaleleri degil, tecrubeleri ogrenmek isterdim.
 
Umarim bu yazimi okuyup, tecrubelerini paylasanlar olur
Nitratin dusuk cikmasinin sebebi ?
DSB kullandiniz mi? veya kullanani taniyormusunuz ?
 
Bu faydali canlilari nereden ve nasil tedarik edecegimi ogrenmek istiyorum
Nitratin dusuk cikmasinin sebebi ?

1500 litre kapasiteli reef octopus marka

mensei avustralya ama imalat yeri china
 
almadan once avustralya da pazarlama departmanindan biri ile yazismistim. Kendi mallari (avustralya da satilan) pahali ama
cin'de uretilen ekonomik.
 
Butce meselesi... Benim butcem alman malini almaya malesef yetmedi.
Ancak calismasindan memnunum. Gayet kuru temizliyor. Haftada bir full kutuyu dolduruyor. (herhalde bu kadar yemleme ile hangi marka PS olursa olsun toplar)LOL
Nitratin dusuk cikmasinin sebebi ?
yabanci internet sitelerinde DSB'yi cok tavsiye eden kullanicilar oldugu gibi, bazi hatalar yaparak hidrojen sulfur cikisi ile tum akvaryumdakileri oldurenler de olmus.
Ancak bir italyan akvarist ile Ron Shimek isimli vatandasin yazilarinda bazi konulara dikkat edilirse uzun yillar sorunsuz kullanirsiniz deniliyor.
 
Bende onlarin belirttigi konulara dikkat ederek DSB yapmaya calistim.
 
Ancak yurt disinda marketlerde satisi yapilan, ancak ulkemizde bulamadigim (henuz) faydali canli kitinden bahsediliyor. Bu canlilar genelde kurt (worm) cinsi canlilar. Kumun icinde derinliklere dalip cikarak kumu havalandiran canlilarmis. Bunlar zaman icinde canli kayalardan kuma gecermis.
Bunlari asla yok etmemek gerkliymis. Goby gibi canlilar barindirmayin deniliyor. Zamanim olursa tercume edip burada sizler ile paylasmak isterim.
 
Boz zamanlarimda (gerci yok ama) cok okuyarak bilgimi artirmaya calisiyorum. Ama daha yolun cok basindayim galiba.
İlk basta bir akvaryumcuya guvenerek ise basladim, insallah hayirlisi olur.
Nitratin dusuk cikmasinin sebebi ?
derin kum yatagi ile ilgili tecrubeniz var mi
DSB kullandinizmi ?
Faydalarini gordunuz mü?
Basima dert olacak sey nedir ?
Eger cok hizli sorduysam, kusuruma bakmayin.
Nitratin dusuk cikmasinin sebebi ?
kumu karistiran canlilar nelerdir
fighting conch yeterli degilmidir.
Nitratin dusuk cikmasinin sebebi ?
Sn. Hoca
Neden boyle bir yorumda bulundunuz yakin zamanda ne gibi bir olumsuzluk olacak ve ne olacak
son 3 haftadir belirttigim tum canlilar bir arada
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.