ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hakansalman
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ağustos 2008 07:09
Son Ziyaret:
26 Mayıs 2010 14:27
Toplam Mesaj:
83 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan SALMAN
Doğum Tarihi:
15 Eylül 1978
Yaş:
45
İl:
Ankara
Meslek:
Bilgi İşlem Sorumlusu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan SALMAN
"Her dil, gönlün perdesidir.
Perde kımıldadı mı, sırlara ulaşılır"

SON 10 MESAJI

yUNUS bALIĞI CİNSİYETİNİ ANLAMA
Ercan bey, yunusların cinsiyetlerini kesin söyleye bilmek için balıklarınız 8-9 aylık olmaları gerekir. Ama 6-7 aylık balıkların 3.5cm - 5.5 cm arası olması biraz ilginç geldi. Acaba küçük akvaryumda mı besliyorsunuz? 
Yunuslarımın cinsiyetine bakabilir misiniz?
Serdar bey, 2. resimdeki bariz bir erkek. Diğer balığınız için tahminde bulunmak zor gibi görünüyor.Anüs vent en sağlıklı çözüm.
SP nin nesi var :S

Balığınızın karnındaki içeri çöküklük, stresden olduğunu tahmin ediyorum. Arama butonundan "iç parazit" diye aratırsanız yararlı konularla karşılaşacaksınız. Bu durumda balığınız akvaryumunuzun değişimini bekleyemeyebilir Ünlem Saygılar

hakansalman2009-01-12 18:36:40
SP nin nesi var :S
Beytullah bey, mevcut tankınız sarı prensesler için çok küçük. Kendisini hırpalamak isteyen bir başka balıktan kaçmış ve saklanacak yer olmadığı için filitrenin arkasını seçmiş olabilir.Balıklarınızın sayısı ve türü hakkında bilgi verebilirseniz sanırım daha iyi olacak.
trophues moori red ndole
Ahmet bey, balıklarınız gerçekten çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar.Bol bol yavru almanızı temenni ederim..
frontosam yumurtladı
Ergün bey, 2.sorunuzun cevabı aşağıdaki link'de.Faydalı olacağına inanıyorum.Saygılar..
 
sarı prensesten yavru alamıyorum.
Necmettin bey,  erkek sarı prensesiniz, boy ve yaş olarak dişilerden küçük olabilir.Yunuslardan rahatsız ve tedirgin olduğu için çiftleşmiyor olabilir. Aşağıdaki linkleri incelemenizi öneririm.
 
 
dqueen2009-01-09 09:52:02
Yunuslarım neden yüzmüyor?

Nuh bey, suyu bulandırmamanızı öneririm. Haftada bir akvaryumun dip kısmından, suyun 1/3'lük  kısmını çekiniz. İç filitrenizi de temizleyiniz. Aklınıza takılan soruları forumun üst bölümündeki arama butonunu kullanarak arama yapınız. Çünkü, sizin yaşadığınız sıkıntıyı daha önce başka bir arkadaşım da yaşamış olabilir. Hem daha hızlı ceavap bulmuş olursunuz. Sanırım akvaryumunuzda derece yok. Derece alıp sıcaklığı ısıtıcıdan değil de dereceden takib etmelisiniz. Ercan beyin de söylediği gibi, akvaryum hacminin beslediğiniz tür için çok küçük olduğuna inanıyorum.Aşağıdaki linki de incelemenizi öneririm. Saygılar..

http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryuma_mudahale_ne_siklikla_yapilmali_k172637.asp

 

hakansalman2009-01-08 14:01:08
Yunuslarım neden yüzmüyor?
[QUOTE=NUHK]7,5 watltık iç filtre
100watt ısıcısı
taban midye kırığı+az miktarda küçük taş
iki tane delikli mercan
elodea 1demet
sterilize edilmiş küçük salyangoz kabukları

karışık yem kullanıyorum sabah ve akşam veriyorum.hafta bir küp salatalık veriyorum. Ayrıca damla vitaminle suyu destekliyorum.
akvaryum salonda duruyor salon kullanılmadığı için çok soğuk oluyor bu nedenle ısı 29-30derecede tutuyorum.
kapak olarak buharlaşma ve ısı kaybı olmaması için  kendi kestiğim iki parça cam kullanıyorum. akvaryumun altında ve arkasına soğu karşı köpük kullanıyorum.
Çoğunlukla köyden getirdiğimiz içme suyunu kullanıyorum.
Su değişimlerinde nadiren dinlendirilmiş çeşme suyu kullanıyorum.
iki haftada bir balıkları çıkarıp dip temizliği yapıyorum. Kumunu yıkayıp mercan vs.kaynatıyorum. Suyun dipte kalan kısmını atıyorum.3/4 lük kısmını geri akvaryuma koyuyorum.


[/QUOTE]
 
Nuh bey, 29-30 ısıtıcınızın ayarı mı? yoksa suyun sıcaklığı mı? ayar 29-30 ise onu 26-28 arası bir ısıda sabitlemenizi öneririm. Dip temizliği yaparken balıklarınızı neden çıkarıyorsunuz? her iki haftada kumu tekrar tekrar yıkayıp mercanları kaynatmanızında yanlış onduğunu düşünüyorum. Suyun nitrat oluşan kısmını attığınızı anladımda.dip temizliği yaparken suyun hepsini neden akvaryumdan çıkarıyorsunuz bu durumun da tamamen yanlış olduğuna inanıyorum.Şimdi anlaşıldı akvaryumunuza o kadar fazla müdahele ediyorsunuz ki balıklarınız bir türlü alışamıyorlar. Valla sizin akvaryumunuzda balık olmak istemezdim.Tebessüm Bence haftada bir dip temizliği yapın.balıklarınızı akvaryumdan çıkarmayın, Akvaryum suyunu dışarı alıp sonra tekrar eklemeyin, Balıkları biraz kendi hallerine bırakın.Tebessüm Saygılar
sarı prenses ve iceman
[QUOTE=hakansalman]İhsan bey, 6-7 aydır bu tür konular hakkında bir çok başlık açılıp, tartışıldığını gördüm. Konuya hakim olan arkadaşlar bu tür söylemlerin doğru olmadığını savunuyorlar. Bu tür sorulara,  "Balıklarınızın mutlu ve sağlıklı olmasını istiyorsanız bir arada beslemeyin. Balığın ürüyor olması çok huzurlu ve mutlu olduğu anlamına gelmez." bu şekilde cevaplar verildiğini okudum. Bizim amacımızda sahip olduğumuz balıklara mutlu bir ortam sağlamaksa, bu işi kuralına göre yapmamız gerektiğini düşünüyorum.  Saygılar.. 
 
[/QUOTE]
 
Ali bey, sorunuzun cevabını tartışırken üst tarafda vermişdik diye düşünüyorum. Amacım konuyu uzatmak yada polemik değil. Ama doğrunun tek olduğuna inanıyorum. Aşağıdaki link'de sarı prenseslerin hem otçul hemde etçil olduğu yazıyor;
http://www.akvaryum.com/labidochromis_caeruleus_sari_prenses_tatlisur_3_201.asp
 
O zaman ortaya şöyle bir şey çıkıyor, biri etçil ve otçul, diğeri otçul ama biz besledik ve ürettik "sizin de beslemeniz de bir sakınca yok"  diyorsunuz sanırım. Site de frontosa-tropheus, forontosa-yunus vb.. türler beraber beslenebilir mi? diye birhayli konu açılmış ve hepsinde de karşı çıkılmış. Özür dilerim, benim anlayamadığım şöyle bir durum mu var? balıklar beslenme açısından birbirine uyumsuz bile olsa, "aynı gölün balıkları olduğu için aynı ortam da beslenebilir " diyorsunuz sanırım? Saygılar..  
 
 
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.