ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
melihodaman
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ocak 2009 13:32
Son Ziyaret:
26 Ocak 2016 21:47
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
melih odaman
Doğum Tarihi:
06 Ağustos 1981
Yaş:
42
İl:
Meslek:
Arge Teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

80x35x40 3 Sarı Prenses 2 Yunus 2 çöpçü 1 elma salyangozu

SON 10 MESAJI

40x40x40 Yeni Kurulum Akvaryumum
İş yerindeki Atıl durumdaki Masa ve Camlardan yapılmıştır.

[url=http://hizliresim.com/2gLyYd][img]http://i.hizliresim.com/2gLyYd.jpg[/img][/url]

[url=http://hizliresim.com/j50LvD][img]http://i.hizliresim.com/j50LvD.jpg[/img][/url]

[url=http://hizliresim.com/vEkmQr][img]http://i.hizliresim.com/vEkmQr.jpg[/img][/url]

[url=http://hizliresim.com/ZDvWAo][img]http://i.hizliresim.com/ZDvWAo.jpg[/img][/url]

[url=http://hizliresim.com/l7JL0g][img]http://i.hizliresim.com/l7JL0g.jpg[/img][/url]

[url=http://hizliresim.com/8gq9P7][img]http://i.hizliresim.com/8gq9P7.jpg[/img][/url]

[url=http://hizliresim.com/EYGzrZ][img]http://i.hizliresim.com/EYGzrZ.jpg[/img][/url]

Boyut (cm): 40*40*40 cm

Kapasite (litre): 64 Lt brüt - 50 Lt net

Canlılar:

4 adet Melek
7 adet neon tetra
5 adet Pembe zebra
1 adet çöpçü
3 adet Gymnocorymbus ternetzi (Siyah Tetra)
5 adet Tetra Penguen
3 adet katil salyangoz
6 adet plati

Malzemeler:
Aydınlatma
Kapak içine montaj
2x Resun Grolux T8 Floresan 10w
1xResun Daylight T8 Floresan 10w
1xRoxin Mavi T8 Floresan 10w

CO2 sistemi
5lt CO2 tüp
İnce ayar vanası
Selenoid valf
2 Adet Zaman ayarlı priz (biri ışılar için biri Selenoid valf için)
ISTA CO2 REAKTÖR medium


Zemin
En altta Torf 1 cm
3-4 cm Aquaclay + lav taşı 1-2cm karışık Arka tarafta 12-15 cm yukseklik
misket zemin gübresi
Son katman Hagen Siyah kum 1-2cm
orta kısım Vitasand / DAK01 Beyaz Kum 1-2cm

Akvaryum Bakımı:

Suyun sıcaklığı 24 derece
Haftada bir %30 su değişimi
Saniyede 2 Co2 kabarcık (ışıklarla birlikte açılıp kapanma , her 1 saatte 30 dk. mola)
Günlük gübreleme
Günde 8 saat ışıklandırma (2 saat sabah- 6 saat akşam)

Kullanılan Yemler:

sera vigapran
Tetra Pro Menu 4ü1 Arada
Tropical Exclusive Granulat


Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:

Sera nitrivec
Sera Aquatan
Reeflowers Sıvı Bitki Gübresi

Bitkiler

Sol tarafta Monte carlo
Sağ Tarafta Parvula
Arkadaki ağaç üzeri java moss
bir adet anubias nana
java fern
Arka tarafta Bodur saz (subulata)

Arkadaşlar öneri, tavsiye ve eleştirilerinize açığım. Akvaryumu kuralı daha 15 hafta oldu. Gelişim şu anda çok yavaş neredeyse hiç fotosentez görmüyorum. birde zeminde hagen kum olmasına rağmen montecarlo ve parvulaları tutturmakta sıkıntı yaşıyorum.[EDIT]melihodaman,2015-07-09 16:34:15[/EDIT]
Dal parçasına yat verniği sürmek ?
[QUOTE=harunresitz]Asma dalını kaynatıp kuruttuktan sonra kendi ürettiğim boyalarla kapladım . Asmanın suyla ilişkisini tamamen kestiğimden emin olduktan sonra su da beklettim salınım falan yapmadı. Ama şu an akvaryumda kullanmıyorum. Benimki sadece merakımı gidermekti. Fabrikada dönem dönem böyle denemeler yapıyorum :)[/QUOTE]
harunresitz bey nerde ve hangi firmada çalışmaktasınız?? ben 11 senedir yat ve deniz boyaları üreten Teknomarin markalı bir firmada arge departmanında çalışmaktayım. yatlar için yapılan ve geliştirilen bir çok boyayı yakından biliyorum. siz hangi firmadasınız acaba??? 
Arkadaşlar Öncelikle şunu belirteyimki dışardan topladığınız bir dal yada ağaçı kafanıza göre boyayamaz veya vernikleyemezsiniz. bir çok ağaç veya dal kesildikten sonra yaşamaya devam eder. ama zaten kurumuş bir ağaçtan keserseniz belki. Fakat fabrikada yaptığım denemelerde üzerine farklı vernikler sürülmüş çeşitli ağaçlar yaşlandırma kabininde zamanla kayboldu ve elimde tamamen çürümüş bir odun kaldı. yani ne yaparsanız yapın bir süre sonra vernik veya boya bozularak suya salınım yapacaktır. Ama yok ben illaki bir ağaç önerisi istiyorum diyen arkadaşlar varsa bir akvaryumcuya danışsın veya alabiliyorsa tik ağacı alsın ve aldığı gibi hiç birşey yapmadan suya atabilir. fiyatı yaklaşık metre tülü 5000-8000 £
Kapak için malzeme
Arkadaşlar bir boya firmasında çalışan arge teknikeri olarak şu boya vernik gibi konulara bir açıklık getirmek istiyorum. Yat verniği bildiğiniz boyanın içersinde renk pigmentleri olmayan bir versiyonudur. Boyalar yüzeye sürülürken bir tabaka oluşur. ve bu tabaka içersinde reçine, pigmentler, katkı malzemeri ve tiner bulunur. boyanın veya verniğin kuruması (Sentetik, Sellülozik, Rapid boyalar ve bu tür vernikler) içersindeki tinerin buharlaşmasıyla olur. boyayı veya verniği akvaryumlarda kullanmak eğer suya temas etmeyecekse sorun teşkil etmez fakat suya teması (direkt veya dolaylı olarak buharlaşma, damlama vb.) boyanın kabarmasına veya içersindeki pigmentlerin dolgu malzemelerinin ve bu tarz boyaların içersinde bulunan katkı malzemelerinin suya salınım yapması kaçınılmazdır. Bunların başında ise Kurşun Naftanat ve Metil Etil Ketoksim en zehirlileridir. Bir insanı bile öldürebilirken bu malzemeler balıklar için pek sağlıklı olmaz.

Uzun lafın kısası tek komponentli denilen bu boyaların yerine akvaryumlarda çift komponentli boyaları kullanmanızı tavsiye ederim. çünkü çift komponentli boyalar tinerin buharlaşması ile değil tamamen Kimyasal bir reaksiyon sonucu reçinenin tamamen kristalleşmesi ile olur. reçine kristal haline döndüğüne boya kurumuş olur. Bu boyaları piyasada Akrilik, Poluretan, Epoxy diye bulabilirsiniz. bunların arasındada Epoxy boyaların Solventsiz olanları var Solventsiz Epoxy yada sintine boyası diye özellikle yat malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz. Sorun yaşamak istemeyenlere kısa bir bilgilendirme olsun.
melihodaman2009-04-03 19:52:47
Bu Çizgili Balığın Cinsi nedir?




Akvaryumumda 3 Yunus 4 Sarı prenses var. Bu balık Hediye geldi ama türü nedir bilmiyorum ben biraz yeniyim ciklitlerde ona göre bunun yanına bir tane daha alacağım.
100x50x70h Akvaryum Modifiyesi
Arkadaşım eğer ben sehpa için sana Mastik türü boyalar var onlardan kullanmanı öneririm. Mastik boyalar çift komponentlidir ve yüzeyde zımpadan sonra kalan artık pasları filan antipas'a göre çok iyi tolere edebilir.Antipaslar sadece oluşabilecek pası önler, Mastik boyalar var olan pasa karşıda etkilidir.

Bende senin gibi bir hurda akvaryumu topladım gerçekten akvaryumun her santiminde emeği olunca insanın bir başka güzel görünüyor.
cam akvaryumdan vazgectim sac dan düsünüyorum
Sactan akvaryum yapmak biraz maliyetli olabilir. Belki sac ile urağıyor olmanızdan saclar filan ucuza veya bedavaya gelebilir ama boyasının ucuza geleceğini pek sanmıyorum.

Bulabilirsen ben sana bir kaç boya önerebilirim.
Öncelikle sacların paslanmaz değilse onları paslanmaz özelliği kazanması için astarlaman lazım.
Bunun için sana Teknomarin Yat Boyalarının Ekomastik veya Teknomastik astarlarını öneririm.
Son kat olarakta yine Teknomarin firmasının Teknopox Epoxy Solventless'ini öneririm. Bu sonkat boya yatlardaki içme suyu tanklarında kullanılmaktadır.
Nerden bulabilirim bunları dersen İstanbul/Tuzla veya güney kıyılardaki Yat ve Gemi Malzemeleri satan yerlerde bulabilirsin.
Sizde bu maceraya katılın
Şimdiden kolay gelsin, bende seninle aynı maceraya atıldım çöpte bulduğm bir akvaryumu alıp tekrardan yaptım ve bir haftadır evimde ve sarı prenseslerime ev sahipliği yapıyor.Kim ne derse desin yapınca güzel oluyor.Seninde yapacağından eminim.Benim çalışmam burda belki sana bir fikir verir.

http://www.akvaryum.com/Forum/copten_kurtarilan_akvaryum_k243956.asp
Radinant2009-02-01 13:00:33
Çöpten Kurtarılan Akvaryum.
Çöpe gitmekte olan akvaryum birinci resimdeki gibiydi görünüşü kaplumbağ akvaryumu gibi duruyordu yani alçak ve çok yayvandı.
Akvaryumdaki ilk işlem, eskimiş aluminyum çerçeveleri söktüm ve güzelce temizledim. Daha sonra camcıdan 80 x 40 8mm cam kestirdim ve eski ön camı sökerek
akvaryumu 80x40x30h dan 80x30x40h a çevirdim. artık daha çok akvaryuma benzemeye başladı. camı yapıştırdıkran sonra kurumaya bıraktım.
bende o sırada arka fona giriştim. ne yapacağımı bilmezken, o akşam eve gelirken önünden geçtiğim örme taş duvar bana ilhan verdi.
zaten yapıştırdığım straforları ertesi gün biçip doğradım. ve 4 kat derz dolgusuyla boyadım. her katta dahada güzel görünmeye başladı.
sonra bu akvaryuma çerçeve ve kapak yapmak lazım diye düşündüm. elime deçen çıtaları akvaryum ölçüsünde kesip alt ve kenar çerçeveleri yaptım.
sonra sudan zarar görmemeleri için vernikledim. vernik kuruduktan sonra bir yapı marketten temin ettiğim mobilya görünümlü plastik
kaplama malzemesiyle kapladım. kapağıda yine tahta kullanarak hallettim. ve onuda kapladım. Aydınlatma olarak ne yapayım derken
bir elektirikçide gördüğüm led boru tipi ışıklar gözüme çarptı. Mavi renginden bir miktar aldım. Onuda yaptığım kapağın içten etrafına yapıştırdım.
şimdi florasanlarımı takacağım. Akvaryum şu anda büyük ölçüde bitmiş ve içi dolu şekilde iş yerimde duruyor.
Makinem olmadığı için baştan sona resimleyemedim. Ama telefonla çektiğim bir kaç resim var. Şimdilik onları ekliyorum. görüntüler biraz bozuk kusura bakmayın.
ama yakında yenilerini ve kurulmuş halini ekleyeceğim.















melihodaman2009-01-29 18:56:01
Metal depodan, akvaryuma geçiş(yeni rsm sayfa3)
Arkadaşım kullandığın boya bir nevi sintine boyasıdır. Fakat içme su tankı boyası değildir. Çünkü bu tür tanklara Solventless Epoxy denilen bir sistem uygulanır ve içersinde hiç tiner barındırmaz. Sellülozik tiner de, Epoxy tiner yerine kullanılabilir tabiki fakat kesinlikle epoxy boyalar için üretilmemiştir. Tankınızda şu anda olmasada kullandığınız boyadan dolayı ilerde mutlaka salınımlar yapacaktır. ve metal üzerine uyguladığınızdan zamanla pas ilerlemesi olacaktır bununla birlikte boyada kalkmalar görebilirsiniz. Bu tarz bir iş için uygun boya ve diğer ekipmanı özellikle yat marinalarında ve yat malzemesi satan yerlerde bulabilirsiniz. Nerden biliyorsun dersen 10 yıldır yat boyası üreten bir yerde arge teknisyeni olarak çalışıyorum.
iç filtreden şelale filtre yapmak
Yapımı çok basit;
 
Kulandığım malzeme sadece şeffaf su hortumu, nalburlarda yada büyük yapı marketlerde bulabilirsin.
 
Hortumu istediğim uzunlukta kestim. bir ucunu yan keskiyi ısıtarak kestim. yan keskiyi ısıtmamdaki amaç hortumu eriterek birleşmesini sağlamaktı sonra kestiğim ucu biraz daha ısıtarak sıkıştırdım ve yine yan keskiyle hortumda delikler açtım tamamen kendi insiyatifine göre. ama delikler nekadar sık olursa okadar az debi ve ses oluyor.
 
Yalnız burdaki en önemli olan kısım hortumu ocakta veya başka bir ısıtma yerinde bir miktar ısıtmalısın bu hortumu daha yumuşak ve esnek yapacaktır. Son olarak hortumun diğer ucunu iç filitrenin çıkış ağızına yerleştirmek kaldı. benim iç filitrenin ağzına hortum sıkı sıkıya girdiği için her hangi bir yapıştırma işlemi yapmadım. duruma göre silikonla yapıştırabilirsin. Sonra filitreni cama doğru yönlendirip hortumu yukarı doğru kaldırıp cama monte etmen gerekiyor. dediğim gibi ben çift taraflı bant kullandım ama pek sağlıklı değil. sen silikonla filan tutturabilirsin.
 
Bugün yeni bir projeye başlıyorum. bakalım nasıl yapabilecekmiyim her geçen saat projem daha bir netleşiyor beynimde. şimdilik bir taslak çizdim. onuda yerleştiriyorum belki sana veya diğer arkadaşlarada bir fikir verir.

melihodaman2009-01-11 23:01:56

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.