ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
patasana
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Mayıs 2009 19:32
Son Ziyaret:
18 Ocak 2010 21:05
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Rıza İRDEN
Doğum Tarihi:
27 Mayıs 1981
Yaş:
43
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

M.Rıza İRDEN

SON 8 MESAJI

Pul Yem Seçimi
Arkadaşlar merhaba.
Acei ve sp'lerim için bitkisel pul yem almayı düşünüyorum.Forumda araştırdığım kadarıyla sera flora,tetra pro vegetable ve tetra phyll bu özellikte kullanılan kaliteli yemler.Kullanan arkadaşlar varsa hangisini tercih etmem konusunda yardımcı olurlarsa sevinirim suyu bulandırmaması benim için önemli.Birde tetra phyll'in stick yada granül olanı çıkmış galiba bilgisi olan var mı?
Teşekkürler.
Sarı Prenses ve İceman
Bugün akvaryumumu kurdum ve hayırlısıyla çalıştırdım. Hesaplarıma göre 230 litre civarı su aldı içerisine. Cumartesiye kadar bekleyip yani 6 gün sonra balıkları koymayı düşünüyorum.
Son kararım şu şekilde; 1e-5d sarı prenses, 1e-3d ıceman, 1e-3d yunus. Hepsini yavru almayı düşünüyorum eğer büyüdüklerinde hacim problem olursa bazılarından vazgeçerim mecburen. Sizce de uygun mu?
Teşekkürler.
Sarı Prenses ve İceman
Emrah bey İceman lerinizde arkadaşların belirttiği gibi kumu kazma durumu var mı?
Birde aldığım akvaryum 110*45*58 boyutlarında hesaplayınca 287 litre çıkıyor ama teknik bilgide hacim 230 litre diyor. Yunuslar için hacim küçük gelir mi gerçekten?
 
Akvaryumu aşağıdaki linkten görebilirsiniz.
Sarı Prenses ve İceman
Arkadaşlar merhaba. 230 litrelik tankımda sarı prenses beslemeye karar verdim ancak yanında bir tür daha düşünüyorum. Yunus ve İceman arasında kararsız kaldım sizce hangisini beslemeliyim. Benim gönlüm İceman den yana ikisini birarada besleyen varsa yardımlarını bekliyorum.
Yeni Akvaryum
Ben bunu elindekileri paraya dönüştürmek isteyen bir tanıdıktan oldukça uygun fiyata aldım.Yaptırmak için görüştüğüm yerlerle aynı fiyat sayılır.Filtresi ısıtıcısı falan entegre olduğundan kablo ve hortum kalabalığının olmaması cazip geldi.İnşallah kalite olarakta iyidir.
Yeni Akvaryum
Selam arkadaşlar Ferplast marka 110*45*58 ölçülerinde yeni bir akvaryum aldım.Ürünü görebileceğiniz linkini aşağıya ekliyorum.
 
 
Kalitesi nasıldır diye merak ediyorum bu marka ile ilgili bilgisi olan daha önce kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.Akvaryumun filtre,ısıtıcı,aydınlatma sistemi,timer'ı entegre olarak içerisinde geliyor.Görüşlerinizi bekliyorum.
Akvaryum Kurulumu
Arkadaşlar cüce vatozların yunus ve sarı prenseslerle aynı tankta beslenmesiyle ilgili tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi?
Akvaryum Kurulumu

Öncelikle herkese merhaba.Arkadaşlar lise yıllarımdan beri ara vermek zorunda kaldığım hobime tekrar başlıyorum.Forumlarınızı inceledim çok bilgili arkadaşlar var, aranıza katılmak ve bilginizden yararlanmak istedim.

Önce tankımla ilgili bilgi vereyim:
Ferplast Cayman 110  (110*45*58)
Bluwave 07 filtre
Bluclima 200 W ısıtıcı
Sera 275R çift çıkışlı hava motoru
Aydınlatma 2*Philips T5
25 kg midye kırığı
 
Tankım 2 gün sonra elimde olacak.Sarı Prenses ve Yunus besleyerek başlamayı düşünüyorum midye kırığı sanırım uygun Malawiler için.Sizlerden ricam akvaryumu,midye kırıklarını temizleme ve su hazırlanması konusunda fikir vermeniz.Hazır olunca fotoğrafta ekleyeceğim.
1-)Midye kırıklarını kaya tuzu eklenmiş suyla yıkayıp durulamam yeterli olur mu?
2-)Akvaryumu doldururken suya sadece kaya tuzu ilavesi yeterli mi yoksa kimyasal veya dezenfektan almalı mıyım?(Gerekiyor ise marka ve isim verebilir misiniz?
3-)Filtremin içinden çıkan bakteri kültürü hapları var bunları atmalı mıyım?
4-)Balıklarımı almak için sistemi kurduktan sonra 5 gün beklemek yeterli olur mu?
5-)Vatoz alırsam çok büyüyenlerini sevmiyorum cüce vatozlar Malawilerle sorun oluşturur mu? (Yunus ve Sp leri çok büyük almayacağım kendim büyütmek istiyorum.)
 
Şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.