ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
jackdaniels
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Haziran 2009 23:02
Son Ziyaret:
25 Haziran 2016 18:03
Toplam Mesaj:
53 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
HAKAN TANGAÇ
Doğum Tarihi:
29 Eylül 1979
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
müzisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

hayat su ile başladı müzik ile devam ediyor

SON 10 MESAJI

200x65x60 Bitkili Discus
Çok çok güzel olmuş elinize emeğinize sağlık bir yada iki tür sürü balıkları eklerseniz şöyle ortalıkta koşuşturan tabi bu sadece benim fikrim.
Yeniden Kurulum(Yeni Video Eklendi Sayfa 5)
Tebrik ederim fatih bey tam anlamıyla benim aklımdaki tank ı kurmuşsunuz sağlıklı balıklar dilerim.
Discus ve Bitkilerim
Hayırlı olsun benimde çok istiyorum fakat cesaret edemiyorum bitki olunca dip çekim yapamıyorsunuz diskuslar bildiğim kadarıyla bu konuda hassaslar bu sorunu nasıl halledeceksiniz umarım bende sizden cesaret alıp başlarım. 
Bitki Akvaryumunda Başarı/Hi-tech

Bir sorum olacak tankımın tabanını oluştururken en alta 8 lt dazs soil bitki toprağı sineklik teli üzerine 7lt lav kırığı ve en üste de 28 lt siyah hagen kum kullandım aklımda hep şu soru var acaba bu şekilde yanlış bir kurulum yapmış olabilirmiyim.Lav kırığını en alta dazs soil bitki toprağını ortaya mı kullansaydım.

Kendi Yapımım Kaliteli Turşu Bidonundan Dış Filtre
Merhaba konu ilgimi çekti bir bakayım dedim daha önce bende 2. dış filtre yaptım 5 lt bir pet şişenin taban kısmını kestim lavabo gider hortumundan evde vardı (temiz) ama lavaboya geçen aparatıyla beraber bu aparatın üzerine sineklik telini güzelce yerleştirip pet şişenin ağzından çıkarttım ve akvaryumun köşelerindeki hotyum boşluğuna şıkıştırdım ve içine elimde bulunan bütün filtre malzemelerini sırayla ekledim (seramik lav taşı sünger elyaf ) ve bir kafa motorundan bu filtreye su eklemeye başladım temizlik başarılı fakat görüntü hoş değildi.Şimdi bende bir turşu bidonu kullanıcam ama kafa motorunu bidonun içine monte edicem aynı resimdeki gibi giriş ve çıkış hortumları olacak yani bildiğimiz dış filtrelerin aynısı aynı prensiple çalışacak.Burdaki 2 sorun var birincisi giriş çıkış hortumlarını iyi silikonlamak gerek ikincisi ise bidonun kapağının su kaçırmaması bunları aşarsak hem görüntü kirliliği minimum a düşecek hemde el yapımı gerçek bir dış filtre olacak kanısındayım.Temizlik içinse bidonun kapağını açıp rahat rahat temizliği hallettikten sonra tekrar malzemeleri dizip kapağı kapatmak yeterli.Tabiki sorunlar çıkacaktır ama işin zevkli yönüde bunların üstesinden gelmek değilmi.
Artemia Çıkarma Denemesi 2
Ben geçen hafta sezonu kapatmak için denize gittim birden aklıma denizden su götürüp artemia çıkartma fikri geldi ve denedim.Sonuç çok başarılı gerçekten ben şaşırıp kaldım ve yaptığımsa bir kavanoza 1 yada 1.5 lt deniz suyu ve hava birazda  artemia deneyin öneririrm.
Bitkili akvaryumum için tür tavsiyesi ?Fotolu
Bence bir mangrow kökü ve üzerine jawa moss elindeki bitkileri arka tarafa alırsan ön tarafa da bir kaç kök zemin bitkisi tank ın çok daha hoş görünür ve 6-8 adet kardinal tetra karides ve belki bir çift te cüce amerikan çok hoş olur gibi ama bu benim fikrim tabii
Sebebini çözemediğim bulanıklık

Bu akşam tankı daha berraklaşmış olarak buldum sanırım su oturmaya başladı biraz da su değişimiyle daha da kendine gelecek.

Sebebini çözemediğim bulanıklık
Bu gün tank a 5 lt hagen kum takviyesi yapıldı.Bitkilerin yerleri yeniden düzenlendi.Ve 5 saat kadar sonra balıkları tank a saldım şu an için bir sorun yok gayet iyiler umarım kayıpsız atlatırız bu geçiş evresini.

Bu arada sudaki bulanıklık biraz azalsada halen devam etmekte ilerleyen günlerde birkaç günde bir 20 lt değişim yapılacak bu da yavaş yavaş bulanıklığı azaltacaktır kanaatindeyim.
COMPO SANA Yeşil Yapraklı Bitkiler İçin Toprak
Bence akvaryumun genişliğini 60 yüksekliğini 50cm yapın çünkü bitkili tanklarda yükseklik artıkça daha kuvvetli ışık isteyecektir ve derinlik vermek amacıylada geniş akvaryumlar tercih sebebidir.Yinede karar sizin

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.