ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Spartakus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Haziran 2009 15:15
Son Ziyaret:
28 Ocak 2013 20:15
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Metin Mengi
Doğum Tarihi:
06 Temmuz 1979
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Tavsiye
Arkadaslar hala balik alamadim tavsiyesi olan yok mu ?
Tavsiye
Yunus için 100 lt yetersiz olur sanırım. Başka tavsiyesi olan yok mu acaba ?Akvaryumcuma kalsa her şey oluyor :)
Tavsiye
merhabalar
 
100 Lt bir akvaryumum var. İçinde karma akvaryumdan kalan 1 Makrakanta , 1 Labio ,1 Ramirezi ,1 Komando çöpçü var. Balıklardan hiçbirini elimden çıkartmak istemiyorum ,yaklaşık 2 senedir benimleler. Fakat yanlarına bir kaç balık almak istiyorum. Labiom biraz saldırgan ,Ramireziyi sürekli kovalıyor. Daha önce tetrazon ve rasboralarada sorun çıkarıyordu. Bana bu akvaryumda bakabileceğim tür tavsiyesinde bulunabilir misiniz ?
 
 
Tavsiyeler
Akvaryumu kurarken Tetrazonların diğer balıklara yapacağı saldırılardan çekiniyordum.Sürekli balık aldığım akvaryumcuma danıştım.Oda karma bir tankta Tetrazonla beraber bakabileceğimi söylediği bir grup balık verdi. Kadro söyleydi
 
10 Adet Tetrazon ( 2 tanesi kavuniçi)
6 Adet Rasbora
5 Minör Tetra
4 Beyaz Moly
1 Dişi 1 Erkek Cennet Gurami
 
Erkek Gurami akvaryuma koyar koymaz hiç bir uyum sorunu yaşamadan krallığını ilan etti.İlk 2 gün içinde kavuniçi 2 tetrazonu öldürdü.Sonra düzenli olarak her gün 1 rasborayı öldürdü. 5 gün içinde 5 balık kaybedınce hem dişiyi hem erkeği geri verdim.Akvaryumcu abi bu sefer bir dişi 1 erkek velifera verdi problem olmaz diyerek.Dün akşam baktım bu sefer minör tetra terörü başladı akvaryumda.Veliferaları sürekli didikliyorlar. Tetrazonların kimseyle sorunu yok gözüküyor.Rasboralar ise 6 cm lik veliferayı kovalayan minörleri kovalıyor.
 
Akvaryumculara güvenmemem gerektiğini biliyordum ama bile bile lades dedim sanırım.Sorunu aşmak için minörlerin sayısını arttırmam mı gerekir yoksa minörleri ayırmak en doğrusu mu olur ?
bulanıklık sorunu
Ahmet Bey teşhisi koysaydık yeni tank sendromu diye arardık.Ben su bulanıklığı diye aradığımdan bu başlığa denk geldim.
bulanıklık sorunu
Balık eklemek için ,bulanıklığın geçmesini beklemek gerekir mi ? Ben akvaryumu 1 hafta önce su ile doldurdum.Su son derece berraktı.2 gün önce bitkileri ekledim. Dünden beri azalma olmakla birlikte su halen duman gibi.(Bulanıklık bitkilerden sonra oldu )
 
Not: Bitkileri permasol ve göztaşı ile 10 dakika banyo ettirip akvaryuma yerleştirdim.
Tavsiyeler
Merhabalar
 
100 Litrelik yeni bir akvaryum kuruyorum.Tetrazon ,Rasbora ve Makrakanta türlerine bir arada bakmak gibi bir düşüncem var.Bitki olarakta gövdeden beslenebildiğiiçin bakımı kolay olan elodea ve java fern aldım.(Bugün kargoyla gelecek akşam ekliycem)Ayrıca bir kütüğün üzerinide java moss ile kaplayıp akvaryuma yerleştirdim.. Suyu 4 gün önce ekledim.4 gündür dış filtre çalışıyor.Dün sabahtan itibaren ısıtıcımı çalıştırdım.Suyu 24 derecede sabitledim.Ayrıca Tetra Aqua Safe ekledim.
 
Sorum şu  bu balıklardan kaçar adet beslemeliyim ?
 
Ne zaman balık eklemeye başlamalıyım ?
 
Balık alım sürecini kaç güne yaymalıyım ve ilk hangi türü eklemeliyim?
 
 
Yemleme?
Süper Pearldaphnia  diye bır yemim daha var.Canlı yem kurusuymuş sanırım.Bu sabah bu yemden verdim.Bettam hiç ilgilenmedi.Geri aldım.Tekrar "Tetra Betta " verdim.10 saniye içinde 6 parçayı götürdü.İyice aklım karıştı ,çünkü daha önce 3-4 gün kadar "super pearldaphnia" vermiştim.Yiyip yemedıgınede bakmamıstım.3-4 günde balık ölmez biliyorum.Fakat balığım aldıgımdan beri son derece haraketsız.Sadece yem yerken ve yedıkten sonra canlanıyor.Hastalık belirtilerinin hıc bırını taşımıyor.O yuzden keyfini kaçıran olayın ne olduğunu bulmak için her türlü olasılığı değerlendiriyorum.
Yemleme?
[QUOTE=Batuaydin]Balıklarınızın boyutu nedir?[/QUOTE]
 
Çöpçüm çok ufak 2 cm kadardır.Bettamda 5-6 cm civarında.
Yemleme?
Ben normalde "Tetra Betta'dan" gunde 2 kez 2 parça verıyordum.Balığım sureklı dibe çökmüş şekilde yaşıyordu.Bu sabah yemler elimden kaydı ve 6-7 parça düştü akvaryumun içine.Ben geri almak için fişleri çekıp ,şelale fıltreyı cıkarana kadar 5 tanesını yuttu balığım :) 2 parçayı gerı cıkardım :) Sonrasında o durgun balık acayip haraketlendi.Şimdi aklıma ilk gelen balığı az yemliyordum o yüzdenmi haraketsızdı.?Akvaryumda birde 2 cm çöpçüm var .Nasıl yemleyeceğimi şaşırdım.Akvaryumcum balığın gözü kadar bır parca vermem gerektıgını soylemıstı ."Tetra Betta " için soruyorum ,Bir Betta ve bir çöpçü için ne kadar sıklıkla ne kadar yem vermem lazım ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.