ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hightower06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Temmuz 2009 10:57
Son Ziyaret:
10 Eylül 2013 12:58
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
akmet karaca
Doğum Tarihi:
16 Nisan 1987
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Karaca

SON 10 MESAJI

Dalgıç Lamba
 Akvaryumu kurduğumdan beri dalgıç lamba ve timer kullanıyorum. Yıllardır ikiside sınıyor ama öle aşırı bi sıcaklık yok. Sizin bahsettiğiniz sıcaklıkta böylese sorun olmaz. Şöyle örnek vereyim cep telefonumuzu şarja taktığımızdada adptöründe ısısı artar bu kadarı normaldir. buna göre bi karşılaştrma yapabilirsiniz. Yinede değiştirmek istiyorsanız tasarruflu ampülün içindeki devreyi lambanızın içindekiyle artı eksi yönleri doğru olcak şekilde lehimleyebilir ve kullanırsınız ki oda ısınıcaktır. Bence orjinali bozmamak daha iyi.
Sera mı ?
[QUOTE=gozturk]Yem granugreen gibi duruyor.Şişmesi normaldir.Bu arada demasonilerime verdiğim de bende sorun yaşardım.Sanırım balıkların içlerinde azda olsa şişmeye devam ediyor.Buda balığı rahatsız ediyor.Az miktarlarda sık aralıklar ile vermek sorunu çözer gibi geliyor.[/QUOTE]
 Teşekkür ederim bana bişeyler ters gidiyor gibi gelmişti dediğiniz gibi az kullanmaya başlayacam, aldığımdan beri bir veya iki kere kullandım zarar vermesinden korktuğum için, bi konuda daha görüşünüzü almak istiyorum: ana besin olarak tetra provegetable kullanıyorum ama haftda bikaç kere vitamin damlatıyorum yemlere, daha önce sarı prenses beslerken çok faydasını görmüştüm yalnız tetra pul şeklinde olduğu için vitamini danlatınca taş gibi oluyor ve balıklar yiyemiyor, onun için sera almıştım. demasoni ve chewere için vitamin damlatılarak kullanabileceğim bi yem tavsiye edebilirmisinz?
Sera mı ?
 İyi günler geçenlerde akvaryumcdan yem aldım, demasonim olduğu için bitkisel olanından. Yemin sera dan açıldığını söledi,(daha öncede ordan alıyodum ama hep protein ağırlıklı yemler almıştım ve kalitesi iyiydi ) bu yemi balıklara attığımda gauet iştahlı yiyorlar ama daha sonra bi kısmını tekrar kusuyo gibi çıkrıyorlar. sanki yem şiyomuş gibi.. sizce bu normal mi ? Yemin resmini ekledim.
Dalgıç lambalar çöpe mi gidecek ?
 trafolar renklidir, siyah mavi yeşil... hangisi yandıysa onu çıkarıp yerine aynı değerlerde yeni bir tane takamnız gerekir. değerler üstünde yazar. bu yöntem bana biraz zahmetli geldi açıkçası onun yerine dediğim gibi ömrü bitmiş tasarruflu ampülün içini açıp içindeki kartı aldım ve dalgıç lambanın kartının yerine onu bağladım ve sorunsuz çalıştı.
demasoni için uygun yemler ?
 Herkese iyi günler. bugün 13 damızlımlık sarı presesimi verdim ve yerine demasoni aldım. demasoni bakımında tecrübelerinizi ve püf noktalarını paylaşırsanız sevinirim. Birde aşağıda resmini verdiğim yemi tavsiye etti akvaryumcum tetra ama tür olduğunu bilmiyorum ! sizce iyimi ve alternatif hangi yemleri tavsiye edebilirsiniz demasoni için. Birde ağzında bir haftalık yavru olan tek sarı preses var yavrusu olduğu için onu vermek istemedim. Beraber yaşamalarında bir sorun olurmu? Teşekkürler şimdiden..!

hightower062010-07-15 17:26:57
Dalgıç lambalar çöpe mi gidecek ?
İşe yaradı yalnız tek bir transistörü sökmek yerine tasarruflu ampülün içinndeki kartı çıkarıp dalgıç lambaya bağladım daha sağlıklı oldu sanırım. 
Dalgıç lambalar çöpe mi gidecek ?
Dalgıç lambanın fişindeki transistörlerden biri yanmış, evdekiler bir tane daha almışlar aynı şekilde onunda transistörlerinden biri yanmış ben bu dönemde askerdeydim. yeni geldim ve bir lamba daha aldım şuanda kullanıyorum. Yalnız diğer lambaları atmadım acaba tekrar kullanabilmek için bir fikri olan varmı? bahsettiğim yerin resmini ekledim. Teşekkürler şimdiden..


Dekoru becere bilmişmiyim?
Eğer taşları tek bir tarafa toplarsanız (altlı-üstlü) görütüyü biraz daha toparlabilirsiniz diye düşünüyorum. Bunu yaparken taşların yerine iyi oturmasına ve salınım yapmamasına dikkat etmelisiniz.
Filtre Hakkında
O siyah kapağı kapadığında akvaryumda hala kabarcık oluşuyorsa hava geliyor demektir. İiç filtrede hava hortumu taktığınızda o sesi engellemek pek mümkün olmuyor. Hortumu çıkardığınızda da akvaryuma hava gelmez.. Size tavsiyem iç filtrede hava hortumu kullanmak yerine sessiz çalışan bir hava motoru alın ve zevkinize göre bir hava taşına takın. Hem güzel bir görüntü elde etmiş olursunuz hemde gürültü kirliliğinden kurtulursunuz.
 
özkoçak2009-10-02 09:29:33
Balığın cinsi nedir?
Teşekkür ederim, sürekli düşünmekten ve sağda solda aramaktan kurtardınız beni.
 
özkoçak2009-09-23 14:07:16

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.